Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
Akkor egész jól tippeltem.
Este lemérem a Sharkoont a teli hátlappal is. Szerintem kb 1 gramm lesz a különbség. Ez nem az egész burkolatot, hanem csak a tenyérre simuló részt érinti, de kb becsülhető, hogy a teljes kasztni esetén mekkora lehet a súlycsökkenés.Esetleg van előtte/utána fotód a moddokról?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz Synthwave #86588 üzenetére
Ez hamarosan kiderül.
A Logitech G700-at emlékeim szerint palmban fogtam. Most a kis irodai izéket fingertip/claw-ban.
Ha lesz megint 10 alatt CM MM710, akkor beszerzek egyet, aztán meglátjuk melyik fekszik jobban kézre.Esetleg a korábbi kérdésemre tudsz választ?
-
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Szombaton megjött a Sharkoon Light2 200. A korábban használt irodai Rapoo wireless egérrel nemigen lehet összehasonlítani. Súlyban is másfélszer nehezebb ez utóbbi (62 gramm vs 94 gramm), valamint szenzorban sem egy kategória. A Sharkoon állati precíz és pontos. Aki esetleg mostanában tervez egeret venni, annak annyi jó tanácsom van, hogy engedje el a ledes világítós fícsört. Állati jól néz ki a hivatalos oldalon az ezerszínben (pontosabban 16.4 millió ugyebár) pompázó egér, de használat közben az ember egyáltalán nem látja ezt. A kislányomat kb fél óráig kötötte le a dolog. Én végig nyomkodtam az effekteket, húzogattam a színskálát, majd végül kikapcsoltam. Szvsz a lukacsos fedéllel még csak nem is néz ki olyan jól, pedig még egy világító Sharkoon feliratot is kialakítottak az egértestben. Ugyan cserélhető telire a fedlap, de akkor minimálisan megnő az egér súlya, valamint a tenyérszárítós kivitelnek is annyi.
A dobozban az említett teli fedlap mellett van 1 garnitúra tartalék teflonbetét, és 3 különböző színű CPI váltó gomb.
Két hátrányát fedeztem eddig fel. Egyrészt a Logitech G700 után számomra kevés az 1 db CPI váltó gomb. Ott volt lehetőség fel-le kapcsolgatni. Itt (de ez igaz szerintem a piacon fellelhető egerek 95%-ára) mindössze ciklikusan ismétlik egymást az engedélyezett értékek. Szóval, ha több CPI preset van, mint kettő, akkor már macerás a váltás.
A másik, hogy a középső egérgomb (görgő) számomra elég nagy késleltetéssel bír. Fizikálisan is elég komolyan ellentart a lenyomásnak. Mivel azzal szoktam pingelni FPS-ben, ez lassítja a dolgokat rendesen.Két kérdésem lenne. Mennyi ennél az egérnél a natív felbontás? Pixart 3389-es szenzor van benne. Illetve van egy 12 és egy 4 ms-os click latency-s firmware a gyártó oldalán. Honnét lehet tudni, hogy az én példányom mit bír jelenleg? Feleslegesen nem frissítenék rajta fw-t.
-
aleister
veterán
Annyi, hogy az Endgame az sima XM1. Nem az r utótagos. Ha jól tudom leginkább a szenzorban más. Az előbbiben Pixart PMW 3389 van az utóbbiban meg tán 3370-es. Illetve a későbbi modellben van CPI kapcsoló.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Köszi mindenkinek a választ!
Hú, elég megoszlóak az ajánlások, ami egyrészt jó, mert azt jelenti, hogy nagyon közel vannak egymáshoz minőségben ezek az egerek, és nemigen fogok mellé nyúlni; másrészt rossz, mert nehéz lesz választanom.Zaied:
Természetesen Cooler Master. Bocsi, siettem. Nem is tudom miért írtam GB-t. A korábbi kommentemben jól írtam.Mclovin és Amerigo57:
Az Endgame Gear XM1 RGB-ről azt olvastam, hogy indokolatlanul nehezebb az RGB-s verzió a simánál. Ha jól emlékszem 80 gramm körül volt a súlya. Ez alapján inkább a Sharkoon Light a befutó. Ennek elvileg bontatlan a csomagolása, szóval 0 km-es, ami szintén előny lehet a kapcsolók és a teflonbetét miatt. Viszont Zaied szavait megfogadva lehet, hogy megveszem a CM MM710 is. Egész jó áron vannak. Amelyik kevésbé áll kézre, azt meg meghirdetem.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz 4nick8 #86445 üzenetére
Az itteni (Hardveraprós) használt piacból fogok választani.
Ezek vannak jelenleg:
G-Wolves Sköll mini, nincs hozzá semmi, 2 éves - 10 k
Endgame Gear XM1 RGB Dark Reflex, 4 hónapos, garis - 10 k
Gigabyte MM710 dobozos, jó állapotú, 10 k
Sharkoon Light 2 200, dobozos, jó állapotú - 13kSzerintetek?
-
aleister
veterán
válasz Synthwave #86302 üzenetére
No jelentem átnéztem az egereket. Nem is igen akarom nagyon bonyolítani az életkém, ez a CM710 teljesen jó lesz szerintem nekem. Ami egyedül hiányzik az a 4 gomb helyett csak 2 bal oldalt, de a jelenlegin is annyi van, szóval megszokható.
Ellenben képbe jött azóta a Sharkoon Light 2 200 is. Ahogy nézem ez is bent van az ajánlott egerek között, és szintén Pixart PMW 3389 szenzort használ. Van valami ismert hiányossága, hibája a Sharkoonnak?
Ti melyiket vennétek inkább?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz Synthwave #86302 üzenetére
Bocsi, valamiért úgy olvastam, hogy a tenyér közepétől. Ilyen az, amiikor a netezés rovására megy a munka.
Kb 20 centi lehet az ujjam végig a csukó/tenyér találkozásától.Köszönöm a bőséges ajánlást!
Átnézem őket, és maholnap jelentkezem. Természetesen az összefoglalóban lévő táblázatot átnéztem, de ott pl nincs fogásmód, valamint a szenzor neve sem mond első körben sokat, amíg nem tudom melyik számít jónak. A gombok számából és az ajánlott max DPI-ből következtettem pár dologra.Tudok felfelé menni árban, csak nem tudom, hogy megéri-e nekem. Ha top player lennék, akkor természetesen nem lenne kérdés. Nem akarok magam előtt nevetségessé válni, hogy az átlagos tudásom mellé veszek egy drága cumót. Nekem mindössze az a célom, hogy a szerény FPS tudásom, ne az input lag limitálja. A monitort már cseréltem pár hónapja freesync-esre, most az egér van soron.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
FPS játékhoz (ssak Apex Legends-szel játszom) szeretnék végre egy normálisabb egeret. Ehhez kérném a segítségeteket.
1. Mennyi a keret? Nagyon max 25, de az én szintemen tán elég egy olcsóbb is.
2. Használtpiac játszik? Igen.
3. eBay, külföldi rendelés játszik? Igen.
4. Mire használnád az egeret? FPS
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? Rövid ujjaim vannak, így minimálisan vannak csak behajlítva.
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. 14cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? Passz.
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) Jó lenne bal oldalt 4 gomb, de ahogy nézem a legtöbb egéren csak 2 van.Jelenleg valami irodai wireless Genius-t használok. Ennél szinte minden gémerebb lesz. Ahogy néztem van STEELSERIES Rival 3 9,999-ért, valamint STEELSERIES Sensei Ten 17,999-ért. Megér ennyi különbséget a drágább? Vagy esetleg egyéb ajánlott gyártó/modell?
szerk: illetve van egy Logitech G700-am, de sajnos költözésnél elveszett a kábele és a wireless adaptere is. Érdemes esetleg utánarendelnem ezeket?
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Ez kicsit amolyan szép vs okos nő dolog.
Tudom, hogy jobban járok, ha csak a belsőt nézem, de -ha van rá mód- akkor jó lenne, ha tetszene a megjelenése is.
Egyébként életemben feltehetően egyszer adok ki ennyi pénzt egérért, biliért.Eddig csak kommersz beviteli eszközeim voltak, kivéve a Logitech Delux cordless settet, de az nem gamer cucc volt. Egyébként eladó, ha valakit érdekel.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz dudika10 #6448 üzenetére
Jogos!
Nos, szerintem karmosan fogom az egeret. A kis laptop egérnél ez egyértelmű. Asztali gépnél pedig -bár a tenyerem valamilyen szinten ránehezedik az egérre- az egérmozgást az ujjakkal is végzem, nem csak csuklóval.
A tenyerem átlagos/közepes méretű. Az ujjaim szintén átlagosak, tán kicsit rövidebbek a keleténél, továbbá ugyanilyen mértékben kicsit vastagabbak is egyben.
A gyűrűsujjam alapban az egér jobb oldala mellett van, nem a gombon, de feltehetően meg tudnám szokni fent is.Köszi, hogy próbáltok segíteni!
-
aleister
veterán
Teljesen igazad van!
...ellenben sajna (pontosabban nem sajna, de jelen esetben szopó) vidéki vagyok. Egy pesti út oda-vissza több mint 4k. A tömegközlekedés minimum 1k. Szóval egy egész napom és 5000 buznyákom rámenne. Így blindre kell döntenem...ezért is nyaggatlak Titeket.ui: mondjuk csinálhatom bliccelősen, úgy megfordulnék kb 2500-ből
-
aleister
veterán
Igen, valóban. De egyben gamer cuccnak is kéne lennie.
A PH játékos egerek összehasonlító tesztjéből úgy vettem ki, hogy a Logitech és a Razer termékei közül szemezgessek inkább.
Bár az X8-as nem volt a tesztalanyok között, de a Sidewinderek nem szerepeltek túl fényesen.Szóval letettem a kombókról, és most külön-különben gondolkodom. Ezért mind egérben, mind billentyűzetben döntési képtelenségbe kerültem.
-
aleister
veterán
No elolvastam pár tesztet, fórumot, de nem tudok választani.
Logitech G500 13-14k
Logitech G700 wireless 21-22k
Razer Imperator 16 kA Logitechek mellett szólnak a vízszintesen is üzemelő görgetősávok, amit szerintem használnék, de nem létszükségletű. Az Imperator mellett a gyönyörű megjelenés. A paraméterei ugyanolyan jók, mint a G-s egereknek, de sajna az itteni Imperator topicban van pár negatív vélemény róla.
Tehát első sorban olyanok válaszát várnám, akiknek már volt szerencséjük a fenti egerek közül valamelyikhez, esetleg többhöz is.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Létezik jó wireless játékos egér? Vagy a két dolog kizárja egymást?
Alapvetően egér+bill kombót keresek, de külön-külön is érdekel a dolog.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest