Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz DewiL #59093 üzenetére

    Meglehetősen rossz ötlet lenne. A szükséges, tizedmilliméteresnél kisebb pontossághoz képest csak vastag réteget tudnál ezzel létrehozni, azzal pedig hazavágnád az egészet, ha csak úgy simán felviszed.

    Egy kapcsoló nem csak annyi helyet foglal el, amekkora számára a lyuk a plate-en, hanem kicsit nagyobbat, így végig kellene maszkolni minden kivágást fél milliméteres szélességben, hogy oda ne kerüljön anyag. Ha pedig azt gondolod, hogy nem kell a maszkolás, a gumit úgyis össze tudod nyomni, amikor a kapcsolót beteszed a plate-be, akkor sok szerencsét, egyes plate-ek annyira szűkek tudnak lenni (a kapcsolók pedig néha kicsit testesebbek), hogy sokszor kihívás tud lenni bepattintani a kapcsolókat (pár hónapja két flex cuttal ellátott CF plate-be tettem BOX kapcsolókat, még másnap is fájt a hüvelykujjam).

    Ha fémet akarsz és merevebbet, és nem baj, ha a plate hajlamosabb magas hangszínű pengésre, akkor réz. Ha fémet akarsz és kevésbé merevet, akkor alumínium. Ha fémet akarsz és kellemetlenül merevet, akkor acél. Ha rézhez hasonlót szeretnél fémes hang nélkül, akkor nem kikönnyített CF. Ha alumíniumhoz hasonlót szeretnél fémes hang nélkül, akkor FR4. Ha műanyagot szeretnél és flexibiliset, akkor PC vagy kikönnyített CF. Az esetedben a tray mount rögzítési pontjai miatt a flexibilis plate annyira nem nyerő, a plate jobb alsó sarka így is sokkal többet fog mozogni az univerzális jellege miatt, azaz az alsó sorban és főleg annak a jobb oldalán a sok támogatott kiosztás miatt alig van anyag.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák