-
IT café
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chello
tag
válasz tonermagus #41795 üzenetére
Emlékeim szerint volt az email szolgáltatók némelyikének nagy levél funkciója is.
1 GB -ig biztosan.
Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
válasz Wolfskin #42314 üzenetére
Elképzelhető, hogy azért nem áll le, mert egy vagy több folyamat megakadályozza ezt.
Ezenkívül van emlékeim szerint a BIOS -ban többféle (3?) suspend mód, talán a kiválasztott éppen nem állítja le a lemezeket, bár ezt én csak egész gép pihentetésére használtam.
Van még ugye lehetőség arra, hogy a merevlemezek bizonyos idő után leálljanak a windows energiagazdálkodási beállításai között.
Xp alatt Asztal/Jobbclick/képernyőkímélő/energia ellátás.
UI: Ezt most olvasgattam, nemtom mi ez, de felsorolja a lehetséges okokat is.
Currently there are three methods of suspending available: suspend to RAM (usually called just suspend), suspend to disk (usually known as hibernate), and hybrid suspend (sometimes aptly called suspend to both):
https://wiki.archlinux.org/index.php/Power_management/Suspend_and_hibernate
[ Szerkesztve ]
Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
válasz k.daniel91 #42251 üzenetére
Ilyesmit keress.. Nem tudom, lehet ez is működik W10 -en.
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=22339
Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
Valaki tudna mondani programot ami ingyenes, MKV -t AVI -ba konvertál és el tudja készíteni a magyar feliratsávot az AVI -hoz igazítva valamilyen felirat formátumban ?
Örülnék, ha esetleg kihasználná a több processzormagot is.
Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
válasz enginev3.0 #41948 üzenetére
Hogyan használnád, ha elkészülne ?
(Úgy tudom a fájlrendszer típusának függvényei a határok.)
Ha olyat tudnál létrehozni amire semmi nincsen felkészítve mi tudná használni azt ??
Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
Sziasztok olyan progit keresek mint a linkelt video-n is látható csak mint látszik is már ez a hely is kevéske kezd lenni.
Deskpro a neve ennek, ha tudok újabb verziójáról vagy hasonlóról írjatok, én még ezt sem találtam meg csak már 10 évvel ezelőttről megvan.
Ja és XP alá kell leginkább 64 bites xp alá.
https://docs.google.com/file/d/0BwFS0Iw0FLw_eDFGb0JzUW9xdG8/edit?usp=sharing
[ Szerkesztve ]
Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
Ezt megint benéztem.. a Hol-mi azért itt van és még működik is
Ez egy ilyen kinek mit adtam kölcsön nyilvántartó program, figyelmeztetni is tud.
https://drive.google.com/folderview?id=0BwFS0Iw0FLw_SHRXaGF6cnVSVGM&usp=sharing
[ Szerkesztve ]
Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
Valaki dobna nekem egy linket ahonnan ofline nvidia vezérlőpultot szedhetek le?
Download manageresek kíméljenek.
A hivatalos oldalon lévő 6.akárhanyas nem települt fel bár annak azt írta, hogy win 7, 8 hoz van.
Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
Igen és erre mondtam, hogy mekkora szar már, hogy egy billentyűparancs csak akkor működik amikor már egy kattintásra van az általa nyitható menü.
Egyébként jelen pillanatban ott tartunk, hogy valóban ezt az egyet tudom használni arra, hogy ránézzek meddig futott fel a mem.
Régebben elgondolkodtam vb scriptek írásán amik elfognak ilyen grafikus helyeket csak ahoz nekem nagyon sokat kellene tanulnom.
Meg ott asszem meg kell szerezni az ablak nevét és nem mindegy a felbontás sem, ha pl. automatizálni szeretnéd.[ Szerkesztve ]
Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
válasz Csontikka #26317 üzenetére
Aidaval azt hogyan kell?
Azért, ha bárki tud vmit, hogy használhassam win7 alatt az extended task managert írjon, mert az lenne az ász.
Voltaképpen nem akrtam ennél többet csak nm tudtam, hogy van ez és, hogy át tudja venni a feladatkezelő szerepét.
Xp alatt ugye nem is kell csak win 7 alá.Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
válasz localhost #26315 üzenetére
Nem csak előbb megvolt a pe mint te linkeltél.
A képen sem látom amit beillesztettél, hogy lenne kiírva mennyi volt a csúcshasználat.Egyébként a saját beállításait sem tudta elsőre megjegyezni.
Átállítgattam, mondta, hogy emiatt újra kell indulnia, majd meg is tette és azt követően alap skinnel meg egy csomó alapra visszaállt beállítással tért visszaNem baj másodikra megjegyezte a dolgokat, legalább is a kinézetet bizosan.
A process explorer meg pl. tudja a ct+i billentyűparancsot, de csak akkor, ha aktív a főablaka ez mi már
Az almnüjét érném el vele ami a főablakban amúgy is kattintható.Szóval egyik sem tetszik, de ez lenne a jobb a 2 közül csak mond meg hol van az általad is mellékelt képen kiírva, hogy mennyi volt a legnagyobb memóriahasználat megabyte-ban addig a pillanatig ami a képen látható.
Találtam viszont egy egyszerü és tök jó progit csak az meg -9 hibaüzenetet ad vissza win 7 alatt.
Az a neve, hogy Extended task manager.
Nézzétek ilyen:
Párszor ráklikkelsz nagyítódik a kép és akkor látszik.
Ez kellene nekem win 7 alá. A szine is ttszik, a 3 megjelenített dolog is, ott írja, hogy peak memóriahasználat és még nem is vmi ocsmány hanem nézhető alap rendszer skint vesz fel.
[ Szerkesztve ]
Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
Hát én ebben nem találtam a mmóriacsúcs kijelzését.
Pedig képeken az látszik, hogy a 3.x verziója még tudja (system explorer)Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
Process explorernél, hogyan tudom elérni, hogy ilyen legyen a megjelenése mint ezen a linken a system information ablak és, ha lecserélem a windowsét erre akkor csak ez a system informationos jelenjen meg?
Mert nekem mindenáron a nagy rózsaszínes ablakára cserélte le.
[ Szerkesztve ]
Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
Hali.
Milyen program lenne ami win 7 alatt tud a rendszerrel együtt indulni, lemegy a tálca értesítési területre és figyeli a rendszer indítása óta a memóriahasználati csúcsot.
az sem lenne baj, ha a mindenkori rekordot is meg tudná mutatni.Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
válasz LonGleY #26287 üzenetére
Tény, hogy működik, ez az amiért még fent van.
Az sp3-mal való első találkozásomkor nem emlékszek mit, de valamit hasonlóabn szétállított mint anno az sp1 így aztán a mai napig sem használom. (Ez csak az én heppem)Nm offolnám szét a témát, de ezt még leírom, ha valakinek van ötlete írjon.
Aztán, ha még van vélemyény akkor privátban- Például miért csinálja azt, hogy ha a tálcára teszek egy címsort akkor gyakran a hozzá tartozó ugrás gombot frissítésre cseréli? (Enterezni lehet)
- Az aero felületen elérhető-e a kedvencek menü az intéző ablak tetején is valahogyan?
(Ha jól olvastam classic felületen megvannak, de nem próbáltam ki)
- Miért van az, hogy a kereső nem talál meg olyasmit ami egy ablakban a szemem előtt látható és tökéletesen beírtam a nevét ? Voltaképpen lehetetlen használni a keresőjét, met kb. max 40%-os a találati esélye. Pff...
- Ablak béli kereső-be most, hogy példának jó legyen beírtam, hogy intro, mert van ilyenem ott ahol volt az ablak megnyitva, erre sorolom miket dobott ki (csak párat írok ide)
Contents.htm
Dvd shrink.htm
Még rengeteg htm (L)
Ac run active content
Stb...Kb. 70 találat abból max 20 tartalmazza azt, hogy intro a nevében gondolom a többi a fájlokban leht.
Ezt pl. hol állítom át ? Mert így hirtelen rengeteg időmbe kerülne, ha egyáltalán megtalálom.
- Miért mondja sokszor másolásnál, hogy írásvédettség van ?
(TCMD meg simán áttolja a cuccot)
- Hova lett a maximálisan használt memória gépindítás óta kijelzése a feladatkezelőből?
Megvan e még a mérő valahol?
- Miért nem lehet azonos szöveget kisbetűről nagybetüre változtatni átnevezásnél?
- Mi az, hogy a fájlok felül írásához mégegyszer annyi üres hely kell? (mert ez eddig nem így volt)
- Hogyan lehet megszabadulni az ellenőrzze e az újonnan csatlakoztatott usb meghajtót próbálkozásaitól?
(Anélkül, hogy megengedném neki)
- A kereső mezőbe beírok egy rész szöveget, ki is adja aminek benne van a nevében és egy csomó mást is.
Kijelölök párat, majd törlöm öket, de marad egy csomó amiket nem töröltem. Megváltozik a kép és olyan dolgok lesznek láthatóak amelyek a törölt elemekhez nem is hasonlóak pedig volna még azokból soron következő.
- otthoni halozatban vagyok van megfelelo ip-m, van pingem, megis kodot ker a halozati meghajto csatlakoztatasakor amit ha megadok nem fogad el
- A szamologep kiirta, hogy nullaval nem lehet osztani, mert osztast kezdtem, de meggondoltam magamat es CE utan nullat majd egyenlot nyomtam.
Ezekutan nem reagalt tobbe semmire. Biztosan megsertodot
- Végre elértük, hogy pl. parancsikon átnevezése utáni enterleütést követően nem zárja be a menüt
- El leht -e tüntetni minden alapvető asztali ikont a menüből is ? (Ok ez csak egy kérdés)
- Hova lett a miniatűr nézet ?Nem akarok többet leírni, de ezek mik már ?? Mindegy privátban aki tud vmit pls.
[ Szerkesztve ]
Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
válasz LonGleY #26280 üzenetére
Igaz, hogy el fog múlni.
Rühellem a windows 7-et.
Nem személyreszabható. Olyan beállítási lapok is vannak amiken a nagy semit leht beállítani sőt többnyire ilyenek.
Pont tegnap meg azelőtti napokban gondolkodtam, hogy vissza kéne-e menni xp alá.
Megfordult már a fejemben, hogy le kéne tenni a gépet, mert minden egyre csak a (és ez magánvéleményem) butább emberekre optimalizálódik. Tudod a tipikus user akinek kb. úgy néz ki a gépe mint az én netes profilom. Ezek olyan emberek szerintem akik kényszerből használnak gépet és eszerinti igényekre szabni oprendszert és használhatóságot az a microsoft nagy "tudása".Sajnos a támogatottság részben probléma az új eszközök miatt.
Az 1400 mhz-es laposomon meg 1 GB rammal örülök neki, hogy 980 maradék ramból csak a 890-et értem el eddig.
Sőt annak is örülhetek, hogy egyáltalán van vmi laptopom.
Egyáltalán nem szakmai szemszögből nézem a kérdést hanem userként.Egyébként is a régi alkalmazásoknak használom az xp-t nagygépen meg onnan megy a net.
Amit írtál az nekem kicsit olyan hangzású volt mint haverom dumái akinek ugyanaz a vinyója volt mint nekem és mégis állította, hogy az enyém szarabb.
Na neki volt az a mámniája, hogy mindenből az újabb kell kizárólag, mert az "jobb".[ Szerkesztve ]
Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
Háát izé..
Na kezdem azzal, hogy az Active presenter legalább 90% on húzta a procimat, de volt annak 100 közeli élménye is. (Ez lemaradt az előzőből)
Igaz viszont, hogy ingyé adják.Feltettem Win 7 alá is a Bbf-et kiv. voltam mit csinál. Egyenlőre ott tartok, hogy fekete a kép amit felvesz.
Majd megnézem hátha sikerül megoldanom. (Ötletek jöhetnek)Camtasia.. Fel akartam rakni xp sp2 32 bit alá. Átszenvedtem a pc mark 7-est mivel úgy emlékeztem, hogy abban van a netframework 4. (muszály neki lenni a gépen)
Átszenvedtem a 3d markot mivel abban tudom, hogy van ntfw 4. De az nem települt.
Így a terhelési összehasonlítás sajna nem lehet mérvadó.Sp2 alá 3.5 fölötti framework is felmegy ??
Mindegy,.Feltettem Win 7 alá. kivállóan működött. mindent felvesz és nagyon gyors a felvételen a kép.
Vajon mit jelenthetnek a telepítés alatti folder beállítások ? Most hagytam ahogyan volt, de nem szeretem amikor a D&S-be dolgozik egy program uh. vsz újrateszem majd és megnézem mi van, ha nem engedem neki a folderes játékát.
Ennek egyetlen sajnálatos hibája, hogy nekem ad.1 nincsen letöltve offline a
ntfw 4, ad.2, ha nem megy fel XP sp2 32/64 bit alá akkor sajna félig kieső. Viszont a problémámat megoldotta Xp-re meg jó a Bbf.Többek között itt is látni majd felvételeimet, mert időközben eldöntöttem, hogy így osztok majd meg sok kérdéshez kapcsolódó infót, valamint másoknak tanítgatom amiben én tudok segíteni.
Sokba került ez az adatmennyiségfüggő netemnek. Kb. 500 ft., de most kivételesen nem zavar.
[ Szerkesztve ]
Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
Megnéztem ezt az Active presentert is.
Kicsit szaggat felvétel közben, de nézhető felvételt készít. (És villog a kurzor felvétel közben)
Szintén nehezen adott ablakokat a vége felé sőt a vezérlőpult menü közepén elvesztettük a kontaktot.
Tálcaikonjára is jóideig klikkelgettem mire szerencsére egy kis sávot adott be amin volt stop.Az jutott eszembe, hogy talán a másik akkor halt be amikor elfogyóban volt a hely, mert valamivel utánna a net kiírta, hogy nem fér el a 64k intro ami jönne le és ránézve 0KB szabad helyet jelzett.
Azóta csináltam helyet.Megjegyzendő, hogy mindent alapbeállításon hagytam csak a képméretet nem és külön emiatt codec-et nem pakoltam fel. Hopkia nincs is fent codec. Valami azért lehet, mert a nyers avi-t és a tömörítettet is lejátsza.
Mindegy minnyá nekiesek a kamtasia-nak.
Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
válasz joecontra #26265 üzenetére
A hipercam felrakott magával egy szemetet ami már be is hozta a saját weboldalát és a háttérben "scannelni" kezdte a gépemet. Figyelmeztetett, hogy túl magas fps van beállítva, de miért amikor én még hozzá sem nyúltam mitöbb keresve sem találtam az összesen 6 füle között.
Aztán a teljes képernyőt.. kövezzetek meg, de csak úgy találtam beállítani, ha megadom hány szor hány pixel.
Ja és amikor megadtam a full képernyőt akkor lassan tudtam elővakarni leállytáshoz az ablakát majd play-neél behalt és kilépettAzért nézegetem őket, mert camstudioval nem standard felbontáson gondjaim vannak.
Az oldal mg minden áron kiléptet. Be kell jelentkeznem 2x mire egy hozzászólást megírhatok.
Mitöbb beállítottam, hogy maradjon korlátlanul bejlentkezve (elve minek van másképpen) és most megint nem volt ott a pipa.Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
A flashback viszont jobb volt mint a camstudio szokott lenni csak iszonyatosan sok lépésben és lassan reagál.
Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
Arra esetleg van vmi megoldás, hogy nagyon sok parancsikon hivatkozásait lefrissítsem ?
Úgy gondolom, hogy elindítom és megcsinálja mindet a megadott mappában.Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
válasz Csontikka #26236 üzenetére
Ez parancssoros ugyan, de a tudományai között én nen olvastam semi parancsikonokkal kapcsolatosról.
Viszont a másik problémám, hogy ha mondjuk írok egy filet vagy használok bármit akkor hogyan oldom meg, hogy a jobblkikk menüből működve átvegye az eredeti fájl nevét ?
Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
Van egy másik kérdésem is.
Meg kellene oldani egy parancsikont ami kikapcsolja a monitort, de csak billéentyűzettel lehessen visszahozni a képet egérrel ne, mert az egeres verzió már megvan.Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
Sziasztok itt is felteszem a kérdést hátha..
Azt kellene megoldani, hogy a windows-ban a küldés parancsikonként ne az asztalra mutasson hanem egy általam beállított helyre.
Kész, félkész megoldások is érdekelnek vagy bármilyen info ami segíthet.
Főként az, mert elfelejtettem, hogy a sendmail.dll-t használja-e a küldés vagy rosszul emlékszek és valami mást kéne noszogatnom.
Nyilván közben én is foglalkozok majd a kérdéssel csak ahogy időm és türelmem lesz.
Bármilyen megoldás is lesz nekem a jobbklikk menüből kell működnie.
[ Szerkesztve ]
Ponty, szálka nélkül.
-
Chello
tag
Keresek olyan progit ami lejátszik egy beállított hangjelzést amikor a proci hőmérséklet eléri a beállított értéket.
Lényeges, hogy ingyenes legyen.
(Nem akatom keresni a nemlétező crack-et)Jó lenne, ha ezzel egy időben egy beállított file-t pl. bat is el tudna indítani.
Azt sem bánnám, ha több hőmérséklethez is be tudnék állítgatni dolgokat.
Van egy progim a Hardver sensors monitor csak ahhoz ne
Ponty, szálka nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest