-
IT café
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz 3.Aragorn #46215 üzenetére
köszi a válaszokat!
sajnos nem nagyon tudok képet lőni. nem hagyományos értelemben vett "panel" csak a kivezetések vannak a ház elején, belülről van rögzítve egy nyák, és annyi. akkor ez gány lesz, köszi, el is felejtettem a modding topicot!
bár hasonló bajom volt a Fractal Arc Midi házammal is, 3 év után beszart a jack. garancia már rég lejárt, de írtam a fractal supportnak, hogy mit lehetne csinálni, van-e cserepanel, stb. egy hét múlva jött ingyen és bérmentve postán az új panel, szó nélkül...
azóta is maxi respekt a supportnak
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
BenHans
addikt
válasz 3.Aragorn #46161 üzenetére
Az sajnos nem sürget... De majd mindenképp megsürgetlek ha nyerek a lottón vagy rám szakad az otp. Ez esetben összeállunk SK-val és szponzorálom a sok CPU-s VGA-s ház és egyéb teszteket. Reszkess Anandtech, Vortez és Overclock3D
De még lehet így is belekötnének a tesztekbe.Tervben volt és össze is állt az elképzelés egy komoly konfigról,(ami a DS5-ben lett volna) csak úgy alakult az anyagi helyzet hogy ez lett a távlati terv és egy jóval kisebb teljesítményű géppel húzom addig. Dehát ez van. Majd lesz jobb!
[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
alfiboy
aktív tag
válasz 3.Aragorn #46151 üzenetére
Jó hallani, hogy jól működik minden! Nálam is megtörtént a beüzemelés egy része, előlapot kell bekötni és telepítések vannak vissza, hogy indulhasson a rendszer.
Bár a H110 kissé megtréfált, mert előre rakva nem ért el a CPU ig a csöve, ezért felüre került. Oly módon, hogy a Viperek kifelé fújnak. Ezért meg maradt 2x Viperem és 2x DS PWM140mm. Az első merevlemez ketrec sort kiszedtük, hátsót pedig megfordítottuk, hogy jobban el lehessen rejteni a kábeleket....
-
Sotyks94
aktív tag
válasz 3.Aragorn #46145 üzenetére
62 fok elvileg a max ajánlott. És azzal nem is lenne probléma, de ez 52-nél már visszavesz. Elvileg a progi amivel nézem magonként nézni a hőt, és eléggé egységesek, ekkora eltérés soha sincs.
Az több mint valószínű hogy azért veszi vissza a cpu-t mert túl melege van, csak a hőfok nem stimmel. 50-en még azért egy szaros AMD-nek is mennie kéne vígan. A bisoban MINDEN c1, c6, quiet, powersaving, csendes és egyéb vacak ki van nyomva, amit csak engedett. És igen, az akadás is amiatt van mert viszsaveszi a dolgokat, erre tegnap már rájöttem :S
A ram és vga teljesen gyári beállításokkal van, a proci is gyári frekin (4Ghz)-n van, csak alapbeállításnak túl sok feszt ad neki, ami miatt melegedett túl, azt most levettem, így kevésbé melegszik.
Pasztázva fél éve volt, de lehet akkor megint kenek rá egy adagot.Mind 2 topikban jelen vagyok ezügyben, de azért köszi a linkeket (amikor többesszámban beszéltem arról hogy hogyan diagnosztizáltuk a dolgokat akkor arra utaltam hogy az FX fórumos tagok segítettek benne )
Igazából ide azért jöttem hogy arról kérjek tanácsot hogy a Zalman Z11-es viskóba milyen irányba, hogyan érdemes ventiket szerelni, csak aztán picit el lett terelve a téma
-
Sotyks94
aktív tag
válasz 3.Aragorn #46141 üzenetére
Igazából nem 100 hogy a túlmelegedés a gond, de ez a legvalószínűbb, ugyanis a probléma hogy procinál minden c1, c6, és egyéb auto szabályozót kinyomtam, mégis magától állítgatja a multipliert ha kezd melegedni. Az figyelhető meg hogy ha a proci 50-52 fok környékére ér akkor 22-ről 8-ra visszanyomja a multipliert, meg a corefeszt is 1.25-ről 0,83-ra, emiatt egy 10 mp-re brutálisan beakad az egész gép. Az 50 fok még egyáltalán nem nagy, így arra jutottunk hogy valszeg a vrm melegszik túl, de lehet hogy más, a lényeg hogy jobb hűtés kéne, és mivel amúgy is terveztem még bele a maradék 2 ventislotra rakni ventit ezért most gondoltam megteszem. (bár sikerült kiügyeskednem csökkentett core voltaget annyira hogy alapfeszen még a proci épp megálljon 49 fokon, és ilyenkor nem is kapcsol vissza, és nem is akad be)
Proci hőmérsékletek: alapon szoba-hőmérsékletű. Picit húzva (gyenge játék, film, stb) 30-35fok. középkategóriás gamek (proci 30-50%-on) 40 fok körül, és teljes húzással (bf4, cryísis 3, brenchmarkok) 40-50 fok.
Vga: alapon 50 fok, közepes gamek 60 erősebb gamek 70-75 fok. (emiatt is akarok alulról a VGA-ra fújatni levegőt, mert ott most eléggé megrekednek a dolgok)Egyéb adatokat nem mértem. Jelenleg a ventiket nem állítgattam alapon mennek. A vga (egyenlőre) alap feszen és frekin megy, a proci alap frekin, de csökkentett feszen megy. Azért is akrok még hűtőket szerelni, mert később ha már nem bizonyul elégnek akkor húzni is tervezem.
Gépem további adatai (amúgy ANTEC NeoECO 620C táp van benne)
-
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz 3.Aragorn #46058 üzenetére
Hát persze, nem is kell mindből, de a népszerűbb termékeikből (és simán ki lehet szűrni, hogy mik azok) lazán tarthatnának 1-2 db-ot raktáron. Nem akarom szidni a Merlin-t, de ebben a formában igen versenyképtelen. Magasabb ár, és szinte nulla raktárkészlet....
[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
válasz 3.Aragorn #46036 üzenetére
Ha szemből nézve a bal alsó része törött, akkor az az enyém volt. A házam Kínából jött németbe a casekinghez, majd úgy hozzám, szóval nem kis út, azalatt bármi megtörténhet.
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
GeneraL_XTX
veterán
-
zolee0307
őstag
-
Shifty01
aktív tag
válasz 3.Aragorn #46030 üzenetére
Nálam a Z11 Plus vitte a pálmát csak érdekel, hogy ez most mi ez? Mármint honnan szalajották ezt? Nagyon Copy szaga van ennek a háznak és már csak azért is megakarom találni a honlapját hogy megnézzem részletesebben, de csak román teszt videót és oldalt találtam hivatalos oldal nuku.
Szerk:
Én is gondoltam erre, de romániában ne mfutja 1 honlapra? Azért 2014 van
Nem néz ki rosszul, de nagyon hajaz a Z11-re több szempontból is.
Bár itt sem voltak szerények a tervezők:
[link][ Szerkesztve ]
-
Ébri
senior tag
válasz 3.Aragorn #46019 üzenetére
Igen, de a Carbide teteje szinte teljes egészében lyukacsos, a Core 3000-nél legalább van szabil rész .
(Mivel az asztalom alatt van félig, a felső szellőzés nem fogja iszonyúan megdobni, viszont nem is annyira a portól, mint fiam kreativitásától tartok, oda nem illő dolgok berakásában.)
De átnézve a kínálatot, nagy valószínűséggel a Core3000 lesz, esetleg + ventivel (már ha tényleg az kapható az iponnál és nem a régi verziő).
-
Burt1793
veterán
válasz 3.Aragorn #45989 üzenetére
Igen, szerintem is, ráadásul elég csendes is. A procin eddig egy cm tx3 volt, ahhoz képest ez megváltás. Ez az ashura még a cm 430 elite házban is volt egy darabig (kicsit nyomta az oldalát), már így is sokat csendesedett a gép. Amikor passzív táppal, asus directcu II vadiúj vga-val és az ashurával hangos volt a gép, tudtam, hogy kell egy ilyen szigetelt monstrum.
-
AirBundy1
tag
válasz 3.Aragorn #45902 üzenetére
Sziasztok,
A segítségeteket kérném. Van egy EPC2 mini-ITX házam, azonban erősen bizalmamat vesztette a paneltáp. Gondoltam lecserélem egy flex ATX tápra, de ahogy számolom, pár miliméter kéne, hogy szélességben elférjen az alaplap mellett. Szerintetek van bármi lehetőségem fúrni-fargani, vagy felejtős?
Ha másik házat kell vennem, ésszerű (20k bezárólag) keretek között találhatok egy kis méretű házikót táppal együtt vagy bilibe lóg a kezem?Nagyon köszönöm.
-
Burt1793
veterán
válasz 3.Aragorn #45883 üzenetére
Jól látom, hogy ez a venti van a ds2-ben? a hivatalos oldal 1300-as max fordulatot ír a házban lévőhöz, de olyan nincs.
Látom, hogy van még egy 12 centis venti a házban, olyat azért nem veszek, majd berakom a kis noctuát hátra.Hű bakker, teljesen elnéztem, a házban mindegyik venti 12-es. Akkor ezt offolom, 12-es ventiket nem veszek, így is van itthon jópár használaton kívül.
Francba, pedig úgy kipróbáltam volna. Így viszont a gyártók által megadott számok alapján a Fractal R2-es venti mindenben jobb, mint a 12-es nanoxia deep silence 1300-as venti. (Kivéve decibelben, a fractal venti hangosabb).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz 3.Aragorn #45890 üzenetére
Már nagyon elegem van ebből a Define sztoriból. Komolyan mondom jobb lett volna ha meghamisítom az eredményeket és azt írom le, hogy a Defire R4 k. jól hűt, a legjobban, NR1.
Akkor mindenki nyugodt lenne 1000 évre.
Ennek ellenére minden héten jön valaki és be akarja bizonyítani hogy nem így van.
Hát bizonyítsa be! Tegyen érte valamit. Álljon elő saját mérési adatokkal!Nekem van más dolgom is, mintsem hogy a Define R4-et teszteljem le alulról a tetejéig meg balról jobbra és vissza haránt terpeszben.
-
törölt tag
válasz 3.Aragorn #45877 üzenetére
Úgy lehet, hogy a Define R4 cikk később készült, mint a "több ventis deltaT".
Itt megírtam, hogy a Define R4 csak a 70. helyig mozdult, amikor nem kevesebb mint 4 db plusz ventit tettem bele: [link]
A Deep Silence 2, több ventivel a dobogón van...Ami pedig a táblázatok frissítését illeti, majd ha nem csesztetnek egyesek, akkor esetleg lesz kedvem és majd update-elem őket..
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz 3.Aragorn #45872 üzenetére
No para, ha lesz időm, veszek két nanoxia ventit és berakom a fractal ventik helyére. Nekem már úgy is mindegy. :-D. Aztán jól letesztelem mindkettővel.
Az viszont igaz, hogy max fordulaton egy kicsit behangosodnak a ventik. A legfurcsább meg az, hogy semmit se hűlnek a hddk, ha 5volt helyett 12re rakom a ventiket. Végig 30-31 fokosak. Ha lenyitom az elejét (tehát nem csak az ajtót), akkor max fordulaton lehűlnek a hddk egy-egy fokot 15 perc alatt. Persze nem rossz ez az érték 21-22 fokos szobában.
A porszűrők meg már nagyon el vannak lepve, lassan kitisztítom az egészet. Remélem bent minden makulátlanul csillog.Melyik van a ds2ben? [link]
Tablettel vagyok, kicsit fura ez az oldal. De gondolom az 1100as verzió.[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz 3.Aragorn #45684 üzenetére
Nekem 2 terrás seagate-jeim vannak. Mind 7200as. De hdd switch-csel kettő kb mindig áll, 1 megy egész gyakran, amúgy ssdvel használom a windows-t, meg a gyakori fájlokat. 120 gigára még pár játék is fért. Ha zenét steretnék hallgatni, akkor viszont indítom a gyakran használt fájlok 2 terrás hddjét. :-) a hddk nélkül hangtalan az egész, hddvel meg zenét hallgatok. Amúgy akkor se hangos. Ha bemegyek a szobába nem hallom, csak akkor hallatszik, amikor nagy csendebn, egy kertesházban ülök már egy ideje a gépház mellett.
-
Burt1793
veterán
válasz 3.Aragorn #45674 üzenetére
Én ennyire nem ismerem a két ház szerkezetét, de lehet valami az állításodban, mivel mindekttő egy sima kockaház ventinyílásokkal. Más lyuk nincs rajtuk, a szélcstorna kb ugyanaz. Az biztis, hogy amíg a gyári 14es szívott ki hátul a proci mögött, akkor max terhelésnél az ashura maxon forgott (aidás terhelés), noctua 14essel meg 800 rpmen. És ez egy egyik napról a másikra mérés, a peoci mindkét esetben 4 ghzen volt.
Annyivel melegebb ez a ház egy nem szigeteltnél, amennyivel az első borítás lefogja a két első venti hasznos teljesítményét. Egy jó ház is olyan, hogy csak a venti helyeken nincs borítás.
Amúgy azt vettem észre, hogy egy használatban lévő merevlemez 30 fokos 500 rpmes fújásnál és 1200asnál is. Ezen valamiért nem javítanak a ventik. No nem mintha soknak találnám ezt a 30 fokot, csak érdekes.
Annyi szent, hogy a két plusz ventivel sokat javult a hűtés.[ Szerkesztve ]
-
Shifty01
aktív tag
válasz 3.Aragorn #45603 üzenetére
Köszönöm a részletes választ
Valószínűleg akkor szerzek valami szellős házat az ajánlottakat megnézem(első hsz) és amiket nekem linkeltél és majd eldöntöm mi lesz. Aztán ha meg megjön majd megcsinálom házilag valahogy. Mozgatni nem igazán akartam ugyse arra ott a laptop, szoval jó ötletet adtál
Köszönöm -
félisten
válasz 3.Aragorn #45576 üzenetére
A keret 15-20k körül van, ahogy feljebb is írtam.
A szűk keresztmetszetet a méret (40*40cm) és a formátum (ATX) kettőssége adja, ezért szűkült le a lista a fenti házakra."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
törölt tag
válasz 3.Aragorn #45574 üzenetére
A fordulaton kívül a ház szélessége is, mert ha pl. ugyanazokat a 12-es ventiket járatnánk egy 3 cm-el szélesebb házban, szerintem abban az esetben is csökkenne az alkatrészek hőfoka.
A bit-tech.net szerintem körülbelül azt méri amit én, csak CM 690 III-as review-t ott nem találtam.
Ami több ház egyidejű tesztjét illeti, az akadályozó tényezőket nagyjából jól látod. A kivitelezésre viszont nem biztos hogy nagy szükség lenne, mert ősztől tavaszig nagyjából egyezőek a környezeti hőmérsékletek. Nyáron magasabbak ugyan, de arra meg ott a Delta-T táblázat, szóval kompenzálva vannak a különbségek.
Az alkatrészek ugyanazok, még a CPU pasztát is szoktam cserélni időközönként, tehát lényegében minden egyezik, ugyanazt a teszt környezetet kapja minden egyes ház.
(#45581) ObiWan13 : Régen teszteltem a Z9 Plus-t, akkoriban nem volt, az U3 tud USB3-at, de lehet ez már változott.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz 3.Aragorn #45492 üzenetére
Hát az aztán már tényleg a következő (ár)dimenzió...
Viszont találtam ezt a Bluechip-nél, 10k-ért:
Aerocool V3X AdvanceBelsőre szinte ugyanaz, mint a Xigma Recon, csak egy fokkal ízlésesebb, kevésbé kelt "gagyi" benyomást, felsőtápos, és adnak hozzá egy ventitartós HDD-foglalatot. Viszont hátul csak egy 8cm-es ventinek jutott hely... valami mindig rosszul sül el...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
válasz 3.Aragorn #45535 üzenetére
Méréseim szerint a széles 20 cm-es ventikkel ellátott házak gyengébben hűtenek, mint a keskenyebb 12 cm-es légkavaróval üzemelők. Ha megnézed a hűtési táblát akkor pl. a HAF XM, a HAF 912 és a Corsair Graphite 600 is gyengén szellőzik. Ezek a 20-as ventik alacsonyabb fordulaton járnak és egy szélesebb azaz nagyobb légtömeget kell, kellene megmozgatniuk, ami szerintem nem sikerül nekik olyan hatékonyan, mint a 12 cm-es ventilátoroknak magasabb fordulaton a kisebb légtömeget.
Összehasonlítva külföldi tesztlapokkal, futólag a Vortez.net méréseit nézegettem, de azt nem tartom hihetőnek, mert azt kizártnak tartom, hogy egy hangszigetelt, zárt Define R4 tud úgy hűteni mint egy RAVEN 3.
[ Szerkesztve ]
-
alfiboy
aktív tag
válasz 3.Aragorn #45484 üzenetére
Szia!
Felhívtam Őket rendessek voltak nagyon, meg is lehetett venni annak ellenére, hogy nem volt kint a webshopban még a szállítási költséget is elengedték. Mivel még van náluk rendelésem hozzá tetettem ahoz így kicsit még várnom kell. Neked is talán így még jobb, mert csak Hétfőn küldték volna vissza a gyártónak.
...
-
félisten
válasz 3.Aragorn #45490 üzenetére
Sajnos nem.
Valami ilyesmi ház kéne, csak valahogy olcsóbban: Lian Li PC-X900.
Talán lehetne hegeszteni egy Chieftec Dragon-ból."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
GeneraL_XTX
veterán
-
félisten
válasz 3.Aragorn #45446 üzenetére
15-20k-körül gondoltam. USB3, elöl-hátul egy-egy venti azért jól jönne, 1ODD, 1 külső bay, 3 HDD, fekete színben.
CM Elite 241 és Zalman T1/T2 nem játszik, a belső elrendezésük miatt, inkább hasonló kellene az alább említett Xigmatek Recon-hoz, csak jobb minőségben.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz 3.Aragorn #45444 üzenetére
Drága, és egyáltalán nem is tetszik Az meg, h az alaplapi csatlakozók felülre néznek háát....
Ami eddig benmaradt nálam az a FD core 3000, a Corsair 300R és a Deep Silence 2 .
Igazából a core3000 kicsit fapados nekem a 430 után,viszont jól hűt, elméletileg jobban, mint a Corsair ami sokkal jobban bejön. Mondjuk nem tudom mennyit javulna a corsair ha belepakolnék +2 ventit...
A deep silence lenne mindenben a tuti, jól is hűt ráadásul hangszigetelt is, csak hát az ára... Corsair ablakos verzió 22k, deep silence 35,5 k ez azért nem kis különbség. A 18 ezres core3000-hez képest meg pláne.
-
Astrasattila
tag
válasz 3.Aragorn #45383 üzenetére
A ház egy gyári HP D530 szolgálatában teljesített rendíthetetlen feladatot a kezdetekor. Azóta megélt egy teljes generációt, de változtak az igények/ szépérzék. A minőségigény nem változott a részemről, csak a gyártók részéről SAJNOS. Így kompromisszumot kellett kötnöm. Így már kell szék az izzócseréhez.
-
3.Aragorn
addikt
-
turorudi
aktív tag
válasz 3.Aragorn #45345 üzenetére
i5 3750 proci Aida 64, a két gyári venti alsó hangon pörög.
Idle: Mindegyik mag 32-36 fok között mozog (gyári hűtő). Az Aida tesztjével megfuttatva, illetve Prime95-tel is 65-ig melegszenek, tovább nem.
A vinyók (ez HD Sentinel) 25-31 között vannak, kivéve egy 7200-as Barracudát, ami 36 fok.
Szerintem ezek teljesen normális értékek egy 23-25 fokos szobában. Bár a Baracuda 36 fokjában látom a nyári melegedést, viszont be lehetne fordítani a venti elé sokkal ideálisabban. -
turorudi
aktív tag
válasz 3.Aragorn #45335 üzenetére
Az első benyomásom alapján jó csendes, masszív ház, kb.ilyenre gondoltam. A hőfokokkal ennyi idő után még nincs probléma.
Egy zavaró részlet van. Az előlapi venti-szabályozó egy háromállású kapcsoló 5V-7V-12V állásokkal. Ebből az következne, hogy mindig forognak valamilyen sebességgel a rákötött ventik, de a 7V-os állás valójában kikapcsolásra szolgál. Pedig a 7V pont ideális lenne, mert 5V-on nem minden típus indul el. És bár a Fractal garantálja, hogy az ő légkavarói elindulnak 5V-on is, nekem az első két bekapcsolásnál mégsem indultak 5V-on. Lehet, hogy a kenésnek kell még egyenletesebben elterülnie. Szóval a negatívum egyelőre nálam ennyi.
Ja igen: és fordítva vannak a szabályozónál a feszültség értékek feliratozva: a 12V-os állás adja az 5V-ot, és az 5V adja a 12V-t.[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz 3.Aragorn #45324 üzenetére
I7 2600k egyik beállítható profilja. Ashurával 4,5 ghzet is alacsony hőfokon tud hozni, de annyi nem kell.
Így alqpjáraton 20-22 fokos szobában proci 30 fok, vga 28 fok, ssd 30 fok, alaplap 25 fok. Ha valami nem bírja a "meleget", nyugodtan.menjen tönkre, van még alkatrész a földön. Amúgy nem hiszem, hogy beledöglene a gép a kicsit magasabb hőfokokba. Előbb avul el az egész... játszottam jópár játékkal, minden maxon volt, nem panaszkodott semmü, hogy melege lenne. Persze tudom, más házban 20-30 fokkal hidegebb lenne minden. -
Burt1793
veterán
válasz 3.Aragorn #45317 üzenetére
Nálam az r4 lekapcsolt hddkkel és 600 rpmen forgó ventikkel (lásd profilom) szinte hangtalan a rendszer. Ha suttogsz közben, már az is elnyomja a gép minimális zaját, amit gondolom az 1000 rpmmel forgó asus ati 280x termel. Nincs semmi búgás, semmi rezonancia, csak a brutál erő és a némaság! :-D.
Múlt héten összeakadt pár program a windowsban, a processzor pár napig folyamatosan 80-100%on pögött magát 4 ghzre húzva. Észre se vettem, mert a gép nem lett hangosabb... szerencsére nyitottam egy feladatkezelőt.:-D amúgy normáp esetben 1.6 ghzen megy a proci folyamatos 0%ot ír kihasználtságra alapjáraton a task manager.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Interactive Brokers társalgó
- Nők, nőügyek (18+)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szólánc.
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BMW topik
- További aktív témák...