2019. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-02-21 09:47:54

IT café

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28001) Hunmugli


Hunmugli
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok! (nem igazán bírom ki köszönés nélkül :B )

Szó volt arról, hogy ez a csoport nem befektetési tanácsadással foglalkozik, hanem elsősorban bányászattal. Az most mellékes, hogy én melyik párt tagja vagyok, ugyanis az egyik szemében a másik spam és üldözendő.

Legalábbis a legtöbb bányász alig váltogatja a coinokat, inkább csak hónap végén/elején befizeti az áramot. Ehhez pénz kell, úgyhogy a lehető legkevesebb coint kiveszi, a többin meg ül. Persze mindenki ül.. ;] ez hajtja fel az árakat. Na nem kontárkodok bele a lelketekbe, a lényeg: ahogy észrevettem, a bányászok óvatosak (nem lusták) és ez ellentéteket szít a tradelőkkel szemben. Tehát nekik a trade hszek alsóhangon is a spam kategóriát jelentik. (Kivéve egy bányász-trader hibridnek :) )

A bányászat meg nyilván spam a többieknek, mert a beállítások csak a kérdezőt érdeklik (ez máshol is így van, de hát istenem, valahol kérdezni kell). Ált. 1 sor esik arról, hogy mit "kell" bányászni, az is HW-hoz igazítva. Szóval egy tradernek még a válaszokban sem igazán van érdemleges tartalom...

Még mielőtt valaki leszedné a fejemet: tudom, hogy nem csak spamről van szó! Mert funkcióját tekintve egyik sem spam, hát még ha a célokat nézzük! Nem kell nekem esni, tisztában vagyok vele, hogy itt mindenkin nagy felelősség van. Ismeretlen ember, aki tájékozatlan, könnyen rosszul használhat fel egy véleményt, amit információnak hisz. Ez hatalmas redundenciát idéz a kommentekben, amit most formázatlanul mutatok meg: Figyelem! Nem minősül befektetési tanácsadásnak.

A többség itt megáll, persze van, aki odabiggyeszti, hogy legjobb infóit osztja meg; ő is ezeket használja;értelmezd, ahogy akarod; stb; felelősséget nyilván nem vállal(ok).

Mindkét oldalt megértem, minden indokával és okozatával együtt. Teljesen rendben vannak :R Pont ez szülte meg a tanácstalanságomat, ugyanis írni szeretnék. Ide, vagy blogba, vagy mindenhova, mellékes. Biztos, hogy előbb-utóbb valaki ki fog akadni rajta, ezért most engedélyt kérek - hogy mire azt hamarosan kifejtem. Ehhez kellett ez a hosszú, remélhetőleg {felesleges de elgondolkodtató} bevezető.

Szóval eddig nekem sem volt semmilyen kriptopénzem, mint pár embernek itt, de a héten ez megváltozik. Persze korábban is megtörténhetett volna ez a pálfordulat, amikor a japán csúcs után ($2800) nem sokkal nem várt méretű korrekció jött és emlékeim szerint pont beesett az ár $2k alá, ami nem kicsi vízválasztó. na, ha én ekkor veszek - már tudtam, mi az a chain, szóval vehettem volna - akkor most, ~2 hónappal később duplázódott volna a befektetett pénzem, így kivehettem volna a felét, és most rizikó nélkül b.szhatnám el ;] kipróbálhatnék "merészebb taktikákat" spekulálhatnék.

Én arra kérnék engedélyt, így előre is, hogy leírjam, én milyen stratégiával (megtévesztő szó, ezt biztos tudjátok, de most mit használjak?...) érem el a gyakorlatban is a duplázást, azaz a 0% rizikót a közeli jelenben. Sokan már megtettétek, állítólag jó kocsikat és házakat vesztek ;] elcsesztétek ültök a coinjaitokon. És akkor végre teljesen konkrétan kifejtem, miről szólna az írás, hol és hogyan jelenne meg. Utolsó részéhez: egy retket, vagy itt vagy a blogomban... Csak mi az, ahol kompromisszumot javasoltok részemre a tisztelt tudatlanok részére. (De fennhéjázó, bocsánat. Szóval a későn érkező, esetleg csak ingyen pénzt akarók részére. Én mint a jövőbe fektetnék természetesen ;] :DDD )

Tehát: bemutatnám a főbb forrásokat, ahonnan tájékozódtam. Nem sokkal ez után jönne az első lényegi rész: hogy vettem coint? Ez a legfontosabb. Zéró-közeli-macera-szintű módszert találtam ("személyes utalás"). Illetőleg zéró, amennyiben át nem vágnak, de miért tennék? :) Ráadásul itt nincs a sepa utalás magas díja, ami igenis magas, így akár próbaképpen is beszállhat egy laikus. Azért kellett ezt a módszert választanom, mert a családommal nem akarok viszályt, és így nagyon kicsi összegben egyeztünk meg, amit szívesen növelnék, de megbeszéltem velük... Ebből a növelésből nagyobb vita lehetne, mint a teljes bukóból... Hát tényleg kicsi összeg, <21k :)

És nem mint lényegi rész, de bemutatnám, hogy hogyan csináltam ebből annyi pénzt, amennyi egy nagyobb beszállást jelentene. Tudom, előbb meg kell csinálni, de ne vegyétek el a kedvem, menni fog. Szóval kis túlzással #roadto100kfrom20kwithbtcinhufs :)

Vagyis milyen coinokat választok ki és hogyan day, vagy inkább weektradelek majd ilyen kicsi összeggel, vagy ami talán viccesen hangzik nektek, óvatosan. Vagy milyen shitekbe rakok, hol váltom át. Egy kis tutorial is helyet kaphat benne pár tőzsde bemutatásával, még nem tudom.

Szóval dióhéjban (tegyük fel, már megtörtént): hogy csinálok kis pénzből annyit, ami már egy komolyabb befektetéssel ér fel, vagyis amit már úgy is lehet kezelni. Mindezt pár sörözés árából ;] (ez megint rosszul hangzik..) És akár nagyobb összeghez is iránymutató lehet, de ez egyáltalán nem cél. Igény lenne rá? "Engedély"? Kompromisszum/javaslat/kérés/terelés?

Nyilván nem a ph! nevében fogtok írni, de ha szerintetek (is) szabályzatba ütközne, akkor mindenképpen szóljatok. Végső soron persze ők döntenek majd, szükség esetén migrálom az írást máshová. Nagyon értékesnek tartom már az ötletét is, nem igazán láttam máshol ilyet, magyarul. Persze ki tudja, lehet, a válaszok után ez az utóbbi bekezdés érvényét veszti, erre is van lépésem: nem írom meg a cikket/akármit. Ha elfelejtetted, mit is akarsz írni, kezd elölről az olvasást ;) Peace

A kevés tudás veszélyes. A sok is. - Albert Einstein // Bocs az offért.

(#28002) Dexar007 válasza Hunmugli (#28001) üzenetére


Dexar007
(PH! kedvence)

Give me your cum,bull!

(#28003) CocooN-z


CocooN-z
(őstag)

Sziasztok. Percre pontosa nem tudom most követni az eseményeket,de az látom hogy a BTC meglódult, viszont a többi ALT nem. Eddig mindig befolyásolta a kicsiket. Most miért nem? Ha le lett már írva akkor sry. :R

BRSZK 5.0 - https://bit.ly/2DGQpJ0 || https://bit.ly/2ZDsq6W

(#28004) Hunmugli válasza Dexar007 (#28002) üzenetére


Hunmugli
(senior tag)
LOGOUT blog

Me2. Csak ránéztem a képre ;]
on: ennek annyi értelme volt, mint a tiednek ( :( :(( :((( ) :)

Szerk.: szal tldr? Leírom röviden: olvasd el, 7 perc :)

[ Szerkesztve ]

A kevés tudás veszélyes. A sok is. - Albert Einstein // Bocs az offért.

(#28005) sugrath válasza CocooN-z (#28003) üzenetére


sugrath
(lelkes újonc)

Már régóta nem mennek a BTC-vel az altok, mivel mindenki váltja át BTC-re őket. Senki sem akar lemaradni a napi +200$-os vonatról, a kereskedést viszont rendesen kinyírja. :W

(#28006) shteer válasza Hunmugli (#28001) üzenetére


shteer
(Jómunkásember)

Engedélyt megadom ;]

G25 / G27 pedál adapter Fanatec kormányhoz eladó

(#28007) CocooN-z válasza sugrath (#28005) üzenetére


CocooN-z
(őstag)

És fog még esetleg a zec mozdulni felfelé? Mint pl. nyár elején? Tudom, who knows...

BRSZK 5.0 - https://bit.ly/2DGQpJ0 || https://bit.ly/2ZDsq6W

(#28008) mepet válasza Hunmugli (#28001) üzenetére


mepet
(PH! addikt)

Aki csak beírta, hogy TLDR, az nagyon jól járt, én sajnos végigolvastam. Az ilyen tartalmatlan ömlengés nyugodtan mehet a blogodba, köszi!

Ha meg szeretnéd osztani, mikor, miért, milyen altcoint veszel milyen távra, az jöhet, talán a modik szerint is elfér. Ha saját elképzelésed van, akkor nyugodtan oszd meg, ha koppintod más ötletét, akkor linkeld be, nem kell magyarázni.

(#28009) sugrath válasza CocooN-z (#28007) üzenetére


sugrath
(lelkes újonc)

Saját meglátásom: Év elején elindult egy folyamat mely során az emberek elkezdtek rájönni, hogy a BTC-n kívül létezik másik crypto is és elég nagy szeletet kivágtak a tortából. Mivel úgy néz ki lassan véget ér a "polgárháború" így a BTC elkezdte visszakövetelni a régi helyét, amíg ez nem ér véget addig nem sok tér marad az altoknak.

Coinmarketcap dominance

[ Szerkesztve ]

(#28010) Hunmugli válasza mepet (#28008) üzenetére


Hunmugli
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem ok nélkül kérdeztem, ugyanis nem rég óta olvasom ezt a fórumot. Ez pont egy olyan pont, ahol vannak/voltak/lesznek ellentétek, amiből már láttam, és kösz, de nem kérek.

Egészen addig meg szeretném osztani, amíg úgy érzem, valaki hasznát veszi. Az utolsó mondat meg evidens. Kivéve, ha arra érted, láttál már ilyet: több dolgot is "feltaláltak" egy időben :) nem azért írtam regényt, hogy egy ilyet elkendőzzek. Ld. első bekezdés.

shteer: neked is köszönöm a választ :R

A kevés tudás veszélyes. A sok is. - Albert Einstein // Bocs az offért.

(#28011) Stanlee válasza Hunmugli (#28010) üzenetére


Stanlee
(senior tag)

Hello! Szerintem inkabb a sajat blogodba ird le, mint ide, mert itt csak elveszik a sok hozzaszolas kozott. A blogodon meg elolvashatja aki akarja, akinek nem tetszik, max oda irkal. Erdeklodni meg olyan is erdeklodhet a tema irant, aki ide nem ir.

newsroll.net

(#28012) Yany válasza Stanlee (#28011) üzenetére


Yany
(PH! addikt)

Egyetértek. Viszont egy linket még a modiknak is illene itt eltűrniük, ha megvagy vele.

Asus ZenBook UX410 bemutató: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

(#28013) CocooN-z válasza sugrath (#28009) üzenetére


CocooN-z
(őstag)

Ilyenkor szokott (mindig) az előfordulni velem, hogy "jó akkor eladom a Rig-et, és a ZEC tuti felmegy 1K USD re..." sums up my life :D

[ Szerkesztve ]

BRSZK 5.0 - https://bit.ly/2DGQpJ0 || https://bit.ly/2ZDsq6W

(#28014) Hunmugli válasza Yany (#28012) üzenetére


Hunmugli
(senior tag)
LOGOUT blog

[Megint ömlengés..]
Nem a modik tűréséről van szó. Igazából remekül teszik a dolgokat, én nem tudom, mi a baj velük.. Értsd: mindenki vagy fél tőlük, vagy gyűlöli őket. Én mindent csinálok velük, de alapvetően orvosként kezelem őket. Az is a dolguk. Csak itt nem értem vannak: ők a fórum doktorai.

[Kihúzott ömlengés.] Szóval ismerik és értelmezik a szabályokat. Jelenleg nem tudom, mi lesz az írásban, és hogyan, mindenesetre jelenleg nem tűnik szabálysértőnek. De ki tudja, mit hoz a jövő.

On: ha megvagyok, jön a link. A tűréses részt pedig ne most és ne velem beszéld meg - majd ha már van valami ;)

Stanlee: ok, kb így gondoltam én is. Köszönöm a konfirmálást.

[ Szerkesztve ]

A kevés tudás veszélyes. A sok is. - Albert Einstein // Bocs az offért.

(#28015) rolko


rolko
(őstag)

Mit tudtok kell rendelni RX Vegát vagy sem? ;]
Mert ahogy nézem a teszteket lohol a 1080 és 1080Ti után, de ugye a játék nem érdekel.... :DDD

Ubiquiti ROCKET M5 (5GHz kültéri AP/Kliensek) eladóak

(#28016) Omli85 válasza rolko (#28015) üzenetére


Omli85
(őstag)

Press driverrel ennyit tud:
[link]

[ Szerkesztve ]

ASUS CROSSHAIR VI HERO, AMD Ryzen 7 1700@3.8Ghz , RX Vega 56@64, G.SKILL 16GB Trident Z DDR4 3200MHz CL16, Corsair TX850M 80+ Gold

(#28017) C64 válasza rolko (#28015) üzenetére


C64
(őstag)

35 ethash...nem egy nagy szám...

Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ

(#28018) Yutani válasza C64 (#28017) üzenetére


Yutani
(PH! nagyúr)

Hol van ez a 100-tól... Talán lehet hozni rajta 40-et, ha fejlesztik az algót.

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#28019) golya87 válasza C64 (#28017) üzenetére


golya87
(őstag)

Kérdés, hogy ez olyan 35, mint az RX580 22-je, amiből könnyen lehet 30, vagy olyan 35, mint az 1080-é.

(#28020) C64 válasza golya87 (#28019) üzenetére


C64
(őstag)

Ez olyan 35, hogy alapon 32-33, oc-val 37-39, a kettő között meg 35 :DDD

Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ

(#28021) madpapa válasza Hunmugli (#28001) üzenetére


madpapa
(tag)

Hajrá! Keressünk pénzt! :-)

(#28022) Hunmugli válasza madpapa (#28021) üzenetére


Hunmugli
(senior tag)
LOGOUT blog

Úgy legyen! :DDD

A kevés tudás veszélyes. A sok is. - Albert Einstein // Bocs az offért.

(#28023) golya87 válasza C64 (#28020) üzenetére


golya87
(őstag)

Bányászkodni nyilván a custom hűtővel ellátott darabokat fogja venni az ember, az pedig csak szeptemberben jön. Hátha addigra találnak még 30-at... :DDD

(#28024) XP NINJA


XP NINJA
(őstag)

Van ETH-m tartalékolva, de ugye nem nagyon mozog. Inkább váltsam BTC-re még 4280-as árfolyamon is, vagy maradjon ETH-ban? :F Ti mit tennétek? :R

(#28025) golya87 válasza XP NINJA (#28024) üzenetére


golya87
(őstag)

Én hiszek a 400-as ETH eljövetelében. :DD

(#28026) C64 válasza XP NINJA (#28024) üzenetére


C64
(őstag)

Én azt tenném, hogy megvárnám, amig bezuhan az ár és akkor vennék, de ezt csak én tenném, másoknak nem kell a példámat követnie :DD

Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ

(#28027) Stanlee válasza golya87 (#28025) üzenetére


Stanlee
(senior tag)

en otezerig el se adom :-)

newsroll.net

(#28028) KoVee84 válasza golya87 (#28025) üzenetére


KoVee84
(senior tag)

Én is, nem is értem mi a fene van jelenleg a piacon, de kb en is hasolnoan gondolom, mint redditen olvastam:

(#28029) B4l!nt válasza KoVee84 (#28028) üzenetére


B4l!nt
(fanatikus tag)

Sziasztok.

Bányászatot próbálgattam már kicsiben, váltón tárolva a coinokat.
Kérdésem az lenne ha szeretnék venni egy (számomra) nagyobb összegért BTC-t, hosszú távra akkor azt, hol lenne a legjobb tárolnom? Offline wallet? Pontosabban melyik lenne ajánlott? :F

Sry, nem válasz akart lenni.

[ Szerkesztve ]

(#28030) madpapa válasza XP NINJA (#28024) üzenetére


madpapa
(tag)

Ezzel picit bealudtál. Én 0.082-n váltottam be, most 0.07 BTC-t adnak 1 ETH-ért. Picit várj még, nézd a trendeket.Én inkább vennék most ETH-t , ha BTC-m volna. De ez csak egy vélemény., ne vegyél rá mérget.

(#28031) C64 válasza B4l!nt (#28029) üzenetére


C64
(őstag)

Érdemes hardware walleten tárolni, pl trezor....

Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ

(#28032) XP NINJA válasza madpapa (#28030) üzenetére


XP NINJA
(őstag)

Értem, köszi a tippeket mindenkinek. :) Sajnos valóban nem követtem az eseményeket mostanában.

(#28033) lenox


lenox
(PH! addikt)

Sziasztok!

Latok ilyen calculatorokat, mint pl. coinwarz. De ezek ugye fel vannak toltve adatokkal. Van olyan program, ami vegigmeri, hogy egy adott konfig melyik algoritmussal mit tud? Es esetleg az alapjan ki is tolti az adatokat, es megmondja, hogy melyik coinnal mi a varhato helyzet?

(#28034) RECSKA válasza lenox (#28033) üzenetére


RECSKA
(PH! kedvence)

Nicehash

Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!

(#28035) Sondi1986


Sondi1986
(PH! addikt)

Nicehash 2.0 hogy lehet duálba bányászni ETH meg DCR? Hiába hagyom bepipálva ezt a kettőt csak az ETH bányássza. :U

(#28036) gratzner


gratzner
(tag)

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a GIGABYTE GA-H110-D3A lappal? Mostanában ezt kapni jó árban. Érdemes pár ezressel drágábban Asrock H81 Pro BTC-t venni? Vagy bármi mást?
Köszi a véleményeket.

(#28037) RECSKA válasza gratzner (#28036) üzenetére


RECSKA
(PH! kedvence)

Nalam tokeletesek a gigak.

Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!

(#28038) madpapa válasza gratzner (#28036) üzenetére


madpapa
(tag)

Ugyanazt tudja elvileg PCI-E tekintetében, csak ugye ez már LGA1151 tokozású és DDR4 memóriás.

(#28039) gratzner válasza RECSKA (#28037) üzenetére


gratzner
(tag)

Köszi szépen, ennyi info elvileg elég is :)

(#28040) gratzner válasza madpapa (#28038) üzenetére


gratzner
(tag)

Jaja azt tudom, és 1050-es olcsó procit megint nem kapni, de a g3930-at meg igen. Akkor ez lesz. Köszi Neked is!

(#28041) cuko válasza gratzner (#28040) üzenetére


cuko
(fanatikus tag)

s1150-es procit kapsz pl G1840-et hardveraprón újonnan 10k-ért, de árukereső szerint is több boltban van raktáron 11k körül.

(#28042) gratzner válasza cuko (#28041) üzenetére


gratzner
(tag)

Sok helyen a kereső kidobja, de nincs készleten. Alzánál sem volt még délelőtt, most van valóban. Pár perce frissülhetett a webshop.

(#28043) Ciccuka


Ciccuka
(PH! addikt)

🏎️ 🏁

(#28044) lenox válasza RECSKA (#28034) üzenetére


lenox
(PH! addikt)

Oke, koszi, megnezem. Ha jol ertem kezzel kell vegigallitgatni/meregetni, nincs ilyen automatikus mod, ahol a vegen kikopi a szamokat?

(#28045) Omli85 válasza Ciccuka (#28043) üzenetére


Omli85
(őstag)

Igazából az a problem, hogy ennyit megy egy megpiszkált 390-is szóval szerint itt valami van a háttérben ami megfogja aminek én örülök mert így talán lehet majd kapni gamer kártyát :D.

ASUS CROSSHAIR VI HERO, AMD Ryzen 7 1700@3.8Ghz , RX Vega 56@64, G.SKILL 16GB Trident Z DDR4 3200MHz CL16, Corsair TX850M 80+ Gold

(#28046) Dyingsoul válasza Hunmugli (#28001) üzenetére


Dyingsoul
(PH! kedvence)

Kicsit zagyvának tűnik nekem ez az írás, több érzelem van benne, mint érdemi infó. Nem romantikus novellát kell írni, mikor tradelgetésről beszélünk mivel az idő pénz de ez csak az én véleményem... Ettől függetlenül vicces volt ez a hozzászólás, már ha ez is szerepelt a célok között akkor sikerült.

Egyébként nyitnunk kellene egy Crypto Trader topikot mert itt én is úgy láttam, hogy nem szívesen beszélgetnek az emberek tradelésről, a topikgazda is offba teszi a tradelési hsz-eket.

Az új topik összefoglalójába csak a szokásosat kellene írni: "Mindenki csak annyi pénzzel kereskedjen amit kész elveszíteni is." és "A topikban lévő hozzászólások semmiképpen nem befektetési tanácsok, a topikban hozzászólók pedig nem befektetési tanácsadók."

YT: youtube.com/dyingsoulgaming --- Facebook: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream csatorna: http://twitch.tv/dyingsoul -- Honlap: http://diablo3.hu/

(#28047) Patry0t válasza Dyingsoul (#28046) üzenetére


Patry0t
(tag)

egyezek, nyissunk egy coin trade topicot

(#28048) Con Troll válasza Dyingsoul (#28046) üzenetére


Con Troll
(senior tag)

+1 a topikra :K

(#28049) haxiboy válasza Patry0t (#28047) üzenetére


haxiboy
(PH! kedvence)

Szerintem a fórumos / discordos coin tradenél már láttuk hogy hogyan működik. Legalábbis az egymás közti tradelésnél.
Ha váltós tradelés topik ez esetben támogatom az ötletet.

Csatlakozz az EVE Online közösséghez : http://bit.ly/JoinEVEOnline

(#28050) Dyingsoul


Dyingsoul
(PH! kedvence)

Crypto Trade topik.

Remélem nem gond, hogy belinkelem, de ez az itteni topiklakók érdeke is. Remélhetőleg így kevesebb lesz a spam és a hozzászólások is csak a bányászatra irányulnak majd. :R
Akik hybridek, azok remélhetőleg mindkét topikot sűrűn látogatják majd. :)

YT: youtube.com/dyingsoulgaming --- Facebook: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream csatorna: http://twitch.tv/dyingsoul -- Honlap: http://diablo3.hu/

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.