-
IT café
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Tamás1966 #192426 üzenetére
Ezt viccnek szányad, hogy a 150 ezres Poco a 300 ezres Samsunggal van pariban? Kamerában, anyaghasználatban, szoftverestámogatásban, kijelző minőségben is? Vagy csak a soc tesztekben kapott pontjait nézed? Igen, a Poco olcsóbban ad jó teljesítményt. Cserébe más dolgokban kompomisszumos. Amivel nincs is baj,, csak az írásaiddal szerintem félrevezetsz másokat.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Orgi
addikt
válasz t.imi #192469 üzenetére
Szerintem azért ez túlzás... Egyes problémák lehetnek, nagyobbik részük megoldódik szoftver frissítésekkel, de olyan eget rengető dolgok 200k-s telefonokban szerintem nem jellemzőek. Xiaomi 14T és Honor 200 Pro pl nem rossz készülékek és mindkettő fórumát követem, nagy problémákat nem láttam egyikben sem és ez nem csúcskategória közel sem.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Tamás1966 #192466 üzenetére
Vagy szimplán azért nem gyárt olcsó kicsit, mert nem éri meg, nagyon kevesen veszik, olcsó, amin pici a profit, ha kevés megy el belőle, akkor inkább bukta.
Próbálkoztak a gyártók a kisebb készülékekkel, csak nem nagyon vette senki.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
ggeleven
őstag
válasz salaud #192470 üzenetére
Nálam amúgy a picivel nagyobb, mint 6,1" az mondjuk 6,3"ig terjedne. 6,7" már nem csak kicsivel nagyobb. Samu és almáék ezeknek külön családokat tart fenn, szóval szerintük is bőven van ugrás.
[ Szerkesztve ]
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz NeoPampalini #192468 üzenetére
A05 gyakorlatban is 6,7". Ha ez a méret oké, akkor A25 vagy A35 akcióban teljesen jó lehet, ha már ismerős a Samu rendszere és meg is vagy vele elégedve. Ha más rendszert néznél, akkor Xiaomi Redmi Note 14, Xiaomi Poco X7 vagy X6, Moto G84 is jó lehet.
-
salaud
aktív tag
válasz NeoPampalini #192468 üzenetére
Azért nem semmi, hogy a fórumtársak szövegértése konvergál a béka segge alatti hűvös terület felé. Leírod hogy:
picivel nagyobb, az nem baj, kisebb ne legyen.
és négy válaszolóból három ezt figyelmen kívül hagyva azon pörög hogy manapság nincs 6.1-es telefon ezen az áron.A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
NeoPampalini
senior tag
Az nem baj, ha nagyobb, csak kisebb ne legyen. Cégesnek egy Galaxy A05s van, az elvileg 6.7"? Nem rossz az a méret sem.
-
vacs
veterán
válasz NeoPampalini #192464 üzenetére
Érted, de mégse érted, hogy az infláció megemelte a telefonok árát is!
Samsung A35 pl jó lehet.(^)(>.<)(^)
-
Tamás1966
tag
Szinte csak Samsung A sorozatok lennének 80-100 körül, de azok meg sajnos 6.7- esek.
Ezt direkt csinálta a Samsung, hogy aki a kicsit szereti, az vegye meg a drága S sorozatot. -
Cblacksmithc
tag
válasz NeoPampalini #192464 üzenetére
6,1'-ost nem nagyon fogsz találni ennyiért.
nem tom, mondjuk a moto g84 ?
Ne fogadd meg a tanácsomat. És bárki más tanácsát se. Bízz magadban! Jó vagy rossz, boldog vagy boldogtalan, de a te életed, és csak rajtad áll, hogy mihez kezdesz vele
-
addikt
válasz NeoPampalini #192462 üzenetére
A négy évvel ezelötti 85 ezer az most inkább 130
ebben az árkategóriában meg túlnyomoan 6,6-6,8” telók vannak 160x75mm-től iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
NeoPampalini
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom a régi Samsung Galaxy A41-em lecserélésén. 4 éve van meg, kb. fél éve bármit csinálok vele (SD kártya/háttértár kiürítése, memória pucolás, nem használt alkalmazások törlése stb.), már kezd lassúcska lenni. Az akkuja sem a régi, bár ez annyira nem izgat, mert 99%-ban home office-ban vagyok, tehát tudom tölteni, de na.
- Árkategória. Anno ezt valami 85-ért vettem (kamatmentes részletre), maradnék ennél az árkategóriánál.
- Használt vagy új? Új készüléket szeretnék.
- Hol vennéd meg? Hát... Mivel nem vagyok hardcore felhasználó, a mobilnet mérete (gyk. az előfizetés csomagja) irreleváns; jelenleg egy régről hozott 4 GB-os csomagom van, ezzel a Telekomnál - ahol az előfizum van - nem igazán adnak kedvező ajánlatot, csak ha az ettől a 3-4. nagyobb csomagot választom egy vagyonért havonta. Mivel a telefonokhoz teljesen hülye vagyok, így talán marad az, hogy egy összegben, boltból venném.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel. Az épp most best-buy teljesen jó.
- Mire használnád? Koca felhasználó vagyok, böngészésre (net + FB) használom leginkább, meg online ügyintézésre. Fotózni is szoktam telefonnal, de kb. mindegy, milyen a kamera, nem vagyok fotóművész.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Android jó, azt már ismerem.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? A mostani 6.1" képátlóval bír, ha ettől picivel nagyobb, az nem baj, kisebb ne legyen. -
félisten
-
turho
addikt
Egy 84 éves egyedülálló nagybeteg anyós, és 78 éves egyedülálló nagybeteg apa mellett én meg bizony muszáj vagyok hangon hagyni éjjelre, csak a wifit lövöm ki. Sajnos x év után ez is szempont ám.
Persze megtehetném, hogy off, nem hiszem hogy jól aludnék.[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
félisten
-
Tamás1966
tag
Én 5 évig így használtam a Samsungomat, és most is így használom a Poco-t.
Lefekvés előtt beteszem repülőbe, és ennyi.
Reggel landolok, és megkapom mindent. Emailt, híreket, mindent. -
PuffyDog
aktív tag
válasz edward2 #192446 üzenetére
Szerintem nagyon egyértelmű az s24+.
A Nord mellett a gyorsabb töltés és minimálisan nagyobb akksi szól. Minden másban jobb a Samsung.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
edward2
addikt
Op nord 4 16/512 vs galaxy s24+ 12/512 között ki mire szavazna? Egyértelmű a samsung vagy nem feltétlenül?
-
addikt
válasz Tamás1966 #192440 üzenetére
11 év droid után mentem át, a sötét oldalra (i11) szinte az összes droidos gyártót kipróbáltam,
Az a vicc, higy a google appjai jobban müködnek ios-en mint droidon
néha még rápróbálok a droidra de 2-3 hónap után menekülök vissza iphone-ra
lehet hogy megöregedtem (58) de itt minden csak működik iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
Tamás1966
tag
Szerette, csak most azért már kevésbé áraznak túl, mert kicsit vissza esett a forgalmuk.
Nincs őrült nagy változás a mostani modellek között. Van akinek 11 e van, és nem látja sok értelmét a cserének.
Egyébként meg mindegy, mert aki almával kezdte a telefonos létet, az mindíg is ragaszkodni fog hozzá. -
Tamás1966
tag
válasz ggeleven #192434 üzenetére
Akkor nem a Jobs, hanem a mostani főnök.
De egyébként én nemrég láttam a Jobssal egy riportot.
A 14 meg azért lett nagyon drága, mert az alma nagyon szereti a pénzt. Nekik mindenük a pénz. Minden csak arról szól.
Kicsit kiszinezik, leporolják, kifényezik a tavalyi modellt, és elpasszolják 6 kilóért. -
ggeleven
őstag
válasz Tukolp #192432 üzenetére
Ha nincsenek mentve a jelszavak, akkor nincs az az app, ami átvinné a semmit.
De ez már sokkal inkább Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topikba tartozó kérdés, folytassuk ott inkább.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
vacs
veterán
válasz Zsolt,72 #192421 üzenetére
Az Almás telefonok ajánlását szerintem nem kell túlgondolni, mert kevés modell van piacon, így sok lehetőség nincs:
- ha új Apple telefon kell, akkor azt a modellt veszed, amit a pénzedért kapsz
(az 1-2 évvel korábbi modellek alig tudnak kevesebbet, mint az újak)
- ha használt érdekel, akkor is azt a modellt veszed, amit a pénzedért kapsz, csak itt vigyázni kell a face piacteres lopott telefonokkalEzzel szemben androidon millió lehetőség van, itt jobban át kell gondolni.
(^)(>.<)(^)
-
ggeleven
őstag
válasz Tukolp #192427 üzenetére
Mi Mover néven fut. Áthoz szinte mindent. Ha valami nem megy újabb droidon biztonsági okokból, akkor azt persze nem, illetve saját belépést igénylő appba persze külön be kell lépni.
Ha jelszavaid mentve vannak Google fiók alá és az újon is belépsz és be van kapcsolva a szinkronizálás mindkettőn akkor persze áthozza a jelszavakat is.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
Tamás1966
tag
válasz Tukolp #192424 üzenetére
Mondanám neked, hogy én 15 évig Samsungoztam .
Most vettem egy xiaomi Poco X7 pro- T, mert azt kaptam 150 ezerért, amit a Samsung ad a neve miatt 300 ezerért.
Abból, hogy ez most xiaomi és nem Samsung, semmit nem érzek. Olyan, mintha vettem volna egy modernebb, jobb telefont, mert ugye a régi már 6 éves volt.
A lényeg az Android rendszer. A xiaomin is az van, úgy hogy semmi gáz.
Nincs rendszer változás. Ez a lényeg.
Nem kell ismerned a Xiaomit, elleszel vele jól.
Nekem 1 hónapig volt Iphonom, na az már kemény.
Ott már folyt a víz a homlokomról néha. -
Tukolp
aktív tag
Köszi srácok a konstruktív kommenteket
még vacillálok majd kicsit,
annyi hogy iphone a zárt rendszer miatt annyira nem adja,.
sztem akkor a pixel és a xiaomi között fogok dönteni.
annyi ahogy láttam tán a xiaomi kicsit erősebb hardverbe,
viszont azt a márkát meg nem ismerem."When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
-
ggeleven
őstag
válasz Zsolt,72 #192421 üzenetére
Csak ironizált nyugi.
Megfelelő esetben nyilván lehet iphonet is ajánlani. Mondjuk egyre ritkábban van ilyen, mert aki eddig is almás volt az egyszerűen cserél párral újabb verzióra és boldogan használja tovább és nem jön ide tanácsért. Aki meg rendszert cserélne droidról iosre az pedig megnézi, hogy az adott keretösszegbe mi fér bele és megveszi a kínálat tetejét. Viszonylag egyszerűen átlátható és következetes az almás paletta és sokan könnyen tudnak belőle választani.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
veterán
válasz Viktor0610 #192420 üzenetére
de azt írta, hogy foggalmanincs...
"...- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez
I have no idea, Android..."
Lehet hogy szeretné !!
Ha pedig bejönnének neki a képek, akkor nem is lehet, hanem tutti! -
aktív tag
válasz Viktor0610 #192420 üzenetére
E topikban csak Android rendszerű eszköz ajánlható?
-
MODERÁTOR
-
ecaddsell
aktív tag
válasz Tukolp #192414 üzenetére
Nekem ugyan csak a Sima Xiaomi 14 van, de teljesen elégedett vagyok a képekkel (úgy, hogy mellette használok MFT ill. FF MILC gépet fényerős obival is).
Ha nem találja el a fénymérést van egy kis EV (Exposure Value) gomb a bal alsó sarokban azt lehet -4/+4 Fé között (EV magyarul Fé) húzogatni. Tutira veszem, hogy az összes többi telefon is tudja ezt, szóval ez azért elég jól kezelhető. Pro módban meg ugye minden állítható. -
Tamás1966
tag
válasz ggeleven #192413 üzenetére
Igen, csak az Iphonnal az a probléma, hogy direkt úgy van megcsinálva, hogy szinte belekényszerít abba, hogy a prót vedd. A sima változatok sok mindent nem tudnak.
Én a helyedben vàrnék egy kicsit. Hamarosan jön az új SE, ami már nemis SE lessz, hanem Iphon16e.
Viszont, és most jól figyelj. FÉLÁRON!!!
Állítólag komoly vezélytársa lessz a 16- nak.
Az Iphonos társadalom most punnyad. Téli álmot alusznak, mert várják ezt az új csodát, pici pénzért.
Ha minden igaz, Márciusban úgy berugja a kaput, hogy kiszakadnak a zsanérok. -
Tukolp
aktív tag
Hali
Telefont szeretnék venni és kellene egy kis segítség
Google Pixel 9 pro XL és a Xiaomi 14 Ultra között vacillálok, vagy vegyek s25 Plust ? :S- Árkategória.
A fentiek alapján 400-450 000
- Használt vagy új
Új- Hol vennéd meg?
Újan, egybe, vagy szolgáltatótól részletre (telekom)
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
Hosszú táv
- Mire használnád?
Alegjobb képeket csinálja, nomeg általános okostelefon felhsználás, email, youtube stb, de az hogy milyen képeket csinál az a legfontosabb.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez
I have no idea, Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
Mind1Nagyon szépen köszi,
már nézelődöm egy ideje, vagy egy összehassonlítás, azt mondják a Xiaomi nagyon jó, de néha túl kontrasztos és tú sötét, a Samsung meg néha túl világos, tán a Pixel lenne a legjobb ?Üdvözlettel,
Tukolp[ Szerkesztve ]
"When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
-
ggeleven
őstag
válasz Jack72 #192411 üzenetére
Eléggé adja magát az iPhone 15, esetleg 14. i15 beleférhet az árba, ha tudtok várni valami akcióra. Zárt rendszer, kompakt méret, hosszú támogatás, értékállóság és általánosan jó fotós és videós képességek (+csajoknak divatos kiegészítők, tokok és okoseszközök).
-
félisten
válasz PuffyDog #192404 üzenetére
Nálad lemaradt egy roppant érdekes rész:
azzal a kitétellel, hogy ezeknél a partnereknél, vagy weboldalakon kapható Redmi Note 14 4G, Redmi Note 14 Pro 4G, Redmi Note 14 5G, Redmi Note 14 Pro 5G vagy Redmi Note 14 Pro+ 5G közül
csak a Mystical Zrt. által forgalmazott Akciós termékek vesznek részt az Akcióban.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Jack72
aktív tag
Kedves fórumtársak,
Most a húgomnak keresek telót.
- Árkategória. Max 300K
- Használt vagy új? Csak új.
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával. Csak hazai beszerzés.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Legalább 3 évre.
- Mire használnád? Nagyon fontos, hogy jó minőségű képeket és videókat készítsen.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Zárt jó lesz.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? 6-6.5 col.Köszönöm az ajánlásokat.
You're a disease and I'm the cure
-
vence
aktív tag
válasz féldekás #192393 üzenetére
Szia!
A Moto Edge 40 Neo helyett inkább az
Edge 50 Fusion-t nézd meg, az újabb, így tovább támogatott.
8-256 GB-os EU-ból házhoz < mint 110 eFt.
vagy az eMAG-on ma még !! akciós
a 12 - 512 GB-os 128 eFt-tól.A Pixel-ek mellett a moto-kon van tiszta, stock-közeli Android.
-
Tamás1966
tag
válasz pixelking #192407 üzenetére
Hűha.
Nézz bele a Poco topica.
Pont ma, van aki sérülten kapta meg a telefont, van aki 3 hétre, van akinek hetek óta még útnak sem indították.
A külföldi oldal az bizonytalan kenyér.
Nemrég egy ismerősöm üres Iphonos dobozt kapott, egy 20 dekás kavics darabbal.
Van már itthon is jó áron. Üzletek: [kép] -
pixelking
tag
Sziasztok,
Kínai oldalról (lengyel / cseh raktárból) buli még telefont rendelni? 4-5 éve onnan rendeltem a Poco x3 Promat, és most sajnos váratlanul csere érett lett. Szívesen maradok a márkánál, ha anyagilag tényleg megéri, anno nagyon kedvező volt így az árazás.
Ha igen, melyik oldal ajánlott a mai napig is? (Ali / Geekbuying / Bangood / ....)
-
PuffyDog
aktív tag
válasz féldekás #192403 üzenetére
Alza is partner.
"Az Akcióban résztvevő partnerek a következők: Yettel Magyarország Zrt., Magyar Telekom Nyrt., One Magyarország Zrt., AUCHAN Magyarország Kft., Alza.hu Kft, Euronics (Vöröskő Kft.), Media Markt Magyarország Kft., Xiaomi Store Arena Mall és Best Byte által üzemeltetett üzletekben és a xiaomistoreonline.hu (East Byte Hungary Kft), www.telekom.hu, www. yettel.hu, www.mediamarkt.hu, www.euronics.hu, www.bestbyte.hu weboldalak."
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
féldekás
aktív tag
válasz Tamás1966 #192400 üzenetére
Értem, akkor lehet célszerű maradnia a Xiaominál.
Ebből ez végülis jó lehet: [link]
Nem tudom Alzánál is érvényes-e promóció: [link]
A gyártói webshopban hozzá adják egyből az ajándék fülest, viszont ott nem láttam ezt a lila színt, ez tetszene neki.
Pro változatok már nem férnek bele a keretbe, szürkeimportos helyeket meg kerülném.
Köszönöm a használt pixel ajánlást is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Eredeti dobozával eladó MOTO E13 2gb 64gb Független
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes állapotban
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro - Silver 100% Akku - Használt, karcmentes állapotban - 3 hó gari
- iking.hu - Sony Sepia 1 VI - Khaki Green - Karcmentes, kipróbált állapotban - 3 hónap garanciával
- iking.hu Samsung Galaxy Z Fold 6 - Navy Blue - Használt, megkímélt állapotban - 2027. 09. 24.-ig gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest