-
IT café
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Az a baj (mármint az off megállítása szempontjából), hogy dolgozom. Nem tudok figyelni a topikra úgy, mint kellene.
Pontosabban ha nem kellene, az lenne a jó, de kell, mert mérhetetlenül sok az off.
Holnaptól nem csak offba teszem a nem ideillő hozzászólásokat, hanem törlöm is, ha felnézek és lesznek -bár jó lenne, ha nem kellene így tennem.Szóval már többször kértem, most ismét megtenném: ne offoljatok, pláne ne több hozzászóláson át (pár még nyilván beleférhet), hanem használjátok, legyetek szívesek a
↘️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️↙️
➡️ Milyen okostelefont vegyek? OFF topik-ot! ⬅️
↗️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️↖️Köszi, ha figyeltek erre!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggeleven
őstag
válasz salaud #192470 üzenetére
Nálam amúgy a picivel nagyobb, mint 6,1" az mondjuk 6,3"ig terjedne. 6,7" már nem csak kicsivel nagyobb. Samu és almáék ezeknek külön családokat tart fenn, szóval szerintük is bőven van ugrás.
[ Szerkesztve ]
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz NeoPampalini #192468 üzenetére
A05 gyakorlatban is 6,7". Ha ez a méret oké, akkor A25 vagy A35 akcióban teljesen jó lehet, ha már ismerős a Samu rendszere és meg is vagy vele elégedve. Ha más rendszert néznél, akkor Xiaomi Redmi Note 14, Xiaomi Poco X7 vagy X6, Moto G84 is jó lehet.
-
ggeleven
őstag
válasz Tukolp #192432 üzenetére
Ha nincsenek mentve a jelszavak, akkor nincs az az app, ami átvinné a semmit.
De ez már sokkal inkább Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topikba tartozó kérdés, folytassuk ott inkább.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz Tukolp #192427 üzenetére
Mi Mover néven fut. Áthoz szinte mindent. Ha valami nem megy újabb droidon biztonsági okokból, akkor azt persze nem, illetve saját belépést igénylő appba persze külön be kell lépni.
Ha jelszavaid mentve vannak Google fiók alá és az újon is belépsz és be van kapcsolva a szinkronizálás mindkettőn akkor persze áthozza a jelszavakat is.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz Zsolt,72 #192421 üzenetére
Csak ironizált nyugi.
Megfelelő esetben nyilván lehet iphonet is ajánlani. Mondjuk egyre ritkábban van ilyen, mert aki eddig is almás volt az egyszerűen cserél párral újabb verzióra és boldogan használja tovább és nem jön ide tanácsért. Aki meg rendszert cserélne droidról iosre az pedig megnézi, hogy az adott keretösszegbe mi fér bele és megveszi a kínálat tetejét. Viszonylag egyszerűen átlátható és következetes az almás paletta és sokan könnyen tudnak belőle választani.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz Jack72 #192411 üzenetére
Eléggé adja magát az iPhone 15, esetleg 14. i15 beleférhet az árba, ha tudtok várni valami akcióra. Zárt rendszer, kompakt méret, hosszú támogatás, értékállóság és általánosan jó fotós és videós képességek (+csajoknak divatos kiegészítők, tokok és okoseszközök).
-
ggeleven
őstag
válasz PuffyDog #192263 üzenetére
Nekem nem kell ráfizetni. Majd ledolgozom itthon valahogy.
Ha tényleg így alakul, akkor nyomom majd az infókat, hogy milyen a két teló egymás után használva a hétköznapokban. Szintetikus tesztek mindig mást mutatnak.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz Viktor0610 #192261 üzenetére
Nem, semmi ilyen. Asszonypajtásnak kellene telefon és megfordult a fejemben, hogy készségesen odaadom neki a 13T-t és én meg veszek helyette egy 14T-t. Itthon porosodó teló beadásával MM-ben 140 körül lenne (ma voltam bent kalkulálni Okospultnál) és kb ennyit is gondoltunk költeni. Kicsit túlzás volt a ráfizetés nélkül mondat, de tételezzük fel, hogy annyit amúgy is kiadánk. A nagyon óvott 13T-met jobbnak gondolom, mint a 120-150ezres telókat Xiaomi vonalon.
-
ggeleven
őstag
Ha nincs ráfizetés, akkor egyből cserélnétek Xiaomi 8/256os 13T-t egy 12/512es 14T-re vagy várnátok vele holnapig?
-
ggeleven
őstag
válasz cs.zs. #192210 üzenetére
Egyetértek! Ha bemegyünk a Note 13 Pro+ topicba, akkor biztosan ott is lesz egy csomó elégedett user, bár nem biztos, hogy mindenki be is fogja írni. Sőt alapfelvetés, hogy legtöbben akkor jönnek fórumozni, ha valami gondja van és nem dícsérgetni. Ha nem frissen bemutatott készülékről van szó, akkor én hónapokat visszaolvasok az adott topicban, hogy lássam mi foglalkoztatja a használókat. Na meg egy ember vélényéből még ne feltétlenül indulj ki, még ha az enyémről is van szó. Be kell nézni mindkét kiszemelt topicjába, hátha látsz más véleményt is, mint az én elfogultam.
-
ggeleven
őstag
válasz virib #192203 üzenetére
Redmi Note széria mindig is egy polccal lejjebb lesz, mint a saját név alatt kiadott telók, meg ha technikai specekben egyébként nem rosszak vagy esetleg még jobb is. Tavaly többek között Redmi Note 13 Pro+ ellenében döntöttem a 13T mellett. Az jó kérdés, hogy a most debütáló Note 14 széria milyen ezzel összehasonlítva. Nem akarom mindenáron propagálni, de személyes tapasztalat alapján mondom, hogy tényleg egy jó készülék a 13T, nekem bevállt.
-
ggeleven
őstag
válasz virib #192199 üzenetére
A 13T dobozában még volt töltő és ráadásul 67 Wattos. A35 most a másik telóm 13T mellett, ami persze nem ugyanaz, mint az A55, de én a Xiaomi mellett döntenék.
Azonos áron jutnál a kettőhöz vagy van valamelyiknek árelőnye? Eddig mit használtál?20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
Mediamarkt készülékbeszítással van valakinek gyakorlati tapasztalata? iPhone 8 például még játszhat náluk van inkább újabb típus? Hívtam az ügyfélszolgálatot, de neki nincs konkrét típuslistája és a fizikai boltba irányított, hogy majd az okospultban megnézik és ajánlanak valamit.
-
ggeleven
őstag
válasz szasanyi #192075 üzenetére
Minden gyártó a kiadástól vállalja az X év frissítést. Avagy mire gondolsz támogatás alatt? Android főverziófrissítés avagy belevennéd a szokásos +1 éves biztonságit is?
Ha droid frissítés kellene mostani vásárlástól min 4 évig, akkor azt kb csak olyan Samsung fogja megugrani, amire a bejelentéskor megígérték a 7 évet (vagyis 5+2). Az már messze vezető kérdés, hogy egy olcsóbb vas hogy fog meghajtani egy A19et az akkori várhatóan elég erőforrásigényes AI funkciókkal (avagy csökkentett képességű rendszert fogunk kapni ezekre a telókra).#192077 Tamás1966
Azt jól gondoltad, hogy azzal jött ki, de már kapott A15 alapú frissítést.[ Szerkesztve ]
-
-
ggeleven
őstag
válasz Bogyó bá' #192031 üzenetére
10 hónapja használok 13T-t és nagyon szeretem! Kijelző remek, rendszersebesség kiváló, akku pont elég, 67 W töltés elég gyors, mert pár 10 perc alatt belemegy pár 10%. 256 GB egyébként már nem olyan eget rengetően nagy, bár ha tényleg nem fogsz videózni avagy nem 4k-ban, akkor elég lesz. Nálam most éppen így áll a tárhely (DevInfo szerint 173 user app van): [kép]
Ehhez még volt csomagolva gyári töltő.[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
válasz Tamás1966 #191993 üzenetére
Elég fura, hogy digis wifi miért is rejtett. Ha másik eszközöd csatlakozik, akkor be tudsz lépni a digis router beállításaiba szerintem. Na de igen, ez nem éppen milyen okostelefont vegyek kérdés, szóval az ex-Digi, most már One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon) topicban kellene folytatni. Ott lehet másnak jó ötlete.
-
ggeleven
őstag
válasz Tamás1966 #191982 üzenetére
Mármint hogy cuki kis masina és hogy mit tud azt nem tudod?
Baráti specifikációi vannak. FHD 120 Hz kijelző, de csak IPS. A proci kicsit koros, de közel stock droiddal elvan, de egyáltalán nem játékra való (kicsiket azért elvisz persze). 8/256 bőven vállalható és ennyiért nem sokan adnak ennyit. 6000 mAh akksi egy ezressel több, mint a legtöbb telóban. A SOC nem a legmodernebb sem erőben, sem energiatakarékosságban, de átlag feletti az üzemideje. Kamerában van optikai stabilizátor, ami dicséretes. Hanyatt esni senki sem fog a képek minőségétől, de ezen az árszinten a többi is hasonló lesz (és azokban még OIS sincs). Jelenlegi piacot nézve jó ajánlat ez a csomag 60 körül. Frissítés ügyileg nem tudom hogy áll, sokat nem igértek hozzá. Pár tizessel feljebb vannak hasonlóak vagy erősebbek vagy mondjuk jobb kijelzősek, de itt még bőven kell kompromisszumokat kötni mindegyik telóval. De ahhoz képest, hogy az ára egy nagy családnak egy nagyobb bevásárlása tényleg nem rossz csomag.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz kromatika #191946 üzenetére
Én a 14T Pro-t választanám. 12 GB RAM és dupla tárhely jól fog jönni a jövőben. Emellett a többi tulajdonsága is abszolút jó.
Saját telóm Xiaomi, cégesnek évek óta Samut használok és nálam egyértelműen a HyperOS a nyerő. Nekem valahogy sokkal jobban kézre áll. Viszont azt is látom, hogy van egy halom kolléga, akinek meg a OneUI jön be jobban. Ez leginkább megszokás kérdése, de félni nem kell tőle, főleg, hogy most is Xiaomi eszközöd van.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz pixelking #191939 üzenetére
Nincs már kicsi telefon a piacon. Pontosabban annyira kicsi, mint amekkora a 12 mini. Pixelek a kompaktak között vannak avagy még S23 vagy S24, de azok drágábbak. A Pixeleknek egyébként elég jó kamerái vannak. Nézz be a topicjába, a mobilos fotós topicba, gsm arena tesztekbe avagy pár YouTube tesztbe. Pixel vonalon az "a" jelölés a lite verzió, szóval nem lesz ott tudásban, mint egy sima, de összességében jó készülékek.
-
ggeleven
őstag
Talán majd kicsit javít a helyzeten, ha elkezdenek leszivárogni a középkategóriába is a szilícium-szén akkumulátorok. Bár félek, hogy az erősebb SoC-ok el fogják vinni az extra mAh-t, de én bizakodó vagyok!
-
ggeleven
őstag
válasz Velo00 #191815 üzenetére
Ezek közül a 8a-t kiveheted, mert gyengébb, mint a többi. A másik 3 viszont nyugodt szívvel ajánlható, de arról már neked kell dönteni, hogy melyik a legszimpibb. Kell esetleg valamelyik ökoszisztéma felé húznod óra, fülhallgató vagy egyéb eszköz miatt? Minden eddig használt appod elérhető ios-re vagy van jó helyettesítője? Van sok megvásárolt appod droidra, amik almán is kellene? Használnád esetleg a DEXet? Mennyire kell egyből a legfrisebb droid főverzió és legújabbb AI-k? Ilyeneken lehet érdemes gondolkozni egy esetleges rendszervátlás előtt.
Asus Zenfone 10 még kompakt, de a kereted felett van.
Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi teszt20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
Ismerem a jogszabályt, nincs ebben semmi tévhit. Az meg megint csak nem a gyártók kitalációja, hogy ha megengedő egy jogszabály. Mondj egy olyan profitorientált piaci szegmenst, ahol ha a jogszabály lehetővé teszi, akkor nem a legenyhébben jár ár a gyártó/szolgáltató, pláne akkor ha azon spórol is.
-
ggeleven
őstag
válasz bitafter #191795 üzenetére
Samsung Galaxy A55 5G 8/256 GB-t tudom javasolni. IP67, korrekt hardver, hosszú támogatás, 6,6".
Alza és emag (nagyon vigyázz, hogy ki a valós eladó!) mellett határozottan ajánlott a Samsung saját webshopja. Ha kapsz a kuponos topicban kódot avagy chaten a Samu oldalán kérsz, akkor könnyen lehet faragni az összegből is.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz salaud #191782 üzenetére
Hát pedig fogsz. Ha nem is most, mert találsz elfekvőben olyat, amihez kapsz, de következő vásárlás (feltéve ha új, EU-ban forgalomba hozott készülék lesz) már anélküli lesz, ha a mostanival tényleg pár évet kihúzol. Bocs, hogy szembesítünk a valósággal, de ez nem "b*zi gyártók" kitalációja, hanem egy most életbe lépő jogszabály miatt van/lesz így.
-
ggeleven
őstag
Töltőt már csak elfekvő készletetes telefonok dobozában van, szóval ne is nagyon keresse senki a jövőben. Promóban lehet, hogy lesz olyan, aki ad hozzá, de nem lesz gyárilag csomagolva a teló mellé a dobozban.
Bog jól megszakérti youtubeon20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz BenyPotter #191739 üzenetére
Alzától nem kell tartani, nyugodtan rendelheted onnan.
-
ggeleven
őstag
válasz Sakira #191685 üzenetére
Igen, nyilván nyolccal jobb lenne. Felhasználási szokásoktól erősen függ, hogy meddig lesz elég. Hány évre tervezel? A jacket előbb-utóbb el kell engedni sajnos avagy vannak jó áron usb-c jack átalakítók is. Én csak emiatt nem mondanék le a 35ösről.
Nem akarlak egyikre sem rábeszélni, csak hangosan gondolkozunk.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz Viktor0610 #191683 üzenetére
Itt van egy a kezemben és igazság szerint egy A35 pont elég egy átlag felhasználónak. Az IP67 billenti nálam az A35 felé a mérleg nyelvét.
-
ggeleven
őstag
válasz han_lev #191607 üzenetére
Family link lezáráson max akkor megy át, ha a szülő ad plusz időt avagy valahogyan megszerzi a szülő Google jelszavát. De az appban úgyis látod, hogy ha fel van oldva, amikor már nem szabadna avagy, hogy mennyivel is van túl a napi limiten.
-
ggeleven
őstag
válasz Mika1227 #191105 üzenetére
13T-ről tudok nyilatkozni. 8 hónapja van meg és én nagyon szeretem. Szép kijelző, jó üzemidő, jó kamera, frissítések is jönnek szépen, az ereje bőven elég átlag felhasználásra. 27ig jön droid és 28ig biztonsági frissítés, szóval így is rendben lesz a teló. Most decemberben második körösként jön rá a droid 15 alapú hyper 2.
Én asszonynak nézek pont ilyet egy Poco X3 cseréjeként, bátran fogom megvenni neki.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz Cblacksmithc #190885 üzenetére
Nem voltam rest és felhívtam őket. Ha nem pontos infót mondtak nekem, akkor bocsi (volt már részem ilyen félretájékoztatásban sajnos).
A kedvezményes árból jön le a további kedvezmény és ajánlott áron felül adják a megjelölt kedvezményt. Viszont azt hozzátette, hogy menjek be üzletbe és ott fogják pontosan megmondani, hogy mennyi is lenne az annyi. Arról sajnos a telefonos ÜSZ-nak nincs leírása vagy listája, hogy milyen készülékeket fogadhatnak el. BB-ben írta az imént valaki:
#191303 ElColonel
Aki Honor 200 pro 5g-n gondolkodik, az lesse meg a Mediamarkt akcióját, 229k -és ha beviszel egy régi telefont(nem kell, hogy működjön), 30k-ért beszámolják.
Így hoztam el 200k-ért - ennél olcsóbb szerintem nem lesz hivatalos helyről.#191309 ElColonel
Én kb 20 éves nyomógombost adtam le, akksi se volt benne. Az a lényeg nekik, hogy meglegyen valahol olvashatóan az IMEI szám.[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
Géphez kerültem, így könnyebben tudtam utána olvasni. A leírásban az van, hogy használt telóra ajánlott összeg + XX ezer Ft. leírás link
A megjelölt termékekre áruházi vásárlás esetén extra készülékbeszámítási kedvezményt adunk, amennyiben beszámíttatja a régi készülékét az áruházban található Okospultjainknál. Készülékbeszámítás esetén az áruházaink Okospultjaiban a technikus kollégák azonnal, helyben bevizsgálják a készülékét és megajánlanak rá egy beszámítási árat. A beszámítani kívánt telefon értéke ezeken felüli kedvezményként vonódik le a megvásárolni kívánt termék értékéből!20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
-
ggeleven
őstag
válasz Sgr_A #190831 üzenetére
Zenfonet kivéve azok inkább 6,1-6,2".
Mondjuk inkább a magasságot kellene nézni, mint képernyőátlót. Lehet 6,2"os kisebb, mint egy vastag kávás 6os.
Illetve ez manapság már prémium kategória, ennek megfelelő árazással.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
Így kezdődik a kampány leírása, szóval attól félek, hogy a 8a ki is esik:
Rendeld meg az egyik új Google Pixel 9 mobiltelefont.Egyébként:
A kampány összes feltétele ezen az oldalon (PDF) található.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
Esetleg más kódolás/tömörítés miatt lehet még valami szarabb. LDAC pl csak úgy van, hogy a fejlesztői beállításokban be kell kapcsolni a lehetőséget és utána soknál a saját appban is. Megveheti valaki a baromi drága hangkeltőjét is, ami dobozon és a marketing szerint csudajó, de ha ezek nem csinálja meg, akkor csak aac vagy sbc lesz használatban. Persze a legtöbben még így is elégedettek lesznek, mert a pop és a dance jól dübörög rajta.
Ezzel egyáltalán nem cáfolni akarom cs. zs.-t, csak kiegészítő gondolat. Én magam részéről nem vettem észre különbséget SA33 és X13T között sem fülessel, sem fejhallgatóval.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
-
ggeleven
őstag
válasz Anonymus23 #189531 üzenetére
Töltő, kábel és egy átlátszó TPU tok van a dobozban.
-
ggeleven
őstag
válasz brugo #189410 üzenetére
Szerintem meg csak beszariak/túl óvatosak (élen a marketing osztállyal), mert nem akarnak megint egy tüzes/kitiltós/negatív visszhangos ügyet. A technikai tudás rendelkezésükre áll, ez csak egy egyszerű business decision. Az felhasználók kényelmetlensége meg nem érdekli őket, csak a saját minél jobb pénzügyi eredményeik.
-
ggeleven
őstag
válasz neo81 #189316 üzenetére
Ott van a link alatt.
Video streaming test
We've moved away from local video file playback, and we now stream a video of our own directly from YouTube. The video now has higher resolution and a balanced mix of bright and dark scenes.This updated test also accounts for short video app usage. We did extensive TikTok testing, and the results from our Video streaming test are close enough to be representative of this use case as well (with the benefit of being more consistent because we control the video content).
-
ggeleven
őstag
Tudjuk jól, hogy milyen ez. Te is tudod, hogy már el is dőlt a kérdés, csak még győzködöd magadat egy kicsit.
Benézhetsz a topicjába is: Xiaomi 13T és 13T Pro20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
Ha a száraz adatok segítenek, akkor itt egy összehasonlíttás: kimovil
Mind a 3 előrelépés lesz arról egyébként.
Samsung A55 (256)
pro: jó áron meg tudod venni, hosszú támogatás, alapnál kicsit erősebb dolgokra is bőven elég, bővíthető tárhely, bárkinek könnyen kezelhető felület (bár én mondjuk nem szeretem)
kontra: baromi lassú töltés mai szemmel nézve, ki tudja, hogy a hardver mennyi fogja bírni a jövőbeni droidokat futtatni megfelelő sebességgel, IP67 (pici kontra csak, mert így is bírja 30 percen át 1 méteres mélységig), nehezebb, mint a másik kettő
One plus nord 3
pro: a 3 közül legerősebb SOC, egy fokkal fényesebb kijelző, mint a Samunál, 80 W töltés, ha 16/256os néztél, akkor évekre múlva is bőven elég RAMod lesz, sok jó szoftveres ötlet
kontra: csak IP54 (nálam pl dealbreaker), A13ról indult és csak A15ig fog eljutni, nem a legerősebb kamera ebben a hármasban, nem bővíthető a tárhely
Xiaomi 13t
pro: bőven elég erős SOC évekre, a legjobb kijelző a hármasból, 67W töltés, IP68, 4+1 év frissítés
kontra: MIUI többeknek nem a barátja (de tizenmilliók meg imádják közben), kicsit hektikus a frissítések kiszórása, nem bővíthető a tárhelyAzt Te tudod eldönteni, hogy +50et megér-e az erősebb SOC, a gyorsabb töltés, a némileg jobb kijelző, a némileg jobbkamera avagy örülsz a megtakarításnak és amúgy is lesz egy bőven fasza telefonod.
[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
válasz dokee78 #189124 üzenetére
Számokkal kifejezve:
Xiaomi 12 Launch Date 2022-03-17 Security Update EOL Date 2026-03-17
Redmi Note 13 Pro 5G Launch Date 2024-01-15 Security Update EOL Date 2028-01-15
Forrás: Product Software Support InformationHa csak ezt vesszük figyelembe, akkor azért a csaknem 2 év pluszban elég sok és jobban megéri a Redmi. Minden más tényezőt felhasználói igény figyelembe vételével lehet mérlegelni.
[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
válasz net91 #189020 üzenetére
Többször néztem őket én is, de most valóban nem találhatók meg sehol. Tavalyi pénzügyi beszámoló sincs közzétéve és a korábbi managing director is open to work linkedinen. Adatlap szerint áprilisig dolgozott ott. Bár ettől még a cég persze mehetne tovább, csak fura az egybeesés.
-
ggeleven
őstag
válasz Viktor0610 #188321 üzenetére
Vettem a lapot és szót fogadok (amíg bírok). Vannak dolgok, amik mellett nem tudok elmenni szó nélkül, de nem bántásból teszem. Pedig visszatérő téma lesz 2 hetente vence ajánlási módja és stílusa, ha igy folytatódik és mitől is változna a helyzet. Na sebaj, akkor majd másra kell rászólni. Ilyen miatt nincs kedvem kispadra ülni.
-
ggeleven
őstag
válasz Sgr_A #188171 üzenetére
Tegyük gyorsan hozzá, hogy javasolt végig olvasni a beszélgetést, mert ez így eléggé kiragadott infó. Egyikünk rodoszi hőségben használná pl navira, a másik ember pedig én voltam, aki említett melegedés, de én tűző napon hagytam és utána droppolt 4k videózás közben pár kockát. Hasonló felhasználásnál mindegyik teló így tenne SOCtól függetlenül, bár egyes vélemények szerint a P30 istencsászár volt még ilyen körülmények között is. Ne keltsünk mindenáron pánikot és temessünk valamit, miközben más ugyanezt csinálná, csak ott még éppen nem írta be senki (avagy nem volt olyan hülye, mint én). De ha már itt tartunk, akkor Samu A33 is melegszik veszettül, ha tűző napon hagyom és baromira laggol utána, csak abban a topicban még éppen nem írtam be. Akkor ezek szerint az egy jobb teló, mint a 13T?
-
-
ggeleven
őstag
válasz vence #188032 üzenetére
13T-men nekem is vegán bőr hátlap van, de egyáltalán semmit sem érzek belőle tokban. Mondjuk így nálam ahogy ez nem előny, úgy egy bármilyen szín avagy csúszósnak gondolt hátlap sem hátrány, mert úgyis tokban lesz. Ahogy látom az emberek nagyon nagy része szintén így hordja, szóval ezeket a részeket egyből átugrom egy tesztben.
@Gtaati
Amúgy mi lenne árban a plafon?20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz #85128448 #188025 üzenetére
Nem fogunk tudni ajánlani ilyen telót. Esetleg kérdezz rá ezekben a topicokban:
Aliexpress tapasztalatok
eBay-es kütyük kis pénzért20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz #85128448 #188020 üzenetére
Első hsz, grat! Ki voltál új reg előtt?
Mennyire nagyon olcsók azok az alis telók? Magyar áfával és mindennel együtt persze. Én óva intenélek tőlük egyébként. Ezeknek az olcsó telóknak a legnagyobb része ipari hulladék, nem tartós és adott esetben kigyomlálhatatlanul tele van a rendszerük szeméttel (reklámok és adatlopó cuccok). Akkor már jobban jársz egy random telós bolt vagy hardverapró olcsó készülékével. Az új kínaira ugyanúgy nem lesz gari, mint a hazai használtra. Ha android van rajta és nem 6-8 éves készülék régi OS-sel, akkor tudsz rá tenni whatsappot gond nélkül.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz cs.zs. #187716 üzenetére
+GSMArena bővített keresés
Én nem szigorúan képernyőméretre szűrnék, hanem pl teló magasságra.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
Ha valaki éppen ezekkel szemez, akkor érdemes ránézni emagra, mert az Otthoni ajánlatok (júnuis 4-6) között van pár mobil is, amik külön nincsenek kategorizálva, csak a termékadatlapon látszik, hogy van rá 15% kupon. Akciós árra is megy, ÚCS-re nem.
Tegyetek mellé pl egy 200 Ft-os fúrószárat és már él is a kupon. Nem bivaly erős akciók, de hivatalos viszonteladók között jó ár, kb a szürkék árszintje. Samu kuponokkal most nem tudom mi a legjobb elérhető, de ezt legalább nem kell vadászni.
Pár példa:
Samsung Galaxy A34 5G 8/256 GB zöld, fekete, lila, ezüst 105e-115e
Samsung Galaxy A54 5G 8/256 GB zöld, fehér, lila (grafit jóval drágább) 114e
Xiaomi 13T 8/256 GB kék és fekete színben 161e
Samsung Galaxy S23 FE 8/256 grafit és zöld 208eUI.: Sok bajom van az emaggal mostanában, de most csak az árat néztem. Az meg megint egy másik kérdés, hogy egyes infók szerint emag is saját hatáskörben javít, mert úgy gyorsabb, mint a gyártónál érvényesített.
-
-
ggeleven
őstag
válasz pilipi #187405 üzenetére
Ha tényleg kiesik a MIUI/hyper vonal, akkor ezekre nézz rá (kicsit megengedően elmentem 190 grammig):
Honor 90 5G 12GB/512GB ~160e
Motorola EDGE 50 Fusion 12GB / 512GB ~170e
Realme 12 Pro+ 5G 12GB / 512GB ~200eCsak átlagárat írtam mellé, adott esetben ki lehet fogni jobbat is. Belemenjünk a technikai részletekbe, hogy melyik miért jobb vagy másabb, mint a többi?
alza összehasonlítás[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
válasz tankal #187390 üzenetére
Nem csak talán reklámmentes, hanem gyakorlatban is. Itt van a kezemben egy 13T és még egyszer sem láttam rendszerappból induló reklámot/ajánlást (adguard DNS bekapcsolva). Egy fél polccal feljebb van pozíciónálva a 13T, de az említett Redmi is bőven jó teló! 12/512 tök jó ajánlat, mint ahogy 120 wattos töltés is a Redminél.
-
ggeleven
őstag
válasz detroitrw #187378 üzenetére
De arra bőven elég, sőt egész használható telefon. Csak arra céloztam, hogy a legjobb képeket és játékélményt nem szabad tőle elvárni (az alapszintet hozza azért). Ezeken kívül sokaknak bőven elég lesz.
-
ggeleven
őstag
válasz Shalee #187377 üzenetére
A 13T több mindenben jobb, ha technikai speceket nézzük. Jobb kijelző (felbontás, frissítés és csúcsfényerő is, teljesen lapos), 1,3-1,5x erősebb proci, IP68 szemben az IP65-tel, teljesen jó kamera (bár egyesek lehúzzák, de napi használatban nem vettem észre semmi zavarót). A Realme-ben viszont periszkópos teleobjektív van, ami simán jobb, mint a 13T zoomja és hasonló áron 12/512 GB-s verzió van a magyar boltokban.
200-ig gondolkozol egyébként?20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz detroitrw #187375 üzenetére
A felhasználói supportot senki sem tudja előre megígérni. 50k borzasztóan kevés összeg sajnos manapság már. Ennyiért a G32 8/256 GB jó ajánlat, még ha nagy csodát nem is lehet várni tőle. Főzött romokkal viszont nem tudom hogy áll a Moto.
-
ggeleven
őstag
válasz pruzsi #187353 üzenetére
Gsmarena lesz jó, majd ha tesztelik. Ott elég részletesen lehet összehasonlítani a képeket. F6 4 napja náluk van, szóval hamarosan lesz ott is teszt. Illetve gondolom hamarosan befut a magyar srácoknak is és jönnek az infók. Annyival biztosan jobb az F6, mint az F3, hogy előbbiben van optikai képstabilizálás. Részletek később.
-
ggeleven
őstag
válasz Khadris #187346 üzenetére
Nehezet kérdezel, mert eléggé rétegtermék a gamer telefon. Több tesztben is említik, hogy a plusz kiegészítő gomb miatt gyakorolni jó, de versenyen sokszor nem használhatók, hanem pl iPhone-on vagy egyéb csúcs droidon kell ott nyomni kiegészítő fizikai gombok nélkül. Így viszont akkor már gyakorlás/hétköznapi játék miatt is sokan megveszik az almákat és egyéb csúcs telókat és így egyre szűkül a gamer teló piaca.
ROG vonalon amúgy most a 8 és 8 Pro az aktuális verzió, de nem tudom, hogy mihez mit adnak esetleg akcióban.
Alternatíva lehet a Nubia Redmagic széria. Nagyon tetszetős telókat dobtak piacra (legalábbis nekem borzasztóan bejön) és technikailag is rendben vannak. Avagy esetleg Xiaomi Black Shark széria, de ez nem a legfrissebb ajánlat.Jó kis videó Bogtól:
MA!gazin S05E05 - gamer telefonok a csúcsmodellek ellenRAM/ROM kérdésre általánosságban viszont tudom a választ. Ezekből sosem elég és kell a minél több.
-
ggeleven
őstag
válasz st6969 #187341 üzenetére
4 évig volt Mi Note 10-em és a kijelző nem tört egyszer sem. Pedig esett és volt, hogy a gyerekek kezébe került és onnan pottyant ide-oda. Üvegfólia nélkül is bírta. Az üveg hátlap sarka viszont megroppant valahol valamikor, pedig szilikon tokban volt mindig.
[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
válasz ubyegon2 #187311 üzenetére
Persze simán lehet, hogy 13t-re esne akkor is a választás. De kell teszt és valós felhasználói visszajelzés, hogy tisztábban lássuk a képet.
Egyébként elég jó ajánlat a maga árszintjén az edge 50 Fusion, Pro és talán még az ultra is, szóval nem mondana nagy hülyeséget az illetékes.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz tranceplanet #187301 üzenetére
Elég pofásak az F6/F6 Pro specifikációi! Ha nem lenne a kezemben egy 13T, akkor most eléggé erősen elgondolkoznék ezeken.
-
ggeleven
őstag
válasz hunderbörd #187269 üzenetére
Ennyire kicsi sajnos már nincs.
iPhone 13 mini méretei: 131.5 x 64.2 x 7.7 mm, 5,4" és 141 gramm
Ami legközelebb van hozzá és nem idősebb 2 évnél:
Samsung Galaxy S22 146 x 70.6 x 7.6 mm, 6,1", 161 g
Samsung Galaxy S23 146.3 x 70.9 x 7.6 mm, 6,1", 168 g
Samsung Galaxy S24 147 x 70.6 x 7.6 mm, 6,2", 167 g
Asus Zenfone 9 146.5 x 68.1 x 9.1 mm, 5,9", 169 g
Asus Zenfone 10 146.5 x 68.1 x 9.4 mm, 5,9", 172 gEsetleg 2 fold, de ezek beszerzési MO-n nehézkes (de nem megoldhatatlan)
Google Pixel Fold Unfolded: 139.7 x 158.7 x 5.8 mm, Folded: 139.7 x 79.5 x 12.1 mm, 5,8"/7,6", 283 g
Oppo Find N2 Unfolded: 132.2 x 140.5 x 7.4 mm, Folded: 132.2 x 72.6 x 14.6 mm, 5,54"/7,1", 233 gDe ezek mind érezhetően nagyobbak kézben és zsebben is.
@vacs
Pacsi, ugyanazokat írtuk, csak nekem tovább tartott másolgatni a méreteket.[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
-
ggeleven
őstag
válasz cs.zs. #187242 üzenetére
Az átfutási idő és a minőség. Ki tudja, hogy a szürke bolt, aki saját hatáskörben javít az milyen cserealkatrészt szerez be? Ezzel nem gyanusítani akarok senkit, de ők sem a saját pénztárcájuk ellenségei, nyilván a rentábilis működés az elsődleges. Hivatalos viszonteladók szerződésibe sem látunk bele, hogy milyen és hol történő javítások vannak megendegve, csak vélelmezem, hogy sokkal szigorúbbak a szabályok. Pont volt említve két remek példa bedőlésre/eltűnésre és így járhat bárki, az is, aki 10+ éve a piacon van és akkor ugrik a granacia. Hosszú beszélgetéseket lehetne folytatni arról is, hogy 1000 telóból melyik gyártónak hányra van panasza (1. egyik sem fogja kiadni a számokat, 2. nem minden panasz jut vissza a gyártóhoz, 3. a panaszok egy részéért sem a gyártó a felelős, hanem user error lesz, stb stb). Lehet, hogy túl van spilázva a granacia kérdése (és akár a hosszú támogatás is), viszont aki pont abba a pár százalékba esik és nem tudja érvényesíteni, az eléggé pórul jár. Lehet bukik 150ezret azért, hogy spóroljon 20-30ezret vásárláskor. Persze ott van a másik oldal, hogy ha bejön és hibamentes az eszköz, akkor spórol sokat. Sokat lehetne erről beszélgetni, de azért érdemes megemlíteni szerintem. Ezzel nem a szürkék ellen szeretnék hangolni, eszem ágában sincs, ne értestek félre. Több 10ezer eladásuk van és annak nagyon kis része lehet a problémás. Vettem én is telót szürkéből, Kínából, szolgáltatótól és hivatalos viszonteladótól is, nem ódzkodom semmelyiktől sem (még egyet sem kellett soha gariztatni szerencsére).
Bog is rendszeresen érinti a témát MA!gazinokban, pl:
MA!gazin S02E36 - Áfacsalás és szürkeimport, avagy mitől lesz olcsóbb a telefon@csudri
Adott gyártónál kell megnézni, hogy ki viszonteladó és a bolt milyen garit/garipapírt ad. A nagyok többnyire mind hivatalos viszonteladók, ha nagy általánosságban kellene válaszolni.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
Bár nem tudunk semmit, hogy mire lenne szükség, de ezekből is vannak elég csajos színek (de nem kifejezetten fehérek). Az alábbiak kicsit értékhatár felett vannak! Ha esetleg szolgáltatói kedvezményetek is van, akkor nézzétek meg azzal az árakat. Csak ötleteket próbálok adni a szín miatt. Egyébként meg #187073 gejala jókat írt értékhatár alatt.
Samsung Galaxy A55 5G 8GB / 128GB Király lila
Samsung Galaxy A55 5G 8GB / 128GB Király jegeskék
Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 8GB/256GB Moonlight White
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8GB/256GB Aurora Purple
POCO X6 Pro 5G 12GB / 512GB, sárga ha bátor a lányka
Motorola EDGE 50 Fusion 12GB / 512GB Hot Pink
Motorola Edge 40 Mobiltelefon DS 8/256GB, MagentaEsetleg árszint alatt:
Motorola Edge 40 Neo Mobiltelefon, 12+256 DS, Barack20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
ggeleven
őstag
válasz aNorganiK_ #186974 üzenetére
Kb így kerestem én is és nálam Xiaomi 13T lett a befutó 175ért. Ha nem ódzkodsz a MIUItól, akkor simán felveheted a figyelőlistádra.
6,7", sík képernyő, pörgős hardver, jó fényképező, 67 wattos töltés (adapter a dobozban), IP68, 5G és 5 év frissítés (aminek a kiadása kicsit hektikus Xiaomi ökoszisztémában, de jön).20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Házi hangfal építés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Vezetékes FEJhallgatók
- Star Trek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával