-
IT café
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
x58-as lapba egy i7 920 melle kellene ram. Most 3x2gb van bent de meg kellene legalabb 2 hogy elinduljon a flight simulator. Mit javasoltok? Vegyek meg 3x2-t vagy kukazzam a mostanit es vegyek 3x4-et. Milyen tipust ajanlotok?koszi
-
Sziasztok!
Adott az alábbi konfig:
Ryzen 5 1600@3,8GHz
Asrock AB350M-Pro4 5.70-es bios (legfrissebb)
2x4GB Patriot Viper 3000MHZ CL16 KIT PV48G300C6kA problémám a következő lenne.
Vettem még egy ilyen ram kitet. (elvben rajta van a QLV listán)Ha beállítom az XMP profilt akkor konkrétan be sem boot-ol a gép kb 5x kell újra indítanom, hogy be tudjak lépni az UEFI-be és visszavenni az órajelet. Jelenleg 2600-on hajlandó működi a gép de sokszor így is elszáll kék halállal. Olvastam anno, hogy a Summit baromira érzékeny a ram-ra. Na de ennyire? Vagy a 4x4gb nem tetszik neki?
Mit tegyek? Adjam el a két kitet és vegyek 2x8gb-ot? Ha igen mit ajánlotok ami minimum 3000mhz?
A probléma megoldódott, eladtam a 4x4 gb-ot. A kérdés mit vegyek? Mindenképp 2x8 gb kellene és olyan sebességű ram ami nem fogja vissza a rendszert. (Ami számomra erőforrás igényes az a játék, a többi az böngészés és office.)
Köszönöm előre is a segítséget.
-
Sziasztok!
AM3+ Asus evo re2.0-ás lapba, FX8320 mellé kéne 2x4Gb ram.
A fő szempont a megbízhatóság, és az olcsóság. Mit ajánlotok?
Köszi
-
válasz
Addeladdel #13875 üzenetére
Egyel feletted megkapod rá a választ.
-
Sziasztok!
Adott egy laptop amiben van 4 gb ram. Ha veszek még bele plusz 2gb-ot annak van értelme? Működni fog a dualchannel? Vagy 4-et kéne venni?
Köszi
-
z77 extreme4 lapba, 2500k/3570k- hoz mit ajánlotok? 2x4gb kellene.
Köszi
-
-
válasz
pamparampa #3706 üzenetére
A második jobb megoldás.
Próbáld meg eladni a mostanit. A hyperx-ben nem fogsz csalódni.
-
Qru!
Nem kéne csinálni egy normális első hsz-t. Kb ezen a lapon húszan kérdezték meg, hogy milyen ramot vegyenek SB mellé...
Szívesen válaszolok meg minden, de szerintem kicsit hatékonyabb lenne ha lenne egy jó 1 hsz. Arra gondoltam, hogy én megírom, Te lektorálod, aztán átadjuk egy modinak, hogy állítsa be.Mit szólsz?
-
válasz
Ra's al Ghul #3652 üzenetére
Akkor ez lesz a Te ramod:
Vengeance -
válasz
DonThomasino #3371 üzenetére
Ezt azért így nem jelenteném ki. Ssd-nél azért jöhet jól a gyorsabb proci meg ram, mert pl amikor a haveromnak raktuk össze a gépet ssd-vel, akkor nem egyszer volt, hogy a proci 100%-on töltött és ramból is kifogyott, hiszen sokkal több infót kaptak egyszerre mint egy Hdd-től, tehát ebben a helyzetben egy gyorsabb procival és rammal gyorsult volna az aktuális művelet.
Azt semmiképp sem ajánlom, hogy plussz sok ezer forintért vegyél gyors ramot, de ha van jó árban mondjuk 1866-os, akkor lehet érdemesebb azt megvenni. -
válasz
DonThomasino #3369 üzenetére
Ugye ssd-nél sokszor már nem az adattároló a szűk keresztmetszet, hanem a proci és a ram. Érdemes venni pl. egy 1866-osat és azt is még húzni. Persze ez alkalmazás függő is.
-
válasz
DonThomasino #3367 üzenetére
Igen, az megfelelő. Ha van ssd-d akkor vehetsz gyorsabbat is.
-
válasz
regvoltrossz #3025 üzenetére
Ha semmiképpen nem tudod ezt beszerezni, akkor a lehetőleg kingston legyen azonos órajeleken, időzítésen.
-
válasz
hardverpeti #2683 üzenetére
Azt, hogy ezt az órajelet garantálja a lap, de csak tuninggal.
-
válasz
Butcher-HUN #2672 üzenetére
1800 mhz-et simán, de talán még 2000-et is.
De tényleg maradjunk a témánál: Milyen ramot vegyek!
-
válasz
balazsbusa #2628 üzenetére
Ha találsz azonos geil evo kitet akkor maradhat. Az se baj ha nem azonos az órajel, max beállítod ugyan olyan értékre.
-
válasz
balazsbusa #2625 üzenetére
Ebben az esetben nincs garantálva a tri channel, szóval ha 12GB kell cseréld az egész pereputtyot.
Amúgy mire használod, hogy nem elég a 6gb? -
válasz
ész ventura #2580 üzenetére
A trichannel a gyorsabb, bár a különbség nem sok. Nem feltétlenül a slot szám határozza meg, hanem a chipset. Csak az x58 tud tri channelt, 1.65v-on.
-
válasz
hardverpeti #2490 üzenetére
Nem érdemes, ráadásul nem is támogatja az összes lap a ddr3-at.
HollyBoni: Ne válts. Nem mennek együtt. Vagy egyik vagy másik.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nissan klub
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest