Új hozzászólás Aktív témák

  • LustaDick123

    tag

    Sziasztok,

    Mesh routereket vásárolnék és a korábbi hozzászólásokból (nagyon hasznos volt visszaolvasni!) kiindulva egy Asus AX55 mesh nodenak elegendőnek tűnik számomra (főleg mivel akciós az Aquában).

    A fő routeren gondolkodom és nem tudok dönteni az ax56u és ax58u között. Az árkülönbség kb. 5-10000ft vagy 10-20%, kinek hogy tetszik, bolt függvényében.
    Tapasztalatok alapján adhat jobb wifi lefedettséget az ax58u az 56-hoz képest? Melyiket ajánljátok?

    Egy kétszintes, szintenként kb. 60nm-es, kb négyzet alapú családi ház két átellenes sarkába tudok letenni egy-egy routert kábelen összekötve (emelet egyik sarok, földszint átellenes sarok) és szeretném csökkenteni a kevésbé lefedett területeket középen. Sajnos ezek az eszközöket mozgatni nem tudom, az egyik a szolgálatói érkeztető pont, a másik a dolgozószoba (ahova kell a 4 port), további patchpontok vannak.
    A falazat Ytong, beton födém.
    Kb. 15 eszköz csatlakozna vegyesen, számítógépek, telefonok, TV, játékkonzol.

    Ha a két eszköz nem elég a helyi körülmények között beruházok még további eszközökbe természetesen. A kérdésem arra vontakozik, hogy az 58-as 4 antennája, az AX3000 tudása adhat-e annyi előnyt/esélyt arra, hogy megspóroljam a további eszközöket?

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák