Hirdetés
-
IT café
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz
tpeter77 #48052 üzenetére
Sem a WIFI sem az OpenWRT jelszava nem volt túl egyszerű. Nem tudom azt sem, hogy WAN felől jött-e be vagy WIFI-n keresztül, netán a PC-n keresztül de a PC 3 napja be sem volt kapcsolva, persze lehet, hogy már napok óta betört az a valaki, csak nem rögtön esett neki az adataimnak. Viszont az biztos, hogy a HDD tartalmát akkor törölte le amikor épp tableten néztem a HDD-ről egy filmet BubbleUPNP-n keresztül. Tehát akkor sem volt bekapcsolva a PC.
Az a baj, hogy mivel nem tudom melyik oldalról törtek be, nem tudom milyen irányba induljak el a védelem kiépítésében.Ja, azt nem tudom írtam-e, de már aznap elkezdett egy torrentet letölteni valaki az ncoreról, gondolom a HDD-n lévő (amíg még megvolt) .torrent fájlból kiszedte a passkeyt és felhasználta magának)
Egyelőre a következőket tettem meg az ügy érdekében:
- A PC-re Comodo firewallt tettem, lefuttattam egy Hitmant, Malwarebytet, Bitdefenderrel végigvizsgáltam mindent.
- a wifit MAC szűrésre állítottam, SSID-t elrejtettem, bonyolult jelszóval védem
- router admin jelszó megváltoztatva
- a router alapértelmezett IP címét áttettem máshová, egy nagyon kacifántos címre
- Samba megosztás jelszóval lett levédve
- semmi felesleges port nincs forwardolvaVan még valami amit meg tudok tenni, hogy a lehető legjobban megnehezítsem a dolgát legközelebb ha be akar jönni?
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30% : FRISS SZÁLLÍTMÁNY!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás Számítógép! Rog Maximus VIII / I9 11900K / 7900XTX 24GB / 32GB RAM
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Samsung M5 Smart - 27" VA - Beépített WiFi & Bluetooth - Apple Airplay - HDR10 - sRGB 99%
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest