-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz pappkarcsi #31599 üzenetére
A feladatra tökéletes. A Cloud Sync remekül tud feltölteni is, nem kell majd külön gép hozzá. A Synology topicban segítünk szívesen!
[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Patice
nagyúr
válasz pappkarcsi #31600 üzenetére
DS223j és 2x1 TB SSD, szerintem.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
válasz pappkarcsi #31599 üzenetére
+ Ott van még az ASRock AS1102T kb egy árban van a DS220j-vel. Asustor megoldásában 1GB RAM van, és 2.5Gbps-os LAN port.
Plusz ha nincs szükség RAID1-re, ott a QNAP TS-133. A maradék pénzből vehetsz egy külső merevlemezt, amire rendszeresen lemented a fontosabb adatokat.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Vasti74
aktív tag
válasz pappkarcsi #31596 üzenetére
Én amit vennék ilyen célra:
- TS-133 NAS (62.000)
- WD RED 1TB SSD (32.000)
- Valami USB-s 2,5"-os vinyó menteni, a NAS-ra dugva (25.000)
És még pénz is marad ;-) -
z123456789
addikt
válasz Patice #31093 üzenetére
Sziasztok!
Megint letérdelt a Zyxel NSA325 V2-m, és nincs kedvem szórakozni vele. Sőt, nincs kedvem 3 havonta szórakozni vele, mert gondolom ez most majd sűrűbben fordul elő.
Úgyhogy ha kérhetem, ajánljatok nekem NAS-t!Igények:
-1 lemezes
-DDNS elérés
-valamilyen torrent kliens, jelszavazható, külső elérés miatt
-NFS megosztás
-SMB megosztás
-FTP megosztás
-és lehetőleg az FTP, torrent, webes felület legyen elérhető külső hálózatból is.Nagyjából ennyi, összefoglalót olvasva, ez azt hiszem kimeríti az alap igényeket. Szintén az összefoglaló alapján a Synology és Asustor NAS-ok valamelyikét választanám.
Köszönöm előre is.
-
Borisz76
veterán
válasz z123456789 #31607 üzenetére
Synology-ból jelenleg 2 db készülék van ami 1 lemezes.
DS120j és a DS124 összehasonlítása.
Ha választani kell akkor a DS124 a jobb.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Biztos nem csak a lemez haldoklik, és azért dob hátast a Zyxel?
Jól átgondoltad, hogy "mindent is" elakarsz érni az Internet felől?
Asustor-nál 2 fiókos a "legkisebb" nap is (a nemrég linkelt 1102), de ettől még simán használhatod 1 lemezzel is. A 2. fiók később még jól jöhet.
-
Beni2360
félisten
Én most cseréltem le ugyan ezt a NAS-t egy Qunap ts-133-ra. Most ismerkedünk és szerelmes leszek belé. És igen az át tett 7 éves WD Red szektor hibás, amit a Zyxel nem jelzett a Qunap egyből sipítozott. Most várom az új hdd-t és évvel probalgatom a beállításokat.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
z123456789
addikt
válasz Borisz76 #31608 üzenetére
#31609cigam
A felvetés helytálló, biztosan van probléma a meghajtóval is, de a legutóbb is már mást kellett megkérnem, hogy segítsen beállítani a megszokott dolgokat, mert ugye nincs automatikus frissítés, fogalmam sincs miről beszélnek nekem a Zyxeles topicban, amivel csak az ő idejüket rabolom, és idegesítem őket... Ez mérhetetlenül bosszantó, szóval ha a lemez tökéletes lenne, de a Zyxel miatt megint meg kellene csinálnom sem tartanám elfogadhatónak számomra. Sőt, most ugye megint neki kellene állnom...őszintén semmi kedvem, nincs nekem időm folyamatosan fórumokon, és youtube-on lógni és - bár ez saját szegénységem, de - végképp nincs időm a google fordítóra. Úgyhogy egy új könnyen kezelhető, frissítéseket elérő eszközt szeretnék. Ha jól emlékszem 2012 óta szolgált szinte mindig 24/7-ben, elengedem.Szeretnék elérni mindent a netről, igen. Egyébként ezt a router cserémnél is hangsúlyozottan kérdezték (lehet hogy pont te ). Korábban ez nem volt ekkora kérdés. Sokkal jobban ki vagyunk téve esetleges támadásoknak? Vagy gyengébbek azok a falak, amiket át kell törni? Ha valaki fel akar törni, úgyis megteszi előbb utóbb. Van más egyéb megoldás, hogy távolról be tudjak lépni a NAS felületére, FTP-t megosszak/elérjek, mások számára készítsek mappa megosztást, torrentet adjak hozzá? A Zyxelnél a Transmission json fájl szerkesztése után jelszó védte a TM-et, az nem elég? Vagy csak VPN a javasolt?
Végülis nem probléma a 2 lemezes. Szimpatikus a magyar menü nyelv fent említettek miatt, illetve a routereim is Asus-ok voltak az utóbbi időben, hátha van valami járuléka a homogenitásnak, akár egy Asus app, vagy bánom is én.
Köszi a tippet.
#31610Beni2360
Köszi neked is a tippet. A 3 közül már szerintem tudni fogok választani. -
Beni2360
félisten
válasz Patice #31611 üzenetére
A topikjaban írtam ma reggel a LAN csak 100Mbps mutat. Van fent ott kép. 5let?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
kulerr
őstag
Sziasztok.
Habár próbálom magam felhozni a témában de nem egyszerű, ezért mégiscsak tőletek szeretnék segítséget kérni. Lányom egyetemre jár és apple eszközei vannak jelenleg tárhely problémákkal. Mivel logikusabbnak tűnik nekem egy otthoni tárhely amit online elér a család jobbnak látom mint felhő tárhelyet vásárolni az apple-nel meg olcsóbb is. A lényeg olyan megoldásra kérnék tőletek tanácsot amivel a lányom az egyetemről a dokumentumait a biztonsági mentését fel tudja rakni, meg persze a család 2 tagja is akkor ezt fogja használni. Az adat biztonság fontos ne vesszen el és indulónak 4terra elérhető tárhelyre gondoltam. Árban 150.000-íg hajlandó vagyok elmenni a lényeg ne kelljen foglalkoznom vele hosszabb távon sem.
Elnézést kerek mindazoktól akiknek irreleváns a kérdésem.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Patice #31611 üzenetére
A nagy örömben meg sem köszöntem a jó kívánságokat. Köszi.
Tényleg egy jó nagy lépés volt.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
válasz kulerr #31614 üzenetére
Abból a 150k-ból elég sokáig tudnád fizetni a megemelt iCloud tárhelyet.
50 GB: 399 Ft (31év)
200 GB: 1290 Ft (9 év)
Ráadásul az egész Apple ökoszisztéma az iCloud-al ápol nagy barátságot. Plusz kérdés, hogy az általa használt programok képesek-e idegen felhőbe menteni. A fotók, videók, hangok esetén még megoldható, hiszen a NAS gyártói biztosítanak hozzá programot. De mi a helyzet a többivel?
Nem követem nagyon a fejlődést, de amikor évekkel ezelött ránéztem, akkor a programok csak a saját maguk konténerébe tudtak csak menteni a fájljaikat, nem fértek hozzá a fájlrendszerhez úgy, mint pl. Android-on.Az összefoglalót fusd át, ott találsz linket a nagyobb gyártók WEB-es kezelőfelületeihez. Ezeken a dedó oldalakon meglátod melyiknek hogyan néz ki a felülete, ill. a gyártók oldalain is olvashatsz arról, hogy milyen mobil megoldásokat kínálnak.
Amúgy meg a szokásos belépő szintű eszközök, ABC (és ár) sorrendben:
ASUS AS1102T 73'000.-
QNAP TS-233 82'000.-
Synology DS223J+ 85'000+ 2db 4TB-os merevlemez 2x40k
Szóval elég neccesen férsz bele a 150k-ba. Plusz még nincs egy külső meghajtód ahova legalább hetente lemented a fontos adatokat. Mivel ez általában növekményes, vagyis folyamatosan hízik, minimum egy 8TB-os USB-s lemezre is szükséged lenne.
Valamint egy felhős tárhely is kellene, mert ami nincs 3 helyre elmentve, az olyan mintha nem is létezne.Szóval a fentiek tükrében már nem is tűnik olyan drágának az 50/200GB-os csomag. Plusz a családi megosztással osztozhattok a tárhelyen is.
-
Patice
nagyúr
válasz kulerr #31614 üzenetére
Synology-nak jók az alkalmazásai Apple eszközökre is, így én erre szavaznék saját tapasztalat alapján is.
Előttem ajánlott Synology DS223J megfelelő erre a feladatra, lehet egy lemezzel is indulni vele és akkor marad keret külső lemezre is, ha nem lenne. Ezt ajánlom én is, hogy legyen még egy ilyen mentés róla.
+ én használok valamennyi Apple Cloud tárhelyet (50GB) iPhone-on, amivel van mentésem magáról a telefonról és a képekről, fájlokról, amit mentek Syno-ra is, meg van családi OneDrive-om is, amivel 1+5TB felhős tárhelyem is van, így a családom tagjainak is van felhője telefonhoz, amit lehet szinkronizálni Syno-ra. Amit meg kimenthetsz külső lemezre.
Szóval én kombinálva használom a biztonság miatt (több másolat legyen).Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
kulerr
őstag
válasz Patice #31617 üzenetére
Köszi neked is. Igen a synology lesz szerintem. Habár cigam kolléga felhívta a figyelmem az arra, amiben igaza is van hogy nem biztos az apple rossz választás. Most úgy kalkuláltam a gyereknek veszek egy 50gb- os csomagot az adat nélküli mentésekre a családnak meg összerakom ezt. A gyereknek a 256-os macbook és a 256 telefon fullon van. A 2 terrás tárhely meg huhh majd 5000/ho az apple-nél. Köszönöm neked és persze cigam fórumtárs k is a segítséget! Van regebbrol 2db wd külső merevlemezen amit nem használok az külsőnek pont jó lesz szvsz Az egyik 70 a másik 106 napot ment csak, illetve van egy 2tb-os ami 4 órát ment I év alatt azon vannak a fényképek.
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
Csodamaki
csendes újonc
Sziasztok!
Kérnék egy, kis segitséget, már hónapok óta olvasgatom a fórumokat, hogy mi fán terem egy nas, mi, hogy működik és nekem milyen kellene, de nem tudok dönteni.
Alapvetően nincsenek nagy igényeim, szokásos:
- fotók mentése, egyszerű, megosztása a családdal,
- filmek tárolása, illetve, hogy könnyen le tudjam játszani őket a tv-n (plexre gondoltam, kipróbáltam az asztali pcvel és wifin szuperül működött),
- ne akadjon, ne legyen nagyon durván lassú (pl.: kattintok és 5mp után történik valami),
-10-15 torrent, de ez nem annyira fontos.
Egy dolgot nem teljesen értek, hogy pontosan mi az a transzkódolás, mert ha jól értem erre nincs feltétlen szükség/szükségem pl.: fullhd és alatta nem kell, de a fölött már igen?
Kétfiókos nasra gondoltam, azokon belül is a synology ds224+ra, kezdetnek 4tb wd reddel. Viszont most láttam, hogy hasonló árban van 4 fiókos nas is a qnapnál (TS-462-2G és TS-433-4G). Ez elgondolkodtatott, hogy érdemes-e inkább ezek közül választani.
Igazából nem zavarna, ha nem synologyt vennék, főleg, mert nem okozna gondot, ha babrálni kell kicsit. De az eddigi ismereteim szerint az lenne a legegyszerűbb.
Aztán felmerült bennem az is, hogy szükségem van-e egy ilyen teljesítményű nasra? Mert, ha józanul nézem szerintem a fenti kritériumoknak az olcsóbbak is megfelelnek (pl.: synology ds 224j). Csak, ha már 10 év körüli időre tervezek, akkor lehet megéri a jobb, illetve a 4 fiókos.
A nasra kb. 170 körül adnék ki legfeljebb, de ha teljesen el vagyok tévedve és elég egy belépő szintű nas is a fenti igények kielégítésére, akkor nem költenék ennyit természetesen.
Előre is köszi! -
Borisz76
veterán
válasz Csodamaki #31620 üzenetére
Szia.
A NAS-on tárolod a filmeket, sorozatokat.
A TV-n nézed.
De a lejátszó sokminden lehet :
- TV belső saját lejátszója ( DLNA )
- TV-re kötött külső média box , androidos box , okosító kütyü.
- PC , HTPC , Mini PC ...stb.A lényeg, hogy NEM A NAS JÁTSZA LE A FILMET !
A lejátszó....legyen az bármi is ...felel azért , hogy a NAS-tól érkező STREAM / ADATFOLYAM átalakuljon látható és hallható formába.Mivel egy adott filmet sok-sok féle képpen lehet kódolni, nem biztos, hogy a lejátszó ismeri az összes formátumot.
ÉS ekkor léphet be a NAS , mint transzkódoló eszköz.
Tulajdonképpen filmezés közben / menet közben átkonvertálja az adatokat olyan formátumra ...amit már a lejátszó is ismer és abból az adatfolyamból tud dolgozni a lejátszó.A transzkódolás leterheli a NAS CPU-ját.
A belépő modellek nem bírkóznak meg vele.
Az erősebbek sem biztos....
Tehát a lényeg :
Kell egy JÓ LEJÁTSZÓ ami mindent visz....vagy:
Eleve olyan formátumban kell beszeretni a könyvtárból !
A transzkódolást lehetőleg el kell kerülni !!![ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Csodamaki #31622 üzenetére
Tervezel RAID-et ?
Azaz 1 db HDD meghibásodása ellen szeretnéd védeni a rendszert ?
Mert akkor a 2 lemezes ......szóval nem a legjobb.
( 2 lemez de csak 1 lemeznyi tárhely !!! )
Ezért sokkal jobb a 4 fiókos modell.
Indulhatsz 2 db lemezzel is.....amit majd idővel bővíthetsz.
Ez csak a fiókok száma....ami azért fontos.
Ugyanakkor fontos a "nyers" erő is.
Azaz a CPU teljesítménye és a memória mennyisége is.
Valamint - sokan elfelejtik , sokan nem is gondolják, hogy mennyire fontos is....- a szoftveres támogatás minősége és időbeli lefolyása.
A Synology sokak szerint jó szoftveres támogatása van , amit 10 évig biztosít. Ezután még 3 évig biztonsági frissítések is érkeznek.
Ugyanakkor igaz az is, hogy adott összegért de lehet venni a Synology-tól erősebb hardverrel szerelt NAS-t is.
Tehát lehet más gyártótól NAS-t venni amiben erősebb a hardver ...ám ennek az az ára, hogy szoftveresen lehet nem olyan kifinomult vagy kevesebbet tud.
Az , hogy kinek melyik szoftver "jön be" az egyéni ízlés dolga is lehet.
Sajnos én segíteni ebben többet nem tudok mert "csak" Synology-val volt eddig dolgom. Én szeretem. A céljaimnak tökéletesen megfelel.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
balu1977
senior tag
Keresem a legolcsóbb nast ami ki tudja használni torrentezésnél az 500as netem. Köszi!
-
justice84
aktív tag
Sziasztok,
Nézegettem a környéken a használat Synology nasokat ezeken találtam
1. DS 218+ bővítve 10Gb ram - 250€
2. DS 218+ 2x4TB Wd red -400€
3. DS 716+ 2x10tb Ironwolf nas hdd - 450€
Melyiket érné megvenni vagy inkább vegyek egy új DS 224+-t 380€ alap 2 GB ram 0TB és hozzá Hdd-t ? -
-
válasz justice84 #31630 üzenetére
Ezekre a feladatokra 10GB RAM feleslegesen sok, így marad a 2. opció.
Viszont ha akciósan veszel 2x6TB merevlemezt, akkor az "csak" €296.79 (Ha boldogabb helyen élsz, még olcsóbb az ÁFA miatt). Plusz ha a Synology árul felújított régebbi eszközöket is. Egy 220+ már a bőven jó kategóriában mozog.
[ Szerkesztve ]
-
justice84
aktív tag
Köszi, keresgélnek hátha találok valami akciót, eddig ezeket találtam, az első kettőt egy árba van, nem nagy eltérés van úgyhogy a 224+lesz a befutó csak a megfelelő forrást kell megtalálni.
Synology DS220+ incl. 12TB 2x 6TB Toshiba N300 NAS RAID Server 665€
Synology DS224+ incl. 12TB 2x 6TB Toshiba N300 NAS RAID Server 665€
Synology DS224+ 2x 6 TB WD Red Plus WD60EFPX 701€ (cyberport)
SYNOLOGY DS224+(6G) 12TB (6TB RED PLUS) 6GB DDR4 12 TB 786€ mediamarkt.de
Synology DS224+ 2x6TB RED Plus 693€ alza.de ,ez otthol 855€ (326.329Huf) -
-
Vasti74
aktív tag
válasz justice84 #31632 üzenetére
Szerintem kár gyárilag memória bővített DS224+ NAS-t venni: nekem is ilyen van, és az Amazon-on vásárolt Crucial 8GB-os memóriával tökéletesen működik.
-
addikt
A HDD preferencia kérdése (talán újabb modell a WD és több garancia van rá), a 2GB gyári RAM viszont nem lesz elég ha pl. virtuális gépet akarna futtatni.
De ezért írtam, HA több RAM kell akkor még mindig olcsóbban kijön ha maga bővíti."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
-
justice84
aktív tag
válasz AiRLAC #31633 üzenetére
#31633 AiRLAC #31634Vasti74 Köszönöm a tippet nektek is , a 4.ik 16€-val több ha +6GB rammal rendelem meg a MM-től azért dobtam be ide
SYNOLOGY DS224+ 12TB (= mit 2x Festplatte 6TB RED PLUS) 2GB DDR4 12 TB 770€
SYNOLOGY DS224+(6G) 12TB (= mit 2x Festplatte 6TB RED PLUS) 6GB DDR4 12 TB 786€
Még jobban szétnézek mert elé nagy a szórás árban a különféle oldalakon. Külön külön is próbálom de van ahol a WD red elfogyott SEAGATE IronWolf van de már erre is majdnem elfogyott van írva sok helyen. (persze ahol drágabb ott van) -
Vasti74
aktív tag
válasz justice84 #31638 üzenetére
Ja, akkor érdemes eleve bővítettet venni ;-)
El lehet ezzel jól "veszni", amikor az ember egy ilyen vásárlásba belefog...
Én napokig (vagy hetekig ;-) nézegettem mindenhol az árakat, összehasonlítottam, osztottam-szoroztam, aztán persze közben itt ez fogy el, ott az fogy el, változnak az árak, stb., totál bele lehet dilizni ;-)
Fogtam magam, és megrendeltem ott, ahol volt minden jó áron (Amazon: nekem csak NAS + RAM + 500GB-os RED SATA SSD kellett) , mert egyszerűen már nem akartam több időt elcseszni vele ;-) -
addikt
válasz justice84 #31638 üzenetére
Mydealz és Idealo oldalak/appok is hasznosak (itt megnézheted a múltbeli árak grafikonját és a minimum/maximum/átlagárat is)
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Borisz76
veterán
A Terra-Master NAS-on futó operációs rendszer neve : TOS
https://www.terra-master.com/global/alltos/
Nem ismerem az eszközöket és az oprendszert sem.
Lehet akár jó is....Az Asustor-nak is vannak NAS-ai :
https://www.asustor.com/hu/product/product_list
Ezeken az ADM névű operációs rendszer üzemel : https://www.asustor.com/adm/adm4_0
Természetesen ezt a termékcsaládot sem ismerem.....
Lehet akár jó is....Aztán ott van még a QNAP is :
https://www.qnap.com/hu-hu/product/series/home
Az Ő rendszerük neve : QTS
És , ahogy az előző kettőt sem....ezt sem ismerem.
Lehet akár jó is....A Synology NAS-okon futó oprendszer neve : DSM
https://www.synology.com/hu-hu/dsm
A Synology NAS-okra 10+3 év szoftveres támogatás jár.
Ez a legismertebb "márka" és sokan szeretik , pont a jó szoftveres támogatás miatt.
Egy biztos :
Bármilyen tipust veszel....
Inkább 4 fiókos modellt ajánlok , lehető leghosszabb garanciával !
A későbbi merevlemezes bővítés miatt egyszerűbb ha van még hely a NAS-ban ....
Hivatalos oldal : https://www.synology.com/hu-hu
Saját írás , összefoglaló ( DSM6-s verzió...azaz régi kicsit ) :
https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.htmlSynology Prohardver fórum :
https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/friss.htmlTartalom fogyasztáshoz :
Gondolom, hogy ez film és sorozat nézését jelenti, esetleg zene hallgatását.
Nos , akkor van egy jó és egy rossz hírem :
- Jó mert bármelyik NAS megfelel filmet nézni.
- Rossz mert kell egy rendes LEJÁTSZÓ is a rendszerbe.
A NAS csak kiszolgálja adatokkal ...azaz stream-eli az adatokat a lejátszó felé. A lejátszó eszköz feladata az adatfolyamot láthatóvá és hallhatóvá alakítania....azaz dekódolnia.
Lejátszó viszont lehet több eszköz is :
- TV , saját , gyári lejátszó programja ( DLNA )
- TV-re telepített külső program ( DLNA )
- PC
- Mini Pc
- Barbone Pc
- HTPC
- Külső hálózati , androidos box
- Egyéb apró kütyük
....mert hát sokmindennel lehet filmet lejátszani.
Tehát egy ALAP tudású NAS is jó ha a LEJÁTSZÓ jobb fajta....
Vagy eleve olyan formátumban kell letölteni amit a lejátszó ismer
Javaslom tehát megint a 4 lemezes NAS vásárlását.
Ha lehet erősebb....ezáltal talán.....időtállóbb hardverrel szerelt eszközt nézz ! Mert NAS-t nem 1-2 évre szokás venni.
Inkább 6-8-10 évre.Na , hirtelen ennyi....
Bocsánat mindenkitől, kicsit hosszú lett.
Próbáltam nem elfogult lenni a Synology feléSynology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
olle
senior tag
válasz Borisz76 #31644 üzenetére
Uhhhh. Nos Terramaster-re az ár miatt gondoltam csak. Mindig van akció kupon stb.
Lejátszó oldalon Hisense vagy Vizio Tv lenne + egy Lenovo Legion 5 laptop. Gondolom Plex vagy van ezeknek a Televízióknak saját megoldásuk. (LG-nek volt).
Tarhely kezdetnek egy WD Red Plus 12TB NAS Hard Disk Drive [link] lenne. Teszt időszak.
Ez szerintem egy 2 fiókossal is élhető egy darabig.
Asztali gépről ment régen PLEX és az LG nek a megoldása.Gondolkodtam mini-itx PC-n is de árban sokkal jobban megéri egy NAS.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
Gondolom Plex vagy van
Ne gondold, tudd! Nézz utánna, nehogy később meglepődj. Amúgy meg nem feltétlen van szükséged Plex-re. Általában a NAS-ok mindegyike tud DLNA szerverként működni. Ezen protokoll keresztül érik el a TV-k a médiatartalmakat.
Sajna kevés infó, és még kevesebb személyes tapasztalat van a márkával. Ha mégis mellette döntesz, egy élménybeszámolót kérhetnék? Akár egy logout-os írás(bemutató) formájában.Azért a PC sem elvetendő. Pont nemrég volt szó a használt mini pckről. Fele áron megkapod, és abba is beleteheted a 12TB-os lemezt.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Erre még jön 27%AFA MEG 400 e Ft posta költség szvsz. A szállítást nem néztem.
-
olle
senior tag
válasz Beni2360 #31647 üzenetére
Jogos lenne. Nyilván olyan oldalon nézelődök ami hozzáférhető szerény személyem számára.
Sajnos fordítva is drága lenne Emagrol, Alzarol stb.
@cigam Mindenképp összedobok valamit. NAS-om még sose volt, kicsit hajt az újdonság varázsa is. Sima PC még itt a hanyatló nyugaton sem olcsó csupán erre a célra. Egy R5 valami 100 usd körül van hozzá egy Mint ITX lap szinten 100 usd. A fő darabokkal már ott járunk ahol egy NAS kezdődik.ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
Beni2360
félisten
Már mindenhol számolnak 27% áfát. Aki belépetg ebbe a rendszerbe ott rögtön rá számitjak 150 €-ig. Onnan már csak az eladási áruk és itthon jön amit írtam. Ezt már nem lehet nagyon kicselezni. Vagy itthon vagy másik EUs országban afaztatjak. Egy sima üzletből EU-n belül vásárolsz kell áfát fizetned már két és fél éve. Asustor két lemezes neked bőven elég lenne. Kb 75 e Ft itthoni garival. Belese merek gondolni egy esetleges garin belüli visszaút viszontagságai.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Beni2360 #31649 üzenetére
Arra célzott, hogy nem Magyarországon él.
olle
Én meg a _használt_brand PC-kre gondoltam. Biztos van olcsóbb, ebben utazó cég is a környékeden. Ha kihívást keresel, felrakod az OMV-t, és egy NAS-hoz hasonló WEB-es felületen kezeled.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest