Új hozzászólás Aktív témák

  • freeknight

    őstag

    válasz Nerd #153789 üzenetére

    Ezek sajnos tények. Az a kérdés, hogy ki mire következtet belőlük. Évek óta konjunktúra van, a nagy könyv szerint ezután mindig válság következik.
    Én azért is vagyok óvatos, mert az én családomat érzékenyen érintette az előző válság. Apukám a mostani autómra vett fel svájci frank alapú hitelt 2007-ben. Oké, biztos azt mondod hülye volt, de tisztán emlékszem, hiába voltam csak 15 éves, hogy az ÖSSZES márkakereskedésben (Opel, Skoda, Suzuki, Ford) anyum óvatos kérdésére, miszerint mégis mennyire mehetnek fel a havi törlesztők, az volt a válasz, hogy ugyan, ne aggódjunk, max 1-2 ezer forinttal. Még szerencse, hogy apum ennek ellenére úgy vette fel a hitelt, hogy ha kell, még a 3x-át is ki tudja nagy nehezen nyögni. 2009-ben épp a 3x-át kellett fizetni a kezdő törlesztőnek. Félelmetes belegondolni, mennyi csokos hitel van most, csak most nem kocsikra, hanem házakra, jelzálog fedezettel. Én szerencsére hitelmentes vagyok egy 200ezres fennmaradó diákhitelt kivéve, még mielőtt.

    Magnum_: nem nagy pénz persze. De a teljes állomány kapta ezt az összeget, ezeknek az embereknek nagy részének (hadnagy rang alatt) a havi fizetése nettó 160-180. Ehhez mérten igencsak nagy pénz. A minisztérium, igazságszolgáltatás nagyon más fizetési osztály ehhez képest, és sokkal kevesebben is vannak, mint a rendvédelmi dolgozók.
    Az meg, hogy burkoltan lehazugozol, kicsit rosszul esik, bár megértem, hiszen a neten bárki bármit állíthat arctalanul. Bár nem értem, miért olyan hihetetlen, hogy az embernek van egy mérnök rokona, aki Németországban dolgozik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák