Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Grizzly34 #56296 üzenetére
Szia!
Én tegnap este kezdtem el a bányászatot egy 3090-el és nekem a következő beállítások lettek a nyerők:
-200 CC
+800 MC
80% PL
Így nekem 100%-os venti mellett 117 átlag MH/s.
A kártya hőfok 48 fok és a Memory 98.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Powerer
tag
válasz Grizzly34 #56296 üzenetére
Hali!
Személy szerint mindeképp csak javasolni tudom a közvetlen saját walletbe történő bányászást, hiszen a Nicehash igen szép sápokat levesz arról amit te kibányászol, arról nem is beszélve, hogy ott ők rendelkeznek a wallet felett, nem te.
Nekem a 82% TDP nagyon soknak tűnik, bár személy szerint nem tuningoltam még 3090-et, de úgy képzelem ott is 60-70 között lehet a jó beállítás.
HWInfo-ban nézz rá a GPU-nál hogy van-e Thermal Throttling - ha van, mindenképp érdemes a TDP-t és ezáltal a hőmérsékletet csökkenteni. Saját tapasztalat alapján a memória frekvenciájának csökkentése nem sokat javít a hőmérsékleten emellett a terhelés mellett. -
RockHaRD
addikt
Az normális, h gond nélkül fut a phoenix a nanopoolra, de nanopoolon azt írja, hogy utoljára 1 órával ezelőtt volt share, és offline a gép a rating mégis növekszik 100% a share, egy hiba sem volt eddig.
-
Tamas1982.1
tag
válasz Racer77 #56288 üzenetére
& koko52 köszi! Nem tudom van-e értelme venni így egy plusz kártyát. Rokonom eladná 60-ért a 480 8GB nekem, ez most kb 1 hónap alatt térülne meg. Viszont ha leesik utána az árfolyam és nullán leszek akkor lesz egy felesleges kártyám amiért futtattam a gépet egy hónapig.
-
Grizzly34
kezdő
Szép napot minden kedves itt lévőnek!
Szeretném a segítségeteket kérni! Nem vagyok túl jártas a témában még sajnos.
Adott egy RTX 3090 ami 1,5 hete megy hibátlanul Nicehash+phoenixminer (Itt fel is tenném azt a kérdést, hogy érdemesebb lenne-e átállni konkrétan ETh bányászásra (Tudom itt is azt túr, csak, hogy abba is történjen a kifizetés. Ahogy néztem heti 14 euroval többet hozna kb.)
A főbb problémám az, hogy 1,5 hete fut hibátlanul az egész. De a napokban olyat csinál, hogy random időközönként lefagy a windows. Értem ezt úgy, hogy működik az egér stb. a program is fut. De ezt csak appban látom, mert itt a gépen már nem frissül. Ha elindítok bármi programot akkor fekete/fehér lesz és be sem lehet zárni, Nicehas-t sem lehet lelőni. 85%-ban újra tudom indítani egérrel, de van, hogy csak a reset segít. majd megy tovább. Alapból mikor stabil volt 800Mhz volt ráhúzva a memóriára és 82%TPD alatta már lassult -275/250mhz core. Így ment 115Mh/s-el ha Fut a Hwinfó. Ugyanis ha nem, akkor 116.5 (Nem tudom ezt más is tapasztalta-e?!) Majd feltettem 900mh-re a memóriát és stabil 116-117,5 volt attól függően ment-e a Hwinfó. Így is ment napokig. A memória junction 104-106 fok. Ezen mókoltam annyit, hogy tettem cpu toronyhűtőt a backplatera pasztával, meg egy tonna ventit. Így 94-98 fokos 20 fokos szobában. Majd lassítottam 750Mhz-re a memóriát de így is megállt. A Vicc az, hogy 1100-al is stabilan megy 119,5 Mh/s körül de nem akartam addig rántani. Jobb a békesség alapon. Ezt a fagyást mitől csinálhatja? Valami tipp, hogy mit próbáljak ki? Jó pár dolgon már túl vagyok. De nagyon bosszant. Nagyon szépen köszi a helpet előre is!!
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz Dare2Live #56294 üzenetére
Szerintem teljesen feleslegesen jósol előre az ember akár 1 hetes időtartamra is. A nagyoknak sem ment ez sosem.
Akkor lesz esélye az embernek az árfolyam érdemi becslésére, ha van mondjuk 1000 BTC-je, és tudja, hogy 2 nap múlva sortolni fog, és eladja őket.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Dare2Live
félisten
válasz koko52 #56289 üzenetére
azt számolgattam simán lehet rosszul, hogy ilyen szüntű felfutás mellett nyár közepére vége a bányász láznak MOon. Persze ahogy a megtérülési idő felmegy már nem lesz értelme beszállni. Kivéve Kínát ahol 13Ft az áramár.
De ha ETH megy továbbra is fel akkor ez simán nyár vége.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
koko52
nagyúr
Én minden nap kiutalom, CB-n jobb helyen van. A CB-re küldés ingyenes.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz Tamas1982.1 #56286 üzenetére
Igen, ha árfolyam nem emelkedik a bányászok száma nő akkor a mostani 2 euród nyárra pár cent lesz. Ez az önszabályozás.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Racer77
tag
válasz Tamas1982.1 #56286 üzenetére
Függ az árfolyamtól és a nehézségtől, hogy menyien bányásznak. A nehézség az folyamatosan nő, szóval normális amit tapasztalsz.
-
Tamas1982.1
tag
Normális dolog, hogy tegnap elött 3 EUR átlaggal bányásztam, tegnap 2.55 EUR, ma 2 EUR. Esett az árfolyam vagy én bénáztam el valamit? A 25 MH állandó végig.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
-
koko52
nagyúr
válasz szokeherceg #56282 üzenetére
Nem számoltam ki, én 200-doóként eladom. Mikor váltod írja a fee-t akkor kiszámolod arányszámítással és ha nem jó visszalépsz.
-
veterán
válasz koko52 #56281 üzenetére
A lényeg, hogy megoldható.
Kis kocabányászként egy kártyával jó az a kis zsebpénz, ha ténylegesen zsebbe tud landolni.Tegnap kezdtem el este a bányászatot. Mikor számolhatok arra, hogy a Coinbase-n megjelenik az első összeg? Vagy azzal nekem még dolgom van, hogy oda kerüljön?
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
koko52
nagyúr
-
veterán
válasz Puffocska #56194 üzenetére
Köszi. Már megoldottam azóta Koxx segítségével az indulást és ffodi segítségével a hangolást szóval nekik itt is köszi még egyszer!!!
Viszont egy olyan gyors kérdésem lenne, hogy kézzel fogható pénzre hogyan lehet kiváltani Coinbase-ről esetleg, ha úgy alakul?
Kocabányásznak készülök és nem erre akarok építkezni szóval jó lenne az a kis összeg amit megtermel a kártya, ha ténylegesen a zsebbe landolna.[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
madpapa
senior tag
válasz koko52 #56273 üzenetére
Milyen pára, milyen zárlat? :-) Ha nem locsolod le vízzel, akkor? Mindig is melegebb lesz a környezeténél, akkor mi is fog erre lecsapódni?
Abban az esetben volna baj, ha mondjuk télen kikapcsolod és jól lehűl pl. kinti hőmérsékletre, aztán beviszed egy jó párás meleg helyre, na az baj. Ott lehetnek problémák.[ Szerkesztve ]
-
Puffocska
tag
válasz Tamas1982.1 #56246 üzenetére
Ha dual BIOS-os a kártyád, akkor nem kockáztatsz semmit és ad +20%-ot. A folyamat tényleg pár kattintás, és elrontani nem tudod, ha a kártyához megfelelő BIOS-al próbálkozol. Gyakorlatilag az áramszünet tehet be, de ennek gyakorlatilag nulla az esélye.
-
koko52
nagyúr
A kinti párával számolj, főleg nyáron. Egy kis zárlat nem szerencsés. Klíma?
Nyárra még ne tervezz, mindjárt 5 a diff![ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
Adott egy kb. 10m2-es félszoba, fűtés nélkül, de az 5 kártya felmelegíti 26 fokosra, úgy, hogy az ablak kicsit szellőzőn is volt. A WC-be nem merem betenni, mert az kb. 2m2, szerintem abból szauna lenne, az ajtó fölött megszorulna a meleg.
Aki már régebb óta nyomja, az mit tanácsol, hogy lehet ezt átvészelni nyáron?
Van egy kisház kint, oda kivihetném, most jó lenne neki, mert 4-5 fok van, de nyáron 30 lesz benne alapból...
[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz deadwing #56248 üzenetére
Nem valószínű ,mert a riser lámpa ment + a kártya is ,képet is adott csak a cudat bem talalálta sehogy riserrel. És probálta. Másik sata csatit is korábban. Mubd1 most termelés van és nincs tobb kiadas remelem 3 nap mulva okosabb leszek. De nagyon bitakodok h a 80 euros szalag jo lesz hosszutavon
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Emperor_
addikt
válasz Tamas1982.1 #56222 üzenetére
Memória típusától is függ a hashrate.
Micron, Samsung magasabb szokott lenni mint pld Elpida, Hynix.Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Chalez
őstag
válasz Powerer #56261 üzenetére
Power Limit 56%
Core Clock -150
Mem Clock +1000
146W fogyasztás
62 fokos GPU mondjuk a burkolata eléggé süt, sőt tűzforró... 2080 Ti FEMeg tudom nézni valahol, hogy a mem hány fokos? Nehogy leégjen egyszer csak a ház
A többieknek is köszönöm a helpet, remélem a szkeptikus asszonykámnak is majd feltudok valamit mutatni, hogy ez nem olyan megfoghatatlan és csak a villanyszámlát pörgeti
-
Chalez
őstag
válasz tupacamaru #56255 üzenetére
Értem. Hát egyelőre tesztüzemmódban hagyom menni a gépet, 59,4 MH/s egyelőre különösebb piszkálgatás nélkül, gpu 170W fogyasztással.
56256Laraxior Hát ilyen karim van a gépben, most mit csináljak pár napja lövésem nem volt az egészről, most se igen, de azért csak elindultam valahogy. Kíváncsi leszek mi lesz belőle... Vajon mennyire dobhatja meg a havi áramszámlát? -
Dare2Live
félisten
Minden hasonló MH ár/érték arányban van. Az MH lett a fő árazási szempnt. Másod sorban bejön a képbe a fogyasztás az MH/W. És a ha vége a bánya láznak el lehessen adni.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
tupacamaru
veterán
válasz Chalez #56254 üzenetére
Egy héten egyszer ki fogják utalni automatikusan. Ha eléred a 0.05-öt, ha nem.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
-
őstag
hello, csak beköszöntem, hogy lássam mi folyik itt
https://hu.pcpartpicker.com/b/xMBcCJ
-
Chalez
őstag
Regisztráltam a coinbase-re, van ETH Adress-em, amit Phoenix Miner 5.5c start_miner.bat fileban megadtam és elvileg elindult a bányászás 59 MH/s-el. Na most hol látom én és mikor, hogy egyáltalán van e valamim amit kibányásztam? Hú, de láma vagyok hozzá, ráadásul az angol is döcög vén fejemre
-
kzkz
őstag
A t-rex miner párszor ilyen figyelmeztetést ad:
20210210 21:58:12 WARN: Connection with pool timed out. Trying to reconnect...Találkozott már valaki ilyennel? Mitől lehet ez?
-
Frozen
addikt
válasz Powerer #56232 üzenetére
Köszi remélem most mar termeles lesz :)
Koszi a helpeket mindenkinek ( sajna riserel nem tudom mi volt a gond ,de most megy minden a geljes erteku x16 al ugyhogy nem is erdekel,max majd később ha dőll a nagy lé 😅[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
lenox
veterán
válasz Reggie0 #56236 üzenetére
En azt latom belole, hogy a confirmation az maga block, amiben a transaction van, es az azt koveto blockok. A confirmationok szama a metrika, amit irsz, es valoban nincs kulon mezo ra, hanem siman meg kell szamolni, hogy az adott blockal egyutt hany block koveti meg. A block az meg a produktum.
-
senior tag
válasz Tamas1982.1 #56234 üzenetére
Igen, lehet könnyen belőle téglát csinálni, vagy sör alátétet, ha nem jó bios-t raksz fel.. így én nem ajánlom, akkor meg pláne ha még nem csináltál ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Igen, a bitcoin mukodesenek en sem vagyok a resze. Nem tudod, hogy miert lenne ez mashogy?
Jo, hogy megtalaltad a szocikket, legalabb latod belole, hogy a confirmation-t nem a banyaszok allitjak elo. Az csak egy metrika, hogy mennyi blokk keszult azota, amiota bekerult tranzakcio es nem egy produktum, amit valaki eloallit.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
válasz Reggie0 #56206 üzenetére
Az egy szotar, igen, amiben benne van confirmation fogalma. Ami szerinted nem letezik, de mondjuk az altalad linkelt wikiben is benne van
https://en.bitcoin.it/wiki/Confirmation
Akkor mutasd meg a blockchain adatstrukturajaban hol van.
Ez mekkora csusztatas mar, csak az letezik, ami benne van a blockchain adatstrukturajaban? Akkor te sem letezel?
Tehat megegyszer, hogy vilagos legyen: a banyaszok nem confirmalnak tranzakciot, csak egyszer berakjak egy blokkba.
De, megpedig azzal, hogy validaljak az uj blockot, es utana szamoljak a kovetkezot. Olvasd el esetleg, ha nem erted. -
Frozen
addikt
Megjött a szalagkábel minden megy. Belötem kb 95MH ra/kartya az msi trio alulrol tolja maxon egy nocuta 3000 res venti ledobot kb 14 fokot magárol a memoriáról
-
senior tag
válasz Tamas1982.1 #56222 üzenetére
gondolom gyári bios.. azért
-
MODERÁTOR
válasz Reggie0 #56225 üzenetére
Ez már nagyon nyakatekert amit írsz. Ha van egy fizetős szoftvered amit te írtál akkor neked anyagi érdeked fűződik hozzá tehát nem reklámozhatod a fórumon (aláírásban lehet). De pl miért ne rakhatná be bárki egy free szoftver letöltési linkjét?
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
-
ferni
őstag
Üdv.
Jelenleg RX 570 8GB és RX580 8GB, amivel bányászok.
Mik azok a kártyák, amiket megéri venni és tudnak hasonlót, mint ez a két típus?
Vagy jöhetnek olyanok is, amik drágábbak, de kb annyival többet is tudnak bányászni.
Tényleg csak ezt a kettőt ismerem.Tekintsünk el, hogy fent vannak az árak.
Tegyük fel egy RX570 90-100 ezer, viszonyítsuk ehhez a többihez képest, hogy mi mást érdemes venni, mert biztos van jobb opció még a jelenlegi körülményekhez képest is, mint ezeket venni 100ezerért.Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Tamas1982.1
tag
RX 580 8GB Nitro+ mellett miért csak 25 MH jöhet? OC optimális core 1150 memory 2200 undervolt 850. Minden servert végigvettem de nem megy fölé. Reject szinte semmi, a kártya eddig alig volt használva, 4-5 hónapos. Más nem használja a gput.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Vettem ma 2db risert a PCX-be, ha valakit érdekel, akkor a verzió száma 006.
Csak mert nincs kint a holnapon és kibontás után derül csak ki. -
Reggie0
félisten
Az egy szotar, nem a consensus.
"Nem igaz, egy definialt fogalom, mindenhol letezik."
Akkor mutasd meg a blockchain adatstrukturajaban hol van, vagy a konszenzusban hol talalhato. Elarulom sehol. Ahogy a hashrate is benne van a szotarban, megsem szerepel sehol a blokkokban/blockchainben. Ezeket ugy hivjuk, hogy kapcsolodo fogalmak, de nem szolgalnak a mukodes alapjaul.Tehat megegyszer, hogy vilagos legyen: a banyaszok nem confirmalnak tranzakciot, csak egyszer berakjak egy blokkba.
Olvasd el a konszenzust, hogy ertsd: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Kiskokó
veterán
válasz Albigator #56203 üzenetére
Hát ennyi erővel akár lehetne is de nem.
Mert akkor az itelefon lenne
De ja nem jellemző, hogy magyarosítanak márkaneveket.On:
Csak érdekességként, ha valakit érdekelne, vagy statisztika.
Finomhangolva de nem szénnéhúzva jelenleg összesen 240-242MHs-el bányászok.
RTX2070 : 43.8 MHs (1.Rig)
RTX3080 : 97.3 Mhs (2.)
RTX3070 : 58.9 Mhs (2.)
GTX1080Ti : 40.8 Mhs (2.) (ETHlargmentpill-el is csak ennyi sajnos :S)De így most jók a hőfokok hogy kipakoltam 2VGAt és csak 1 van a házban, 2 táppal.
Gembird Riserekkel semmi probléma nem volt, elsőre mentek jól. Kábelek se melegednek se a csati se semmi.
A Satás Riserben a 3070 épp 18W körül vesz fel PCI-e-on keresztül, a molexes Riserben meg 35-40W körül vesz fel a 1080Ti, az alaplaban a 3080 is hasonló 35-40W körül.
A falból mért összfogyasztásom 655W (2.) + 185W (1.)[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Kiskokó
veterán
válasz Albigator #56191 üzenetére
"HA-n ezek is 1.5-2-szeres áron mennek. "
Ne mondj ilyeneket, hisz ez normális, kereslet kínálat, meg bányászás.... tudoood...
Tök normális , korrekt emberek akik a szegénységből 1Db okádékul drága VGA-val akarnak kimászni...
Sapphire = Zafír magyarul azért árulták úgy
[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest