Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Melorin

addikt

válasz tpeter77 #48052 üzenetére

Sem a WIFI sem az OpenWRT jelszava nem volt túl egyszerű. Nem tudom azt sem, hogy WAN felől jött-e be vagy WIFI-n keresztül, netán a PC-n keresztül de a PC 3 napja be sem volt kapcsolva, persze lehet, hogy már napok óta betört az a valaki, csak nem rögtön esett neki az adataimnak. Viszont az biztos, hogy a HDD tartalmát akkor törölte le amikor épp tableten néztem a HDD-ről egy filmet BubbleUPNP-n keresztül. Tehát akkor sem volt bekapcsolva a PC.
    Az a baj, hogy mivel nem tudom melyik oldalról törtek be, nem tudom milyen irányba induljak el a védelem kiépítésében.

Ja, azt nem tudom írtam-e, de már aznap elkezdett egy torrentet letölteni valaki az ncoreról, gondolom a HDD-n lévő (amíg még megvolt) .torrent fájlból kiszedte a passkeyt és felhasználta magának)

Egyelőre a következőket tettem meg az ügy érdekében:
    - A PC-re Comodo firewallt tettem, lefuttattam egy Hitmant, Malwarebytet, Bitdefenderrel végigvizsgáltam mindent.
    - a wifit MAC szűrésre állítottam, SSID-t elrejtettem, bonyolult jelszóval védem
    - router admin jelszó megváltoztatva
    - a router alapértelmezett IP címét áttettem máshová, egy nagyon kacifántos címre :D
    - Samba megosztás jelszóval lett levédve
    - semmi felesleges port nincs forwardolva

Van még valami amit meg tudok tenni, hogy a lehető legjobban megnehezítsem a dolgát legközelebb ha be akar jönni?

Új hozzászólás Aktív témák