Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barnahalo
tag
válasz Géjza #102929 üzenetére
"Egy apró hülyesége van: előbb a monitort kell bekapcsolni, aztán a gépet, mert különben a vga hibajelző ledje világítani fog a lapon. :) Talán egy érkező bios frissítés eltünteti majd ezt a légypiszkot."
Ha ezt március elején valaki leírta volna nekem, mennyi fájdalmas órát megspóroltam volna. Csak DP kábellel jelentkezett, válthattam HDMI-re, ott nem produkálta.
Már azt hittem, hogy gyári hibás a lapom... (Látom, nem B660, de a jelenség itt is előfordult.)[ Szerkesztve ]
-
Barnahalo
tag
válasz Aprósólyom #102353 üzenetére
Rendben. Köszi! Igen, kell az ATX, a későbbiek miatt, és a kinézete is számít számomra. : )
Viszont azt a lapot szerintem Giannitól szerzem be, mert nála van "értelmes" ára. -
Barnahalo
tag
Hali! Egy utolsó kérdésem lenne hozzátok.
Nem igazán tudok dönteni két lap között... Igazából a TUF felé hajlom.
Az egyik az ASUS PRIME H670-PLUS D4 a másik az ASUS TUF B660-PLUS WIFI D4.
Igazából design ügyileg a TUF verzió tetszik, jobban állna a gépházban, jobb a VRM hűtése és a procinak is több szuflával tud szolgálni (későbbi upgrade pl. 12700-ra), + WIFI vevőt adnak hozzá ; 5db USB-A van a hátoldalon // Viszont a PRIMEnak jobb(?) a chipsete, és olcsóbb is. 7 db USB-A a hátoldalonIgazából az a plusz 10ezer forint a TUF javára nem fájna, viszont a PCIe csatornákból kevesebbel rendelkezik. Ez mennyire befolyásolná később a konfigot? Mikor tennék bele egy 2070 vagy 3060TI szintű kártyát, plusz egy PCIe gen. 4 m.2-es SSD-t is.
Megválaszolom még egyszer az összefoglalós kérdéseket lejjebb. : )
1. Mennyit szánsz az alaplapra? 70ezer Ft, kicsit sokallom, de tisztában vagyok vele, hogy új generáció, drága alaplap.
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? Most 12400F, később erősebb 12***, esetleg 13***
3. Milyen méretű lapot szeretnél? ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) min. 5db hátsó USB-A, 4 SATA.
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ? 12400F esetében lényegtelen, de HDMI vagy DP
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? Nem.
7. Használt, vagy új alaplap? Új.
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...) Fekete szín; jó VRM hűtés; RGB és venti csati jöhet dögivel.
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége? Lehetséges, feljebb már felvázoltam.Köszi szépen még egyszer!
-
Barnahalo
tag
válasz stiri19 #102292 üzenetére
Ennek a képnek a segítségével hasonlítsd össze a két chipsetet, és nézd meg, kell-e neked a plusz USB vagy PCIe csatorna. Ha a kettő közötti lenne megfelelő, akkor ott a ASUS PRIME H670-PLUS. (Feltéve ha neked ATX lap kell, fent olyat küldtél. )
Attól függ még mire szeretnéd használni. Egy Z690 és egy B660 lap között azért van egy elég nagy szakadék szvsz. -
Barnahalo
tag
válasz Aprósólyom #102021 üzenetére
Az az igazság, hogy az a "pár év" inkább 5-6. Persze ezt nem írtam le egyértelműen. Nem szoktam sokszor cserélni a konfigom, nem vagyok annyira eleresztve, és nem is látom értelmét. A jelenlegi konfig 2017 óta szolgál, és azért kellene már a jobb processzor, mivel igénylik a single és multi játékok is.
Ezért gondoltam most egy alsó kategóriás de új generációs I5-re. Meg ahogy számolgattam, nem lenne annyival olcsóbb egy új 10. gen I7-10700K vagy 11. gen I5-11600K sem. Illetve minél frissebb lapot és processzort választok, talán annál később kell majd ismét feltennem a kérdést, hogy mikor cseréljek gépet.
VGA-t vagy idén nyáron venném, vagy jövőre év elején. És használtan néztem, de így is el vannak szállva az árak... És nem tudom, hogy megbízhatok-e egy esetleges bányász kártyában.
Szerintem márciusig megveszem a gépházat és a tápot, és majd akkor eldöntöm, hogy mi lesz a CPU MOBO páros.Ha nagyon OFF a hozzászólás, intézkedjetek nyugodtan.
-
Barnahalo
tag
Sziasztok! Intel 12. generációs 12400F processzorhoz néztem a lapokat, de még nem valami nagy a felhozatal. Kb. meddig várjak, hogy az itthoni áruházaknál legyen készlet B660 vagy H670-es ATX lapokból?
Asustól szemeltem ki két lapot:
PRIME B660-PLUS D4 // PRIME H670-PLUS D4A "Milyen gépet vegyek?" topikban kaptam egy ajánlást, ahol mATX lapot (és házat) kerestem, de amikor megláttam a Be Quiet! Pure Base 500 házat, lemondtam a mATX-ről.
Keret a lapra kb. 60ezer forint. Igazából a fent említett két alany megfelelne, csak érdekel, hogy más gyártótól milyen lap lenne jobb ezeknél?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- Formula-1
- Napelem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- LEGO klub
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- AliExpress tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest