Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz nyunyu #32329 üzenetére
Valahol én is azt láttam, hogy már megszűnt az M510 gyártása, csak most lusta vagyok keresgélni.
Amúgy ha elvileg az M560 valóban az utódja, akkor azt nem is nagyon értem, mert kinézetre, gombok mennyiségére, stb. is eltér:
M510
M560
Nem nagyon látok semmilyen szempontot, amitől az utódjának tudnám tekinteni. Két tök más egér, hogy miért kell, hogy egyik a másik utódja legyen, azt nem tudom, max. marketingszempontból lehet rá valami erőltetett magyarázatot találni.Na, én meg asszem elmegyek megvenni az M705-öt, aztán majd beszámolók róla, ha el nem felejtem, csak most inkább nem írok egyből róla, mint az Arcnál (ami aztán később nagy csalódás lett), hanem majd hosszabb távú használat után. Remélem, ez nem fog csalódást okozni.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz dobragab #32327 üzenetére
Köszi a javaslatot!
Jelenleg egy Microsoft Arcot használ, amit több, mint 3 éve vettem, erről itt írtam:
http://prohardver.hu/tema/milyen_egeret_valasszak/hsz_8666-8666.html
http://prohardver.hu/tema/milyen_egeret_valasszak/hsz_8701-8701.html
Na, azóta TELJESEN másként látom a helyzetet, annak idején valószínűleg csak az újdonság varázsa, meg a relatíve rövid távú használat miatt írtam le azt a sok félrevezető bullshitet. NEM ajánlanám senkinek a Microsoft Arcot, hosszú távon rohadt idegesítő, sima böngészésre is. Főleg, amikor az embernek van egy jó és kényelmes egere (ilyennek tartom az LX900 kombóhoz tartozó egeret, amiről itt írtam; és ez hosszabb használat után is jó), és utána használja ezt... na a különbség borzalmas. Jópárszor előfordult, hogy odaültem édesanyám gépéhez, és ha mondjuk 30 percig böngésztem vele, kedvem támadt kidobni az egeret az ablakon. A görgője már elég régóta beszart, emiatt általában ha tekerem lefelé, helyette fel-le ugrál, néha tényleg tud lefelé görgetni (ki használja a scrollbart az egérrel, amikor van görgő?!), a középső egérgombot lenyomni nem lehet normálisan, mert persze, hogy elugrik a görgő, meg a gomb maga amúgy is nehézkes, nem egy finom mikrokapcsoló, az, hogy ilyen ívelt, és alatta kb. össze tudod érinteni két ujjadat, azt jelenti, hogy nem tudod kényelmesen-ergonomikusan fogni. Persze méretre is pici, így kisebb kézhez jó, az enyém inkább lapát, ez mondjuk kevésbé érdekes, mert nem nekem kell, hanem mutternak, szóval az ő kezéhez kellett mérni a vásárlásnál is, batár egér nyilván meg neki nem kényelmes.
De a lényeg: most már annyira ő sem komálja, főleg, hogy a görgő szar. (Amúgy az tényleg viszonylag hamar tönkrement, kicsit meglepő módon.)=====================
Na, visszatérve:
Az M705 egyre szimpatikusabb! Az is tetszik, hogy műxik egy elemmel.
Ezt a szabadonfutó görgőt amúgy hogy kell elképzelni, nem tud idegesítő lenni, hogy túl sokat lapoz? Vagy lehet finoman is görgetni vele?Írtad, hogy nem érdemes felrakni a SetPointot, ha nem muszáj, mi vele a negatív tapasztalatod?
Ja, az M510 egyetlen okból esett ki: hogy nem lehet kapni. Legalábbis én nem láttam a számomra most elérhető boltokban, nekem meg konkrétan nemsokára meg kell vennem, amikor eljutok oda. (Születésnapra lesz, amit ma tartunk, így ebay és egyebek sem opció. M705-ből meg van készleten pl. Aquában.)
Nem az van, hogy már nem is gyártják?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na basszus, bocsánat, igazad van, végül benéztem, és a Logitech M560 az, ami optikai, és nem lézeres. Az M510 természetesen tényleg lézeres. Annyi fül volt már megnyitva, hogy végül a rosszhoz kapcsoltam az adatot. Az M560-at amúgy kilőttem, tegnap elmentem a Media Marktba, ki volt rakva, nem volt kellemes számomra azt az egybepanelt nyomogatni.
Kettő közül kellene most döntenem:
M705 vagy M525? (400 Ft-tal olcsóbb csak az utóbbi, szóval az árkülönbség irreleváns.)
Mind a kettő jól néz ki, méretre szerintem mindkettő megfelelő lesz női kézre.
Szerintetek melyik, és miért?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #32307 üzenetére
Na, most látom a Logitech M560-ról a rövid kis beszámolót, ami alapján a félelmem, miszerint az egybepanel a bal és jobb egérgombnak nem szerencsés, beigazolódott:
"Először furcsa volt használni az egybeszabott fő gombokat. Bár finoman és pontosan járnak, de az egyik megnyomásakor a másik oldalon is érezhető halványan a mikrokapcsoló működése."Mondjuk még azt is írja, hogy "Először kézbe kapva némi csalódást okozott az M560. Felülete nagyon rideg, kopogós műanyag benyomását kelti – nem ezt szoktuk meg a Logitechtől a tízezer forintos árkategóriában, ahol mai versenyzőnk indul."
Ez alapján annyira nem szimpi az M560.szerk.:
(#32303) dobragab : még erre az előbb elfelejtettem rákérdezni:
"Driverben ki lehet kapcsolni, de inkább ne tedd fel a drivert, ha nem muszáj."
Gondolom nem a driverre, hanem a Logitech SetPoint szoftverre gondoltál, mi a gond vele? Annyi, hogy feleslegesen terpeszkedik a gépen? (Amúgy ha nem muszáj, én sem szívesen szoktam felrakni ezeket a registry-széjjelírogató monstrumokat, gondolom Te is valami ilyesmire gondoltál. Bár nem tudom, ez pont olyan-e, de a nagy hardvergyártók érdekes módon nagyon szeretnek szar szoftvereket írni (most hirtelen a Samsung Kies, meg az LG, meg a Sony telefonos szarjai jutnak eszembe hirtelen, amik botrányosan rosszak, szeretnek széjjelprüszkölni mindenfelé, és még óriásiak is).)[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
(#32301) SP!T + (#32303) dobragab:
Köszi! Ezek nem rosszak. Az M560-nál picit az a parám, hogy egy panelben van a bal és jobb egérgomb, nem különválasztva - tudom, hogy ez elég trendi lett, de vajon itt nem lehet olyan probléma, hogy mondjuk 1,5-2 év múlva valami kicsit elkezd kopni, és bal egérklikkre bevesz egy jobb kattintást is? Amúgy használtam már ilyet, engem zavart az egypaneles kialakítás, bár lehet, hogy csak az én rigolyám, vagy azok az egerek nem voltak meggyőzőek; lehet, hogy az M560 megfelelően van kialakítva, meg kéne nyomkodni. Amúgy jól néz ki.M510: ez is jópofa, DE született korábban ez a hozzászólás, ahol az illető azt írja, hogy a szenzor (nem lézeres, hanem optikai) eléggé szar pár felületre... ez mennyire igaz?
Szerk.: bár azt nézem, hogy most nem igazán kapható, legalábbis a népszerűbb boltokban.A Logitech M525-ről mi a véleményetek?
===
"de valóban ne várj csodát a wireless-től"
Igazából nem tudom, mi számít csodának. Nem vagyok egy nagy játékos, így évek óta wireless egeret+billt használok, szeretem, hogy nem kell kerülgetni a kábeleket (pl. laptophurcolászásnál az is jó, hogy nem kell mindig visszadugdosni a kábelt). A Fujitsu LX900-hoz tartozó egeret pl. kifejezetten kellemesnek tartom. Nagyon jól kézreáll, kellemes kattogásúak az egérgombok, nagyon kellemes a görgő, középső klikkre nem gördül alá/fölé a linknek/fülnek/akárminek (szóval nem sikerül mellékattintani), stb. Igazából a válaszidő, és hasonló dolgok, amik gamereknél számítanak, nálam nem túl jelentős tényezők, inkább a sokórás kényelmes használat számít.================================
(#32302) wwenigma :
"Kicsit tul van misztifikálva a dolog..."
Hát azért jelentős különbség tud lenni egér és egér között, wireless-ek terén is... Nem apróság, mennyire áll kézre az egér (mennyire kényelmes fogni), ahogy ilyen apróságok sem, hogy milyen minőségű a középső görgő (pl. nem jó érzés, ha "szétdarál" vagy nagyon nehézkes a görgő, vagy épp túl laza (van, akinek pont ez a jó; nekem fontos a középső klikk is, így fontos, hogy ne kattintsak mellé véletlenül, mert katt közben gördül egyet), milyen érzés kattintgatni az egérrel, esetleg a középső klikk jól működik-e (pl. böngészőben másik fülön történő megnyitásra; nem görgetsz-e egyben a kattintással), stb... Mondjuk a legutóbbi jelenleg mutternak nem annyira fontos szempont, asszem nem szokta a középső klikket használni.
De a lényeg, hogy nem csak játékra lehetnek érdekes szempontok az egereknél, főleg, ha hosszú távra tervez az ember, szóval szerintem nincsen túlmisztifikálva a dolog.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
Vezetéknélküli egeret szeretnék venni nagyon egyszerű dolgokra (böngészés-netezés-blabla) édesanyámnak, a keret mondjuk 10-12k. Extra gombokra, ilyesmikre igazából nincs szükség (bajnak nem baj, ha van, ha nem lehet véletlenül megnyomkorászni).
Az összefoglalóban tudom, hogy kb. az van, hogy vegyük az első utunkba eső Logitech-et, ami tetszik, nézegettem is párat (amúgy kedvelem a márkát), de azért inkább rákérdezek: tudtok olyanról, ami mondjuk többeknek bevált (jelen esetben értsd: teszi a dolgát idegesítő mellékhatások nélkül), és egy női kéz számára kényelmesen kezelhető (meg hát azért jól is néz ki)?
Köszi szépen!Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz WolfheartGR #16027 üzenetére
"Meg egy kis okosság a miért PS2-s bill a jó kérdéshez: [link]"
idézet a cikkből:
"ennek technikai okai vannak, aminek nem néztem utána, mert a végeredmény szempontjából mindegy. A lényeg, hogy az USB ennyire képes."
Hű, meggyőző, szakmailag jól alátámasztott ezek szerint, amiről ír, így aztán már egyből el is hiszem, amit állít.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Synthwave #15996 üzenetére
Sokan write-only és ask-only módban fórumoznak, szimpla lustaságból. Hát érted, neki kéne időt szánni rá, hogy akár pár hsz.-nyit is visszagörgessen, nehogy má', inkább beböffenti a kérdését, aztán valaki majd csak válaszol (vagy kapja az anyázást, amit meg lehetett volna spórolni, ha előtte minimális energiát fektetett volna bele).
Amúgy árat írni szerintem is nagy hülyeség lenne.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Synthwave #15975 üzenetére
Pedig kérdés is volt, brühühü. Hogy nem tudsz-e valamit az említett egerekről, mert ha nincs rájuk panasz, komolyabban is fontolóra veszem valamelyik megvételét, na de majd használom a keresőt. Mindenesetre kösz az eddigieket.
Azé' tényleg kár, hogy nincs rövidke beszámoló valaki tapasztalatai alapján vezetéknélküliekről az 1. hsz.-ben.(#15976) zzeN : 1. hsz.-t nézted már?
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #15967 üzenetére
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Synthwave #15952 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy ennek is van külön topicja. (Amúgy hadd kötekedjek egy sort, már kapásból az elején szemet szúrt, olyan nincs, hogy "felvetül a kérdés" (nincs olyan magyar szó, hogy "felvetül"), inkább "felvetődik" vagy felmerül a kérdés. Plusz "kultúráltabb" >> "kulturáltabb". Na jó, lehet, hogy jobb, ha nem olvasom tovább. )
Kösz, akkor majd veszek azok közül, amiket itt ajánlottál.Kár, hogy wireless-téma nem az asztalod. Amúgy nekem igazából egér+billentyűzet kombóra lenne leginkább szükségem, de ahogy elnézem a billentyűzet topicban, valószínű, hogy arra leszek kényszerítve, hogy külön-külön vegyek. De akkor már a Unifying-megoldásnál maradnék, hogy tudjam cserélgetni.
Azt esetleg nem tudod, hogy a korábban említett Anywhere Mouse MX, M510, M705 listából lehet-e valamelyikre panasz?=================
(#15957) alexan :
"szerintem a trust méltó a nevéhez: bízz benne, hogy jó lesz."
Én meg jópár helyen azt olvastam, hogy a Trust termékei sok esetben komolytalanok. Pl. a billentyűzet topicban volt egy ilyen hozzászólás:
"Never trust Trust."
(a srác amúgy úgy tűnik, vágja a témát (a hozzászólásai alapján))
nyunyu is azt mondja: [link]
Na most akkor mi az igazság?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Synthwave #15950 üzenetére
Köszi, ezek még nem is olyan drágák. Bár őszintén szólva még nem költöttem egérpadra még 2 rongyot sem. Nem gondoltam, hogy ez ennyit számít.
Amúgy mi az oka, hogy ennyire nem mindegy az egérpad? Egyenetlen a felülete, és ez ennyire érződik?(#15943): ezek szerint Logitech-en belül mostanság nincsenek olyan egerek, amikre sűrű panasz érkezik, valamilyen szempontból nagyon nem vált be? (Ha már a vezetékesek között ennyire nem mindegy, hogy ilyen szép kis ajánlott lista született az első hsz.-ben.)
==========
(#15949) adamlukacs :
neked is köszi, ez a Logitech Anywhere Mouse MX tényleg elég korrektnek tűnik, meg ahogy elnézem, jókat írnak róla.
Megnézem, hátha ki van rakva valami "hülye azért nem vagyok"-boltban, mindenképp szívesen megtapiznám.Mondjuk nekem személy szerint ez az M510 is bejövős, meg még a szintén általad említett M705, de ha azt mondod, az macerás, mert nagyon nem mindegy neki, milyen felületen használod, akkor lehet, hogy inkább marad a tapiznivaló Anywhere Mouse MX.
Még azért ha van valami ajánlott darab, akkor szívesen venném...
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Nem tudom, volt-e már kérdés, de egy hozzáértő nem tudná update-elni a nyitóhozzászólást úgy, hogy az ajánlott vezetéknélkülieket is tartalmazzon? Értem én, hogy játékra a hűdejó a vezetékes, de én speciel pont nem játékra keresek, csak általános használatra.
Vagy én vagyok az első, aki vezetéknélküli egér miatt jött ebbe a topicba?
Köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Synthwave #8690 üzenetére
Kemény a csávó a videón az elmebeteg mozgásával, ja, és biztos van ám valós magánélete is!
Mindenesetre elég furcsa beállítási mód, hogy ekkorát kell rántani rajta... Mondjuk ez pont nem értem, miért jó FPS-re, de a csávó vagy egy másik hasonló ízlésű biztos tudja...[oWn]f4te: OK, értem én, elhittem eddig is, hogy vannak rossz darabok. Bár biztos ugyanígy vannak jók is - vagy nem, majd lesznek, reméljük.
Most más értelmeset nem tok má mondani, mert leragad a szemem.(#8694) KaiotEch: és ez mióta hiteles forrás?
(#8693) Tothgera30 : köszi szépen! Főleg a múltkori meggyőző segítséget! Végül is az adta a végső lökést a nyugodt vásárláshoz.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8666 üzenetére
Ja, de egy számomra azért zavaró negatívumot el kell mondanom a Microsoft Arc-ról: a vevőegysége szerintem egyáltalán nem mondható "mininek", ahogy a hivatalos honlapon hirdetik, legalábbis pl. egy Logitech M505 vevőegységével összehasonlítva semmiképpen sem. A Microsoft Arc vevőegysége azért kiáll annyira, hogy félő legyen egy esetleges letörés kockázata. Ez az említett Logitech-nél nagyon minimális eséllyel fordulhat csak elő, mert az olyan pici, annyira nem áll ki magából az USB-portból, hogy ha azt sikerül letörnie valakinek, akkor az úgyis megérdemli. Az Arc vevőegysége esetén azért előfordulhat, hogy valaki véletlenül rátehénkedve letöri. Persze félreértés ne essék, nem tragikus a helyzet, csak ez nekem feltűnt, mint negatívum, és gondoltam, megemlítem, senkit ne érjen meglepetésként, hogy kicsit nagyobb, mint egy Logitech-vevőegység.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz iamthesonar #8678 üzenetére
[oWn]f4te, iamthesonar, most egyben válaszolok Nektek, mert ugyanarról a témáról beszélünk.
Ne aggódjatok, nem mondtatok semmi újat azzal, hogy a legtöbb vásárló egységsugarú júzer, akinek fogalma sincs a miértekről, ezért mindent fenntartások nélkül elfogad.
Én most nem erről a rétegről beszéltem, hanem arról, aki nem teljesen fogalmatlan, de lehet, hogy mégis jobbnak érzi a lézeres egereket azoknál az optikaiaknál, amiket addig próbált, még ha annál az ominózus lézeresnél klasszisokkal jobb optikaiakat lehet is kapni. Ezért mondhatja jogosan, hogy "van egy lézeres egerem, és alapvetően eddig elégedett vagyok a lézeres egerekkel".
De túl van ez a része tárgyalva, igazából a lényeg szempontjából ez most mindegy, hiába rágódunk azon, ki kit nevez hülyének.
Szóval nem "kezdődik" semmi.De egyet magyarázzatok el: most hogy jönnek ide a Trust, A4Tech, Genius, "meg egyéb ilyen retkek"? Miért egyből a legrosszabb példát hozzátok elő? Nyilván ezekből a márkákból a legtöbb egy falhozb@szást érdemel csupán, nem elismerést.
NEM retek kategóriából is BŐVEN van lézeres, pl. az általatok is sokat említett, és méltán elismert Logitech és Microsoft egerekből - ez miért ne lehetne adott esetben hasonlóan jó, mint egy optikai? És akkor említsünk egy drágább, jófélét.
Persze lehet, hogy Ti már mindegyik típust próbáltátok, ezért van ilyen komoly összehasonlítási alapotok, ezt nem tudhatom, mindenesetre nem is vonom kétségbe.
Nem is tudom ellenőrizni a játékok során tapasztalható megbízhatóságát/megbízhatatlanságát a lézeres egereknek, mert nem vagyok játékos, nem is nagyon izgat őszintén szólva, ezért elfogadom vita nélkül, hogy elképzelhető, hogy a jelenlegi kínálatban kapható, márkás lézeres egerek is alkalmatlanok a játékra.De idézem az általatok említett példákat:
"Ne a Trust, A4Tech, Genius meg egyéb noname optikai/lézeres utángyártott, fröccsöntött műanyagdarabok legyenek már a mérce, hanem MS 1.1/3.0, Logitech MX-ek, SS Kinzu, 3G/3,5G-s Razer infra-k..."
Ki beszélt ezekről? Minőségi egereket hasonlítottunk össze eddig tudtommal, mindkét kategóriából, legalábbis én eddig azt hittem, egyértelmű, hogy nem az olcsó recsegős-ropogós gagyiműanyag fostalicskákról beszélünk, amitől nyilván egyébként sem várnék sokat."a haverom mondta es nala ki is probaltam es genius optikai egeremnel sokkal jobb volt trust lezeres ami neki van es en is ilyet akarok"
Hát a gyökerekkel nem kell foglalkozni.
Azzal én is egyetértek, hogy aki ilyen hülye, az meg is érdemli.
Aki meg még ráadásul egyértelműen szart is ajánl a fentebbi, nem túl jó minőséget prezentáló gyártóktól egy fórumban, azt nyilván le kell oltani.De megismétlem, most én minőségi darabokról beszélek, amiktől elvárható a megfelelő teljesítmény. Egy kétezer forintos Trusttól nem fogom elvárni, hogy annak használatával én legyek a gizda pro FPS-player.
Ahogy a saját Logitech Cordless Desktop EX110-emtől sem várom el hasonlókat, mert tisztában vagyok a határaival, és azzal is, hogy ez nagyon régi darab, ráadásul a két db AA-s elem miatt (tehát ez még csak nem is három A-s) még viszonylag nehéz is az egér, és eleve nem játékra tervezték.Remélem így már tisztább a kép.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz iamthesonar #8671 üzenetére
Rendben, mint korábban említettem, én el tudom képzelni, hogy egyelőre a lézeres technológia az egereknél nem áll azon a szinten, hogy alkalmas legyen advanced szintű játékra. DE egyrészt nem biztos, hogy azért fogadják el az emberek, hogy ez az irány, vagyis a lézeres technológia felé orientálódás jó, mert ők attól kurva fasza embereknek érzik magukat, hogy elmondhatják, hogy lézeres egerük van otthon (ahogy a köv. hsz.-edben írtad közben), hanem mondjuk azért, mert maga a technológia igen sok területen bizonyított a precizitásával - ezért igen könnyen elképzelhető, hogy ez átvihető erre a területre is. Ezenkívül nyilván sokaknak van a tiétektől eltérő tapasztalata (ja, de azok biztosan ostobák), valamint könnyen lehet, hogy pl. a régi optikai egere ezerszer szarabb volt, mint a jelenlegi lézeres, mert mondjuk az előző amúgy sem a csodás minőségéről volt híres, vagy tudja a franc; ezenfelül talán nem mindenki azzal van elfoglalva, hogy naphosszat CS-zzen a haverokkal, mégis az általános használatra sokkal inkább megfelelőnek érzi a lézeres egerét.
Dehát ugye nyilván az alapján megítélhető valaki, hogy a tiétekkel ellenkező tapasztalata van, és ő el is fogadja, hogy a lézeres egér az jó... na, tehát szerintetek azok "buták", aha, rendben.Talán azért a lehetőségét meg kellene hagyni, hogy esetleg bőven lesz fejlődés ezen a területen is.
Ja, még egy kérdés: miért is az A4tech-et hoztad fel példaként?
(#8674) [oWn]f4te: a hangnem nem támadó, csak én meg igen nehezen tudom elfogadni, ha emberekről ilyen alapján alkot véleményt valaki, mert esetleg nem cibálgatott még életében annyi egeret, mint Ti, plusz lehet, hogy szeret sokat LAN-ozni, mégis van olyan elvetemült elmebeteg, hogy a lézeres egerét jobbnak érzi, mint a sokat csukló szomszéd Pistike optikaiját, valamint az sem tetszik, ha egy egész technológiát szidunk azért, mert esetleg még egy adott területen nem olyan kiforrott, mint egy korábbi, esetleg a gyártók által már elavultnak minősített technológia (ami mellesleg bizonyított az idők során).
Ez nagyjából olyan, mintha mondjuk manapság azt mondanánk, hogy a Cloud technológia az operációs rendszerek és egyebek terén szar, mert még egyáltalán nem kiforrott. Most ez a témától egy teljesen elütő példa volt, épp ez jutott eszembe összehasonlításként.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Synthwave #8669 üzenetére
Hát a régebbi sokszor jelent kiforrottabbat is, talán ezért.
Ettől függetlenül nem kéne elítélni annyira azokat az embereket, akik azt veszik, ami van a kínálatban.
Ja de várj, minek is vitatkozol velem, biztos én is egy ostoba f@sz vagyok, miután jónak minősítettem egy olyan egeret (MS Arc), ami szintén lézeres... pedig biztos te azt mondanád erre is, hogy egy rakás szar, meg buta az, aki megveszi.Jó hozzáállás. Lehet, hogy valaki mást szokott "megcibálni", nem az egeret.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Synthwave #8667 üzenetére
Hát elfogadom, ezek szerint a tanulság annyi, hogy van még hova fejlődni a lézeres technikának az egerek terén.
De az emberek attól nem buták, hogy elhiszik, hogy a lézer az jó. Mert a lézeres technológia önmagában nem rossz. Az más kérdés, mit hoznak ki ebből a gyártók...Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8641 üzenetére
Na, közben megvan a Microsoft Arc egér!
Első tapasztalatok:
- szerintem az eléggé extravagáns, ívelt formájával együtt szép és kecses (pedig amikor megláttam képről, akkor valahogy nem voltam oda érte, de mutter látta élőben, és mondta, hogy bejövős, elsőre nekem élőben látva is fura volt, de aztán valahogy megtetszett)
- összehajtogatható, ilyen állapotában nagyon kicsi helyet foglal, a csatlakozója pedig alul mágnessel "ragad oda" az aljához, így szállításhoz tökéletesen praktikus - ráadásul a gyári csomagban mellékelnek egy jó kis fekete tokot, amivel meg is lehet védeni a szállítás közbeni karcolásoktól
- elsőre nekem elég fura volt, hogy tulajdonképpen az ívelt formája miatt középen van egy "lyuk", ahova az embernek befér az ujja, de megszokható, és kb. 10 perc használat után kezd elég kényelmessé válni
- nagyon könnyű az egér, a két db AAA-s elemmel együtt is
- van egy programozható bal oldali gombja, az egérhez tartozó szoftverrel (le lehet tölteni a hivatalos honlapról) rengeteg funkcióra átállítható, default módban "Vissza" (Back) gombként funkcionál, ez működik a böngészőkben, fájlkezelőben, de még a Total Commanderben is!! (Pl. belelépek egy könyvtárba, vissza gombbal a szülőkönyvtárba megy vissza, DE még arra is használható, hogy ha pl. véletlenül meghajtót váltok, a vissza gomb hatására tényleg az előző meghajtó adott megnyitott könyvtárához tér vissza)
- a kattintás az összes gombbal brutálisan könnyű (még a középső gombbal is), legalábbis én még igazából nem is találkoztam ennél könnyebben nyomkodható egérrel (persze ez nem jelent semmit, mert biztos bőven van hasonló, de én a hosszú évek során, mióta egyáltalán használok számítógépet ('92 óta nagyjából, nem mintha akkoriban az überfasza egerektől lett volna hangos a világsajtó ), nem nyűttem el olyan brutálsok egeret, de ez eddig kb. nekem a legjobb)
- ezzel együtt a gombok kattanása NAGYON halk
- a középső görgő is nagyon könnyedén használható
- a fentiek miatt valahogy az egér egész hatása ilyen "légies", komolyan, ez ilyen marketingdumának hangzik, de nekem nagyon megtetszett
- egyetlen hosszabb idő után is furcsa tulajdonsága tehát számomra az a középső tátongó lyuk, mert nem volt még ilyen egerem, de ez is megszokható idővel, és a praktikussága meg kényelmes használata komolyan fontolóra vettem, hogy nem csak mutternak, hanem magamnak is veszek egy ugyanilyetJátékra mondjuk szerintem nem valószínű, hogy alkalmas, inkább átlagos használatra, netezésre, programozgatásra, dokumentumszerkesztésre, stb., de arra tökéletes.
Ha valaki nem ért egyet, nyugodtan írja meg, de ezek az én saját szubjektív tapasztalataim, amiket viszont kicsit sem befolyásolt márkahűség vagy egyéb okokból következő hype-olás (főleg, mivel én eleve gyanakodva álltam ehhez az egérhez is, mivel Logitech-hívő vagyok ).
Na, ennyi, hátha valakinek segít a döntésben.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz iamthesonar #8648 üzenetére
"nos az egreknek van egy bizonyos alap kesleltetesuk vagy nevezd kesesnek ami az USB portbol fakad. 125hz-1000hz-ig lehet babralni ami azthiszem 12ms-1ms-ig teheto kesesben."
Ilyen alapon szerintem a PS/2 "portból is fakad" ekkora késleltetés."erre jon ra a radios egysegnek pluszban a valtakozo kesese ami +5tol akar +20ms is lehetr meg az alapon felul. az mar zavaro keses vagy csak egyszeruen annyit veszel eszre hogy belaggol a kurzor..."
Ez mondjuk igencsak meglep... ha a maximális esetet veszem abból, amit írtál, 32 ms-tól, vagyis 0,032 másodperctől hogyan laggolhat be LÁTHATÓAN a kurzor?"a masodik legnagyobb bajom az hogy altalaban az uj az sokkal kelendobb a reklam miatt. es meg a normalis egergyartok is az eladasok alapjan fejlesztik a technologiakat. mindenki ezert a lezer szenzorokkal probalkozik. "
Miért, akkor mivel kéne próbálkozni, ami szerinted sokkal faszább, mint a lézeres technológiák? Miért lenne jobb a hagyományos, vörös fényt kibocsátó LED-es optikai megoldás?
Nyilván ez az irány az előremutató, mivel a lézer elvileg sokkal érzékenyebb, pontosabb megoldást tesz lehetővé, így az egérmozgatást is elvileg sokkal precízebben érzékeli, meg ugye amit még mindig elmondanak emellett szóló érvként, hogy sokkal több felületen is használható az előbbiekből is következően...Nem tudom, mit értesz azalatt, hogy "kiakad" játék közben. Elvileg legalábbis a korábbi megoldás jobban "kiakadhat" egy szarabb felületen mozgatva.
Ettől függetlenül természetesen el tudom képzelni, hogy egyes gyártók (vagy akár az összes) szar szenzorokat gyártanak, de ez egyáltalán nem a lézeres technológia hibája.....
Ez a SideWinder X8 valóban nem tűnik gyenge darabnak.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz iamthesonar #8644 üzenetére
Ez a korábbi kérdésemhez (anyukának szép egér) egyáltalán nem kapcsolódik, de kíváncsi vagyok:
"aki szeret mar csak a FUN kedveert is mondjuk neten lovoldozni heti 4-5szor 1-2-3 orat az ne vegyen ilyet hanem valasszon madzagosat jo szenzorral."
Ezalatt konkrétan milyen típusokat lehet érteni?
Amúgy meglep, hogy ezek szerint még mindig elmondható, hogy a vezetéknélküli játékos célokra nem vetekszik egy vezetékessel, bár ezt soha nem tapasztaltam meg, mert sosem érdekeltek ilyen szinten az FPS-játékok, hogy ez számomra is kiderüljön (inkább az 1 évben max. egyszer LAN-ozunk haverokkal kategóriába tartozom, ha már összejövünk, általában nem igazán gépcseszegetéssel töltjük el az időt ). Azért is furcsállom, mert a vezeték meg akadályozhat a szabad mozgásban, és engem még sima programozgatós, netezgetős, irodai célokra is rohadtul idegesített, ha egér arrébbpozicionálása közben bele kellett gabalyodnom az egér kábelébe (ha nem is szó szerint, de mindenesetre útban volt). Ezentúl nem nagyon értem, miért kellene olyan nagy késleltetést jelentenie egy rádiós kapcsolatnak. Azt mondjuk még elfogadom, hogy az elem súlya miatt nehezebb lehet egy vezetéknélküli egér. De a késést nem igazán tudom mire vélni, de ha elmagyarázod, biztos jobban megértem.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz iamthesonar #8644 üzenetére
OK, köszi, marad is a Microsoft Arc.
Meg is rendelem, MOST.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Tothgera30 #8639 üzenetére
Hali!
Köszi szépen a választ, azt hiszem, ezzel meg is győztél. Mutternak nagyon bejövős, nekem még külön tetszik az is, hogy ahogy itt látható hanyattdöntve az egér, látszik az is, hogy a kis csatlakozója elrejthető egy "foglalatban", és ez is hozzátesz a könnyű szállíthatósághoz (már ha egyáltalán ki lesz húzva valaha is a csatlakozó).
Plusz mindenféle módon összehajtogatható, meg ilyen elég modern külseje van. Mindenesetre elég rendhagyó.Amúgy honnan ismered meg a hamisítványt?
Bár ebben a boltban kétlem, hogy hamisítványokat adnának, de azért érdekel.A másik választás az Asus BX700 lett volna, de az Asust itt is sokan kritizálták, így vélhetően amúgy is jobb választás lesz ez a Microsoft Arc. De ha még esetleg van mégis az Asus mellett inkább szóló érv, szólj mindenképp - különben sanszos, hogy megrendelem már holnapra a MS Arc-ot.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8635 üzenetére
Még egy:
ehhez a Microsoft Arc egérhez mit szóltok?
Bár így kép alapján a fehér elég furának tűnik, de mutter azt mondta, élőben egész jól néz ki.
Mondjuk tényleg nem egy átlagos darab.
A hátsó része full vékony, az hogy nem kopik el jó hamar az idők során?
Meg tud valaki valami konkrétat erről? Praktikussága, tartóssága, stb.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz iamthesonar #8629 üzenetére
Ennél egy kicsit jobban is alá tudnád támasztani? Csak mert ez alapján nem tudtam meg, milyen hazug marketingdumákat tolnak a felhasználó arcába, ami nem igaz.
Pl. mi a baj az Asus és Gigabyte egerekkel?
Konkrétan egy Asus-egeret nézegettünk is mutterral: [link]. Ez így fehérben nem is néz ki rosszul, egész elegáns.Mi a probléma velük? Valami konkrétum? Ez most saját tapasztalat, hogy szarok, vagy csak hallomásból tudod?
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na jó, de azért egy Logitech az akkor is Logitech.
Szóval tényleg simán lehet, hogy én csak sok gagyi fos ilyen jellegű egérrel találkoztam, szar konstrukcióval, azért rosszak a tapasztalataim. Most ha le akarnának ütni, akkor sem tudnám megmondani, konkrétan milyen márkákat+típusokat nyomotattam eddig ilyenből.
Szóval el tudom képzelni, hogy a tieid tényleg faszányosak, nem is akarom végleg leírni ezeket a fajtákat."Ugyanannak a ferdeszemu gyarnak a termekeit matricazza, mint a gagyibajt.
Hanyagold."
Gagyibajt.
Gondolom ez Gigabyte akar lenni, az tényleg ilyen szar egerek terén? Pedig az alaplapgyártásukról ez nem igazán mondható el, sőt![ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Jah, csak most látom, hogy utólag szerkesztetted a hsz.-edet, és abban már konkrét ajánlatok is voltak.
Közben pont ezeket nézegettem, meg ezenfelül még jópárat, akár még ilyen piros, mintás Logitech M310 Nano is jó lenne: [link]
Vagy ilyen kék: [link], [link], [link], vagy [link]
- habár a Revoltec márkáról semmi tapasztalatom nincs, erről mi a vélemény?Ja, szóval igaz, bocs, kicsit előbb küldtem, mint ahogy alaposan szétnéztem volna, vannak azért színesek bőven, csak sok van, ami túl csicsa.
Lehet, hogy válogatós vagyok, de több évre szóló befektetés ez is. (Mondjuk ez most mutternak, úgyhogy neki kell a végső döntést meghoznia, én csak előszűrök. )(#8624) nyunyu:
"Nem tudom, mi a bajod ezzel a konstrukcioval."
Régebbről van ilyen jellegű egér itthon, igazából nem használom, de amikor használtam, rohadtul idegesített, hogy valahogy ennél a kialakításnál nehézkesebb a gombhasználat (vagy nem mindig sikerül úgy eltalálni, ahogy kéne), és ezt mások hasonló jellegű egereinél is tapasztaltam, egy-két ismerősnek volt hasonló, meg boltokban is nyomkodtam, ahol ki volt téve (jó, erre lehet mondani, hogy azt sokan nyomogatják, így szét van már nyomorgatva, de az nem stimmel, mert akkor a másik kialakítás miért volt akkor is kényelmesen használható ), és valahogy nem volt kényelmes, evvan.
Nyilván van olyan egér is, ahol ez ettől eltér, és nem ilyen kényelmetlen a használata, de az eddigi tapasztalataim nem voltak kellemesek az ilyen jellegű egerekkel - de simán lehet, hogy lenne olyan hasonló jellegű egér, ami ezt a véleményemet megváltoztatná.
Amit konkrétan linkeltem, a Dell egér valahogy nem tűnik olyan agyoncsaphatatlan konstrukciónak, mint a sok Logitech, amin látszik, hogy valóban minőségi darab (mondjuk nyilván közrejátszik a tapasztalatom is a Logitech-ekkel, amik nagyon pozitívak). Ettől függetlenül simán lehet, hogy tök jó, minőségi darab az a Dell-egér is, fogalmam sincs róla, Ti sem írtatok erről semmit, úgyhogy nem tudhatom.A piros Logitech, amit linkeltem a hsz. elején, szintén hasonló kialakításúnak tűnik, de valahogy ez megbízhatóbbnak látszik ránézésre.
Aztán a franc tudja. Mindenesetre az tetszik.Na jó, küldtem egy jó listát mutternak a szóba jöhető egerekről, most már övé a döntés joga.
Szóval köszi a segítségeket neked, cellpetinek és BioNiCMaN-nek is!
Persze azért még nem sértődöm meg, ha erre a hsz.-re kapok reakciót, ha esetleg van ellenvélemény.
De a lényeg, hogy most már van jópár darab, amik közül válogathatok (sokat nem is linkeltem be ide, amiket kiválasztottam, kicsit sok lenne ).[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz BioNiCMaN #8617 üzenetére
Jogos!
Hámittomén, végül is gondoltunk már rá, hogy végső esetben marad az, dehát azért csak jobb lenne egy egyedi darab.
Mondjuk az a furcsa számomra, hogy ahogy elnézem, ebben az árkategóriában lehet kapni sok ehhez hasonló igényeset, de többnyire mind fekete, színekből nem nagyon van választék, pedig nem lenne rossz, ha lehetne kicsit vidámabb színek közül is válogatni - amúgy nekem is fekete van, de pl. egy nőnek miért ne lehetne egy szép kék egere, amilyen mondjuk a laptopja színe. Itt mondjuk találtam pont kék Dell egeret: [link], de ez valahogy olyan komolytalannak tűnik, mármint tartósságra is. Meg ha jól látom, itt nincsenek különválasztva a bal ill. jobb egérgombok, hanem az egész "panelt" kell nyomogatni, az meg eleve kizáró tényező, legalábbis én az olyanoktól kimegyek a fazonomból.
Igaz, ilyen is van: , de így első ránézésre ez meg nem ilyen "szép" kék valahogy, hogy mondjam, ha ilyen kicsit sötétebb, metálos hatású lenne...
Túl válogatós vagyok, a rohadt életbe, de azért szívesen várom az ötleteket!==============
Szerk.:
(#8616) cellpeti
Ez a linkelt Natural Wireless Laser Mouse 6000 milyen ocsmánynak néz már ki így elsőre kép alapján, vicces formája van.
De lehet, hogy amúgy életben jóféle, nem vágom.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Max. 10k alatti árkategóriában keresek kecses, igényes vezetéknélküli, miniadapterrel ellátott egeret. Nem nekem lesz, hanem mutternak, tehát az se baj, ha színes, pl. kék, mint a laptopja.
Referenciaként olyasmi egérre gondoltam, mint a Logitech M505, amihez tartozik egy nagyon pici adapter, ami laptopnál nagyon előnyös, és valami hasonlóan szép külsejű, valamint nagyjából lelőhetetlenül megbízható egér legyen. Csak azért nem vesszük ezt, mert egy ilyen már van itthon.Köszi előre is a segítséget!
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ezek mondjuk már érthető szempontok. Mondjuk nekem nincs olyan nagyon komoly wireless egerem (Logitech Cordless Desktop EX 110), de nincs vele lassúsági problémám, semmivel sem lassabb (legalábbis cseppet sem észrevehető), mint a másik, vezetékes egerem. Mondjuk nem vagyok egy fanatikus játékos, az is biztos...
Ja igen, és egyáltalán nem nehéz az egér. Az elektronikájának meg aztán egyáltalán nincs súlya... (tehát ezt a szempontot talán hagyjuk ki) Csak az elem súlya húzza. Maga az egér így is nagyon könnyű.
Engem meg a vezetékesekben az idegesít, hogy ott van egy vezeték, amit kerülgetni kell, nem tudom messziről irányítani a gépet (vagy ha akarom, akkor még több vezetéket kell kerülgetni), a vezeték meg ugye megtörhet... (és az nem szempont, hogy akkor vigyázz rá... mivel előfordulhat, hogy véletlenül becsípődik valahova, stb.)
Ha viszonylag távol van a géped, és tisztességesen akarod megoldani a kábel-elvezetést, akkor kell egy kábelvezető csatornát felszerelni, vagy esetleg más megoldással áthidalni a problémát (fúrkálni, barkácsolni, ha szépen oldod meg, stb.).
A játéknál a kábel épp, hogy zavaró is lehet. És még sorolhatnám.
Legalább ugyanannyi érvet lehet egyik mellett felhozni, mint a másik mellett...(#4517) SymbianOS: a vezetékesnek meg az a baja, hogy vezeték van rajta.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 3
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hyundai, Kia topik
- Linux kezdőknek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Billentyűzetben is elérhető a Raspberry Pi 5
- További aktív témák...
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A54 5G 2025.07.28. garanciális
- ACER Aspire E15
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest