Új hozzászólás Aktív témák
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
Ereshkigal #90909 üzenetére
Én örülök, hogy az az objektív f/2.0-ről indul. Akkor nem örülnék, ha emiatt 250+ grammos valami lenne, de kicsi, könnyű lesz. A mai f/2.0-ás objektívek f/4.0-ra rekeszelve saroktól sarokig éles képet adnak, így akár HI-RES mód is játszat és az f/4.0-val még mindig egész jó záridők jöhetnek ki. Ha ez az objektív "csak" f/4.0 lenne, pár grammal könnyebb lehetne és picivel olcsóbb, de az tuti nyitva nem adna olyan képet, mint egy fényerősebb, rekeszelve.
A Sony szenzoros MFT gépek egész tűrhetőek Tejútfotó szempontjából, sokkal nem lennél előrébb, ha vennél egy a6000-t és ahhoz ugyanúgy egy objektívet. Ráadásul ahogy már hibavissza is említette, két gépet kellene cipelni, ha kell a nagylátó is...
Ezeket a gépeket a hő eszi meg, így ha nem hébe-hóba lövöldözik az ember csillagokat, érdemes erre kitalált, átalakított fényképezőt venni, vagy legalább egy nem beépített stabival (könnyebb a hőelvezetést megoldani) rendelkező FF gépet.
A hő egyébként is nagy ellenség, anno amikor elsődleges fényképezőnek az E-P1-t használtam, nyáron a 35 fokban szépen átmelegedett a váz, a szenzort még a beépített kijelző is melegítette, iso100-on olyan zajt produkált, hogy csak lestem. Egyszer le is kapcsolt túlmelegedés miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest