-
IT café
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sage83
aktív tag
válasz BigBlackDog #55903 üzenetére
Teljesen jó kis ház,nyugodtan megvehetted!! Nekem 300R-volt...
-
BigBlackDog
veterán
válasz BigBlackDog #55902 üzenetére
Amit kifelejtettem még, hogy eddig a Corsair 200R tűnt a legszimpatikusabbnak, csak nincs vele semmilyen szintű tapasztalatom.
-
tatabánya
senior tag
válasz BigBlackDog #22738 üzenetére
akár hogy is nézzük ez a FD sara ha tényleg nem volt bontva a doboz, minőségellenőr kollégát jól seggbe lehet rúgni... valjuk be ritka az az eladó aki egy másik új terméket megbontana... keresd fel az FD oldalán Magyaro. alatt lévő céget hátha..
-
BigBlackDog
veterán
válasz BigBlackDog #22702 üzenetére
Mai napon kapott e-mailben már arról tájékoztattak az iponosok, hogy a problémám igazából nem garanciális probléma, így garanciális cserére/javításra sincs lehetőség. Tegnap reggel még volt. Érdekes fejlemény .
-
Jim-Y
veterán
Szerintem az iponosok csak felületesen értenek hozzá, amiből sok van az nekik a jó, az ismert.. pl CoolerMaster, Codegen, Arctic Cooling. Amik tényleg jók, de előbb tucattermékek mint a FD.. szerintem egyértelmű, hogy akivel beszéltél az nem olvas cikkeket, nem néz reviewokat, csak bemegy dolgozni és osztja az észt ^^ üdv
SK: tiéd lehetnek
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Szerintem nem noname, bár nem sok ilyet használnak szerintem és sokan nem is tudják hogy létezik egyáltalán..
Nagyon boltokba se kapni.
Beleértve ventillátorokat és tápokat sem. -
horush
addikt
Hát látod.. Neve csak a Codegennek van
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #22679 üzenetére
"A házzal valószínűleg nincs semmi gond"
Én ezt eddig is tudtam
(#22678) fezlergabor: Azt gondolom, én tudok az MS-I -hoz hasonlítani, mert már teszteltem. Esetleg Te is?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #22598 üzenetére
Garanciális ügyintézésnél szerintem az eredeti csomagolás kell, az összes kütyüvel ami benne van.
Amúgy nekem tényleg új vinyóim voltak/ vannak, anno 2db HD502HJ Samu, amelyek valóban halkak, most meg ugye az Aldis 2TB-os Barracuda, ami egy nagyon halkan ciripel ha dolgozik, de ez a hang zárt házból már nem jön ki, rezonancia meg egyáltalán nincs, még régebbi 5 ezres fapad Asus házban sem.
-
tatabánya
senior tag
válasz BigBlackDog #22598 üzenetére
akkor semmit se vesztesz ha írsz az Iponnak, aztán ők megmondják kihez fordulhatsz. FD oldalára nézve kellytech jött be Magyarország alatt. Elvileg garanciában visszevett cuccot így nem hozhatnak forgalomba újra, de ez az elmélet..
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #22590 üzenetére
Hangszórót valóban nem adnak a házhoz, de a többi jel szerintem arra utal, hogy ki volt már bontva az a ház, esetleg gariban visszavettet kaptál.
A merevlemezek nem tudom miért búgnak Nálad, nekem akkor kettő is volt benne, a gumibakos rögzítések rezonancia mentesen kiválóan tették a dolgukat. Meg van az összes csavar húzva a HDD blokk körül? Én raktam oldalra is mindenhova csavart.
-
Jim-Y
veterán
válasz BigBlackDog #22593 üzenetére
Szerintem van esély rá, ez a ritka almak egyike lehet, amikor garanciális problémáról van szó egy ház esetében...
-
tatabánya
senior tag
válasz BigBlackDog #22590 üzenetére
ugye csomagot csak sérülésmentes állapotban veszünk át, ha nem láttál a dobozon semmi árulkodó jelet akkor nem hiszem hogy Ipon lenne a hibás. FD-t sokan szeretik, de olvashattál itt ugyannyi rossz példát is . nálam a core 1000-hez minden megvolt, maga a ház említésre nem méltatható, célnak megfelel.
ftc: nekem egyszerű filmes, netes konfig van egy Xigmatek Asgardban, annak idején jó vétel volt, még most is tökéletesen szolgál
[ Szerkesztve ]
-
tatabánya
senior tag
válasz BigBlackDog #22502 üzenetére
azta kutya mindenit kb ugyan azt adják, csak amit linkeltem 200db volt 900 pénz mekkora biznisz van így benne, jó ez olyan mint a beöntő a szexshopban hasszám 5000 orvosi segédesnél 2000
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz BigBlackDog #22484 üzenetére
Nem, én a klasszikus gyorskötözőre gondoltam. Jobb tápokhoz eleve adnak olyat. De beszerezni is olcsó.
-
Jim-Y
veterán
válasz BigBlackDog #22412 üzenetére
A04B, A05FNB, PC6B... régen több is volt 25-30 között de gyenge a forint sajnos
Meg nem a legszebb sajnos, de minőségre jó lehet: [link] -> 215mm széles, usb3, kivehető hdd-bay, jó anyaghasználat, 10kg-os tömeg ... jó szellőzés..
Esetleg Corsair Carbide 400R[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz BigBlackDog #22409 üzenetére
LianLi-ben nem gondolkozol?!
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #22404 üzenetére
A H2-höz nem tudom hasonlítani, azt még élőben nem láttam, nem teszteltem. Az FD3000-ret én bármikor újra megvenném magamnak. Volt már nálam több hétig, szerintem egy kiváló ház.
A NZXT Tempest 410 ELITE nem tetszik? 25k engusz-nál. Az oldala is plexis. Egyik kedvencem. Szeretném egyszer letesztelni majd. 215 széles, igen nagy wiring space lehet benne. Alapban 3 db venti, de még tehető bele. Elvileg 8kg. USB3, + 3db USB2. MOndjuk az USB3-asa az belső ha jól emléxem.
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz BigBlackDog #22404 üzenetére
Hát ha bejön a design, megveheted, nem olyan rossz ház, de atombunkerre ne számíts azért.
Xigmatek Phanteon is felejtős amúgy, sem szellőzésre, sem minőségre nem sikerült túl jóra. A ventiszabályzókról pl. már sokan írták, hogy elektronikailag nagyon gagyik.
Én a tauronnal meg vagyok elégedve, €70-ért nem volt rossz vétel szerintem, de ezt egyelőre itthon nem lehet beszerezni.
Aprónkörbenézve amúgy sok jó házat kifogni jó áron.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #22402 üzenetére
Az első rostán a Sharkoon-t és esetleg a TT-t is kiejteném.
A csend miatt esetleg NZXT H2, ennek mindkét oldallapja szigetelt, de nagyobb hűtési lehetőséggel rendelkezik, mint pl. a CM Silencio 550.
Ezenkívül hátulra dugható az USB3-as csati is, sőt, fontos lehet, hogy tud egyáltalán ilyent.Nálam előny, ha fenn vannak a csatlakozók, főleg 3 db USB2 és 1 db USB3, ráadásul oldakvást egymástól, így bármit könnyen be lehet dugni.
Enermax Fulmo-t vett itt nem rég valaki, a Tauron-t meg a fezlerGabor, őket kérdezheted a gyakorlati tapasztalatokról.
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #22395 üzenetére
Hasonlóan jókat tudnék:
Enermax Fulmo Basic és Advanced
Xigmatek Midgard II (70eur)
Coolermaster Enforcer
XIGMATEK PANTHEON
NZXT H2 Midi-Tower
Sharkoon Tauron
THERMALTAKE VM400M1W2Z V9 BlacX Edition -
horush
addikt
válasz BigBlackDog #22395 üzenetére
Define Mini, Arc mini, Define R3, Arc Midi, NZXT Phantom 410...
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #22382 üzenetére
Én teszteltem már és találkoztam az utóbbi időben több tucat házzal a 10-20k kategóriában. Jelenleg a Shinobi és a Core 3000 az, amit magamnak is hosszabb távra megvennék. A Core 3000 nekem jobban tetszik, bár ez szubjektív, de az tény, hogy 90 fokkal elforgatott HDD tartói vannak és gumibakosak, rezonancia mentesek. Ilyen a Shinobi-ban sincs. Ezenkívül alapban 3 db venti, venti szabályzóval. A középső HDD bay ki is vehető, így több levegőt kaphat elölről a VGA is.
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #22380 üzenetére
Nálam semmilyen hiba nem lépett fel. Beleszereltem a teljes konfigom, pár hétig használtam is. A gyári 3 db venti jó légszállítású, kicsit leszabályozva halk is volt. Szerintem az egy tökéletes ház. A cikkben elhangzottakkal nem értek egyet.
(#22378) szityo83: Akkor vagy nem értettek hozzá, vagy csak úgy ért oda a 4 pines vagy a 24 pines kábel az alaplaphoz.
(#22379) Sn[4k3]: Sharkoon MS140 mATX? Gumibakos HDD rögzítés, SSD tartó, elöl 14-es venti, fekete belső, felső tápos. Kábel menedzsment mondjuk nincs.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #22096 üzenetére
A ninja 3 beleférésével kapcs. most nem érek rá keresni, mert cikket írok. Az anyaghasználat nagyon jó, nincs ujjlenyomat, stabil ház. A 3 gyári venti jól szellőztet, 50%-ra halkítva überhalk volt, aludtam mellette
Az utóbbi időben volt a kezemben egy tucat ház, a FRactal-t 3000-ret újra megvenném az biztos, de egyelőre folytatom a ház tesztet, ezért adtam el. A legjobb házam volt eddig.
A SHINOBI is jó, de az FD3000 szerintem jobb, elég csak a gumírozott hangtalan HDD blokkokra gondolni...
A T9 a 3 közül a leggyengébb szerintem, anyagminőségben biztos. Szellőzésben is.
(#22095) fezlergabor : Tudom hogy sokan vesznek olyant, egy ideig engem is befolyásolt ez, vettem is pár gyenge házat emiatt qs202, sharkoon t5... Aztán az Enermax Luxuray-nél már nem követtem el ezt a hibát, megnéztem és egyből láttam hogy ugyanaz a vacak anyaghasználat, mint a mai középkategóriás sharkoon-ok és aeroocool-ok.
A Sharkoon Value fekete viszont 7500 Ft-ért megéri az árát szerintem..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #22087 üzenetére
A Sharkoon T9 Value elvileg 440 magas, plexis az oldalam kábelmenedzsment van benne, 15,5-ért már megvehető, fekete, zöld, vörös és fehér belsővel is. Alapban 3 venti van benne, többet viszont nem tehetsz bele. USB3-at tud kívülről.
Az NZXT 210 Midi, fekete és fehérben van, 440 magas, akár 5-6 db ventivel szellőztetheted. 13k az ára jelenleg Engusz-nál. Most már csak 28-29-re tudod megrendelni. (Ennek is van USB3-as verziója, az Elite, de az belső USB-s)
A Tempest 210 is ott van még, NZXT, 450 magas.
BITFENIX Shinobi van 15-16k-ért, igen stabil, 460 magas, szintén 5-6 ventivel is szellőztethető ház. Ebből van ablakos is 18k-ért, szintén fehérben, feketében, talán szürkében is.
Aztán van a FRACTAL Design 3000, ami 430 magas, alapban 3 venti van benne, ebből 2 db 14-es, össz 6 ventivel tolhatod neki és állat jó rezonancia csökkentő gumis HDD tartói vannak, szám szeriont 6 db, ebből bármelyik lehet SSD-s, az alsó alapban 90 fokkal elforgatott, az egyik blokk ki is vehető, így bármekkora VGA belefér. Jár hozzá egy hátsó PCI fedeles venti szabályzó is, 3 köthető rá. 20k az ára.
[ Szerkesztve ]
-
bmollszeptim
aktív tag
-
albert8
veterán
válasz BigBlackDog #22052 üzenetére
NAgyon jó kis ház, jó áron ahogy Jim is irta
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Jim-Y
veterán
válasz BigBlackDog #22052 üzenetére
Jó vétel cikk
-
Tothgera30
Ármester
-
albert8
veterán
válasz BigBlackDog #17179 üzenetére
Coolermaster Elite 430
vagy Sharkoon T5-T9
ezek minden szempotbol megfelelnek
a 430 még plexis is
jó anyagbol vannak, jól szellőznek,a sharkoonak még a kábelmenedzsmentje jobbIntegra
Hát azt a konfogot nem csoda
5870 +930Jim sok sikert
[ Szerkesztve ]
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Jim-Y
veterán
válasz BigBlackDog #17179 üzenetére
Bitfenix Shinobi Window , vagy olcsóbban Cooler Master Elite-430, üdv
-
Recon666
Közösségépítő
válasz BigBlackDog #16681 üzenetére
Nem, mert oldalt a rácsozáson szívja a levegőt.
-
Jim-Y
veterán
válasz BigBlackDog #16645 üzenetére
Amelyik neked jobban tetszik, 430 mellett a több venti lehetőség, T9 Value mellett a jobb kábel elrendezhetőség szól. üdv
-
albert8
veterán
válasz BigBlackDog #14393 üzenetére
Szerintem minnél zártabb a ház annál jobb mivel igy a benne lévő levegő nem kavarog hanem egy vagy több légáramban megy át a házon
Az alap az hogy elől sziv hátul ki de ha jobban melegszenek a dolgok akkor be lehet rakni felülre is egy ventit hogy arra is szivja ki a házból a meleg levegőtFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
pincehely
addikt
-
albert8
veterán
válasz BigBlackDog #14389 üzenetére
szerintem egyértelmü hogy 430
-
albert8
veterán
válasz BigBlackDog #14379 üzenetére
Cm közül 430,690,G600, vagy tt v3,4 de inkább valamely collermaster ajánlanám
szabí:mert addig a hardverek nem állnak el a dobozban vagy mi
egyébként én kivárnám de itt egy cikk TT-ről[link]Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
BigBlackDog
veterán
válasz BigBlackDog #14379 üzenetére
Vagy esetleg ami ég szóba jöhet, az a Cooler Master Elite 430. Erről mi a vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai