- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
+Pietrosz
Igen, ezért is írtam, hogy csak közel a felére, de az átváltást nézve is lehetett látni, hogy ethereumosítva is 680mhs vs 25? volt a 2. legnagyobb ravené.
Ugye a srácnak az jött ki az ASIC kivonás után is, hogy 0.1$-os kWh áramköltségen, kb 0.2-0.25$ lenne a profit. Idehaza ugye 30%-al drágább ennél az áram, szóval nálunk ez kb 0.1-0.13$ lenne. Kérdés... napi 38-40Ft profit-ért vásárolnátok 350e-res kártyákat? -
kenwood
veterán
Nekem meg a napi 38-40 forint is soknak tunik.
Ugye 3070-rol van szo,aminek olyan 150-200k lenne a realis ara.
Ez napi 40 forinttal szamolva eleg gyorsan meglenne.2019-2020-ban nem nagyon volt ilyen gyors megterules egy kartyara sem.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Danex
addikt
válasz kenwood #73902 üzenetére
napi 40Ft mellett, az évi 15000Ft, 10 év ROI szerintem nem túl gyors .
És most ezek olyan számok amik mondhatni egy bullrun alatti szám. 2019-2020ban az addigi ATH 1/10edén volt az árfolyam. Ha a 10x növekedne az árfolyam akkor lenne ott, hogy 1 éves ROI és lenne 0-án + a kártya akkori ára, vagy vehetne belőle most cryptót és akkor 10X pénze van nem pedig 2X.
Bányászni úgy, hogy kizárólagosan csak az árfolyam emelkedése esetén leszünk elégedettek szerintem nem megérős. Akkor éri meg bányászni, ha stagnáló árfolyam mellett is jó hozamunk van (ugye ekkor a HODL semmit nem termel, de a bánya igen). -
BeZol
őstag
Ha esetleg valakit érdekel X570-es "rigtapasztalat": ideiglenesen beraktam az X570-es dark hero lapomat a rigbe az 5950X-el párosítva (kihullott egy irodai gép, gyors megoldás kellett, és a rigben levő 8700K volt az ésszerű lépés).
Jelenleg 8 videókártyám van, de csatlakozó-ügyileg 7et tudtam rákötni az alaplapra (4es elosztó és 3db sima riser), így most a 6600 XT ideiglenes megpihen.
Nálam eredetileg 5 kártyát ismert fel, további mókolással 6ot, végül sikerült 7et is. A köztes időben boot-loop-ba került és csak bios resettel tudtam újra észhez téríteni.A megoldás, ami nálam bevált:
- above 4g decoding engedélyezve
- csm letiltva
- pci-geneket pedig 2-esre raktam (automatán ment max 5 kártya, gen 1-el max 6) -
EQMontoya
veterán
Binance kartya masnak is szarakodik? Nem tudok vele fizetni.
Same rules apply!
-
MeKTibor
junior tag
6700 Xt-ről tud vki feltenni HW-infós képet bánya alatt? (hőmérségletek érdekelnek)
Köszi -
kenwood
veterán
válasz MeKTibor #73910 üzenetére
Melyik 6700xtrol a 40-50 kozul ?
Milyen korulmenyek kozott levo kartyarol szeretnel kepet?
Egy darab zart hazban, vagy rig klimas helyisegben ?
Ha rig,hany centire vannak egymastol a kartyak,hany kartya van a rigben, es mennyi a teremben ?
Mekkora a terem merete ?
Mekkora a klima teljesitmenye ?[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
MeKTibor
junior tag
válasz kenwood #73912 üzenetére
varmi2: köszi
kenwood: Valóban lehetett volna specifikálni pontos összevetéshez, viszont én csak egy nagyságrendi számra voltam kiváncsi. Nyilván ahogy írod nem mind1 h milyen körülmények között működik, így tényleg nem lehet összevetni 1 az 1-ben. Átfogalmazva az eredeti kérdést: annyi érdekelt, h ki milyen hőfokok mellett futtatva tartja elfogadhatónak a 0-24-es bányát. Ha megadom a fenti paramétereket 5 féle kártya távolság mellett, tudsz képet küldeni?
-
kenwood
veterán
válasz MeKTibor #73913 üzenetére
Ha csak nagysagrendelileg erdekel, akkor valahol 60 es 100 fok kozott lesz a mem hofoka,a gpu pedig nem igazan melegszik eth banyaszatnal.
-
SzlobiG
félisten
Használja itt valaki a dual lhr minert win alatt? Működik rendesen? Eth/ergo lenne érdekes számomra.
-
llacee
őstag
Hi!
Az mitől lehet, hogy a TRM085 7 nap alatt több ezer accepted share-t csinált 0 rejected-el, viszont ugyan ez a gép az ethermine szerint minden negyed órás ciklusban dob 3-4db stale share-t?
A másik gép ugyan ez mineren 0 hiba ethermine 15 percenként 1-3 stale.
Visszavettem az órajeleket is próbából, de azon kívül, hogy kevesebb lett az MH nem történt semmi.
Ezt a pool veszti el? -
kenwood
veterán
-
aradebil2
senior tag
Legfrissebb Nvidia driver (496.13) feltelepítése óta össze vissza droppolgatott a memória órajelem ha futott a Brave Browser akkor 5000-re fixen visszaesik, ezzel a hashrate pedig félbe...Kikapcsolva a hardware acceleration-t megoldódott a probléma
-
Frozen
addikt
eldobja a softweres oc-t a miner vagy a kártyának kevés a mag feszültség vagy órajel és valami túlhevűl/vagy nem kap elég áramot valami és ez miatt throttingol/folyt
javaslom próbálj ki egy Trex minert +after burnerben szabályozd be a kártyát (ne fixáld le a mV a kártyán,ha egy bizonyos órajelen szeretnéd tartani akkor húz egy vízszintes órajelet rá
Az édes pontot úgy találod meg, húzol egy vízszintes vonalat ab leviszed kb 1 ghz-re az egész vonalat utána oké ha egyenes a vonal utána lejjebb húzod .addig viszed le a vonalat amíg a vége nem emelkedik el ha ez megvan akkor a leg vége megmutatja mennyi az ideális órajel a kártyának minimum, arra vissza állítod az egyenes görbét és kész. ez után a pl és a memoriát meg a fant hozzáigazítod, ha esetleg nagyon nem akar menni a hash és kevés a fogyasztás akkor a mag órajelet kicsit felhuzod az egész vízsznitest )[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
llacee
őstag
sziasztok
eddig mindíg win10 alatt futottak a gépek, most esti szórakozásnak az egyiken kipróbáltam a hiveos-t.
tetszik, meg minden működik, kivéve a fanokat.
kipróbáltam az auto fant küszöbértékekkel, de már hozzászokott a fülem a manuális beállításhoz.
a kártyáknál a "%" beállításnál ez fogad "You can set the fan speed, but the miner (claymore) will still control it. For this to work, disable fan control in miner config. Enter-tt 1
in claymore config override." csak szimplán a run commandban nem eszi meg, gondolom meg kell címezni a gpu-t is hozzá.
Nem találom a szintaktikáját a parancsnak, most periódikusan felbőg és nagyon idegesít.
köszönöm! -
nagyúr
válasz llacee #73922 üzenetére
Próbáld meg így:
-tt -70
Így fix fordulatszámon fogja tartani, esetünkben 70%.
Ezt így minden kártyára alkalmazza, ha nem egyforma kártyák, vagy különbözőek akkor kellhet számozás, hogy melyik kártya melyik.
Amit te írsz az az automata venti szabályzás. Legalábbis úgy rémlik fejből.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
szabeska
addikt
ath tudöszpész? btc-nél legalábbis.
[ Szerkesztve ]
F1
-
MODERÁTOR
válasz szabeska #73924 üzenetére
Most, hogy eladtam pár napja nyilván megindult felfelé lassan megvan a történelmi csúcsdöntés.
- nem értem mitől lódult meg ennyire, szinte nem is korrigált lefele
- az eth-t nem húzza magával, pedig már lazán 4k felett lehetne az is, mondjuk 5.000[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
animatrix11
őstag
Sziasztok!
Most épp ethermine poolban vagyok, a dashboardon ki szokta írni, hogy a várható jövedelem, jelenleg az eth kb 3700-4000 között mozog, viszont a várható napi jövedelemre 37-50$ ír, sokkal nagyobb különbség van, mint az árfolyam mozgásánál, nem olyan rég 50$ írt, kb 560 mh-nél, most 620 mh-re ad elvileg 37et, hogy is van ez?
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
alázógyík
addikt
válasz animatrix11 #73933 üzenetére
Az utóbbi 1-2 hétben nagyon sokan túrnak ott.
Hashrate
198.9 TH/s
Active Miners
336974
Workers
1076487 -
animatrix11
őstag
Másik amiben bányászni az a hive pool, de akkor mindegy hová megyek?
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
3800+
őstag
válasz k1raly #73683 üzenetére
Úgy néz ki a venti emelésével és a hőfokok alacsonyabban tartásával megszűntek az invalid share-ek a 3060Ti-n.
2 napja pedig kártyát sem dobott el a rig pedig szereztem 2 risert is hogy mind a két kártya alatt cseréljem. Lehet valami áramkilengés volt amit a régebbi táp nem tudott átugrani? Most van két tartalék riserem, muszáj leszek az egyikbe venni egy kártyát is.
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Megmondom őszintén, hogy mikor legutóbb ebben a forumba írtam, még 280x-en scrypt-el bányásztuk a BTC-t. Azóta kicsit lemaradtam, de valamennyire követem még a témát, de inkább naprakész emberek válaszát adnám át egy ismerősömnek.
Egy barátom most szeretne építene egy kisebb riget, 3-4 kártyával eth bányászásra. Én mondtam neki, hogy több helyen is olvastam, hogy hamarosan, febráur környékén érkezik az eth2.0, ahol mindenfajta feltétel van, aminek ő, mint új bányászó, pl. 30 eth készleten, nem fog megfelelni, tehát erre a 3 hónapra már nincs értelme bevásárolni.
Mi a véleményetek ezzel kapcsolatban, mit fognak azok csinálni, akinek szintén nincs 30 eth-ja? Mi lesz a gépekkel? Újra lesz vga a játékosoknak a piacon, vagy lesz valami megoldás folytatni tovább a számolást? Érdemes elkezdeni akár csak kicsiben is még most bárkinek?
Köszi![ Szerkesztve ]
Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
shteer
titán
válasz pappkarcsi #73941 üzenetére
2022 júniusáig biztosan marad az ETH bányászat. én pl most még építek egy gépet
szerintem jónak tűnik..
-
Frozen
addikt
válasz shteer #73942 üzenetére
én meg inkább eladtam ,mivel most még megvan az ára ,így 1,5x áron adtam el minden kártyát van amit dupla áron a plusz bevétel feléből veszek érmét és forgatom.
1 év alatt nem térül meg 1 kártya és akkor is csak 0 van vele valaki vagy még annyin semHa már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
lacusht
tag
Sziasztok. Olvastam most a dual miningrol hogy jó lenne nekem lhr kartyak miatt(6×3070lhr) . Megoldható hogy 6bol 4 kartya ergot szed, 2 eth? Hive alatt ? Illetve h kerul penz a binancomra ?
-
GAbre
veterán
válasz Frozen #73921 üzenetére
A javasolt gyári értékeken megy.
60%power limit,-200mhz gpu.
De most arra is lettem figyelmes,hogy eltűnik nbminer ablak.(csak az van bekapcsolva).
De a kártya nicehash szerint folyamat termel.De csak újraindítás után látható a nicehash ablak.
Mondjuk épp nem néztem gpu terhelést még közben.
De ilyen van,hogy nicehash ablak nyitható,látható meg.Nbminer ablak nem?[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
Sziasztok,
tök n00b vagyok a témában, így bocsi, ha valamit nem jól mondok. Az összefoglalóba belepörgettem, de ahogy látom az leginkább lelkiismeretes bányászoknak készült, én viszont tökre más irányból közelíteném a dolgot.
Van egy bivaly erős gépem (ld. adatlapom), és már csak egy VGA kellene bele (4K videóvágás a fő felhasználás). Bemásolom a kérdést, amit betettem abba a topikba, ahol eddig jelen voltam:Ha véletlenül sikerül vennem egy 3060 Ti-t (undorítóan drágán persze ), és arra adnám a fejem, hogy esténként bányásszon, mondjuk 10 órát, akkor
- ezt hogy kell elképzelnem?
- hogy működik ez egyáltalán?
- feltelepítek egy progit Win10 alá, és az csinál mindent? (Nyilván kell ide-oda regisztrálni is.)
- A tudomány jelen állása szerint egy 3060Ti 10 óra alatt mennyit hoz? Tudom, hogy ingadoznak az árfolyamok, de pl. ETH 4000-nél (vagy bármi mostani árfolyamál)?
Igazából arra vagyok kíváncsi, hogy megéri-e ezzel próbálkozni? Pl. ha 10 óra alatt termel 1€-t, akkor egy év alatt már egy jelentős részét visszatermeli az árának, még akkor is, ha hozzászámolom a villanyszámlát. Nyilván napi 10 órával nem fogja visszatermelni az árát egészében, meg az árfolyam is változni fog, de úgy általában az alapjai érdekelnének ennek...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- Apple notebookok
- Viccrovat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest