- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzx
senior tag
U P :
Főleg linuxra, de akár windows-ra érdekel olyan média lejátszó, amely képes stage (aréna/színpadi), de leginkább virtuális (3D) hangzásra (opcionálisan). Mit/milyet javasoltok?
Előre is köszi a ötleteket. -
mzx
senior tag
Főleg linuxra, de akár windows-ra érdekel olyan média lejátszó, amely képes stage (aréna/színpadi), de leginkább virtuális (3D) hangzásra (opcionálisan). Mit/milyet javasoltok?
_MEGJEGYZÉSEM: NEM megyek online windows-zal (csak linux-szal), ha csak nem múlik rajta valami eget rengetően nagy dolog! Ezért kérlek titeket, winamp plugint, vagy mást, amihez windows-zal netre kellene mászni:
olyat NE javasoljatok; köszi a megértést.
(Windows-os alkalmazás is érdekel, mivel linux-szal le tudom szedni netről! Viszont egy win-es plugint nem tudok leszedni internetről!)(Linux-ra Audacious-on pl van egy csomo plugin-em, de ezek közül alig van pár olyan, ami érdekel, a virtuális/3D hangzáshoz hasonló meg nincs is a 10 féle hangmódosítóm között...)
-
mzx
senior tag
Olyan alkalmazás érdekel, amivel a normál esetnél jóval nagyobb sebességben tudok letölteni. Pl. sikerült végre flash got -tal letöltésre bírni egy beágyazott wav -ot, de a max lefelé sebességem töredékével teszi csupán... Rémlik, hogy van pár alkalmazás, ami megnöveli a letöltési sebességet, de nem emlékszem már, melyek...
-
mzx
senior tag
-
mzx
senior tag
válasz letykopetya #24103 üzenetére
Mit értesz "gyakrabban elofordulo kulcsszavak"-on? Ha csak arról lenne szó, hogy adott doksiban keressen rá kulcsszavakra, az a legtöbb szövegszerkesztővel elvégeztethető (egyszerű WordPad-ban, sőt, NotePad-ban is), szimplán "keresés" (általában CTRL+F, de menüből kikereshető) funkcióval.
De ha másra gondolsz, egyértelműbben írdd körül, kérlek. -
mzx
senior tag
Xp-re mp3-akat összefűző applikációt milyet ajánlatok? Lényeg, h minél egyszerűbb és minél kisebb kapacitású legyen, és ne sok vizet zavarjon, ne legyen hatással más alkalmazásokra, mások működésére.
Érdekel többféle is.[ Szerkesztve ]
-
mzx
senior tag
Érdekel FREEWARE progi, ami amutomatikusan végigcsinálja JPG-ként az alábbit:
négyrét vágja minden egyes JPG-t, mégpedig vizuális értelemben.
(Tehát nem pusztán file darabolást szeretnék, de legyen egy adott JPG a fenti módon négy különböző JPG-ben.)
Ugyanakkor legyen ugyanezen software-nek JPG méretet mindkét irányban duplázó funkciója is, mely szintén automatikusan végigcsinálja az összes, adott mappában levő JPG-ken.
(Lehet, h nagyok az elvárásiam? )
Szerencsére ezen igényemnek nincs nagy jelentősége, de ha tud ilyet valaki, miért ne._Igényem oka:
JPG-s képregényt kiskijelzős kütyü bár képes (egyfázisban) zoom-olni, de igen lassan és körülményesen scrolloz.[ Szerkesztve ]
-
mzx
senior tag
válasz Horka1 #16520 üzenetére
A képernyőoldalt végigolvastam, ahol reagáltak kérdésedre, szóval remélhetőleg kiegészítésnek számítanak alábbi soraim, és sorry, ha nem mondok vele újat, de hátha...:
- Szerintem próbáld meg a kapott RAR file jelszóhoz hasonló alakokat, probáld esetleg kisbetűkkel a nagyok helyett , ill. forditva,
vagy ékezetekkel az ékezetmenteseket, avagy ékezetek nélkül,
vagy ha a jelszó tartalmaz "_" karaktert, akkor helyette space-t (szóközt), avagy megfordítva, stb. stb.,
bár nem tudom, jelszó gyanánt szóköz használható-e eleve, vagy sem.
___Valamint: az eltérő billentyűzetkiosztások miatt:
y helyett z-t, vagy Z-t,
Y helyett z-t, vagy Z-t,
z helyett y-t, vagy Y-t,
Z helyett y-t, vagy Y-t.- Még valami: keress rá neten a progira, amihez kaptad, pl. olyan kulcsszavakkal, hogy:
programneve rarpass
programneve jelszóCsak ötletek, hátha ... egyébként a CAPS LOCK (kisbetű/nagybetű) esete,
valamint a z és y problémája elég gyakori a jelszó el nem fogadások esetén.Még egyszer sorry, ha esetleg nem mondtam újat a tapasztalataim ecsetelésével, de hátha mégis, és akkor lehet, h megoldódik problémád.
Valamint ott a többiek ötlete is (rar pass recovery, stb.).
Sok sikert, és good bye!
[ Szerkesztve ]
-
mzx
senior tag
válasz Dluinet #16574 üzenetére
Most linuxból netezek, nem tudom per pill kiprobálni, de kérlek, pár szóban írdd le, hogyan kell a cserefunkciót használni wordpad-ben, vagy pl. word-ben?
Van valami menüpont, amelyben felsorolhatom az összes lecserélendőt, és egyenként hozzárendelhetem, mely karakterre cserélje le azokat? Vagy miképpen?K I E G .: vagy olyasféle módon érted, aképp lehet megoldani, hogy első lépésként rákeresek pl. az "á" karakterekre, és közvetlen ezután megadhatom, mire cserélje le az összes megtalált "á" karakter-t, azaz hogy cserélje le pl. "a"-ra, illetőleg "a' "-ra, erre gondolsz? (És így tovább, egyenként az é-re, í-re, stb)
Vagy egyszerűbb megoldás létezik?(Persze ha ismersz gyakran használatos linuxos szöv.szerkesztőket, azok esetére is elmondhatod, bár szöveget szerkeszteni legesleginkább windows-ban szoktam.)
[ Szerkesztve ]
-
mzx
senior tag
Progi, ami konvertál szöveget (LEHETŐLEG TXT-t,
mégpedig ANSI, és/vagy UTF-8 kódolásút, bár a kódolás talán
nem lényeg, mert legfeljebb első lépésként átkódolom ezekre a szöveget)
tehát ami konvertál szöveget oly módon, hogy lecseréli a magyar ékezetes betűket az ékezet nélküli párjára?
(Más szóval: ékezet nélkülivé teszi a szöveget.)
(á->a , í -> i, satöbbi...) (kisbetű/nagybetű nekem mindegy)Célom: olyan eszközben használni, ami angol szövegekre lett tervezve, ergo CSAK az angol abc betűit (karaktereit) ismeri fel rendesen. Az eszköz sok száz (vagy sok ezer?) oldalnyi TXT szöveget is képes kezelni, így pl. magyar nyelvű ebook- okat is.
(Persze a magyar nyelvűek esetén az ékezetes betűk helyett krixkraxokat tesz, ami igencsak megnehezíti a szöveg olvasását;
míg ha maga a betű szerepelne -mégha csupáncsak ékezet nélkül is-, máris sokkal olvashatóbb lenne.)Tud vki ilyen software-t? Előre is thx!
(Átnéztem a WinWord menürendszerét, nekem nem tűnt fel abban ilyen lehetőség, egyelőre.)[ Szerkesztve ]
-
mzx
senior tag
Ntfs particiót szeretnék defragmentálni.
Azonban a winXP beépített defragmentálja kissé gagyi:
volt , h 40% szabad vinyóhely esetén egész jól töredezettség-mentesített, de most
pl. hiába szabadítottam fel 54%-ot, semmit nem kezd vele!Szóval szívesen fogadok FREEWARE defrag software tippet, ami ntfs partíciót töredezettségmentesít.
(Lezárt defrag topicban az o&o -t ajánlják, de az nem freeware.)
-
mzx
senior tag
sziasztok, keresgéltem ,melyik topiclenne alkalmas a kérdésemre ; teljesen ez se passzol, de igy is sok lezárt topicot adott ki a kereso.
Egy "ELŐKÉRDÉSEM" :
a fórum keresőjével hogyan lehet kiszűrni a lezárt topicokat?
Csak annyi otletem van (nem tul hatékony), hogy vagy szűröm a régebbi topicokat , vagy hogy a
" Ne tartalmazza ezen szavakat "
részbe irom ,hogy "téma lezárva" ...
Mit javasoltok ?Az eredeti kérdéseim :
1)
Crawler Toolbar -ral kapcsoaltos, ami ugyebár egy Web Security Guard.
Evvel kapcslatban szeretnék utmutatást:
a yahoo mailbox -omat aktivan hasznélva szinte fél percenként kérdi ,hogy blokkolja -e, hogy a yahoo mailboxom szegmenst letöltsön -e a
DOUBLECLICK.NET
oldalrol. Kivalasztom ,hogy BLOCK, erre percenként , félpercenként ujra kérdi a Crawler Toolbar Web Security Guard -ja ....
Eléggé akadalyoz a folyamatos tevékenységben .
Hogyan lehet örökre leblokkoltatni ?2)
Mit jelent , hog PHISH, illetve PHISHING ?
Az irja az emlitett Guard , a DOUBLECLICK.NET kapcsán, hogy utobbi egy veszélyes oldal (alafokon tudok angolul, de a "phish" -t ne mtalaltam tobb szotárban sem ! ) , és hogy az valszeg egy phishing site ... be is hivtam a Guard -jának REPORT site -ját , és részletesen irogat eme általa veszélyesnek itélt doubleclick.net -rol .Mit kell tudnom a doubleclick.net -ről ? Hogyan védekezek ellene ? MEgfelelo ,ha cska blokkoltatom a Web Secu. Guarddal (a Mozillám Crawler Toolbar -ján) ?
Amúgy a spyware terminator is kijelzi kereséskor rendszeresen;törlöm ,aztan másnap ujra rátalál.....
Elore is koszonom az előkérdésemre és a tovabbi kérdéseimre adott válaszokat, lehetoleg tobben is irjatok, tobb ember komplexebb megoldast adhat
;-)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest