- Hálózati / IP kamera
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Windows 10
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lisztok
kezdő
Nyitottam egy értékpapírszámlát az Erstenel. Meglévő OTP folyószámláról utaltam rá 25 ezret, hogy megtudjam nyitni a TBSZ-t, de nem érkezett meg (eddig). Mennyi ennek az átfutási ideje, vagy elrontottam valamit?
-
Lisztok
kezdő
válasz Moleman #127432 üzenetére
Ugyan ez. Igaz én E90/92-őt akartam, meg is tudtam/tudnám venni, de rájöttem, hogy egyedül fenntartani kertes házat, amit közben újítok is, nem biztos hogy összeegyeztethető egy ilyen autó üzemeltetési költségeivel…. Legalábbis ezzel a fizuval, ami nekem van jelenleg…
[ Szerkesztve ]
-
Lisztok
kezdő
válasz Steve_Brown #127330 üzenetére
Jelenleg 4 havi fix kiadásom van állampapírban, ha minden így marad év végére meg lesz a 6 havi. Van a bankszámlámon is 1 havi fix kiadás az adott havi fizetésemen felül, 1/3-nyi havi fix kiadás értékében kp, van biztosításom, van gépkocsinyereménybetétkönyvem x értékben, (ebből fedezem az autóm esetleges nagyobb összegű javításait), plusz még egyéb dolgok (házfelújításra félretett pénz, kriptopénz). Ha beüt a krach, tudok allokálni, meg nyílván ha muszáj a leendő tbszt is feltörném.
[ Szerkesztve ]
-
Lisztok
kezdő
Köszönöm a válaszokat. Tudom, hogy 1+5 évig nem férnék hozzá büntetlenül ehhez a pénzhez és ezzel nekem nincs is problémán, plusz igazából én ezt hosszabb távra tervezem. Legjobb az lenne, ha minden hónapban tudnék beletolni pénzt, nem csak 1 éven keresztül.
-
Lisztok
kezdő
válasz Steve_Brown #127307 üzenetére
Köszönöm a választ.
Néztem a költségeket, tudom, hogy az LY és az IBKR olcsóbb lenne, ezektől engem csak a NAV-os bejelentgetések, illetve hogyha valami probléma van, akkor egyszerűbben tudom intézni a dolgokat, ha magyar illetőségű szolgáltatónál vagyok.
Jelenleg az a terv, hogy fizu után 10 százalék megy TBSZ-re, 5 százalék Fixmápba (még kb egy éven keresztül), illetve ha “hónap végén” marad (a bankszámlám lévő egy havi vésztartalékomon felül) akkor az adott havi fizuból maradék pénz felét még betolom TBSZ-re. Szerintem ha minden így marad kb havi 75-80 ezret fizetnék be a TBSZ számlára.
[ Szerkesztve ]
-
Lisztok
kezdő
Sziasztok!
Egy ideje havonta veszek a nettó fizetésem 10 százalékának értékében Fixmápot. A hónapban tervezek nyitni egy TBSZ-t. Ezután erre szeretném havonta befizetni a fizum minimum 10 százalékát és ETF-et vásárolni belőle, de a kincstári számlámon állampapírt is vennék 5 százalék értékben, egészen addig amíg egy x összegnyi állomány nem jön össze belőle.
Abban kérnék segítséget, hogy melyik brókert ajánljátok? Kezdő vagyok TBSZ tekintetében. Én az Erstere gondoltam, igaz OTP-nél van a bankszámlám, de TBSZ-hez úgy is értékpapír számla kell.
[ Szerkesztve ]
-
Lisztok
kezdő
Sziasztok!
Bocsánat, ha rossz topikban teszem fel a kérdésem, de sietős most a dolgom és nem találtam megfelelő topikot.
Múlthónapban nyitottam egészségpénztárt OTP-nél. Közvetlen ezután be is fizettem 5000 forintot és letöltöttem az appot. Azon belül van egy olyan felület, amely mutatja, hogy mennyi pénzt kell még befizetnem ahhoz, hogy megkapjam a maximális adójóváírást. Akkor úgy mutatta, hogy ehhez még 745 000-et kell rátöltenem.
Tegnap feltöltöttem rá még 25 ezret, nagy részét el is költöttem. Ma megnéztem újra az appot és még mindig 745 000et ír, kihasználatlan adójóváírasnak meg 149 000-et. A 25 ezres tegnapi befizetésem után az előbbi összegnek nem 720 ezernek kellene lenni míg utóbbinak 144 ezernek? Vagy csak ilyen lassú az “átfutási idő”? -
Lisztok
kezdő
Sziasztok!
Egy ideje havonta veszek a nettó fizetésem 10 százalékának értékében Fixmápot. Jövő januárban tervezek nyitni egy TBSZ-t. Ezután erre szeretném havonta feltölteni a fizum 10 százalékát és ETF-et vásárolni belőle, de a kincstári számlámon állampapírt is vennék 5 százalék értékben, egészen addig amíg egy x összegnyi állomány nem jön össze belőle.
Abba kérnék segítséget, hogy melyik szolgáltatót ajánljátok? Kezdő vagyok “tbsz tekintetében.”
[ Szerkesztve ]
-
Lisztok
kezdő
válasz PredatorZoli #117280 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ Miért félévente?
-
Lisztok
kezdő
Sziasztok!
Kezdésként havi rendszerességgel, kisebb összegben (30-50e) van értelme hosszabb lejáratú PMÁP-ot venni éveken keresztül? Itt az összefoglalóban azt olvastam, hogy állampapírokat maximum 5 éves időtartamra érdemes venni. Nem meggazdagodni akarok belőle, csak azt, hogy legyen egy anyagi hátterem az állami nyugdíj mellé, amikor majd elérem a nyugdíjkorhatárt (31 leszek idén). Ha lejár, utána nyilván újra befektetném a pénzt.
Már pár napja vettem egy kisebb összegben 2032/J Prémium Magyar Állampapírt, de nem tudom, hogy hosszú távon érdemes-e rendszeresen ebbe pakolgatni a forintokat, vagy inkább valami más befektetésbe/megtakarításba.
[ Szerkesztve ]
-
Lisztok
kezdő
Sziasztok!
Szeretnék havi szinten megtakarítani. Nem nagy összegről beszélek, de havi rendszerességgel min 30k max kb. 100k HUF-t. Hosszútávú befektetésként tekintenék rá, és nem tudok napi szinten foglalkozni vele. Szeretnék egy kisebb portfóliót építeni ami jövedelem kiegészítésként is tud majd évek (évtidezek?) múltán funkcionálni. Állampapírban gondolkoztam elsődlegesen, de ahogy olvasgatok hosszútávon részvényekkel jobban járnék. Pár tippet kérhetnék merre induljak el? Állampapíron kívül gondolkoztam még a TBSZ-en, de nem volt még időm tüzetesebben körbe járni a működését.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- X box one s all digital