- Proxmox VE
- Windows 11
- ASUS routerek
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lucif-R
senior tag
Hell'
Nos én most vagy gép ápgréd alatt.
Ami lesz/már van: E6750 , 4*1gb 1066Mhz Kingmax, inno7900GT
Nézegettem lapokat ASUS vagy GIGABYTE esetleg MSI amire rábíznám a deszka szerepet. Igazából nem nagyon találtam meg azt amire azt mondtam hogy Igen ez árban is meg tudásban is az ami kell.
Ami szempont:
- húzni szeretném majd a procit 3,3ghz köré
- lehetőleg kezelje a 1066-os memókat
- wifi nem nagyon kell... a routerem ott van 50cm-re... igaz wifis
- legyen stabil és okos chipsetje
- olyan 30k max-al
- 7900GT-t SLI jén gondolkodok, de elhet majd csak csere lesz 8xxx-re ( 1x... )Láttam itten valahol elado ASUS Commando-t, meg egy ASUS P5N32-E SLI. Vélemény róluk?
Előre is Köccz!
-
Lucif-R
senior tag
"Mást most nem érdemes venni" Ez mit is jelent úgy pontosan?
Gondolom csak p35 vagy x38 -at érdemes megvenni. Az x38 az 42-44k huf + akárhol is nézem a P35 azért szolidabb 22-30k huf.
Erről esetleg tudtok valami okosat?
GA-P35-DS4
GA-P35-DQ6Nem igazán látom a külömbséget a fent említett és a Gigabyte GA-P35-DS3P között. Aki tudja látja informáljon
köszi
[ Szerkesztve ]
-
Lucif-R
senior tag
Nu kicsit kurkásztam a három lap ( GA-P35-DS4 ; GA-P35-DS3P ; GA-P35T-DQ6) specifikációi között. Amire jutottam:
a) GA-P35-DS4 vs b) GA-P35-DS3P
Külömbségek:
a) - DS4 támogatja a " DTS (dts NEOC) " -t
a) - van rajta két halom hítpipaa) GA-P35-DS4 vs c) GA-P35T-DQ6
Külömbségek:
c) - Northbridge: Intel® P35 Express Chipset
c) - Quad Optimized
c) - 1333Mhz ddr3, viszont nem támogatja a 667Mhz ddr2-t
a) - 1200Mhz ddr2, támohatja a 667Mhz ddr2-t
elviekben mind a két 1066+ os érték (O.C.)
a) ? System voltage detection
a) ? CPU/System temperature detection
a) ? CPU/System/Power fan speed detection
a) ? CPU overheating warning
a) ? CPU/System/Power fan fail warning
a) ? CPU fan speed control
a) ? Support for @BIOS
a) ? Support for Download Center
a) ? Support for Q-Flash
a) ? Support for EasyTune
a) ? Support for Xpress Install
a) ? Support for Xpress Recovery2Ahol a) van elöl ott annak javára van valami töblet ahol b) ott annak a c) is kb ugyan igy van. Ahol ? -jel van ott abban nem vagyok biztos gondolván hogy azért azok alap dolgok de mégsenem vannak feltüntetve a c) deszka oldalán.
Ezek alapján én most igy a DS3P oldalán döntök mivel ddr3 nem kell egyenlőre ( van raktáron 4*1066mhz 1gb ddr2, csak nem lesz az kevés 2évig még ) Quadot a DS3P is támogat. És amint látom sokkal okosabb mint a DQ6. Hítpipa meg nem nagyon kell mert úgyis vizezni fogom a deszkát. ( csak mostmár nem tom miért drágább 10kval a DQ6 )
Kicsit hosszúlettem de remélme másnak is segít ha ilyen dillemába kerülne
Köszönöm még1x a helpeket!!! Riszpekt
szerk: mert lett helyett a végén
[ Szerkesztve ]
-
Lucif-R
senior tag
válasz Lucif-R #5708 üzenetére
Sry kicsit el voltam tévedve GA-P35T-DQ6 egy régebbi a GA-P35-DQ6 -nek egy DDR3-asított leporot változata... legalábbis specifikációk és számozás alapján ( T mint DDR3 ). Amúgy meg tűzre azzal aki a specifikációs táblázatot csinálta meg hogy hogy jönnek a chipsetek mert kicsit átláthatatlan, a spec tábla meg totál össze vissza van két külön verzió között
-
Lucif-R
senior tag
Sziasztok,
Összetett lenne ( de annyira azért nem ) a kérdés:
Mire/Milyen:
- csak letöltögetésre kéne
- legyen integrált lan/vgaVan nekem itthon egy opteron 1,8ghz-s ( 939 ) nem tudom megéri-e ehez a procihz venni lapot ( meg hogy van-e egyáltalán ocsóban ) vagy inkább valami korosabb PIII kéne egy 1ghz-1,4ghz cerkával ( sztem lehet olcsóbban kijön a cerka PIII-as lappal ).
Ha van laptipusotok tippetek megköszönöm ( olyan max 6-8k ).
Előre is köszi a segítséget,
-
Lucif-R
senior tag
mint látod NEM azt irtam hogy komplett gép kell... és nem is 20k-t irtam rá de lehet annyit akartam és én irtam el... és körbenéztem apróraban... lehet nem érted a kérdés lényegét... nem komplett gépet akarok venni hanem ALAPLAPOT... azért is kérdeztem az alaplapos topicban... és azért nem vettem még semilyet mert nem tudom hogy milyen vga integráltak vannak ( tipuszámokkal nem vagyok megáldva bár már néztem párat )
Ha valaki másnak lenne ötlete ( a kérdésre amit irtam és nem sajátra ) azt megköszönöm
szemléyeskedés ide vagy oda, de megkérlek hogy a postjaimra ne válaszolj...se itt se másutt köszönöm
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest