- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz ecaddict #5507 üzenetére
Most itt a virtualizációs megoldásnál mire gondolsz konkrétan ?
Milyen hardver, és milyen szoftver kellene ehhez ?Amúgy Windows alapú virtualizációval (MS Virtual PC) én már megoldottam korábban egy elég komoly dolgot:
Korábban ADSL-em volt, T-Online, de hosszú éveken keresztül, még Axelero-sként kezdve.
Ez azért lényeges, mert egy haveroméknál, akik szintén T-Onlineosok voltak, de jópár évvel késöbb kötötték be, már T-Online néven, ott nem lehett ezt a trükköt már eljátszani.
Szóval felraktam MS Virtual PC-vel egy másik XP-t a gépre, és a hálózat beállításánál nem a "Shared networking" (a "normál géppel") választottam, hanem ugyanúgy a PPPOE-s ADSL betárcsázást, mint a "normál" gépen.
Egy hálókártya volt a gépben, közvetlenül a modemből jött a net.
Elfelejtettem lecsatlakozni a host gép-en az ADSL-ről, és mégis sikerült másodikként csatlakoznom, és egy teljesen külön IP címet kaptam !
Aztán kiderült hogy ezt még egy 2. virtuális géppel is el lehet játszani (vagy 3 virtuálissal, és 0 host-al), és így egyszerre 3 IP címem lehet. Az össz sebesség persze nem nőtt meg.
Egy másik fórumban utánakérdeztem, és aztmondták ilyen biztosan nem engedélyezett, ez valami bug lehet a szolgáltatónál.
Mindenesetre arra jóljött néha, ha rapidshare-ről (ahol 1 IP-re erősen limitált a sebesség) gyorsan le akaram szedni valami nagyobb dolgot, akkor három részben raktam be, "külön gépekre".
Csak P4 2Ghz +1GB DDR-en nem volt valami gyors a két virtuális XP-vel a gép."Vagy több LAN kártyával"
Na igen, de ezt csak asztali gépbe tudom berakni, routerhez nem...
Illetve ilyen menedzselhető switch-ekbe gondolom rack-ekbe lehet berakni a külön-külön hálókártyákat (illetve inkább tizesével), de az se egy olcsó kategória...Egy Asus WL500gP a linux-al nem tudhat ilyet ?
Mondjuk egy switch elékötve, és két kábelen megy be a net, legyen A és B; és két másikon "jön ki" sebességszabályozva : C és D.
A-t virtuális hálózatba (vagy valami ilyesminek mondható dologról hallottam már Olegnél asszem) kötöm C-vel, B-t meg D-vel.kali
annyival jobb a 30-as mint a 15-ös, hogy ha csak 2 vagy 3 gép van otthon, és nem akarod őket egyszerre használni, akkor mind a kettőt/hármat beregisztrálod, és mindet akkor használod router...stb nélkül, amikor csak akarod, nem kell mindig az aktuálisan használni kívántat beregisztrálgatnod - mert előtte pont a másik volt beregisztrálva.
Áh köszi, ezt nem értettem, hogy ez mire jó, de így már világos.
Mondjuk ezt az egész MAC regisztrációs hülyeséget nem értem mi a francnak van a UPC-nél ? Más szolgáltatónál nem nagyon hallottam ilyet.azt meg pláne nem egyszerű kivitelezni, hogy több (3) szolgáltatós ip cím esetén külön - külön legyen szabályozva a sávszélesség...
No nekem pont ez az ami kellene...Illetve belegondolva elvileg lehetne azt is, hogy az egyik routerrel az egyik publikus IP-cím tartományát leszabályozom, és akkor a másik publikus IP címhez már nem is kéne szabályozás.
Melyik az a legolcsóbb router (lehet vezetéknélküli (G-s) is akár), ami elbír 30Mbit-re leszabályozott 60Mbit-es forgalmat, akár gyengébb torrentezés mellett is (ahhoz meg jól jönne QOS is mondjuk) ?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Napelem
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Direct One (műholdas és online TV)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Huawei P30 Pro 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone Xs 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 12S 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 8/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!