-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrollBalint
addikt
-
nyunyu
félisten
Még olyan billem nem volt, amin lett volna kurzormozgató (ha csak ezt a görgetőt nem tekintjük annak), ezért azt nem tudom megmondani, hogy ahhoz vajon mennyire van szükség a saját driverre
Ha jol remlik, akkor a [l:http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-45849.html]IBM/Lenovo Travel Keyboard with UltraNav[/i] (*) az standard billzet+egerkent telepul, tehat radugod, aztan maris megy az egerkurzor is.
*: Ennyiert a hulyenek is megeri bontottan, ujonnan nemeteknel valami 8k, idehaza 15k+sarc
Gondolom gyari kartondoboz+bor mappa nincs a bontotthoz.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
Optikai csalodas, A-shape miatt tunik ugy, mintha rovidebb lenne a bal shift.
Ott nincs plusz gomb.Aminek ilyen nehéz megtalálni az árát, az a tapasztalatok szerint horribilis összegbe kerül.
A4Tech nem az a gyarto, aki 5k-nal tobbet kerne egy billzetert...
Nemet/magyar/satobbi: persze, mivel a billzet csak egy scan kodot kuld, hogy hanyas sorszamu gombot nyomtak le, aztan azt mar az oprendszer forditja le a beallitott billzetkiosztas alapjan, hogy akkor azt most Á-nak vagy Ä-nak ertelmezze.
Ehhez a billzetre mazolt kiosztasnak mar nincs koze.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
őstag
Itt megtekintheted a billt. A német utcában van egy ici-pici, kissé lepukkant számtech bolt / bontó. Nem lehet összetéveszteni mással.
1. Nem tudom letiltható-e a tapipad, ki kéne próbálni a driverjával. Én még nem raktam fel (nem látom értelmét), de ismerős szerint csak így megy a scroll rajta. Állítólag sima synaptic drivert ad hozzá az ibm. Laptopomnál le tudom pl. tiltani a tapipadot. Lehet itt sem kizárt. Illetve szintén a laptopomon a pöcögegér gombként is funkcionál. Sajnos ezen az ibm billentyűzeten, ha van is ilyen, szintén a driver kell hozzá. Bár valószínűleg ez már low level funkció, az-az driver nélkül is menne. Szerencsére elég kényelmes helyen vannak a pöcökegérhez a gombok, minden gond nélkül hüvelykujjal elérhetőek, szinte anélkül hogy a gépelést abba kéne hagyni...de erre mondom azt, el kell menni erre a linkelt helyre, és kipróbálni.
2. Elfelejtettem kihangsúlyozni előbb, hogy nálam az enter is más mint a képen látható. Vékony, egysoros enterem van, felette az ű-vel. Így az á mellett van az enter közvetlenül, cserébe entert nyomok ű helyett még sokszor, és nem találom merre van az ű...de már elég jól le-lecsapok rá a kisujjammal. Talán nagyobb problémát okozz automatán altgr-j-t nyomni az í-k miatt, ahelyett hogy a bal shiftet nyomnám.
3. Ezt nem is értem.... :\ -
Zitike
csendes tag
Még az ilyenfajta elrendezés is szimpatikus, bár itt is kissé távol van az enter:
http://www.cherry.de/deutsch/produkte/tastaturen_mit_trackball_und_touchpad_TouchBoard_G80-11900.htm
...De legalább van esély í betűre is.(Úgy tűnik, Firefox alatt se tudok linkelni, sry)
Üdv, Zita
-
Zitike
csendes tag
Sry, ezt a képet már nem fogjátok látni, mert vesztemre explorerben írtam az előzőt. Egyébként olyasmi, mint a japánoknak szánt ergonomikus bill, amit nyunyu linkelt. Például az is szimpi lenne, ha lehetne tudni, hogy a középső csúszka(?) vajon csak görögni tud, vagy azzal lehet mozogni is (mert azt látom, hogy alul van jobb és bal egérgombnak megfelelő két gomb).
[ Szerkesztve ]
Üdv, Zita
-
nyunyu
félisten
Ezt most nem ertem.
Ha atkonfiguraltad balkezesre az egeret, akkor miert nem hasznalod a bal oldalra atrakva bal kezzel? Sok ertelmet nem latom, hogy tovabbra is a jobb oldalon legyen az eger.
Numpadra meg az is megoldas lehet, hogy keritesz egy numerikus nelkuli billzetet, meg kulon egy USB-s numpadet, aztan akkor arra az oldalra rakod, ahol eppen kenyelmesebb.
Pl. L Cordless Number Pad, Genius NumPad 200, Cherry G84-400
BalAlt+numerikus? Magyar billzet atka, angol kiosztasnal lehet hasznalni a jobb Alt-ot is az ASCII kodok bevitelere...
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
őstag
A balos numpadtól eltekintve azt hiszem ez megfelel a leírtaknak.
Annyi, hogy szitázatlanul kapni 2500huf körül (kis bolt, ismerős 3000-ért hozott el tőlük kettőt, vaterán 3500-ért árulják, de prohardveren meg 6500-ért...elég rugalmasak árt tekintve), és a space hosszabb, mert nincs winkey, nincs í (altgr+j és altgr+i megoldja). Fn key meg nem funkcionál akkor sem ha laptopra kötöm (lehet drivert fel kéne rakni hozzá). A scrollozás is csak driverrel működik tapipadon.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- 25.02.03 UTOLSÓ BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
- Montech MKey TKL mechanikus billentyűzet - MK87 FREEDOM RED
- Glorious PC Gaming Race GMMK TKL RGB mechanikus billentyűzet - Gateron Brown, US (GMMK-TKL-BRN)
- Roccat Vulcan II Titan II Mechanical Billentyűzet.
- Trust GXT 838
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest