-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
boost
addikt
Sziaztok, a TBSZ törős szocho-t akkor is kell fizetni, ha a munkabér fedezte az éves szocho keretet? Vagy félreértelmezek valamit?
[ Szerkesztve ]
-
boost
addikt
válasz
Steve_Brown #127497 üzenetére
Köszi, hogy biztos legyen, tehát TBSZ nulladik évben már tudok vásárolni is ETF-et, és akkor azt tudom vinni az első évre. Adómentes csak az első évtől lesz?
-
boost
addikt
Lighyear kérdésem lenne.
Van egy ilyen elképzelésem, hogy ha szeretnék idén TBSZ-t nyitni, akkor a friss 2025 Lightyear regisztrációval idén nem csak a pénzt tolom bele, de vásárolnék is, hiszen miért dobjuk el az idei évet semmittevéssel.
Lehet TBSZ-ben már idén is vásárolni, vagy csak tölteni rá?
Ha nem lehet vásárolni idén, akkor jó ötlet / koncepció, hogy nyitok idén Lightyear-t, rakok rá és vásárlok, majd én végén áttolom TBSZ-be?
Ha ez működik, akkor ilyenkor el kell adni és pénzre váltani, majd újravenni? Vagy hogyan működne az elképzelésem? Erről keveset olvastam.
[ Szerkesztve ]
-
boost
addikt
válasz
tototos #127318 üzenetére
Arra gondoltam, hogy Lisztok írta, hogy havi 70-80-at utalna be, az évi 1m forint. A havi díjak költségek nem viszik-e el a profit nagyját, ha aránylag kis mennyiségre fenntart egy számlát valamelyik brókernél, banknál. Ha 8%-os profitja van, azaz 80.000 forint, de a havi díja csak havi 2000 forint, azaz évi 24 ezer, az már viszi a profit közel 1/3-át. Bankoknak meg gondolom még nagyobb a költsége.
Így kérdezem, hogy mi az a határ, ami miatt már mindenképp érdemes belépni.
Steve_Brown: köszi, kb erre gondoltam.
IBKR-nél nekem a lélektani határ évi 2-3 millió között van. De csak akkor ha nem egy TBSZ-re tervez hanem legalább 3-ra.
Mi az összefüggés a költség, és a számlák száma között?[ Szerkesztve ]
-
boost
addikt
válasz
Steve_Brown #127314 üzenetére
Mi az az összeg, ami felett már érdemes TBSZ/ETF -re váltani? Tudom brókerfüggő a költségek miatt, de biztos van egy kb határ. Pl az említett tízszerese? évi 10 millió?
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Renault, Dacia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest