Hirdetés
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fleto93
tag
válasz Sebaj Fóbiás #19540 üzenetére
Két hónap után még mindig jön elő egy két konfigurációs érdekesség az ubuntu szerveremen... Ma pl. azzal szívtam, hogy barátnőm windows phone-ján is működjön az ikeV2 VPN amit beállítottam - sokáig tartott, mire rájöttem, hogy a mocsok a felhasználónevet "Windows Phone\felhasználónév" formában küldi, és ezért nem tud csatlakozni... Múlt héten azon pörögtem néhány órát, hogy a transmission-nel letöltött programokat ne kelljen a gépre másolni, vagy kézzel átírni a jogosultságokat, hanem egyből futtatható legyen a hálózati meghajtón.
Nem a kedvedet akarom elvenni, sőt én baromira élveztem/élvezem, hogy ennyi új dolgot tanulok közben, de azért van vele meló, ha az ember nem csak nagyon alap dolgokra akarja használni.
Viszont meg van az az előnye is, hogy olcsóbb volt a hardver mint egy 4 lemezes Syno, és sokkal több dologra tudom használni. -
Hyena
senior tag
válasz Sebaj Fóbiás #19240 üzenetére
Nem feltetlenul felejtos a NAS HDMI CEC kezelese.
Az alabbi adapter mukodik sok HTPC-ben vagy hibrid nasban, ha utanaolvasol lehet neked is jo lehet.https://www.pulse-eight.com/p/104/usb-hdmi-cec-adapter
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
nagyúr
válasz Sebaj Fóbiás #15528 üzenetére
Ez kölcsönbe van.
-
nagyúr
válasz Sebaj Fóbiás #15343 üzenetére
Igen megtaláltam közben a méreteket. Sajnos HP nem jó hozzá, lehet egy univerzális kell majd.
-
Rick4
félisten
válasz Sebaj Fóbiás #15343 üzenetére
Tényleg mindegy, mit gondolsz ezekről mindaddig, amíg sehol sem olvasni ilyen tápok meghibásodásáról, ráadásul konkrét tapasztalat is csak nálam van, itthon kettő, Anyukámnál meg egy megy. A szerverem sosincs kikapcsolva, a gépem napi 16 órát megy, Anyukámé minimum napi 14-et. És ez 2-3 éve így van, ha gagyi lenne, annak már meg kellett volna mutatkoznia. Volt egy via C-1000-es procis kisgépem is, saccra 10-12 éves lehetett, a táp tökéletes volt, úgy, ahogy kell, igaz az még eredeti morex volt, de szerintem semmivel se jobb, mint ezek, ha csak a felét tudja, úgyis másé lesz rég a gép, mire itt púposkodni kezd egy kondi.
De persze tőlem mindenki arra költi a felesleges pénzét, amire akarja.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Sebaj Fóbiás #15337 üzenetére
A paneltápok lehetnek noname jellegűek számodra, de ez is leginkább információhiány miatt van így. Egy ilyen paneltáp majdnem ideális, közel 100%-os hatásfokú, szóval hűteni se igazán kell, ráadásul 2cm X 10 cm körüli méretűek, szóval ezen aztán sok nem múlik, adapter meg mindkét megoldáshoz kell, csak amíg egy 14K-s ház árában benne van a paneltáp és az adapter, addig nincs min aggódni, mert olcsó a ház is, olcsó a lap is. A DC-s verzióval lazán kifizeted a paneltáp és az adapter árát is, miközben az adaptert még mindig meg kell venned. De persze ha a pénz nem számít.
Amúgy ez az lc power ház széria made in korea, nem kínai cucc, családban 3 db is van, hibátlan mind.
Amúgy létezik fehér színű ház, és a szervernek sok keresnivalója szobában sincs, nem hogy szem előtt kell lennie. Pont ez a lényege, dugd el, fizikai találkozóra nem sűrűn van szükség. Ráadásul a DS215j-t egy 800MHZ-es kétmagos proci hajtja, manapság egy 10 éves gyereknek erősebb proci van a telefonjában, szóval szerintem próbáld ki, hogy egy ilyen mennyire lassú, és fogod-e tudni szeretni ilyennek.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
nagyúr
válasz Sebaj Fóbiás #15337 üzenetére
Jaa, hogy van DC típus is belőle. Kérdés, hogy mekkora az a lyuk meg kéne nézni a user manual-ba. HP töltő vajon jó-e hozzá, mert akkor inkább azt veszem.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Sebaj Fóbiás #14559 üzenetére
a Q1900 az idő nagy részét idle közeli állapotban fogja tölteni, de ugye van némi veszteség a tápon is, a 15-17W lemezek nélkül talán reális. azért vásárlás előtt, ha oda jutsz, nézd meg, hogy a notebook tápod kompatibilis-e az alaplappal, amennyire emlékszem, többnyire ASUS tápokkal megy, illetve legalább 90W-os ajánlot, hogy nekapcsoláskor, mikor egyszerre pörögnek fel a lemezek, ne legyen gubanc.
a virtual box meg azért nagyon jó dolog, mert minden NAS oprendszernek vannak előnyei-hátrányai/olyan szolgálatatásai, amiket a többi nem tud. ezekről lehet előre tájékozódni, de igazán csak élőben fog kiderülni, hogy valóban jó-e ez neked, illetve ez-e az, amit akarsz. ott van pl. az OMV, ami külön meghajtót kér, nem szereti a pendrive-ról futtatást (illetve a pendrive nem szereti hosszú távon), ha csak ezért veszel egy külön lemezt, mert nincs otthon, aztán rájössz, hogy igazából valami más jobb lenne, az elég kellemetlen.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Tonyk
veterán
válasz Sebaj Fóbiás #14561 üzenetére
Fáradj át a topicjába[link]!
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz Sebaj Fóbiás #14559 üzenetére
Nálam a Zyxel NSA320 két hdd-vel (az egyik 7200-es) eszik 17W-ot, akkor ha mindkét hdd megy. Ha az egyik akkor 14, ha alszanak akkor 11W. Azzal a 27W-tal még ha gyári adat is, valami nem ok. Vagy a többi hazudik nagyot.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
fogtunder
nagyúr
válasz Sebaj Fóbiás #14554 üzenetére
én mindig azt szoktam mondani, hogy töltsd le a Virtualboxot, csinálj benne egy virtuális gépet 3-4 1GB-os HDD-vel, rakd fel az oprendszert, amit használni akarsz, és próbáld meg bekonfigurálni. nem kell hozzá semmi extra, egy kis probléma megoldó készség, angol nyelv ismeret és a google használatával a legtöbb akadály elhárítható és az alap funkciók, majd minden NAS oprendszerben bekonfigurálhatóak GUI alól, szóval nem egy vészes történet. linux/unix alapismeret azért nem ártanak, de ez is csak internet elérés függvénye.
4 lemezes cuccoknál már súlyos tízezreket lehet megtakarítani, ha az ember rászánja az időt, még ha rá is megy egy napod a hétvégén a beüzemelésre, akkor is rohadt jól kell keresni, hogy ne legyen rentábilis.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
gery2123
őstag
válasz Sebaj Fóbiás #14554 üzenetére
Ha van hozzá kedved, és energiád, akkor építs szerintem. De csak akkor, ha nem vagy rest tanulni egy kicsit linux nyelven. Minden kezdet nehéz, de megéri. Q1900 itx aztán van egy csendes, alacsony fogyasztású kis nas. Ami teljesítmény szempontjából bőven elég lesz még sokáig.
Ha viszont az out of box megoldást jobban kedveled, akkor vegyél!
[ Szerkesztve ]
-- PSN_ID: GerY2123
-
kabar
senior tag
válasz Sebaj Fóbiás #14552 üzenetére
A synologynál minden vinyón fent van a rendszer. Szóval abból is csíp le, meg van bennük NVM is amiről a boot megy, szerény véleményem szerint.
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- EA Sports WRC '23
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról
- OpenWRT topic
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...