- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozy84
senior tag
Sziasztok.
NAS-t szeretnék venni.
Nekem ismerősök Synology-t ajánlottak. De nézegettem a WD-ket is.
Tényleg a Synology a best?
(Med600 van. )[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
Szóval?
-
zozy84
senior tag
válasz krealon #13796 üzenetére
Csak példának hoztam fel. Synology-t mondogatják nekem. Pl a DS115j. Mellé egy 3TB WD Green , így lenne annyi mint általam linkelt WD 4TBos.
Igazából torrentezni kellene mert így ki tudnék váltani egy pc-t. Van mellette egy laptop amit használok. Meg egy Med600ra lenne kötve.
Egy WD 1TB Mybook-om van most.
A Synology 800 MHz procival van, a WD 1.2GHz. Nem tudom ez mennyit számítana.
Soha sem volt NAS-om. -
zozy84
senior tag
Most, hogy szeretnék venni egy NAS-t (főleg először torrent miatt) és kinéztem, hogy Synology DS115j vagy 215j elég lesz nekem, erre ma egy haverom megkérdezte, hogy nem kell-e nekem az ő D-link DNS320-as egy 1TB-os Samsung HDD-vel 20eft-ért.
Most értem haza de pár perc alatt nem sok jót olvastam róla hiába olcsón adná a kettőt.Vélemény a DNS320-ról? Vagy hagyjam és vegyem meg a Synologyt?
-
zozy84
senior tag
Én is így gondoltam.
Marad a 1105j vagy a 215j.Más. Mi a különbség a WD Green meg a Red között?
-
zozy84
senior tag
Mennyire számít hogy egy NAS pl. 800 MHz CPU, 256 MB RAM? Miben nyilvánul meg hogy a "lassúsága"?
Azért kérdezem mert látok több GHz-es , sok RAM-os NAS-okat is. -
zozy84
senior tag
Kaposvár belvárosában lakok. Haverom a város szélén egy lakótelepen ott dübörög a 1000Mbit a Diginél.
A belvárosban van egy rész (pont ahol lakok) ahol van egy magán szolgáltató és kész. Vagy parabola vagy T-home IPTV. Na nekem eddig az volt. A 10Mbit-es net 7el jött le és 0.5 fel. Fel is mondtam. Most a magáncégnél vagyok. De itt is a max rendelhető a 20Mbit. Ez olyan 20-22vel jön le és 1.5-2 fel. De már ennek is örülök. Vicc. Állítólag mivel nincs tele a környék emeletes házakkal, így nem éri meg nagy szolgáltatóknak ide kábelt fektetni, a meglévő kábelekre meg nem csatlakoznak mert régiek.
(mind ez a belvárosban a kórház mellett amire mostanában költik a milliárdokat) -
zozy84
senior tag
Már megkérdeztem pár napja de ....... tényleg rossz vásár lenne egy D-Link DNS320 ShareCenter + 1TB WD Green 20eft-ért? Csak a WD Green-t 10eft-ért oda adná. Viszont így D-link-et is 10eft-ért adná. 1 éves kb de még fóliás.
Igazából ma áthozta és be is állítottuk. Rögtön le is töltöttem vele 2 filmet próbából. A Med600-om meg SMB szerverben rögtön játszotta is. Azt mondják a Synology egyszerübb, nem ennyire bonyolult de egy torrent elindítást én is el tudok indítani. (mondjuk faterom az életben nem tudná megtanulni mert a smart tv-jével is küzdök vele. )
Mivel hozna többet nekem pl a Synology 115j? (azon kívül, hogy nem 10eft ha nem 32eft)
[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
válasz fogtunder #13823 üzenetére
A cégénél használnak NAS-t évek óta. Vett egyet otthonra is. Rá 1 hónapra elvált és elköltözött. Azóta be se kapcsolta. Még fóliás. Mondjuk most néztem, hogy jó friss firmware van rajta.
Current NAS Firmware Version
2.04
Firmware Date
10/04/2012
Lehet, hogy tényleg hagyom ezt hiába 10eft. Viszont a WD 1TB Green 10eft-ért még jó lehet. (16eft az új)Egy másik haverom meg most adná el feljebb lépés miatt a Synology 211-et 30eft-ért. Lehet, hogy akkor már inkább veszek egy új 115j-t 32eft-ért.
[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
válasz Borisz76 #13826 üzenetére
Lényegében elsőre az a cél, hogy torrentet töltsek le. Hangtalan legyen. (ha a fülemhez teszem akkor hallom csak hogy pörög a venti) Keveset fogyasszon és ne legyen bonyolult és amit tud azt tudja stabilan. Igazából akkor ki sem lenne kapcsolva.
Sajnos csak pár hetente kerül fel egy új, jó film. Tehát a letöltés egyidőben max 1-2 film lesz. Fel persze több.
A több lemezesen is gondolkodok, hogy kell-e. Nem tárolok több száz GB családi fotót vagy videót. 99%ban csak filmeket meg zenét. Eddig ha kevés volt a hely letöröltem az 1x nézhető filmeket és rögtön lett helyem a következő filmeknek. Így volt elég 5 évig az 1TB.
(már megint túl rugózóm ezt a témát )Ja. Meg ha lesz egy NAS-om akkor max faternak adok hozzáférést a filmekhez mert megőrjít már az online filmekkel meg a torrenttel meg hogy nincs elég helye, stb. Mióta vett egy szaros Samu 6200est azóta azt hisz, hogy egy NASA szintű multimédiás mindent tudó erőművet birtokol. Megőrülök sokszor tőle. )
[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
Miért nem tudom frissíteni a D-link DNS-320? Már 3 verziót is letöltöttem a hivatalos oldalról de mindig azt írja ki, hogy : Upload firmware fail. Please retry again.
Most 2012.04.10.ei van fent. 2.04.
(kölcsön nas )
-
zozy84
senior tag
Mivel és mennyivel jobb egy Synology DS215j mint egy Zyxel NSA325v2? Azért kérdezem mert a Synology 57eft a Zyxel meg 30eft. Közel a duplája. Mindegyik 512 MB.
Vagy csak ennyivel jobb a Synology marketingje? Vagy megbízhatóbb? Stabilabb? Halkabb? -
zozy84
senior tag
válasz Patice #13945 üzenetére
Őszintén első sorban torrentezni kellene mert tegnap eladtam egy pc-t amit csak erre tartottam. Az árából simán kijönne az Zyxel de a Synologyhoz se kellene sokat hozzá tenni.
Nekem 1 lemezes is elég lenne. De sokan mondták, hogy minimum 2 lemezes kellene meg oké, hogy most csak torrentezni kellene de idővel majd több mindenre is használnám és akkor meg kevés lenne mondjuk egy D-link.
Ez a 2 márka a legelterjettebb ahogy néztem. -
zozy84
senior tag
Egyik haverom szervizes egy nagy számtech üzletnél. Ő is rögtön rávágja, hogy Synology. Mondom neki, hogy a paraméterek alapján az Zyxel 325v2 is elég lenne nekem. Erre azt válaszolt, hogy olyan mint a trabant meg opel közti különbség. Na mind1. Mindenki a Synology-t mondja akkor az lesz.
Tud számla nélkül ds215j-t. Kb 3eft-tal olcsóbb így mint rendelve valahonnan. Számla nincs , garancia van. Mondom akkor minek nekem számla? Azt mondta, hogy a 2 év garhoz nem kell mert a garancia papírokat adják csak a számla nincs hozzá.3eft már nem oszt nem szoroz de ha tök felesleges a számla akkor szólok neki, hogy rendeljen egyet.
Vagy számítana?Más: 1TB WD Green (NAS-ba) 10eft-ért jó vétel? Szinte soha nem használt, kb 1 éves.
-
zozy84
senior tag
Ismerősök úgy érvelnek a Synology mellett, hogy 2 hónap alatt 5 frissítés érkezett rá (211) és folyamatos a támogatottság. Meg pl egyszer valami gondja volt az e-mail-ekkel és írtak a Synologynak és másnap jött a válasz e-mail, hogy orvosolták a problémát és küldtek rá egy frissítést és azóta hibátlan. Hogy ezt kell megfizetni. Stb.
az Zyxel pl magyar menüs? Milyen a támogatottsága? -
zozy84
senior tag
Próbálok úgy gondolkodni, hogy pl 2-3 év múlva is tudjam használni amikor már tudni fogom, hogy mik azok amiket leírtál.
Most a kölcsön kapott D-link 320-assal is elvagyok mert halk és csak torrentezek vele. Persze zavar az elavul angol menü, nem igazán felhasználóbarát, meg, hogy 2012.04.10.ei a firmware rajta és nem tudtam frissíteni sem mert nem engedte. Mindig hibát írt ki. A netről nem frissít ha nem töltsem le ezt meg azt aztán úgy talán frissül. Jobban szeretném ha rámegyek a menüben a frissítésre és ha van új verzió akkor már frissíti is magát. (vagy mint a Syno kiírja ha van frissítés)
Ezeket leszámítva !még! elvagyok ezzel is mert 10mp alatt elindítok egy letöltést és utána meg már csak a Med600-ban nézem, hogy lejött-e és már nézem is a filmet.Mit tudok ennyit tökölni ezzel a kérdéssel?
Mi a hivatalos magyar beszállítója a Synologynak meg a Zyxel-nek? A Lejátszó.hu?
A Zyxel is magyar menüs? (nem mint ha nem tudnék angolul csak kényelmesebb meg hát ha más is használná) -
zozy84
senior tag
Van 1TB külső WD meg a NAS-ba kell majd vennem egy HDD-t (később meg még egyet) ha végre eldöntöm melyik NAS legyen.
Mindig mire úgy vagyok vele, hogy nekem elég lesz egy Zyxel addigra pont találkozok egy haverral vagy ismerőssel akinél feljön a téma, hogy szeretnék NAS-t venni és mielött bármit mondanék mindenki eddig rávágta rögtön, hogy Synology!! Tegnap már mondtam is, hogy "mik vagytok ti, a Synology fizetett bérencei?"(Hozzá tenném hogy a haverom az üzletben a család régi barátja, nem ezen "nyerészkedne" és csak alkalmazott. Náluk is cégesnek Synology van amit imádnak és soha nincs vele hiba. 2 éves firmware van rajta mert annyira jó, hogy le se frissítik.
WD-kről annyit mondott, hogy Green már jó pár volt ott szervízben vissza lett küldve , viszont Red-del 1-2 darabbal találkozott az évek során) -
zozy84
senior tag
válasz Patice #13996 üzenetére
Sokat olvasgattam. Nem vagyok Linux guru. Még az Onkyo 608-as erősítőm beállításával is szenvedtem fél napot. Jó lesz nekem a Synology ds215j.
Megveszem haverom 1TB WD Green-jét első körben meg rákötöm a "régi" 1TB WD Elements-emet. Majd ha lesz pénzem akkor meg veszek bele egy 2-3TB WD Red-et.Tök mind1, hogy honnan, melyik üzletből veszem meg? Vagy érdemes a hivatalos oldalról rendelni ami ha jól tudom a Lejátszó.hu. ? Mert van 54900ft-ért is ingyen kiszállítással. Vagy 56600ft a Lejátszó.hu-n + 2eft kiszállítás.
[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
Holnap érkezik a Synology.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest