Új hozzászólás Aktív témák

  • biga

    senior tag

    válasz MaCS_70 #32840 üzenetére

    En nagyon sokaig futtattam az automatizalas szoftrvert NAS-on, szerintem semmi baj vele, a mai NAS-ok (talan csak tényleg a leg-belépöbb szinteket leszamitva) mind lényegében mini szerverek, kifejezetten idalisak erre célra (eleve 24/7-ben mennek, böven elég erösek, megbizhatoak is stb). Ne hallgass arra, aki szerint külön vasra kellene tenned, ha egyébként mar eleve van egy kis "szervered" otthon :)

    Nagy hw igénye nincs annyira ezeknek az automatizalazi szoftvereknek (mint pl a HA), nem véletlen, hogy sokan mai napig RPi 3-on futtatjak (1GB RAM!). A torrenthez akkor mar több kellhet, illetve mint irtuk korabban a media szerverhez lehet hasznos esetleg erös vas, ha szamit a transcoding.
    Ami szamithat automatizalasnal, hogy sok esetben komplex rendszereknél több parhuzamos szabvanyt hasznalnak, amik ilyenkor pl USB-s adapterekkel kommunikalgatnak. Volt olyan tapasztalatom, hogy pl egy ZiGate adapter nem szerette, ha egy USB-hub-ban volt egy Aeotec Zwave adapterrel (nem jöttem ra miért). Külön csatira kellett tennem. Igy szamithat a több USB csati is pl.

    [ Szerkesztve ]

    ''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

Új hozzászólás Aktív témák