Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alteran-IT

őstag

válasz ekkold #23342 üzenetére

Igen, a hatásfok LED esetén jobb, azonban fénycsövek a kibocsájtási spektrum alapján több szempontból hasznosabbak és nehezebben pótolhatóak, ugye gondolom nem kell mondanom, hogy ugye elég sokáig tartott, mire LED esetén meg tudták valósítani a LED-es növénytermesztést is és ott nem csak hagyományos kék és piros LED-ket használnak most sem, hanem speciális típusokat, némely esetén ugye egybe van integrálva már a kettő és ezért rózsaszínt ad, na de a lényeg az amire ki akartam térni, hogy ezeket a feladatokat eddig ellátta egy hagyományos fénycső is, még a színhőmérséklettel sem kellett nagyon foglalkozni, LED esetén gyakorlatilag minden ilyen esetre speciális, külön célú LED kell, akkor ahhoz megint más működtető elektronika és így tovább.
    Persze lehet a fénycsövek negatív részéről is beszélni, az UV kibocsájtásról és így tovább, amiért régen nem véletlenül kaptak olyan műanyag burkolatot, amilyet és később terjedtek el a hülye szabvány szerint készített nyitott lámpatestek, de ha azt nézzük, sok esetben a LED pl. még mindig károsabb a szemre is, mint a fénycső, főleg hogy jobban irányított fényről beszélünk, persze ezt most elég gyengén fogalmaztam meg, de nem akarok még egy regényt írni, hogy pontosan mire is gondoltam.

Jó, vedd félig tárgytalannak. Telefonon mobilnettel gond nélkül bejön, PC-n a PR-Telecom-os nettel plusz a Kaspersky párossal valamiért 404-et dob ki és átirányít a zt.hu oldalra, nem tudom miért, most nem tudok vele foglalkozni.

Új hozzászólás Aktív témák