- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cibus
senior tag
Tegnap végre megjött az MSI MAG B650 Tomahawk wifi is
Elég jó felépítésű lapnak néz ki, bár mondjuk a vrm hűtéstől nem vagyok eldőlve, de szerintem azért tenni fogja a dolgát.
Csak a lecserélt lapomonom azért komolyabb volt, ott a vrm és a mosfet is össze volt kötve hőcsővel, nem is voltak soha problémáim a hővel. ASRock Fatal1ty z370 gaming k6. Bár egész más kategória is, az annó 2017ben volt 68 ezer jó magyar papír. Azon 3db x16os PCIe 3.0 és még mellette 3db PCIe 3.0x1 is van.
Viszont az MSI -nél ez a 2x8pines proci táp elég meggyőző. Ha jól gondolom, akkor ugyanannyit tud, mint a vga-nál, tehát 2x150w. Ryzennél bőven elég lesz egy darabig bármire(mikor egy ryzen 9 9genre is ilyen 170W TDP-t ír) pláne a 80A-es vrmekkel
Reméljük beválik és jó tapasztalatom lesz az MSI lappal is, mint az ASRock-okkal
Köszi mindenkinek, aki segített a döntésben, választásban -
deadwing
addikt
Köszi neked is!
Asus lapokkal nagyon jó tapasztalataim vannak. Taichival nem. Cégnél, -igaz, nem ebből a fajtából de 8-ből 4 beszart... MSI-nek a VRM-je gyengébb. Szóval nem is tudom... Stabil lap kell, ami nekem még mindig az Asus. Jelenleg egy X670E-A van, 2 éve stabilan megy egy 7950X procival, csak ezt már normális áron nem lehet kapni. Kollégámnak sem akarok rosszabbat, mert ő ráadásul dolgozik vele, nem úgy mint én. -
CMR
tag
Szerintetek ezek közül melyik a legjobb B550-ös lap (kb egy árban vannak) ?
ASUS TUF GAMING PLUS
MSI MPG GAMING PLUS
GIGABYTE AUROS ELITE V2 -
deadwing
addikt
Rövid kérdésem lenne.
Szerintetek egy 7950X procihoz elég lesz VRM szintjén egy ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI alaplap? -
-
helgi
aktív tag
A T jelű inteles procikat (10500T), melyik chipsetes alaplapban lehetne jól kihasználni az adottságait?
-
demmer123
őstag
Ebben az alaplapba van olyan szintű hangkártya, hogy ne keljen használni a külsőt?
GIGABYTE X870 AORUS ELITE WIFI7
Hangkártya Creative Sound Blaster X3
-
DacMalac
tag
válasz
BütyökLiza #108528 üzenetére
-
BigBear
senior tag
válasz
BütyökLiza #108528 üzenetére
Szia,
2 dolgot módosítanék a listádról.1. Ne A620-at, keress egy olcsó B650-es lapot, ha nem akarsz sokat költeni.
Asrock B650M Pro RS, B650M-HDV/M.2, B650M PG RIPTIDE, ASUS TUF Gaming B650M-PLUS (WIFI), MSI B650M GAMING PLUS WIFI stb.2. A VITA tápból a 850-est vedd, ha már 7800XT megy rá.
-
BütyökLiza
csendes tag
Üdv!
Főbb alkatrészek kiválasztva, alaplapon kesergek még. Elég 1 PCEx16 , nem kell wifi, az ezen levő USB portok száma is elég illetve 1 db m2-es port elég.
Mennyire ajánlott ez az alaplap (vagy nem ajánlott).
Asrock A620M Pro RSAMD Ryzen 5 9600X processzor 3,9 GHz 38 MB
Sapphire PULSE 11330-02-20G AMD Radeon RX 7800 XT 16 GB GDDR6
G.Skill Flare X5 F5-6000J3636F16GX2-FX5 2 x 16 GB DDR5 6000 Mhz
FSP VITA GM 750W tápegység 20+4 pin ATX
ADATA ALEG-800-1000GCS SSD meghajtó M.2 1 TB -
jeni
félisten
válasz
cibus #108524 üzenetére
iWAY előnyösebb mert az Budapesti bolt és 3 év garis.
A Kazy csak 2 év és vidéki. -
kopidoo
senior tag
Sziasztok!
Ryzen 7700 + 9070XT + Xonar DX mellé szeretnék egy ATX-es lapot.
Fontos a 3db M.2 foglalat, ha belefér akkor Wifi is.
A büdzsé 75eHUF. -
KBalázs34
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy egy ilyen alaplapban gondolkozom [link] hogy az Intel Lan az jól működik? Mert olvastam hozzászólásokat hogy valakinek állandóan ledobja az internet és hogy hiába cserél Drivert úgyan az a probléma!
KI tud erről valamit? Vagy már azóta megoldódott a probléma? Nyugodttan vehetem?
Köszönöm a válaszokat előre is! -
cibus
senior tag
Kazy-nál utolsó darab MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI 79.870-ért! [link]
én múlt héten még 3.000-rel többért vettem. akit esetleg érdekel, ez eddig a legjobb tomahawk ár! -
tomgabor
senior tag
1. Mire fogod használni a gépet?
Test bench, backup
2. Mennyit szánsz az alaplapra?
45-60k
3. Milyen hardverek alá szeretnéd?
7600, 8600G, 7800X3D, 2x16/2x24/2x32GB 6000MHz CL30, 5070Ti, 990 Pro
4. Milyen méretű lapot szeretnél?
mATX vagy ATX
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Jó lenne 3 m.2(amiből kettő cpu), egy x2 vagy x4 slot(4.0 lenne ideális), hátlapi USB C a tápomhoz(HX1000i)
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
Mindkettő, HDMI és DP
7. Szeretnél tuningolni vagy nem?
CPU-t nem, de a ramot igen.
8. Használt, vagy új alaplap?
Új+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
10800X3D vagy 11800X3D, esetleg 9600G tesztelésre ha úgy adódik. -
bdlackoo
tag
Hello!
Mindegy, ami megkotes van az hogy bele tudjak pakolni most 2x32gb ramot es esetleg kesobb meg 64-et (4 memoria slot), legyen matx amin van spidif(toslink), 2 pice ssd(990pro es 970evo plus de gondolom a picie 4.0 mar alap) es 4 sata. am4-rol valtok tehat am5 vagy valami ujabb intel. -
Szityak
tag
A cél legfőképpen játék. Dolgozni most a céges laptopon szoktam.
Valamint a mostani configból kiszálni úgy, hogy még kapja érte valamit. Ennyi. Nincs semmi konkrét csak ha már elköltök ennyi pénzt (jön egy 9070xt is) akkor megkérdezem a hozzáértőket, mert itt mindig kapok segítséget. -
jeni
félisten
válasz
Szityak #108512 üzenetére
igazán mi a a cél?
Asrock is tudja bármely proci kezelését.
valamint - PCIe Gen5 (Graphics, M.2)
egyszerűbb chip de optikai kimenet is van rajta.
[link]
QVL list G.skill KITEllenben az Asus jobb az AUDIÓ része újabb chip,ellenben az csak analóg kimenetes
-
Szityak
tag
Sziasztok!
El tudom adni most egyben a félconfigom és így kapóra jönne egy fejlesztés.
Amit most eladok:
- Ryzen 5800x
- Asus Rog b550 A gaming
- 2x16gb gskill ramAlap terv egy utód gép lenne:
- Ryzen 7800x3d
- Asus Rog b650 A gaming (fehér az egész build)
- és ismét gskill 2x16 6000mhz cl30Viszont nagyon piszkálja a fantáziám, hogy nem sokkal drágább a 9800x3d (tudom nem sokkal jobb, ár érték arányban nem biztos, hogy megéri de mégis itt ül a kisördög a vállamon)
Néztem, hogy az asus b650 nem támogatja 9800at. Ha Asus b850et vennék az meg szintén majd 40el drágább. Asrockban van 90 körül felig fehér lap de nem tudom ascrock jó-e.
A kérdés, hogy ki milyen lapot ajánlana a 9800x3d-hez ami félig/teljesen fehér. Főleg játékra lenne. Dolgozni laptopon dolgozom.
Vagy hagyjam az egészet és ne költsem a pénzem?
-
bdlackoo
tag
1. Mire fogod használni a gépet? Ha munka, akkor elsősorban milyen jellegű?
Vegyes, nemi munkaval de az inkabb memoria igenyes. (a mostani ryzen 5 2600 is eleg) de 4 memoria slot legyen ha lehet. Fedora az OS. Szoval am5 iranyba kacsintgatok de intel is okes ahogy olvastam. A csere oka igazabol csak annyi hogy kezd keves lenni az elozo gepem edesanyam felhasznalasara igy a r52600 lapostul memoriastul menne hozza en meg vennek egy ujat.
2. Mennyit szánsz az alaplapra?
max 150k huf
3. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Most egy b450 steel legendem van egy 600w-os bq tappal (nemtudom ,h valtozott e az alaplai csatlakozo) illetve egy 6600xt amit megtartanek
4. Milyen méretű lapot szeretnél? mATX
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
4 memora slot
2 pcie ssd
4 sata
illetve a trukkos kerdes egy optikai spdif.
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
van dvga
7. Szeretnél tuningolni vagy nem?
nem
8. Használt, vagy új alaplap?
uj
9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
nem (ha lehet akkor lehessen kikapcsolni mindenfele ledeket a lapon)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
nem -
viperabácsi
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Autós topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nintendo Switch 2
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- PlayStation 5
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest