- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
-
IT café
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggeleven
őstag
válasz
Honda567 #194438 üzenetére
Melyik verzió?
Redmi Note 14 sorozat 2025/01-től:
Redmi Note 14 Pro 3+1 év
Redmi Note 14 4G 4+2 év
Redmi Note 14 5G 2+2 év
Redmi Note 14 Pro 5G 3+1 év
Redmi Note 14 Pro+ 5G 3+1 évPOCO M5s 1+2 évvel jött ki 2022 6. hónapban, szóval 2024 7. hónapban véget is ért a támogatása.
-
ggeleven
őstag
válasz
Cyborg #194436 üzenetére
Hogy egy kicsit még pontosabbak legyünk:
Samu A15-25-35-55 4+1 év frissítéssel jött ki tavaly, de a mostani szériából az A16-26-36 6 év, az A56 pedig 7 év droid és biztonsági frissítést fog kapni. S23 széria 4+1, S24 és S25 széria 7 év teljes körű támogatást fog kapni. -
ggeleven
őstag
válasz
Brandynew #194404 üzenetére
Ezzel menjünk át inkább ide:
Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Device info szerint van 175 user app a privátomon és 92 a cégesem. Kéred a listát? -
ggeleven
őstag
válasz
Rowon #194339 üzenetére
EU gyártó már rég nincs, szóval ezt a kitételt el kell engedned sajnos. Illetve ezen az árszinten még ritka az ennyire hosszú támogatás. Jó esetben azért már van 3 droid főverzió és azon felül még 1 év biztonsági frissítés. Ha bírja a hardver, akkor persze utána is használható lesz.
Nothing 2(a) egy jó alternatíva ennyiért, ha nagyon nem akarsz másik kínai vagy dél-koreai terméket. Motorolat esetleg nem néztél? -
ggeleven
őstag
válasz
I02S3F #194280 üzenetére
Hess-hess nyulak! Milyen okostelefont vegyek? OFF topik vagy biztos van valami állatos totyik is.
Adjátok nekem a kis musszogót és nem lesz rá gondotok...majd én befűszerezem. -
ggeleven
őstag
válasz
Sgr_A #194256 üzenetére
Ehhez vegyen USB C- USB C kábelt is, ha nincs otthon, mert a dobozban egy USB A - USB C van csomagolva a Xiaomikhoz. Pl ikea SITTBRUNNUSB-C - USB-C, kék, 1 m 995 Ft
-
ggeleven
őstag
válasz
Brandynew #194213 üzenetére
Nem véletlenül drágább. De nem csak emag, hanem az összes hivatalos partner. Az olcsóbb boltokban csak saját bolti gari van és ki tudja, hogy milyen alkatrészekkel és minőségben javítanak. Van normális "szürke" bolt/bolthálózat, de mindig figyelembe kell venni, hogy a gari és a javítás milyensége kérdéses lesz.
MA!gazin S02E36 - Áfacsalás és szürkeimport, avagy mitől lesz olcsóbb a telefon -
ggeleven
őstag
válasz
FuRiONight #194195 üzenetére
Na de a következő években az éáj lesz a menő.
Persze Xiaomi is nyomatja, de Samu jobb benne most. Viszont ha ez nem annyira érdekes és ennyi Samu után kalandoznál egy kicsit, akkor simán X15U. Marha jó telefon, dicsérik sokan.
-
ggeleven
őstag
válasz
FuRiONight #194191 üzenetére
Marha nehéz kérdés! Mi a fontos neked? Mi kell inkább?
15 Ultra személyében egy kiváló, de az egész piacot figyelembe véve nem a legcsúcsabb fotós eszköz, amivel tudsz telefonálni is avagy az S25U személyében egy AI-ban erősebb, de fotóban lehet, hogy egy hajszállal lemaradott (de még mindig bőven átlag feletti!), nagyon hosszú támogatottságú készülék, ami a pennel és Dex-szel remek személyi asszisztens is akár?Minden összehasonlítást mást fog kihozni jobb vételnek.
-
ggeleven
őstag
válasz
dokee78 #194190 üzenetére
Amiben jobb a 13T Pro:
-120W töltés és van töltő a dobozban
- tud 8k videót rögzíteni, bár ez elég felesleges még
- tud LOG videót rögzíteni
- WiFi 7
- van vegán bőr hátlap
- szerintem jobb az ehhez kapható Nillkin Camshield ProAmiben jobb a 14T:
- 1 évvel frissebb droiddal jött és tovább is lesz támogatás
- egy picivel jobb a főkamera
- fényerősebb kijelző
- minimálisan könnyebb, kisebb és vékonyabb (van itthon 13T, ami méretben azonos a Proval és 14T is és észrevenni)Ha mindenképpen kell a log videó vagy WiFi 7 és szeretnéd nyüstölni az akksit 120W töltéssel, akkor a 13T Pro, de egyébként 14T szerintem. De ugye kinek mi a fontos.
-
ggeleven
őstag
válasz
eldoble #194163 üzenetére
Igen, ezen is túl vagyunk már.
Viszont itt a gyári 14T FAQ:
Phone Body
1. Q: What is the introduction of the materials of the Xiaomi 14T?
A: The Xiaomi 14T features a back shell made of Glass Panda-X or PU fiberglass board with bio-based PU. The middle bezel is crafted from PCR flame-retardant PC with 20% GF and die-cast aluminum HZH5.9. The lens is protected by Gorilla Glass 5 (GG5), and the solid buttons are made from KAP 6M13, SABIC bio-based PC-1414B, and TPU UJ95A.PCR: Polycarbonate Resin
PC: Polycarbonate
GF: Glass FiberPár képpel:
#194043 ggeleven
#194048 ubyegon2
#194052 CalderaTartalmaz alut, de kisebb mértékben (valahol 30%ot olvastam ha jól emlékszem). Ha teljes fém lenne, mint a 14T Pro, akkor lenne antennakivezetés az oldalán.
Összehasonlításként 14T Pro FAQ:
2. Q: What is the material of the Xiaomi 14T Pro?
A: Back shell material: glass battery cover, made of Panda X material;
Middle bezel material: 6 series aviation aluminum material (metal material);
Lens protection glass material: CGG5; -
ggeleven
őstag
válasz
st6969 #194107 üzenetére
A cégesem egy A35 és nincs bajom a közelségérzékelővel szerencsére, pedig telefonálok sokat. Rendszersebesség és a fotók is okék. Nincs előttem Mi8 kép, de azért azt a szintet kellene hoznia. OIS van benne, szóval a bemozdulástól kevésbé kell félni. Csúcsoktól természetesen messzebb van, de árban is más. Az "ingyen" hozzájutsz mit takarna? 2 év hűségért cserébe?
-
ggeleven
őstag
válasz
N_gy.Kr_st_f #194077 üzenetére
Ha kettő közül kell választani, akkor én 14T-re teszem a voksom. Technikai specekben jóval jobb.
-
ggeleven
őstag
válasz
szasanyi #194041 üzenetére
GsmArena összehasonításból:
Egyébként itt van egy 14T a kezemben. Tapintásra határozottan keményebb és más anyag, mint plastic hátlap, de nincs egy bevallottan fém keretes teló most a közelben, hogy összehasonlítsam azzal is.
14T FAQ szerint:
Phone Body
1. Q: What is the introduction of the materials of the Xiaomi 14T?
A: The Xiaomi 14T features a back shell made of Glass Panda-X or PU fiberglass board with bio-based PU. The middle bezel is crafted from PCR flame-retardant PC with 20% GF and die-cast aluminum HZH5.9. The lens is protected by Gorilla Glass 5 (GG5), and the solid buttons are made from KAP 6M13, SABIC bio-based PC-1414B, and TPU UJ95A. -
ggeleven
őstag
Aqua és notebook.hu biztosan hivatalos partner samsung weboldala szerint, ott most 114ezer, Eutonincs, MM és alza meg 118-120e. Feltételezve, hogy 6/128 GB elég lehet neki hosszabb távra. Ilyen körül bőven vannak 8/256 GB verziók más telókból. Nézzünk? Mennyire sürgős cserélni?
-
ggeleven
őstag
Jó a nagy akksi, de a hardver kicsit koros már. Persze S4hez képest jobb lesz, de az ezen az árszinten elérhető többi telóhoz képest már nem biztos. Redmi/Poco vonal szerinted mennyire lenne neki idegen vagy esetleg Mororola vagy Nothing Phone? Megnéznék egy mamit, aki állítgatja a Glyph-t.
-
ggeleven
őstag
válasz
Mustármag #193937 üzenetére
Tudom, belenyúlok a darázsfészekbe, de szerintem igen. Ez persze nem jelenti azt, hogy valakinek ne lehetne tökéletesen elég egy G54 5G. Ha viszont belefér a keretbe egy NP2a, akkor szerintem összességében egy jobb és egyedibb készüléket kapsz. De bejöhet a képbe az is, hogy kinek mire kell. Egy S24 Ultra is lehet jobb készülék, mint a 14T-m, de ha nem használnám ki, akkor én el sem gondolkozom a beszerzésén.
Általánosan úgy fogalmaznék, hogy a legtöbb esetben (de messze nem mindig!) megvan az oka, hogy egyes típusok többe kerülnek. Az erősebb hardver, jobb kijelző, jobb kamera, több mérnökmunkaóra tervezésnél, magasabb szintű minőségellenőrözési folyamatok, hosszabb támogatás, erősebben átszabott OS és az erre fordított munkaórák, stb, stb mind emelhetik az árat. -
ggeleven
őstag
válasz
dokee78 #193933 üzenetére
Android 15 és HyperOS 2.0? -> Igen ez most az aktuális.
Némi negatívum az egész cégre nézve (mindegy, hogy Xiaomi, Redmi vagy Poco) a frissítések hektikussága. Van készülék, amire kicsit döcögve, lassan érkezik, miközben meg lehet, hogy egy egy évvel korábbi modell meg már meg is kapott újabbat. Jönnek a beígért időig szerencsére és EOL után is használhatók, de nem segít, hogy ennyire sok típus van és ennyire sok felé kell figyelniük.
A másik hátrány, hogy egyre nehezebbé teszik a BL nyitását és így másik ROMok feltevését. Kevés embernek számít, ők viszont szívatva vannak és lesznek is. -
ggeleven
őstag
válasz
dokee78 #193925 üzenetére
Nekem 14T van (előtte meg 13T volt) és részemről simán ajánlott készülék, ha a technikai tudást és rendszert nézzük. NP3A-ban viszont van egyediség, nekem szimpi, de hardverben azért nem egy szint. V40 Pro-nak kerekített a kijelzője, ami sokaknak nem jön be használatban közben és jóval nehezebb védeni is. 3,5 évig használtam Mi Note 10-et, szóval tudom milyen együtt élni egy ilyennel.
Illetve hardverben ez is egy fokkal visszafogottabb, mint a 14T és nem sok hírt láttam a beígért frissítésekről, ennek utána kellene nézni.
Hja és full off, bocs Viktor, de csak ide aktuális ezután a hsz után.
adatlapom hsz számokkal
kép -
ggeleven
őstag
válasz
ubyegon2 #193880 üzenetére
Gemini szerint (+ a 15ös széria):
A Xiaomi és a Leica partnersége 2022-ben kezdődött, és azóta több Xiaomi telefon is megjelent Leica optikával és képfeldolgozási technológiával. Íme egy lista a Leica objektívet használó Xiaomi telefonokról:
* Xiaomi 12S széria:
* Ez volt az első Xiaomi széria, amely a Leica-val való együttműködésből született. A Xiaomi 12S, 12S Pro és 12S Ultra modellek Leica Summicron lencsékkel rendelkeznek.
* Xiaomi 13 széria:
* A Xiaomi 13 és 13 Pro modellek is Leica kamerarendszerrel vannak felszerelve, a hardvertől a szoftveres képfeldolgozásig.
* Xiaomi 14 széria:
* A Xiaomi 14 szériában a Leica Summilux lencsék találhatóak meg, ami a fényérzékenység és a képminőség javulását eredményezi.
* Xiaomi 14T széria:
* A Xiaomi 14T a Leica finomhangolási szakértelmével ötvözi a leggyakrabban használt fókusztávolságokat.
Fontos megjegyezni, hogy a Leica együttműködése a Xiaomi-val nem feltétlenül jelenti azt, hogy a teljes kamerarendszer a Leica terméke, hanem inkább a lencsék és a szoftveres képfeldolgozás terén való közös fejlesztést jelenti. -
ggeleven
őstag
válasz
cs.zs. #193842 üzenetére
Arra még érdemes figyelni, hogy a kampány leírása szerint 0:00ig élnek a kuponok, de többször jártam már úgy, hogy 23:00 után már nem működtek. A szerverek a román időzónára vannak állítva és ők eggyel előrébb járnak.
Többször jeleztem már az ügyfélszolgálatnak, de nem tudom, hogy mostanra javítva lett-e. Ha nem felejtem el este tesztelem.
Volt már egyébként, amire utólag is megkaptam a kedvezményt egyedi elbírálás alapján, de 1 hét levelezésbe került (23:00-éjfél között lett leadva). -
ggeleven
őstag
válasz
ubyegon2 #193838 üzenetére
Mentségedre legyen mondva, hogy emagon extra módon figyelni kell. Íme néhány Redmi Note 13 Pro hirdetés, ahol nincs se jó ár, se kupon. Könnyen lehet, hogy pont ezekre néztél rá: 1 2 3 4 5 6
Ez a keresett termék linje: Xiaomi Redmi Note 13 Pro 8/256 GB emag forgalmazás, ~94ezer Ft és -10% mindegyik színre, ha egy másik kampányos terméket melléteszünk.
Forgalmazótól, színtől és tárhelytől függ, hogy mire van kupon. Ilyenkor legcélszerűbb a kampány oldala felől közelíteni. -
ggeleven
őstag
válasz
ubyegon2 #193835 üzenetére
Ne terjessz légyszi hülyeséget!
Legalább annyira vedd a fáradságot, hogy rákeresel mielőtt ilyet írsz. Emagnál mindig hétfő éjfélig tart az elektro hétvége!
Aktuális kampányoldal -
ggeleven
őstag
válasz
Rottweiler89 #193743 üzenetére
Na igen, ez már tetemes árelőny az S25 javára. Pixel 9 Prora azért még ránézhetsz szerintem is.
-
ggeleven
őstag
válasz
Rottweiler89 #193728 üzenetére
Én személy szerint simán rárepülnék az X15re, ha csak az S25tel hasonlítjuk össze. Mondjuk én könnyen mondom, mert ősidők óta használok MIUIt.
Melyikhez milyen áron jutnál hozzá? Néztél mást is esetlegbhasonló árszinten?
-
ggeleven
őstag
válasz
Rottweiler89 #193725 üzenetére
Nincs fekete vagy fehér válasz. Mondom ezt úgy, hogy az egyik zsebemben Samu, a másikban pedig egy Xiaomi van. Én személy szerint jobban szeretem a MIUI/HyperOSt, de sokan meg pont fordítva vannak. Kollégák/ismerősök tudnak szenvedni egy UI váltáson rendesen, hiába droid mind a kettő, de van akinek meg sem kottyan. Mind a kettő rendszer stabil, szinte teljesen bugmentes és gyors, szóval emiatt nem kell aggódni. Samu némileg előrébb jár AI integrációban, mint a Xiaomi, ha ez számít. Illetve ha vannak Samu okoseszközeid (óra, smarttag, stb), akkor az is döntő lehet. Xiaomi okoseszközök ugyanúgy működnek minden telóval. Frissítés kiszámíthatóbb a Samunál, mint a Xiaominál, de mindegyik hosszan lesz támogatva.
Technikai specben viszont az X15 jobb, mint az S25.
Jobb kijelző, 5400 mAh vs 4000 mAh akksi, sokkal jobb töltés (vezetéken 90W vs 25W, vezeték nélkül 50W vs 15W) és ugyanabból a vasból +10% sebességet kihoztak. Apróság, de van 2 fizikai SIM kártyahely és infra is. -
ggeleven
őstag
Nem futottam még bele hasonló oldalba, ahol erre lehetne szűrni, de mindegyik gyártó közzéteszi ezt bemutatáskor. Xiaomi pontos dátumot ad meg az tuti. Egyenként meg kell nézni a kiszemelteket. Akkor sem hal meg a teló, ha nincs már rá droid vagy biztonsági frissítés, ellenben pl pont a banki és egyéb fizetős appok szükségessé tehetnek X időnél nem régebbit. Ki tudja mit hoz a jövő. Egyre fontosabb lesz a hosszú támogatás, de az már más kérdés, hogy a mostani vasak mennyire tudnak majd jól mrghajtani pl egy droid 20at.
-
ggeleven
őstag
-
ggeleven
őstag
válasz
guftabi96 #193594 üzenetére
Mit takar az SOS? Most azonnal kell vagy meg tudjátok várni az új Samu széria árait?
Az A36 procija kicsit jobb, mint az A35-é (ezét kapta meg amúgy az A26), valamint jobb a kijelző, a töltési sebesség (45w vs 25w), hosszabb a támogatás (6 év mostantól vs 4 év tavalytól) és még vékonyabb is (7,4 mm vs 8,2 mm).
A56 - A36 összevetésben nyilván az 56 nyer, de nem sokkal. Ki van ez mérve patikamérlegen.
Fém keret, erősebb és némileg takarékosabb proci, kicsit jobb kameraszett. Szerintem nem biztos, hogy megéri a plusz 10ezreket.
Azonos árszinten azért nem annyira kényeztet a Telekom. Honor 200 vagy 14T lehet jó alternatíva első körben, másodikban pedig RN 13 Pro+, RN 14 Pro vagy Moto Edge 50 Neo. Gondolom szülőknek nem kell eszement erős hardver és semmi ilyesmi, ugye?
-
ggeleven
őstag
válasz
spgabor #193515 üzenetére
A Xiaomi 15nek tegnal volt a bemutatója és még csak most lehet leadni az előrendeléseket, szóval arról biztosan nem lesz tapasztalata senkinek. YouTubeos srácok kaptak már korai tesztpéldányt, abban még pár dolog korlátozva volt, de elégedettek vele. Ha ráér a vásárlás, akkor várj kicsit és lesz infó arról is (bár akkor meg lecsúszol az ingyen porszívóról). I16ról és S25ről is jók a vélemények, de az iPhone pl jobban fogja tartani az árát várhatóan. Innentől már egyéni preferencia, hogy zárt vagy nyitott rendszert szeretnél-e használni, melyik AI szimpibb, mennyi bízol a szervízháttérben, stb. Ezek mindegyike jól használható készülék lesz a következő években.
-
ggeleven
őstag
válasz
fecke78 #193502 üzenetére
Már vannak árak: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
A fekete és a fehér Phone (3a) 137.990 forinton nyit 8/128 GB-os memóriacsomaggal, és 157.990 forintba kerül 12/256 GB-os felszereltséggel, kék színből pedig csak ez utóbbi memóriakiosztás opció. A március 4 és 10 között leadott rendelések mellé 45 wattos töltőfej jár.
A Phone (3a) Pro ezzel szemben csak két színben (fekete és szürke) és egyfajta memóriacsomaggal kerül majd forgalomba, ami számszerűsítve 12/256 GB-ot jelent és 186.500 forintot kell fizetni érte. Ezt a modellt egyelőre még nem lehet megvásárolni, csak március 11-től lesz elérhető. -
ggeleven
őstag
válasz
cs.zs. #193235 üzenetére
Érdekes egyébként visszanézni, hogy az itthon 2018ban megjelent P20 Pro milyen specekkel rendelkezett. Még most nézve is tök korrekt! Sokan még a mai napig nem ugorják meg ezeknek egy részét 7 (!) évvel később a középkategóriában. Igen, többek között rád nézek szemét Xiaomi...
- IP67-es por- és vízállóság
- 6/128 GB UFS tárhely
- 6,1" OLED
- 4k 60 fps, h265 kódolás
- USB 3.1
- DisplayPort támogatással rendelkező USB-C port
- PC mód
- szuper OIS kamera kiegészítő modulokkalÉrdekes lett volna a verseny, ha nincsenek az korlátozások ellenük. Biztos vagyok benne, hogy nagyobb lett volna a nyomás a többieken, hogy őrült módon fejlesszen mindenki és ne csak egy kicsit licitáljanak az előző modellekre. Mi felhasználók jól jártunk volna. Attól most elegánsan tekintsünk el, hogy melyik nagyhatalom melyik világcégénél van meg minden digitális rezdülésünk.
-
ggeleven
őstag
válasz
Honda567 #193224 üzenetére
Sajnos az általános drágulás minden árat felvert a használt piacon is az elmúlt években. Igazából nem is a cuccok túl drágák/vannak túlárazva minden esetben, hanem mi keresünk keveset.
Eszem ágában sincs más zsebében turkálni, de a gyakran felmerülő 60ezres határ bizony nagyon sok kompromisszummal fog járni. 1-2 lidlös várásárlás árából sajnos nehezen lesz meg a jó kamera, a hosszú támogatás vagy a nagy tárhely.Vannak persze opciók, de vadászni kell és lenyelni a békát, hogy nem lesz meg minden a kívánságlistáról.
-
ggeleven
őstag
válasz
Desmond0901 #193217 üzenetére
A 14 nagyon baba készülék minden téren és még kompakt is, de már 1 éves amúgy.
Házon belül kb a 14T Pro lehet vele pariban. Utóbbi kicsit frisebb hardver, de azért van eltérés bőven specekben.
A 15 egyébként októberben már megjelent Kínában (MA hír) és márciusban szokott lenne a globális premier, bár a mostaniról még nincs pontos megjelenési dátum. Tavaly febuár 25.-ei hír volt róla (ekkor volt a hivatalos bejelentés), hogy március 1.-től kaphatók is. 24 , mi-home A 15 ára még jó kérdés, a héten a 15 Ultrát mutatják be árral. -
ggeleven
őstag
válasz
Jack72 #193214 üzenetére
Én személy szerint nagyon szívesen segítek, ha időm engedi és van is valami fogalmam/tapasztalatom. Freeman007 kérdése már összetettebb volt, arra nem álltam neki válaszolni telón.
Kíváncsiság kedvéért megnéztem és csak ehhez a válaszhoz 49 megnyitott oldalt tudok kapcsolni a Chrome előzményekben és volt amit többször is megnéztem.
Szerencsére többen is megköszönik a tanácsokat, akár hetekkel később privátban, amikor már használnak egy készüléket és az itt már nem látszik. Ezek jó visszaigazolások. A szimplán nem válaszolókkal nem kell foglalkozni.
-
ggeleven
őstag
válasz
Freeman007 #193207 üzenetére
Nem véletlenül nem írt senki.
Több dolgot is el kell engedni, mert annyira alacsony árszintet jelöltél meg.
- kis telefon már csak prémium kategóriában van (használtan is drága)
- belépős Snapi proci semmivel sem jobb átlag felhasználói szemmel, mint egy MTK
- jobb fotóhoz nagyon jól jönne egy OIS, de újban ezen az árszinten ritka, mint a fehér holló
- hosszú táv nem nagyon lesz, főleg ha 1-2 éves használt is szóba jöhet
- minél tisztább droid Google Pixelen van, legjobban a Moto közelíti meg, mindenki más erősen átdolgozott rendszert használÚjként volt nemrég Motorola Moto g54 Power Edition 63-64 körül emagon, ami kompromisszumokkal, de kb megfelelne a fentieknek.
Használtan legközelebb árban a Pixel 6ok vannak 70e körül vagy Moto Edge 40 és 40 Neo 60-70e között, ha tényleg kell a minél csupaszabb droid. Ha nem, akkor Samu A33-A53, S21-S21 FE, de ezek már mint 2-3 éves telók. -
ggeleven
őstag
válasz
Cheif #193138 üzenetére
Nem rossz, de annyira elragadtatva sincs a tesztelők. MA teszt összefoglaló
Mi hozható még el ingyen avagy minimál áron (bár előfizuban úgyis beszedik, de ettől most elegánsan tekintsünk el)? -
ggeleven
őstag
-
ggeleven
őstag
válasz
Foglalt név #192955 üzenetére
Egy nagyon kb árszintet tudsz mondani? 60e vagy 120e vagy 250e? Maradnátok Xiaomi vonalon vagy annyira nem használja, hogy számítson az OS?
-
ggeleven
őstag
Még egy olcsóbb amoled kijelző is szebb, jobban látható és ezáltal élvezhetőbb (pláne napfényben), mint egy kevés fényerős IPS. Én simán afelé mennék.
-
ggeleven
őstag
válasz
Franz51 #192890 üzenetére
14T-t használok és meg vagyok vele elégedve. A kijelző pöpec, a képek elég jók, az általános sebesség bőven elég. A topicja nem nagyon pörög, ami nem rossz hír, mert kevesen jönnek problémával.
AI működik szépen. Egy példa: a hétvégén pl olasz nyelvű insta videót néztem élőben angolra fordítással. Persze nem tudta tökéletesen lefordítani a csapat öltözőben örjöngését, de ha valaki a kamerába/telefonba beszélt, akkor az egész jól megvolt és utána meg lehetett nézni a kész szöveget is. -
-
ggeleven
őstag
válasz
Tamás1966 #192879 üzenetére
A töltőadásnál nem a csomagolás számít, hanem a forgalombahozatal ideje. Ha most talál valaki töltős telót, akkor az még biztosan tavaly lett forgalomba hozva. Ahogy fogynak ezek a készülékek ez egyre ritkább lesz. Nem csak nálunk, hanem szomszéd országokban is ez lesz a szitu.
-
ggeleven
őstag
válasz
Rekro #192873 üzenetére
Pixelek mellé akcióban 250 körülre be tudnak csúszni ezek is:
HONOR 200 Pro 12GB/512GB
Xiaomi 14T Pro 12GB/512GB200-220 körül pedig van Xiaomi 14T 12/256 és 12/512 GB is, valamint Motorola EDGE 50 Pro 12GB / 512GB sem rossz alternatíva.
Mutass pár képet neki róluk és lehet egyből szerelmes lesz valamelyikbe és utána bele lehet menni a technikai specifikációkba.
RAM, háttértár, töltés, IP védelem, kerekített kijező meg ilyenek.
-
ggeleven
őstag
válasz
Tamás1966 #192835 üzenetére
Nem teljesen igaz, mert a Redmi Note 14 Pro+ is idén januárban debütált itthon. A14 alapú Hyper 1-en indult és 2028ig ígérnek főverziófrissítést (illetve a szokásos +1 év security). Annyi előnye van, hogy ez hivatlosan értékesített készülék, míg a Poco nem. Persze lehet kapni megbízható helyen is és frissítés is ugyanúgy lesz, ettől nem kell félni. Gari viszont csak bolti lesz mindenhol.
Poco A15 alapon Hyper2-vel jött és minimum 3 év főverziófrissítést + 1 év securityt kap az is. -
ggeleven
őstag
válasz
cs.zs. #192758 üzenetére
Teljesen jó listát szedtél össze, csak a tárhelyre akartam reagálni.
Egyébként még ezek jutnak eszembe:
Vivo V40 5G 12GB/512GB dícsérek a tesztben a srácok
Poco X7 Pro 12/512 GB, de nincs hivatalos forgalmazásban és gyengébb fotóban, mint a többi
Oneplusból a 12R lenne jó ide, de drágább és már ki is futott -
ggeleven
őstag
válasz
Tamás1966 #192720 üzenetére
Ne csak ebből a topicból indulj ki. Sokan cserélnek 1-2 éven belül ismerősi körben és a lecserélt készülék megy gyereknek vagy nagyszülőnek. Egyes cégeknél szintén szokott lenni csere akkor is, ha semmi baja a készüléknek, de ők szintén nem fognak idejönni kérdezni.
Aki viszont 3-4-5 éves telót cserélne és közben nem követte a piacot az viszont jól is teszi, hogy nézelődik, utánaolvas és kérdez. Ez pont az az időintervallum, amikor a techiparban lehetnek jó újdonságok vagy alsóbb kategóriába leszivárgó jó tulajdonságok (pl Amoled kijelző ujjlenyomatolvasóval).Egyébként egyáltalán nem ÁK-val van baj, ne keverd össze a dolgokat! ÁK nagyon hasznos weboldal! Viszont jogutód (és következmények) nélkül megszűnő cégekkel nagyon kell vigyázni. Előre persze nem lehet tudni, hogy mi fog bedölni.
-
ggeleven
őstag
válasz
cs.zs. #192715 üzenetére
Na de 4-5 év múlva mennyire lesz elég ez a vas az akkori droidnak és appoknak? Sajnos semennyire.
Hiába a hosszú támogatás alsó polcos termékekre, ha nem lesz mi meghajtsa. Ramból minimum 6 GB-re mennék én is. Onnantól meg már egyéni preferencia, hogy kinek mi tetszik.
-
ggeleven
őstag
válasz
NeoPampalini #192468 üzenetére
A05 gyakorlatban is 6,7". Ha ez a méret oké, akkor A25 vagy A35 akcióban teljesen jó lehet, ha már ismerős a Samu rendszere és meg is vagy vele elégedve. Ha más rendszert néznél, akkor Xiaomi Redmi Note 14, Xiaomi Poco X7 vagy X6, Moto G84 is jó lehet.
-
ggeleven
őstag
válasz
Tukolp #192432 üzenetére
Ha nincsenek mentve a jelszavak, akkor nincs az az app, ami átvinné a semmit.
De ez már sokkal inkább Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topikba tartozó kérdés, folytassuk ott inkább. -
ggeleven
őstag
válasz
Tukolp #192427 üzenetére
Mi Mover néven fut. Áthoz szinte mindent. Ha valami nem megy újabb droidon biztonsági okokból, akkor azt persze nem, illetve saját belépést igénylő appba persze külön be kell lépni.
Ha jelszavaid mentve vannak Google fiók alá és az újon is belépsz és be van kapcsolva a szinkronizálás mindkettőn akkor persze áthozza a jelszavakat is. -
ggeleven
őstag
válasz
Zsolt,72 #192421 üzenetére
Csak ironizált nyugi.
Megfelelő esetben nyilván lehet iphonet is ajánlani. Mondjuk egyre ritkábban van ilyen, mert aki eddig is almás volt az egyszerűen cserél párral újabb verzióra és boldogan használja tovább és nem jön ide tanácsért. Aki meg rendszert cserélne droidról iosre az pedig megnézi, hogy az adott keretösszegbe mi fér bele és megveszi a kínálat tetejét. Viszonylag egyszerűen átlátható és következetes az almás paletta és sokan könnyen tudnak belőle választani. -
ggeleven
őstag
-
ggeleven
őstag
válasz
Viktor0610 #192261 üzenetére
Nem, semmi ilyen.
Asszonypajtásnak kellene telefon és megfordult a fejemben, hogy készségesen odaadom neki a 13T-t és én meg veszek helyette egy 14T-t.
Itthon porosodó teló beadásával MM-ben 140 körül lenne (ma voltam bent kalkulálni Okospultnál) és kb ennyit is gondoltunk költeni. Kicsit túlzás volt a ráfizetés nélkül mondat, de tételezzük fel, hogy annyit amúgy is kiadánk. A nagyon óvott 13T-met jobbnak gondolom, mint a 120-150ezres telókat Xiaomi vonalon.
-
ggeleven
őstag
Ha nincs ráfizetés, akkor egyből cserélnétek Xiaomi 8/256os 13T-t egy 12/512es 14T-re vagy várnátok vele holnapig?
-
ggeleven
őstag
válasz
cs.zs. #192210 üzenetére
Egyetértek! Ha bemegyünk a Note 13 Pro+ topicba, akkor biztosan ott is lesz egy csomó elégedett user, bár nem biztos, hogy mindenki be is fogja írni. Sőt alapfelvetés, hogy legtöbben akkor jönnek fórumozni, ha valami gondja van és nem dícsérgetni. Ha nem frissen bemutatott készülékről van szó, akkor én hónapokat visszaolvasok az adott topicban, hogy lássam mi foglalkoztatja a használókat. Na meg egy ember vélényéből még ne feltétlenül indulj ki, még ha az enyémről is van szó.
Be kell nézni mindkét kiszemelt topicjába, hátha látsz más véleményt is, mint az én elfogultam.
-
ggeleven
őstag
válasz
virib #192203 üzenetére
Redmi Note széria mindig is egy polccal lejjebb lesz, mint a saját név alatt kiadott telók, meg ha technikai specekben egyébként nem rosszak vagy esetleg még jobb is. Tavaly többek között Redmi Note 13 Pro+ ellenében döntöttem a 13T mellett. Az jó kérdés, hogy a most debütáló Note 14 széria milyen ezzel összehasonlítva. Nem akarom mindenáron propagálni, de személyes tapasztalat alapján mondom, hogy tényleg egy jó készülék a 13T, nekem bevállt.
-
-
ggeleven
őstag
Mediamarkt készülékbeszítással van valakinek gyakorlati tapasztalata? iPhone 8 például még játszhat náluk van inkább újabb típus? Hívtam az ügyfélszolgálatot, de neki nincs konkrét típuslistája és a fizikai boltba irányított, hogy majd az okospultban megnézik és ajánlanak valamit.
-
ggeleven
őstag
válasz
szasanyi #192075 üzenetére
Minden gyártó a kiadástól vállalja az X év frissítést. Avagy mire gondolsz támogatás alatt? Android főverziófrissítés avagy belevennéd a szokásos +1 éves biztonságit is?
Ha droid frissítés kellene mostani vásárlástól min 4 évig, akkor azt kb csak olyan Samsung fogja megugrani, amire a bejelentéskor megígérték a 7 évet (vagyis 5+2). Az már messze vezető kérdés, hogy egy olcsóbb vas hogy fog meghajtani egy A19et az akkori várhatóan elég erőforrásigényes AI funkciókkal (avagy csökkentett képességű rendszert fogunk kapni ezekre a telókra).#192077 Tamás1966
Azt jól gondoltad, hogy azzal jött ki, de már kapott A15 alapú frissítést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Exkluzív órák
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Huawei Y7 2019 Dualsim kártyafüggetlen dobozában
- Hófehér karcmentes Huawei P30 Lite 128GB független dual sim
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest