Hirdetés
-
IT café
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Atesz1978 #9979 üzenetére
Volt a GEIL-nek régebben nagyon rossz szériája, de sikeresen talpra állt, most rendben vannak a RAM-jai. Ők is kínálnak direkt low-profile típust, az az Evo Leggera fantázianéven fut. Az olasz leggera = gyenge itt a kis méretre, alacsony profilra utal, nem a teljesítményre.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Atesz1978 #9623 üzenetére
Használtam már nem egy alkalommal 64 bites win7-et 1GB RAM-mal. Eldöcög, de használható. 2GB-tal jóval gyorsabb. Filmnézésre, DVD írásra az 1GB is elég, ha türelmes vagy. Film alatt az 1GB RAM miatt nem fog beszaggatni, megnyugodhatsz.
A 32 bites változat általában kevesebb RAM-mal beéri a 64-esnél.
Ha nem ősrégi a gép, amire win7-et akarsz tenni, akkor DDR2 esetén 2GB, DDR3 esetén 4GB ajánlott (azért, mert az utóbbi olcsóbb).
HGyu
-
Kirir
tag
válasz
Atesz1978 #9553 üzenetére
Köszönöm a válaszodat.
1. Egyre több helyen látom a 16GB kapacitású kiteket. Speciális munkán kívül kinek kell annyi? Mire jó az? Még az igen nagy gépigényű játékok sem használják el az operációs rendszerrel együtt sem a 4GB-ot, úgy hogy a háttérben fut még egy zene lejátszó és 5 böngésző program és még mindenféle egyéb szoftverek. Vagy rosszul tudom?
2. Magas memóriamodulokat nem tudok használni az általam kinézett alaplaphoz és processzorhűtőhöz, nem férne el a processzorhűtő alatt?
3. A tuning miatt nem lenne jobb 1833 MHz órajelű? Mivel a processzort (Intel i5 3570K) is lehet és szeretném is tuningolni.
Nekem ez a kettő tetszik:
CORSAIR DDR3 1600MHZ 8GB 2X240 DIMM UNBUFF 8-9-8-24 CL8 [link]
vagy
Corsair DDR3 1866MHz 8GB VENGEANCE KIT2 CL9 [link]
Mi neked és bármely más fórumozónak a véleménye ezekről? -
attiati
veterán
válasz
Atesz1978 #9310 üzenetére
valóban, sőt, kettő is van nekik:
KHX1600C10D3B1/8G
KHX16C10B1R/8Kingmaxból nem is létezik 8GB-os 1600-os modul?
A honlapjuk nagyon vérszegény. Nem találok egyetlen konkrét típusszám jelzést se.Kingston-ok mennyire megbízhatóak?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Atesz1978 #9310 üzenetére
Az 1600MHz CL10 gyorsabb, mint az 1333MHz CL9. Ha a 16GB-ot kihasználja a 8GB-tal szemben, jóval többet nyert, mint amit bukott a csekély késleltetésnövekménnyel. Ráadásul van olyan eset, ahol nem számít a késleltetés (a legtöbb desktop alkalmazás).
Ez igaz (#9307) bluobluo75-ra is.
HGyu
-
vlevi
nagyúr
válasz
Atesz1978 #8077 üzenetére
Most kezdek olvasgatni Ivy témakörben. Eddig annyit kihámoztam, hogy 1.5V-os memória fölött nem nyerő a dolog, egy B75 lapot, és egy i5-3470 prcit néztem ki magamnak. Tuningolni sosem tuningoltam, ezután sem fogok, ezért a B75. SATA3-ból is elég egy, az SSD-hez.
Legalábbis én így gondolkodom.
De a memóriából annyi van, mint a szemét.
8 Gigát tervezek, 2x4 felállásban. Nézem a Corsair honlapján, ilyet találtam :Vengeance® Low Profile White — 1.35V 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CML8GX3M2A1600C9W)
Esetleg egy ilyesmit?
Vengeance® — 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CMZ8GX3M2A1600C9G)Basszus, még gyártón belül is annyi fajta memória van, hogy képtelenség eligazodni köztük? És akkor még az árakat, garanciát, és a felhasználói visszajelzéseket nem is néztem
-
harry
veterán
válasz
Atesz1978 #9137 üzenetére
Köszi, de 8GB-os kitet biztos nem veszek, tehát egyelőre 1db 8-as van kilátásban, vagy esetleg 16-os kit két modulból (akkor, ha nagyon gáz lenne később keresni ugyanolyan 8-as modult, mint amilyenből most vennék egyet - de amúgy valószínűleg elég lenne 8gb ram összesen, nem tudom).
Miért jó a 4 modulos kit? Nem hinném, hogy különösebb előnnyel szolgálhat a 2db-osokkal szemben... csak több ilyet láttam, azért kérdem.
1600MHz freki fölött érdemes keresgélni, vagy elég lesz ez? Egyelőre AM3 AMD, de i3 kerül majd alá valószínűleg, és egy 5830 vga.
-
barkoo
csendes tag
válasz
Atesz1978 #9067 üzenetére
Sziasztok! egy kérdésem lenne véleményetek szerint a mostani konfigomhoz milyen méretű és típusú memória lenne jó? nem tudok dűlőre jutni. proci: intel core i7 3770k, videokari:sapphire 7870 ghz oc, alaplap:asus p8z77 v-lk, rendszervinyó: ocz vertex 3, tehát egy gamer gépről van szó.. a segítségetek ellőre is köszsönöm!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Atesz1978 #8993 üzenetére
A NYÁK felől sokkal hatékonyabban lehet a RAM hőjét elvezetni, mint hűtőbordákkal. Szerinted az ADATA 2200/CL8-as XPG+ RAM-jaimról ezt a csúcsszuper hőcsöves bordát miért vettem le? [link]. Azért, mert a pőre NYÁK-ot jobban le tudom hűteni 1,9V DRAM feszültség mellett.
Nálam a hűtőborda nem szempont, a sok-sok év gari azonban igen.
A hűtőbordára nem szabad másként tekinteni, mint a RAM dísze.
HGyu
-
jeni
félisten
válasz
Atesz1978 #8991 üzenetére
egyetértek az a 700Ft többlet pénz egy bordáért jobban megérné
és esetleg egy 1600Mhz változatban--egy hamburgerrel lenne drágább
ha kell még ilyen akkor tehetsz bele ugyan olyat később -
david1916
csendes tag
válasz
Atesz1978 #8566 üzenetére
Nos nem 2x2gb hanem sima 4 gb, de így is működik. Csak annyi a gond, hogy míg nem rakok mellé egy ugyanilyen ramot nem fog menni a dual-channel funkció. Volna egy másik kérdésem is: nem engedi, hogy átlépjem az 533 mhz-et, azt jelzi, hogy single-channel módban ez a frekvencia a határ. Vagy talán lehet, hogy tévesen értettem én valamit?
-
Archanon
őstag
válasz
Atesz1978 #8442 üzenetére
Konfigcsere küszöbén állok, de pillanatnyi pénzhiány miatt (illetve többet fordsítanék a procira és az alaplapra) ideiglenesen maradnék 1x2 GB-nál, ám ez DDR3 lenne ugye. Kásőbb meg menne mellé a 2x4. A jelenlegit továbbadom. (A jelenlegi alaplapomban amúgy is csak 2 memslot van.
)
-
jeni
félisten
válasz
Atesz1978 #8399 üzenetére
a bordázat levehető róla,az tuti jó a frekije de csak 2x4 GB ram
''ezek szerint te is egy igazgató,politikus vagy esetleg rabló vagy,hogy megérjen ilyet venned''ha későbbiekben bővítenéd akkor leterhelheti a procidat,és elvileg jobban melegszik.
majdan eladni is nehéz lesz majd,mert mérete kicsi lesz és ezeknél általában mennyisége magassága miatt is kevésbé kelendőek lesznek. túlságosan specifikusak ezek. -
jeni
félisten
válasz
Atesz1978 #8380 üzenetére
párban KIT-ben csak egy az egy van a többi gyártó nem hozott ki olyat csak külön külön
tény a gyárilag párban eladott KIT bizalomra épül.
ilyenkor érdemes ugyan olyat venni márkára típusra és akkor elvileg nem lesz baj.talán tuningnál kijöhet a difi ha nem 1000% egyforma a két memória.
-
jeni
félisten
válasz
Atesz1978 #8377 üzenetére
éppen ma akartam megvenni,tegnap este leadva a rendelést az A4team-nak egy ilyent:
CML8GX3M1A1600C10
d.u.-4-re meghozatták,úgy,hogy időben ott voltam és papír munkára hivatkozva 3/4 órát vártam rá. Kiderült,hogy az ottani ürge egy nulla,még olvasni se főleg az aki elhozta a nagykerből.
kifizetteti velem az árát,a számlán jól szerepelt az adat,de kézbe már a magasított Corsairt adta oda.
a srácnak fel se tűnt mit adott ki.
mondom neki,hogy betűben van eltérés a két eltérő bordás ram között.
vissza adta a pénzt,és közölte,hogy adjam le a rendelést újra-
nem hogy nem rendelhető,hanem le sem adható rá,ugyanis törölték a listáról.
az Iponnál sem rendelhető már abból.
mivel tegnap az útsót én vittem el,ahogy rákattintottam a rendelésre,azonnal zárta magát.ellenben a csupasz Kingmax,a Kingstonból van nekik több is borda és borda nélküli is melyeket az Ipon megtudja hozni,mivel az ottani srác írta,hogy azokból van készleten,és azokat javasolta mint szóló 1x8GB DDR3 ramot.
mivel előzőleg is Corsair Vengeance ramom azaz 2x4 GB volt nekem,és azzal hibátlanul mert az Msi lapomban így nem is akartam más márkát választani.szerintem mivel egy árban vannak a 2x4GB és a 1x8GB ram(ok) lehet,hogy a jövőt illetően jobb vétel a sima 8GB ram ami később bővíthető. bár ezzel egy darabig DUAL módot hanyagolnom kell.
feltéve addig míg ismét kapható lesz abból még egy.
a magasított bordás Corsair 2x8GB KIT szerelésben kaphatóak,több boltban is.az MSi alaplap szerint 32GB kezelésével elbánik,kérdés a proci tudja e?
--peti--
a Kingmax márkában ott rendelhető 12000 Ft-ért egy 1x8GB DDR3 1333Mhz ram borda nélkül.
gondolom mikor az alaplap kijött,akkor még nem voltak 1x8GB ram szóló modulok. -
-
-
spidersoft
senior tag
válasz
Atesz1978 #8138 üzenetére
Nos, a játszós gépbe beletettem a 4 modult: atuomatikusan rájön, hogy ezt biz' másfél Volttal kell hajtani, és 9-9-9-24-es időzítésekkel szeret menni. Ennek ellenére abban a gépben nem melegszik a négy modul együtt se (kézmelegek a modulok), mondjuk ez köszönhető annak is, hogy abba a házba 7V-ra kötött 12cm-es venti tolja bele a levegőt (az 5¼"-os rackhelyekre, az ODD alá szereltem be, mivel az a ház nincs felkészítve arra, hogy a winyók alá tehetnék ventit).
Igaz így drágább lesz a végeredmény, meg oké, hogy 32-bitesek manapság még mindig a játékok, de marad az a verzió, hogy a játszósba átköltözik a 4db 2GB-os GeIL, emebbe meg gyün új 8GB...
Hűtés szempontjából erősen gondolkodóba ejtett, hogy lehet nem kitet kellene venni, hanem egy darab 8GB-os modult, de a lap nem támogat affélét... (viszont 16GB-ig viszi összesen, ami azért annyira nem kevés, annyi ebben szerintem sose lesz
).
2x4GB-os bordátlan Kingmax kit lesz akkor, ha véleményetek szerint annak ellenére, hogy a fentebb linkelt tabella nem tartalmaz 4GB-os Kingmax modult azért valószínűleg vinni fogja. A webshop nem írja, hogy miféle Kingmax, majd lesz valamilyen oszt jóvan. 10 év garit írnak rá, ami gondolom hülyeség
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- OLED monitor topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LED világítás a lakásban
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Asrock PG 4 GAMER!! Kamatmentes részletre!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Csere-Beszámítás!Lenovo Legion 5 Gamer laptop! I5 10300H / GTX 1650Ti / 16GB DDR4 / 500SSD +1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest