Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
balpis
őstag
Ha jól látom, az alaplapba PC2700 kell.
"Four 184-pin DIMM sockets support PC1600/PC2100/PC2700 DDR DRAM modules" [link]
A gyorsabb ugyanúgy max. 333MHz-en megy ekkor (de alap beállításban csak 266-on mindkettő), ez nem lehet baj. Illene menjen bármelyikkel.
A legjobb áron talán 512MB-t lehet találni a vaterán 3000Ft-ért, ha jól látom.Lehet, érdmes lenne valahonnan kölcsön kérni 1GB-t, s megpróbálni, érdemes-e venni.
Egyébként van alaplapban tuning potenciál is: [link]
Lehet, megpróbálható az FSB emelése is 133-ról mondjuk első körben 166-ra. (a 200-at a gyengébbik RAM már nem biztos, hogy bírja)notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
Hasonló gépeken sokat szokott lendíteni a memória.
1.4-es celeronos gépbe tettem nyáron 1GB-ot 512 helyett, s egész használható lett netezésre, zene hallgatható, kisebb felbontású videók mennek, youtube is nézhető. 1024*768-as monitoron.
Korábban döglődött már egy még régebbi AMD duronos gépem, 256-ról fél gigára növelve érezhető lett a javulás. Azt a hugom két éve még használta netezni, a gyerekek játszottak is rajta.
Egy XP újrainstall azonban mindenképp javasolt.
Persze csodát nem érdemes várni. Az új, flashekkel telipakolt oldalak már elég lassúak lehetnek. :-(Szerk: Hopp ezt elnéztem, 2002-es a proci és az alaplap is. ..
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
horush
addikt
Ilyen 7cm vékony, mini itx-es házat minek ajánlasz? Bele se fér az a konfig, amit ajánlottál mellé.
lalimano: Nyomkodtam én már mindent, de max. meg tudom állítani a bootot. (az f2-vel, vagy a delete-el.) Bár lehet, hogy ma már ügyesebb leszek, és jobban fog menni, mint tegnap éjjel 1kor[ Szerkesztve ]
-
RufuszX
senior tag
Bocsi, de kereskedő nettóért veszi, az ÁFÁt a vevő fizeti meg. Tehát Nettó árban veszi a kiskeres is, majd a beérkezett Áfát neki kell állambácsinak befizetni.
23,500/1,2 ~ 19600 a bolt bevétele. 19600-18000=1600Ft
1600/18000=> 9% haszon kulcs a legtöbb online shopnál is! Athlon X4 640 esetén is.
És sztem a 23500 elég jó ár érte még online is. Kevés bolt van alatta.(#22584) StLui:: likviditást ne keverjük bele és a forgótőkét. Hidd el tudok neked olyan konstrukciót mondani, ahol 1 hónapig van benne a pénzed és 6% fölött hoz. A pénz mindig a legjobb megtérülést keresi. Persze ha havi szinten milliárdos forgalmad van akkor az 5% is jó pénz. De nem hiszem hogy ennyi pénzről beszélünk jelen esetben, amelyik példát Te hoztad az független ettől, máshogy működik.
De én befejeztem az OFFolást. Bocsi érte.
[ Szerkesztve ]
-
RufuszX
senior tag
Rendkívül nagy OFF, de azért ezt Te sem gondolhatod komolyan hogy valaki fog 8%-os haszonkulcsért dolgozni? 6%-ért berakod a bankba kockázat nélkül és költségek nélkül. A 8%-ból fent kell tartanod a boltot, béreket fizetni és így tovább. Nem hiszem hogy valaki neki állna még a kereskedelemben 10-15% alatt valamilyen boltnak is.
Vidéken persze még magasabb a kulcs hiszen szállítási költségek nőnek, forgalom csökken, azonban kisebb aparátust kell fenntartanod (1-2-3 alkalmazott is elég, esetleg üzlethelyiséget sem kell bérelned)
Viszont ahol lemennek 10% alá ott akcióról van szó és marketing fogásról, mert ha megnézed egy-egy alkatrészt be lehet szerezni nagyon jó áron (raktársöprés, bevezetési kedvezmény stb), de ha komplett gépet és minden alkatrészt nézel akkor máshol visszahozzák vagy tartják a gazdaságossági küszöböt. Vagy esetleg bizonyos alkatrészre specializálódtak (aprós kollégáknál szerintem más a helyzet mert itt más beszerzési források is játszhatnak, más üzletpolitika, ezért őket nem is venném a hagyományos kereskedők közé.)
Bocsi, de a közgazdász megszólalt belőlem. Elnézést ha tévedek, de az ismereteim ezt mondatják velem + amilyen rálátásom van az árakra. -
horush
addikt
Ez nem teljesen így van. Csak annyi, hogy ahol több pénz forog (több terméket adnak el), jóval kisebb hasznot elég rátegyenek egy termékre, de azt sokkal több eladott termékre rá tudják tenni. Egyébként az ipon is nagyon drága, ismerősnek most rendeltünk meg gigabyte gtx560-at 56ezerért, egy aprós sráctól.. Pedig nyilván ő nem ad el 1000 terméket egy nap... Meg a helyi boltoknál is van ahol valami 45eFt, 2 utcával arrébb meg 65.
-
balpis
őstag
-
C0d3r
addikt
Ha nem csak ezek jöhetnek szóba, ajánlanám figyelmedbe a ASROCK 880GMH/USB3 R2.0 lapot is, a Gigabyte-al kb. azonos áron.
-
C0d3r
addikt
Ráírt teljesítmény az egy dolog, ilyen noname tápok jó ha a felét letudják adni, bár általában azt se stabilan... Ő tudja, de a tápegység hibájából adódó károkra nem érvényes a garancia.
(#21165) ShellKretor: "...ha csak nem él együtt velük az anyósa" Érzem, most sokan fognak rohanni a sarki pécé boltba noname tápegységért.
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
Mindkettőn van egy IDE csatlakozó
A különbség: "ASUS Xtreme Design" a D-M-es alaplap esetében.
Hogy ez mit jelenthet, nem tudom... Néhány kondinak más a színe, talán a típusa is, az ASUS oldalán.[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
törölt tag
Az internal i/o connectors-nál látható: 1 x IDE connector , tehát a P7H55-M PRO -n van. A másikon is van: P7H55D-M PRO.
Egyébként ha látjátok, mennek felfelé a DDR3 RAM árak Lehet hogy jól tette, aki eddig megvette?
-
balpis
őstag
Kihasználod valóban az összes IDE cuccodat?
Nekem is tele volt a gépem velük (DVD író, CD író, IDE HDD), de rájöttem, úgysem használok egy DVD irón kívül gyakorlatilag semmit, azt is csak ritkán, így az összes cucc kikerült most, hogy összeraktam az új gépet. Később majd a DVD írót is lecserélem SATA-ra (hülyén néz ki a fehér író a fekete házban), de egyelőre marad ez, míg van egy IDE csatlakozóm, nem sürgős...
Egy IDE csatis alaplap meg még azért szerencsére akad.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
M@cika
őstag
Praktikusan, ha használni akarod a 3 Ide eszközt, akkor kelleni fog. Én spec. Kelzsocától vettem egy tuti kis Ide<-->sata átalakítót. És arra figyelj az új alaplapnál, hogy legyen rajta IDE csatoló, mert már jópárnál előfordul, hogy nincs rajta egy sem. A diszkrét PCI-os Ide kártyák meg nem kezelik az optikai meghajtókat -legalábbis én eggyel se találkoztam-
Mzsoltee: Biztos nem figyeltem, de mérnem elég tápnak egy Chicony Hipro 430 ~6 ezerér?
[ Szerkesztve ]
Nasit a kis fehér medvének!
-
MZsoltee
veterán
Ilyent nem fogsz találni mert csak kettő ide eszközt fogsz tudni csatlakoztatni bámelyik új lapra.
Első körben integrált grafikával próbálkoznék a helyedben alaplap proci ram talán belefér ebbe a szűk keretbe.
ASROCK H55M-GE R2.0 17,5k
INTEL Core i3-
KINGMAX 4096Mb DDR3 1333Mhz 9k
i3540 3.06Ghz 1156 BOX 26k
de ehez még egy táp is kelleni fog:
CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM 12kEz alá semmiképp nem adnám.
El kell felejteni az ide eszközöket, drága az átalakító és az ide-s eszközök is drágák.
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
törölt tag
Nem fog belemenni, új csipszet lesz: AM3+
Az új Bulldozer-ek csak ebbe mennek bele, egyébként is április elejétől várható és ki tudja mit fog hozni teljesítményben, egyelőre senki.Amire esetleg várhatsz: Sandy Bridge i3-2100, február20.
Ugyanis ez is tudja a Phenom 955 teljesítményét játékokban és 30k felett lesz nem sokkal. -
törölt tag
Sandy indoklás: [korábbi HSZ]
Az irodai gépbe a 4850-et nem tennám át, egyrészt sokat fogyaszt, másrészt szükség sincs rá (persze ha nem akarsz venni külön használt kisebb vga-t, akkor oké). Szerintem azt add el használtan és később vegyél 6850-et pl., de ehhez Full HD monitor is dukálna, ahogy mondtam.
A Sandy 20%-al erősebb, mint az i5-760. Ez a lényeg. Best buy. 2 évre tuti CPU.
Az AM3 még most is fejleszthető, tehetnél bele Phenom 955-öt, ami erősebb lenne, de a Sandy ismeretében ez már ma valóban rossz ötlet. A Thuban meg ugye gyenge játékra, és a Sandy egyébként annál is erősebb.
1. lépés: i5-2300 + H67
2. lépés: Full HD LCD és/vagy 6850.[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
A sandy egy új technológia, jó ár/teljesítmény aránnyal. Jóval előrébb lenne, mint a régi géped. Természetesen azt is fejleszthetnéd am3-al, pl. phenom II 955-el, de az már majdnem ott van árban, mint az i5-2300, s a sandy jobb teljesítményt nyújt és kevesebbet fogyaszt. Ha új vga-t szeretnél, akkor gtx460-at vagy hd6850-et javasolnék minimum, ha tervezel majd full hd monitorra fejleszteni. Ezek kb. 45eFt-os árban vannak. Ennél az 1-el jobb kategória (kb. 15%-al tud többet) a hd6870, az olyan 55eFt. Azzal biztos, hogy jó sokáig jó lennél játékra, full hd-ban is. Ezeknek a kártyáknak a fogyasztásuk is jó.
-
törölt tag
Irodai gépnek egy 4 magos Athlon elég photoshop-ra és konvertálásra:
LAP: Asus sAM3 M4A78LT-M LE ~ 13k
CPU: AMD AM3 Athlon II™ X4 640 ~ 14k
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz 4GB élet gar: ~ 10k
HDD: Samsung SATA2 500GB 7200rpm/16MB F3 HD502HJ 3év gar: ~ 9k
VGA: Integrált HD3000 Radeon
ODD: SONY SATA AD-7260S-0B OEM Fekete 1év: ~ 4k
TÁP: van
HÁZ: van
Készítette ShellK. / össz: ~ 51kPhenom-ot már nem ajánlanék, a Sandy Bridge meg a 70k-ba jelen esetben nem igen férne bele.
Ami a játékgépet illeti, annak a gyorsítására több pénz kellene, úgy mint:
Full HD monitor, 37k
Sandy Bridge i5-2300, 46k
H67 alaplap: 20k
HD6850: 45k
össz: sok K---
Másik lehetőség, hogy ezt átrakod az irodai gépbe:
Gigabyte GA-MA770T-UD3P
AMD X2 AM3 Phenom II 545
2GB ram-mal beindítod, meg veszel hozzá vmi gagyi használt 5eFt-os vga-t.
Így a 70k-ból marad 45eFt-od a játékgépre:A Sandy Bridge i5-2300 -at már meg is veheted
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
Gyártó oldalán ezt találtam, gondolom erre gondoltál:
"Supports HDMI™ Technology with max. resolution up to 1920 x 1080 (1080P) (@60Hz)
Supports DVI-D with HDCP compliant with max. resolution 1920 x 1200(@ 60Hz )"Megjelenítéssel nincs is probléma, ellenben a FullHD-s film lejátszása már más tészta.
-
törölt tag
Tudomásom szerint a HD3000 még épp nem támogatja a hardveres videó gyorsítást (DXVA), bár nem tartom kizártnak, hogy egy 2 magos Athlon-nal működne és a full proci terhelés alatt lenne, azaz nem szaggatna az MKV. Azért gondolom ezt, mert HD4250 + X2 245, kb. 50%-ra terhelte a procit.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberslider
őstag
Attól függ, mire kell. Ha csak tárolni, akkor jó.
Én ilyenkor csak azt szoktam mérlegelni, hogy
1. a csapágy már ki van kicsit kopva - a hangja nagyobb
2. 5 évnél a winyókat lecserélem, jobb a békesség
3. 7200-on pörög, hangosabb, többet fogyaszt a gépErre találták ki (újra ) az 5400-on pörgő winyókat, amik halkak, keveset fogyasztanak, nagyok (a 2 terrás 20e) ráadásul még igy lassabban pörögve is sokkal gyorsabbak (igaz ez adattárolásnál nem feltétlenül szükséges) szóval adattárolásra ideálisak.
De persze ha pont az a 160 giga hiányzik, akkor természetesen maradhat
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
Cyberslider
őstag
Hogyne lehetne, később mehet bele Phenom X6 is akár, vagy + pár gigamega RAM ;-)
Esetleg annyit tehetsz - ahogy irták is - , hogy RAM-ot még teszel bele, a photoshop szereti, az integrált video meg amúgy is levesz belőle. Akkor tényleg gyors lesz Win7 alatt is lazán.
A 160-as winyót felejtsd el, add el, tegyél hozzá, vegyél egy nagyobbat, vagy még1 500-ast azok sokkal gyorsabbak már, ráadásul oda tud dolgozni a photoshop pl, és nem a rendszeren van.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberslider
őstag
Bőven elég ez az alaplapi video. Még HD videot is lazán visz, felesleges külön kártya!!
Kieégszitésnek: a régi ház is jó, az ajánlott asus ház pl hát.. Nekem volt egy, olyan mint a papír. A házon sok múlik nálam pl, mert ha rezonál, azt utálom.. Az árkülönbözetbe pedig belefér egy Athlon X4.De erre bőven elég ez a gép. Jó lesz!
[ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
A ház, ha megfelelően szellőzik, akkor használhatod.
RAM-ból ezt te választottad ki most, vagy már megvan?
HDD-t max adattárolásra, rendszernek Samsung F3 500GB.
DVD-író maradhat IDE-s, az tökmind1.
Én azt javaslom, hogy ha megvan a RAM, akkor:
Lap: Giga GA-880GM-UD2H 20k
CPU: AMD Athlon II X2 240 15k
VGA: alaplapi
HDD: Samsung F3 500GB 10k
Táp: FSP-350APN 7k
(Ház: Asus TA-B12 6k)
RAM: még 2GB Kingmax v Kingston DDR3-1333 7kÖsszesen: 65k (59k).
-
kelzsoca
félisten
Mennyi a maximum keret, mert eléggé vérszegény konfig ez, a lap is 760-as chipes, nem biztos hogy 2011-ben vennék ilyet
(#16759) Kephamos
ASROCK 880GMH/USB3 20.013 Ft
Játék szempontjából teljesen mind1 hogy matx-es vagy normál atx-es lapot veszel.
hybrid CF=felejtős
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Chicony Hipro-k 5-6eFt körül mozognak, kétlem h ennyiért adnak Giga SuperB-t, ha mégis, én akkor sem venném meg, nem ajánlott, hangos, gyenge belsővel rendelkezik, kondenzátor bajai is voltak.
A 7K1000.C Hiták 500-as tányérral vannak szerelve, ezek a gyorsak.
Az UCC ASRock lapokon csak egy gyenge IGP van, ráadásul nForce csipszet, a full HD filmlejátszást nem támogatják hardveresen, arra egy HD3200, HD4200 IGP ajánlott. Pl: ASROCK sAM3 785GM-S3, ~13k, Bár ez AM3-as azaz DDR3. Kombó memós, erős IGP-s alaplapot szerintem nem találsz, mert nincs.
A CM335 is könnyen szerelhető.
-
törölt tag
A Giga SuperB 460 helyett: FSP 350 APN ill. Chicony Hipro 350/380/430 watt, utóbbiak olcsóbbak és halkabbak is, már amennyiben nem lesz később PCIe csatis VGA. A GZ ház helyett én CM335-öt javasolnék, jobban szellőzik. A Hitachi meg legyen 7K1000.C . Filmnézés lesz? Csak mert az nForce UCC deszka arra alkalmatlan.
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Használtam a keresőt.
- Save CMOS to BIOS , Load CMOS from BIOS
Ez a 2 funkció beállítások profilba való mentése illetve betöltése.
Vagyis ez a márelkészített profilkor használható.A fail-safe az a minimális beállítás, amivel biztosan indul.
Az optimized defaults,pedig a leg optimálisabb.Azonban azt nem tudom, hoyg melyik állítja be az eredeti gyári értékeket? Gyárilag a minimális lehetett?
F.K.T.
-
törölt tag
Tedd offtopic-ba legközelebb.
Az optimális BIOS set-et javaslom, de a Fail-Safe-et is kipróbálhatod, elvileg az vmi nagyon fapados "így biztos mindennek működnie kell" setting. Az F12 az a felhasználó által kimentett BIOS beállítások közül töltené be a kiválasztottat.
(#16408) poero: A 6850 helyett én nVidia karit javasolnék, GTX 460 1GB-osat, GTX470-et pl. A Videószerkesztő progik a CUDA magokat-t ki tudják használni. A 750-es táp pedig nagyon felesleges, a 6850-hez 400-as elég lenne, a 460-hoz CTG500-at ajánlok, a 470-hez CTG550-et. Ekkora gépet pedig nem ártana egy jobban szellőző komolyabb házba tenni, pl. CM692.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Először is a 32 bites opsys csak max kb. 3GB-ig látja a RAM-ot, hiába teszel bele 4-et vagy 6-ot. Nézd meg a számgép tulajdonságokban láthatod. A 4GB-ból levonja a VGA vram-ját, meg még ezt azt, szóval lényeg az h 64 bites win7 kellene.
A RAM-ot ha rosszul teszed vissza, azaz nem érintkezik rendesen, akkor nem is látja a gép, instabil nem lehet... vagy működik vagy nem. A default BIOS beállítások szerintem automatán 1333-ra állítják az 1600-as RAM-okat is, azt gondolom úgy stabilan mennie kell. Nevetséges lenne, ha csak 1066-on működne.
Egyébként meg ha a RAM beállításait Te manuálisan babrálod, akkor nem árt az adott memória default SPD értékeit beállítani a BIOS-ban. Olvasd el Oliverda cikkét (AMD tuning), hasznos lehet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem ez nem ezen topik témája, mindenesetre az elég érdekes, h még 1333-on sem stabil a 2x2GB Apacher. A Phenom 545 esetleg magfeloldva van? BIOS-ban a default értékek vannak betöltve? Szűz win7 install után nem szabadna instabilnak lennie. Milyen táp van a gépben? 64 bites opsys van fenn? A játékok low fps-e 4GB-al magasabb, 2GB-al alacsonyabb.
-
varsam
őstag
Itt megtalálsz minden választ, ezekkel a tápokkal kapcsolatban.
Összefoglalva: A CX400 ajánlott táp, de már nem nagyon lehet kapni, megszűnt a belső gyártása, az új szériás CX430-500-600 tápok viszont nem ajánlottak.Szerk1:
(#15261) psg5
upsz tényleg, most olvastam még visszább.Szerk2:
(#15262) Jim-Y
Így már semmi, de most legalább már biztos a dolog[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Akkor lehet, hogy keverem, sajnos nekem csak a CX430 mond valamit és azt nem szabad venni amit nemrég adott ki a Corsair, nem lehet, hogy neked CX400-d van?!
Giga SuperB FSP beles, de sajnos már elavult, 1 évvel ezelőtt még jó vételnek számított, de azóta adott áron van jobb is .. Pl amiket írtam korábban, üdv
Látod a CX400 az jó vétel, csak sajnos már nem gyártják
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Szia, ezt semmiképp se vedd meg
A ház még jó, de a ram már kevés,a CX430 nem ajánlott ezen az áron, több mint 10.000 ... A DVD író is feleslegesen drága,a HDD lassú és egyébként is 160GB már semmire sem elég,a proci jó,és az alaplapból se ezt venném.
Szerintem akkor vedd az én ajánlatomat egy olcsóbb házzal: egy 5.000-es Asus is megteszi, az 6.000 Ft minusz és akkor már a keretben is vagy
-
picur220
veterán
RAM minimum 2GB legyen, úgyis nagyon olcsó most.
Tápból egy FSP350-APN is elég lenne, nem kell ilyen komoly.
DVD-íróból inkább NEC, megbízhatóbb, bár nekem is Samsungom van, és semmi bajom vele.
Vinyóból 320GB a minimum, akkor is, ha nem kell a hely, mivel sokkal gyorsabbak azok, és így a rendszered is gyorsabb lesz.
CPU nem elég egy 240, vagy nincs? Fölösleges +pénzt költeni olyanra, ami 1 katt a BIOSban, mint itt az órajel.
Lapból pedig inkább nézz vmi AMD chipseteset, jobbak azok, ez az nForce-os már elég régi széria, senki nem használ ilyet. Lehetne akár mATX is, és akkor a ház is lehetne az, és így olcsóbb lenne. -
Jim-Y
veterán
Szia, én eladnám a helyedben...
Alaplap ASROCK 880GM-LE 1 db 16.463 Ft
Processzor AMD Athlon II X2 250 3.00Ghz AM3 BOX 1 db 14.625 Ft
Memória KINGMAX 2048Mb DDR3 1333Mhz 1 db 5.426 Ft
Merevlemez SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 1 db 10.312 Ft
Optikai egység NEC AD-7260S Fekete 1 db 4.250 Ft
Ház COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Elite 1 db 11.388 Ft
Táp CHICONY Hipro 430W OEM 1 db 6.396 Ft
Összeszerelés 1.875 Ft
Összesen: 70.733 FtFejleszthető: +2 giga rammal, illetve egy gyengébb diszkrét VGA-val, nagyobb HDD-vel. üdv
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Jim-Y
veterán
LAP ASROCK 770 Extreme3 1 db 19.000 Ft
CPU AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition 1 db 38.220 Ft
RAM KINGMAX TinyBGA 4096Mb DDR3 1333Mhz 1 db 12.812 Ft
VGA GIGABYTE GV-N460OC-1GI GTX460 1GB PCIE 1 db 49.238 Ft
HDD SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 1 db 9.937 Ft
ODD NEC AD-7260S Fekete 1 db 4.300 Ft
Ház COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Elite 1 db 10.925 Ft
Táp CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX 1 db 12.875 Ft
Összeszerelés 1.875 Ft
Összesen: 159.181 FtSzinte semmivel sem olcsóbb eléggé fölmentek az árak, és az adott feladatokhoz jobb az INTEL, szerintem mindenképp azt vegyétek üdv
-
Jim-Y
veterán
Szia
LAP ASROCK H55M-GE R2.0 1 db 18.087 Ft
CPU INTEL Core i5-760 2.80Ghz 1156 BOX 1 db 45.968 Ft
RAM KINGMAX TinyBGA 4096Mb DDR3 1333Mhz KIT 1 db 12.812 Ft
VGA GIGABYTE GV-N460OC-1GI GTX460 1GB PCIE 1 db 49.238 Ft
HDD SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 1 db 9.937 Ft
ODD NEC AD-7260S Fekete 1 db 4.300 Ft
Ház COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Elite 1 db 10.925 Ft
Táp FSP SAGA II 500W 1 db 11.962 Ft
Összeszerelés 1.875 Ft
Összesen: 165.104 Ft -
C0d3r
addikt
Én régebben számolgattam, összeállítottam ugyanazt a gépet a már ismert webshopban, illetve egy debreceni üzlet webshopjában. A különbség közel tízezres nagyságrendű volt. Na most ebből lejön a házhoz szállítás (2.500 Ft), így szerintem még mindig jobban jövök ki a BP-i netes üzlettel. lokálpatriotizmus ide vagy oda, a helyi boltok szeretnek nagy hasznot rápakolni a termékeikre (amúgy teljesen jogosan, nekik is meg kell élniük valamiből).
A gépet meg akárhogy csűrjük-csavarjuk, ennél olcsóbban nem fog kijönni. Erre rájön még az, hogy karácsonyra alapból mindenhol felmennek az árak.[ Szerkesztve ]
-
M@cika
őstag
Nos, mindenki úgy költi el a rendelkezésre álló összeget, ahogy akarja és amire akarja. :-)
Ha úgyis első gépe lesz, akkor nem érezné kicsinek a 17"-est se talán. Vagy amíg nincs meg semmiképp a zsé, addig lehet nemvadiúj moncsi is, akár 20-ért lehet kapni 19"-est.Nasit a kis fehér medvének!
-
Jim-Y
veterán
Szerintem, az, hogy 2 RAM slot van az alaplapon, még nem gátolja a fejleszthetőséget, most úgyis csak 1 2gb-os modult vesztek, később vesztek bele még egyet, annyi egy jódarabig szerintem elég lesz. Ha meg nem akkor mehet bele 2x4gb. Gondolom SLI,CFX nem lesz, szv a 2db x16 sem kell, bár ez egyik lapon sincs... szv nem tudom, hogy milyen fejleszthetőségről lenne még szó
-
Jim-Y
veterán
És ha csak 17"-os monitor lenne?! akkor erősebb VGA is beleférne, és a játékról sem kell lemondani. Fogni amúgy az alaplapon lehetne, ha olyat veszem, amin csak 2 RAM-nak van hely, gondolom 8gigánál amúgy sem lesz több belerakva ... ez a lap 17.000 körül mozog, egy másikat lehet megkapnál 14-15K-ből ...
-
kelzsoca
félisten
A videokártyából nyugodtan nézz olyan verziót ami 512mb fedélzeti rammal van szerelve, ezen kártyákon a parasztvakítás a +512mb ram, mivel ki sem tudja használni a gpu.
Esetleg egy athlon x2 240-es cpu-val lehetne még spórolni, nem tudom mennyi árkülönbség van a kettő között.
-
M@cika
őstag
lehet valamit kifelejtettem...
ASROCK M3A770DE 14.950 Ft
AMD Athlon II X2 250 3.00Ghz AM3 BOX 14.162 Ft
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz 7.163 Ft
GIGABYTE GV-R467ZL-1GI HD4670 1GB PCIE 18.663 Ft
SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 9.925 Ft
COOLERMASTER RC-342-KKN1-GP Elite 342 7.499 Ft
CHICONY Hipro 430W OEM 6.290 Ft
BENQ GL941M 28.687 Ft
Összesen: 107.339 FtNasit a kis fehér medvének!
-
Jim-Y
veterán
VGA 22000
Monitor 17-15000
Alaplap ASROCK 880GM-LE 1 db 15.738 Ft
Processzor AMD Athlon II X2 250 3.00Ghz AM3 BOX 1 db 13.938 Ft
Memória KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz 1 db 8.049 Ft
Merevlemez SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 1 db 9.925 Ft
Optikai egység NEC AD-7260S Fekete 1 db 4.437 Ft
Billentyűzet + Egér GENIUS Slimstar C110 Magyar Fekete 1 db 2.750 Ft
Ház ASUS TA-B72 1 db 5.750 Ft
Táp CHICONY Hipro 380W OEM 1 db 6.000 Ft
Összeszerelés 1.875 Ft
Összesen: 68.462 Ft
Össz: 105.000 ,illetve kelzsova vagy k0d3r ha tudtok (én nem tudok:S) olyan lapot ami nem integrált vga-s, és olcsóbb de megbízható, akkor még ez alá is tudunk menni párezerrelkelzsoca: igen ez igaz:S De csak a monitort kéne olcsóbban megoldani, a többin már nem nagyn lehet, vagy érdemes spórolni:S És látod, hogy milyen szűkös a keret:/
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
Processzor AMD Athlon II X2 245 2.90Ghz AM3 BOX 1 db 14.388 Ft
Billentyűzet + Egér LOGITECH Desktop MK120 1 db 4.813 Ft
Ház ASUS TA-B12 1 db 5.938 Ft
Táp FSP FSP350-60APN 1 db 6.750 Ft
Monitor LG W1946S-BF 1 db 28.432 Ft
Hangszóró: GENIUS SP-F 120 2.750 Ft
Összesen: 101.219 FtEzt tudtam kihozni. Radeon HD4250-es integrált videokártya az 1366x768-as monitorra elegendő lesz szerintem, de még ráguglizok mit tud.
-
Jim-Y
veterán
Processzor AMD Athlon II X2 250 3.00Ghz AM3 BOX 1 db 13.938 Ft
Billentyűzet GENIUS SlimStar 110 PS/2 Magyar Fekete 1 db 1.857 Ft
Egér A4TECH XL-750BH 1 db 5.352 Ft
Ház ASUS TA-B72 1 db 5.750 Ft
Táp CHICONY Hipro 430W OEM 1 db 6.290 Ft
Összeszerelés 1.875 Ft
Összesen: 73.212 Ft+Monitor, egy olcsó 19"-os, de innen kéne kinézni egyet ár függvényében. 27.000
Ez eddig 100.000, és van integrált videókártya. Én azt mondom, hogy vagy most szánjanak rá plusz 20.000-t, vagy egy későbbi ünnep alkalmával vegyenek bele videókártyát, HD4850-t 20.000ért.
Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest