- Linux kezdőknek
- XPEnology
- Hálózatokról alaposan
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- AliExpress tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- VoIP telefonálás
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Balazs
aktív tag
Úgy tűnik jól reagált a piac London hard forkra.
-
llacee
őstag
Kis segítséget kérnék.
Etherminon, ha ki szeretném kérni idő előtt a coint, akkor azt mondja metamask kell hozzá.
Chrome addont hozzáadtam elvileg most már működne a kivétel, viszont az nem világos, hogy onnan hogy kerül pl a coinbase-en lévő walletemre? -
Frozen
addikt
válasz llacee #70002 üzenetére
Van egy pici zöld ikon amire ha rányomsz ott a request manual payout és ott kell elfogadni, de elég drága buli lesz ezt így kikérni ott majd fel is tünteti az árat hogy mennyi az annyi. és kikéred, a wallet címre bányászol ez automatikusan a cb ről van gondolom kikérve.
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
demmer123
őstag
Akkor holnap lesz a nagy nap Kíváncsi leszek mennyire fogja lenyomni a bevételt.
-
Frozen
addikt
válasz demmer123 #70004 üzenetére
annyira ,hogy veszel 1-2 kártyát még azt ugyan ott leszel
most már jó olcson hozzá lehet jutni csak alkudni kell belőle rendesen meg egy ujrapadozásra nem sajnálni a pénzt és mehet is a buli[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Hohocali
aktív tag
válasz kenwood #69985 üzenetére
Pont az a kérdés, hogy mennyi a max?
A Giga Aorus 3070 nálam 75%-on 1540 RPM-el forog. 100% 2000 RPM körül van. Afterburner esetén ez a max. A Giga saját VGA progijával 3000 RPM fölé lehet hajtani a ventit. Akkor itt mennyi a max?
Arctic Bionix P120 ventivel hűtöm a Gainward Ghost 3060-at (levettem a gyári ventiket). Először alaplapra dugtam a PWM csatit, mert nem volt kis méretűm belőle. Asus alaplap belőtte a max. RPM-et 2000 körülre (tesztelte). 60%-on ment a venti. Vettem kis PWM csatit, és átdugtam a VGA-ra. 60%-on (Afterburner) így majdnem dupla sebességgel forog. Akkor most mennyi a 100%?
Ezért sokkal tisztább az, ha konkrét RPM értékről beszélünk, nem pedig ilyen "kitalált" %-okról.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Hohocali
aktív tag
Az állítólagos Grayscale-es kiszórás mikorra várható pontosan?
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Beantech
tag
Sziasztok,
Lenne ötlete valakinek az alábbi problémámban.
Szereztem egy MSI X470 gaming plus max lapot amit be is üzemeltem volt 1 feles 3060-am tettem mellé mégegyet meg is hajtja a 2-öt rendesen a probléma ott van hogy van 2db 1070-em is amit viszont nem lát a gép egyáltalán csak ha közvetlen pci-e x16-re tesztem riserrel nem látja. Van az X470-es lapon mellette még 2db 3060 TI riserrel és azokat gond nélkül látja csak a 1070-eket nem.
Eddig a 2 1070 egy H81 BTC R2.0 lapba volt ahol gond nélkül müködnek is riserrel.
Kipróbáltam egy X79-es HP workstation alaplapban is őket és abban sem müködnek.Az jutott eszembe hogy probléma lehet a 1070-nek ha nincs integrált gpu a gépben? (A H81-ben integrált gpu van a többiben nincs)
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz Hohocali #70006 üzenetére
Egyik kartyamnak sem tudom a max. fordszamat,de nem is igazan erdekel.
60-nal mind hangos, 50 alatt mind halk.
Ha nem lenne hallotavolsagon belul,akkor se porgetnem tartosan 60 felett.
Egyszerubb a 120/140 ventiket cserelni a rigen, mint azt ami a kartyan van.De onnan indultunk, hogy van-e oylan 3080, ami padozas utan kepes ugy 100 fok alatt tartani a memoriat,hogy kozben nem 70-80-100%on porog a hutes.
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Zizi123
senior tag
Lassan ujra rekord magassagban a DIFF
Nem lesz ez igy jo[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
The difference between the current system and this new version is that miners won’t set the rates; the network does using an algorithm, creating more consistency across the Ethereum ecosystem. Also, miners will not receive transaction fees;
Hát ez elég baj lesz jövedelmezőség szempontjából.instead, they will be burned, which reduces the supply of Ethereum and prevents any deliberate congestion of the network.
EIP-1559 also introduces the "inclusion fee", an optional tipping system that you add to the base fee so that miners can give your transaction priority over others in the network. Effectively, the inclusion fee replaces the original transaction fees as an income source for miners.
[ Szerkesztve ]
-
Hohocali
aktív tag
válasz kenwood #70009 üzenetére
Mert nincs Giga nálad, az 75%-on se hangos.
Simán kell legyen olyan 3080, szerintem többen is írtak már róla. Nálam csak 3090 (FTW3) van, de ennél se megy 90 fok fölé a junction (jelenleg stabil 88 fok, 46 fokos a GPU). Nem lett átpadozva, van pár öntapadós hűtőborda a hátlapján, egy 140-es venti direktbe fújja azokat, 70% a kártya ventik (1750 RPM). Kb. 20m2 helységben van a rig, egy 21 fokra állított mobilklíma társaságában.
[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz kenwood #70009 üzenetére
Van olyan 3080 amivel tudsz bányászni es nem hajtod szet a ventiket. Suprim x ,strix és par markasabb kartya.
Érdemes újra padozni őket és kicsit nagyobb méretű padott vágni bele ami jobban eloszlatja átviszi a hőt a hűtő részre. Én a hátlapon is pl elég rendesen lepadoztam ahol nem is volt oda is raktam. 85% megy a benti biztos ami biztos de 76 foktol (memoria)a 30 fokos szobaban sem melegebb a strix es 101 el kapar.
( Valaki fentebb irta a fordulatokat sztem mindenki ugy lovi be hogy jó legyen de ez nem is banya hanem inkabb dzakmai topikba kellene felteni)
-
krepp
tag
válasz Beantech #70008 üzenetére
Elsőre riser problémának hangzik, nekem két ilyen lapom is van, az egyikben van egy G-s proci (integrált vga) két 3060 és két 3080, gyönyörűen muzsikál....
Az álltalában hátrány ha van integrált gpu, nem pedig előny, mert elrabolja a pcix lane-eket a kártyák elől..
MSI X470 gaming plus max- ból amúgy két fajta van és nem is mindig jelölik másképp a webshopokban...(ez amúgy csak mellékesen mondom)"Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi
-
GAbre
veterán
Csak teszt erejéig bedobtam új lapomba 1 3060-at.
Mondom ránézek nicehash-re szépen belövé msivel ahogy kell,erre ez a kép fogadott.
Az még hagyja ám,hogy vhogy a 2 fogyasztás közé belőtte magát a 3080-am.
De hiába indítottam újra programot gépet.Hiába jelezte 2 kártyát,akkor is csak 1iket használta így.Ez gyakran fordul elő több kártyánál?Avatar
-
Beantech
tag
Én is erre gondoltam elsőnek de az a probléma hogy ugyanazzal a riserrel ami a H81-ben megy a 1070-el az nem megy a MSI-ben. Az MSI-ben most van 2db 3060 x16 riserrel + 2db 3060 TI sima riseren és mindegyik rendesen müködik is szóval valahogy csak a 1070-eket nem kedveli a lap valamiért riseren.
-
madpapa
senior tag
VGA coolert szedett már szét valaki? Elvileg szét lehet húzni a rotort és a sztátort. Videon olyan szépen megcsinálták. Nekem a Gigabyte coolerem az istennek sem akart szétjönni, törni meg nem akartam. Szóval maradt az, hogy WD40-nel rendesen befújtam. Jó lett így is, persze jobban örültem volna ha szét tudom szedni. Valamilyen trükk?
-
Beantech
tag
válasz madpapa #70017 üzenetére
Végigpróbáltam bios-ban gen1-től 3-ig. Sehogysem akar müködni riseren. Egyébként hiveos és Windows alatt sem látszik a 1070 csak ha x16-ba van közvetlenül de ugye az foglalt a 3060-ok miatt. Na mindegy még szenvedek vele egy keveset aztán max. megcserélgetem a kártyákat valahogy hogy visszakerüljenek a H81-be. Vagy lecserélem őket.
-
kenwood
veterán
válasz Frozen #70013 üzenetére
A hozzaszolasok 99 szazaleka offtopic itt, a crypto tradeben lenne a helye. A kartyak tulajdonsagairol beszelni azon keves dolgok egyike, ami valoban illik a topic cimhez,leirasahoz.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
HaGii
tag
válasz Beantech #70019 üzenetére
Nem mondom, hogy segíteni fog, de azért leírom, hogy én hogy jártam:
Már összeraktunk több 6-os riget, működtek. Ugyanaz a config volt, mindegyik 3070-esekkel.
Az utolsó élesztésénél a 6-ik kártya berakásakor nem indult a rendszer. Ha el is indult, max egy kártyát látott. Riser cserélgetés, kártya cserélgetés.
Végeredmény az lett, hogy az egyik riser bekerült, akkor valamiért borult az egész rendszer. Önállóan működött a riser, sőt, úgy emlékszem 2 másikkal együtt is. De amikor 6 riser volt akkor nem. Azt a risert kicserélve ment a 6 kari.[ Szerkesztve ]
"-Milyen telefon? Androidos? - Nem,sima okos."
-
x_pnK
tag
válasz llacee #70002 üzenetére
Nem olyan egyszerű ez a MATIC networkös kifizetés, hogy telepíted a Metamaskot és kész.
Itt részletesen elolvashatod, hogy hogyan tudod működésre bírni, használni.
[link]
Olcsó, meg szép és jó, mindaddig amíg a MATIC hálózaton belül gyűjtögetsz, viszont, hogyha ezt vissza akarod vinni ETH Mainnetre, akkor borsos ára van a MATIC Bridge használatának. 0.005-0.01 ETH-tel kell kb pluszban rendelkezned a Metamaskod ETH mainnetre csatlakozó tárcájában, mert akörül van az ára a transfernek.
Ameddig a CB, Binance nem implementálja a közvetlen MATIC-ról befizetést, addig én ezt drágának találom kis minerek számára... -
jovás
aktív tag
Azt tudjátok, miért nem lehet Binance-ről saját számlámra pénzt utalni?
Karbantartást ír jelenleg, de állítólag már rég óta ez van kiírva. -
x_pnK
tag
-
llacee
őstag
Koszi az infot, en tovabbra sem tudom megugrani a kifizetest.
Atkerulne maticba, ennek van egy koltsege pl most 23gwei,amit az ethermine ir, de gondolom matic tarcabol coinbase tarcaba utalasnaknis lenne igy mar tenyleg nem erne meg.A wallet connect amit felajanl meg meg nem jottem ra hogy mukodik.en csak egy kartyaval bohockodok 62mh, igy 2minersen 34nap a 0,05 ennel gyorsabb az ethermine, bar nekem valahogy az az erzesem elobbin jobb az elszamolas.ez az adhoc kifizetes meg eleg bonyolult, legalabbis nekem.[ Szerkesztve ]
-
x_pnK
tag
válasz llacee #70029 üzenetére
Jelenleg exchange addressre mineolsz, vagy saját tárcába?
Mert, ha exchange, és nem saját tárca, akkor azt a címet nem fogod tudni Metamaskba importálni, és így a privát kulcs hiányában nem tudod a Polygonos(MATIC) kifizetést beállítani Ethermineon.@FPSTunker
Ez tényleg jónak tűnik, náluk választható, hogy melyik hálózaton küldenéd.
Így, hogy nem kell visszavarázsolni ethereum mainnetre, így akkor szerintem járható út lehet az alábbi:
Ethermine -> MATIC (ETH token) -> Quickswap-on ETH váltása MATICra -> Binancere utalás Metamaskból -
Laraxior
titán
Mit gondoltok mit jelent a mai frissites? Feljebb megyunk? Vagy inkabb lefele moccan az arfolyam? Elvileg azt olvastam hogy olyan 14:00 korul lesz
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
SzlobiG
félisten
-
shteer
titán
-
Laraxior
titán
válasz shteer #70044 üzenetére
Szuper, zuhan is...
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
koko52
nagyúr
válasz F_Balazs #70047 üzenetére
Csak a szokásos kiszámíthatatlanság. Jósgömböket lehet összetörni.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Plazma TV topic
- Fotók, videók mobillal
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- Apple asztali gépek
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest