Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
A Windows-os SpaceCadetPinball natív(!) verziója!
"Decompilation of 3D Pinball for Windows – Space Cadet"
-
leviske
veterán
Igen sajnos. Az egyedüli anticheat rendszerrel ellátott multiplayer amiről hallottam, hogy aktívan igyekeznek a Linux játékosokat védeni a bannoktól az az Overwatch.
Na de hogy ne negatívval zárjunk: A Cyberpunk 2077 jelenleg nálam is a Windowson megszokott sebességgel fut openSUSE Tumbleweed alatt (Ubuntu 21.04-en mindig elhullott indításkor) és a Baldur's Gate 3 is komolyabb gondok nélkül szaladt. Miközben ez két olyan cím, amik a gépemet rendesen megeszik reggelire.
Steam Play / Proton Experimental / Ryzen 1700 / Vega 64
-
Fred23
nagyúr
-
Sonja
nagyúr
Ha érdekel esetleg valakit a Serious Sam 4 GOG verzió elindítása (lehet működik a Steam verzióval is), akkor írjon! Sikerült megoldani, hogy ne csak fekete kép legyen a végén + crash riport (lásd).
-
inf3rno
nagyúr
Én most FreeBSD-vel próbálom megoldani. Még gondolkodok, hogy valami Linux vagy BSD legyen e az asztali OS-em. Igazából nem vagyok ezzel maradéktalanul elégedett, legalábbis egy sima pendrive felcsatolásához is be kell lépnem root-ba parancssorból, és nem látok olyan mappákat, hogy ~, csak szintén akkor, ha parancssorból nézem. Lehet, hogy ki kell még tapasztalnom, vagy KDE helyett inkább XFCE vagy ilyesmi kellene. Egyelőre most RTCW:ET-t sikerült elindítani rajta nagy nehezen, pedig az natív Linux-os. Majd kipróbálom nem sokára online is, hogy mit csinál, a Windows-os változathoz képest. Az utóbbi nagyon szétcsúszik valami fura lag miatt már évek óta, aztán nem derült ki, hogy az OS okozza vagy az internet szolgáltató.
-
inf3rno
nagyúr
-
leviske
veterán
Az Andromeda nekem ment még a DXVK 1.4x Wine 4.1x időkben, azóta nem próbáltam. Az Origint elég trükkös beüzemelni, nem mindig akarja az igazat. Arra érdemes figyelni, hogy a DXVK 1.5-től a DX9 is be van építve, amit pl nálam a legtöbb launcher nem kultivált. Ha hasonló gondba ütközöl, érdemes az 1.4-es vonal valamelyikénél maradni.
A Battlefield 4/1/V viszont tudtommal kidobál idővel az anti-cheat cucc miatt, de javítsatok ki, ha tévedek. Futni viszont fut egy darabig, mert többen is töltöttek fel linuxon futtatott Battlefield videókat Youtube-ra.
A Dirty Bomb-ot nem ismerem, de a pronotdb vélemények szerint Steam Play-ben nem lehet futtatni, így valószínűleg Lutrisban sincs működő script rá.
-
inf3rno
nagyúr
Volt, akinek sikerült valami ezek közül?
- Battlefield 1
- Battlefield 4
- Dirty Bomb
- Mass Effect: Andromeda -
leviske
veterán
Én pedig innen gyorsan kiemelném, hogy a DXVK 1.1.1 verzióhoz Wine 4.5 / Proton 4.2 és Mesa 19.1 vagy nVidia 418.52.05 driver szükséges. Elég nagyot gyorsít ez a verzió, de tapasztaltam, hogy régi driverrel akadásokba és shader fordítási problémákba ütközhet az ember.
Akit érdekel, ezzel a verzióval az Overwatch eljutott oda, hogy már PVP-ben is játszható sebességgel fut a játék. Habár kompetitívre még mindig nem alkalmas, mert hajlamost 180fps-ről 80fps-re leesni bizonyos effektek hatására (pl infra-sight Widow és Sombra esetén).
-
forzamo
tag
Egy kis tapasztalt megosztás. (Geforce 1050ti 4G)
https://github.com/doitsujin/dxvk
DXVK val wine 4+ on ubuntun és archon is értelmes sebességgel fut a witcher 3 és az Elder Scrolls Online is.
-
leviske
veterán
Ha van itt olyan, aki szokott Steam-en kívüli (pl Blizzard) játékokat futtatni lutris segítséggel? Ha igen, tapasztalt már olyat, hogy a lutris csak úgy random megváltoztatta a használt DXVK és Wine verzió? Nem értettem hirtelen, hogy az Overwatch miért kezdett szüntelenül shadert fordítani, aztán kiderült, hogy a lutris széttúrt mindent.
(#137) Plasticbomb: És ezt mivel? Van erre Linux-os tool? Vagy az oibaf-féle Mesa része?
-
leviske
veterán
válasz
Plasticbomb #132 üzenetére
Gondoltam nem nyitnék új témát, ha már volt ilyesmi korábban.
A korábbi kernelen tudtad módosítani a vcore-t és a tdp-t? Én még nem próbáltam ilyesmit, bár eleve 4.18-on vagyok a neon miatt.
(#133): Szerintem is nagy kár, hogy nincs KDE variáns. Bár amint nem lesz szükségem a notin Windows-ra, valószínűleg ezt fogom először kipróbálni. Nagyon jól hangzik a tényleges power management.
(#134) savior: Nekem ilyesmit az Origin szokott csinálni Wine alatt. Ha nyomok neki egy pause-t, várok kicsit, majd újra elindítom, akkor onnantól nincs gond a telepítés befejeztéig.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Plasticbomb #133 üzenetére
Mivel a videóban megemlítették a Picard kapitány napot kétszer is, így természetesen rögtön feltelepítettem. Smooth mint állat, csak hát gnome szegény...
Kedvenc Chakra disztróm éppen le van maradva a mesa csomagok terén, így ott nem tudtam eddig kipróbálni a legújabb Tomb Raider játékot, mert szétfagyott tőle a gép. Ezen a Pop!-on a frissebb mesa miatt megy faszán. (na jó, elindult, de még egy-két Steam Proton frissítés ráfér majd, mert eléggé ugrált az FPS)
-
savior
őstag
Arc kliensel van valakinek tapasztalata Linux alatt?
Playonlinux-ot használok és a Torchlight Frontierst akarom elidítani, de az Arc kliens a letöltés közben mindíg megakad. -
Plasticbomb
addikt
Level1Techs - Taking A Look At Pop!_OS From System76
Azt hiszem, teszek vele egy probat...
-
Plasticbomb
addikt
Megkell hagyni, eleg oreg tema...
Elotted szuletett hozzaszolasok majdnem negyed szazadosak.
Hogy on is legyek, Akit erdekel:
Ubuntu 19.04 kernel 5.0.0.13 Mesa 19.1 oibaftol, mesa vulkan drivers szinten oibaftol, eddig szepen fut az az egy ket jatek, amit feltettem, viszont valami okbol nem tudom se a gpu vcore-t modositni, legalabbis nem jelzi vissza, illetve nem tudok TDP-t emelni a GPUnak, nem fogadja el.
Spec:
AMD Ryzen R7 2700x
Asus Crosshair VII WiFi
32GB DDR4 3200 MHz
AMD VEGA64 (LC BIOS)
CPU+GPU Custom vizhutessel. -
leviske
veterán
Sziasztok!
Gondoltam uppolom a témát, ha már a Valve ennyire megtolta a linux szekerét játékok alatt a Steam (és DXVK + Wine támogatása) révén.
Ez a topik valószínűleg ideálisabb volna a Lutris kérdések, a driver helyzet, a Windows-os játékok futási minősége és hasonló témák kibeszélésére.
Kezdésnek ide is bedobnék egy Youtube videót, amiben egy 7700K + GTX1070 pároson fut az Overwatch PVP-ben. Nekem Ryzen + Polaris10 pároson nem ennyire smooth a pvp, de én protonified Wine-t használok proton helyett, a CPU nincs tuningolva és a Feral-féle GameMode sincs a rendszeren.
A protont egyelőre Witcher 3-al és Tales of the Borderlands-el teszteltem, gond nélkül futott mindkettő, kb hasonló teljesítménnyel, mint Windows-on. Bár előbbinek kell némi idő, míg a shader fordítás lefut.
-
hmm. pl felrakok egy cumost csomagból mait nem a synapticcal rángattam le. és monnyuk nem kell akkor mit kell csinálni?
-
na sziasztok! megvan adebianom ati driverral. holnap jáccok a cedegaval. escie ,hogy lehet vmit letörölni manuálisan a linuxról?
-
aki próbálta leírná ,hogy milyen a bf2?
-
escie
őstag
hidd el, jobban megéri linux alá az nvidia...
te mint gamer, biztos megérted ez a kis példát:
volt a radeon9100-em, Morrowind dobott vele vagy 10-15 fps-t, downgradeltem: nVidia Corporation NV17 [GeForce4 MX 440]
kb a duplája lett az fps...
--
mellesleg,
ez a battlefield ez ilyen II vh-s játék, ugye? ha kedveled ezt fajta játékot, ajánlom kipróbálásra a redorchestrát. ultrarealisztikus multiplayer-fps ut2004-re.
én ezzel szoktam játszani...
vagyunk rengeten linux-szal...
[Szerkesztve] -
escie
őstag
nem próbáltam még, de azt mondta a hup-on valaki, hogy ez az első verzió, amibe bele van csomagolva a pointoplay.
lehet, hogy a hétvégén fordítok egyet, meglátom, mennyit fejlődött. úgy is akartam már morrowind-ezni egy jót...
kapcsolódó hírek:
[link] [transgaming.org]
[link] [hup.hu]
[link] [linux-gamers.net]
elég szépeket ír a hivatalos bejelentés, persze miért írna csúnyákat. -
tehát kedves escie kollga jóvoltábol tudjuk ,hogy megjelent a cedega 5 bf2 támogatással. ez mind jó hir a bf2 sök és a linuxosok körében! kérdésem a point2play az verzsönfüggetlen? és a steam meg a csé szörsz megy sima wineal? (hát igen már csak ezekkel jáccom. dekár
)
-
ReJim
őstag
sof2 megy linuxon egy egyszerű wine-al..
nagyon örülök...
-
doc
nagyúr
-
Szőrös
veterán
hóóó jó szemezgetést Bővebben: link
-
Batman
őstag
Milyen játokok vannak linuxra? Van erről valahol valamilyen lista?
-
sziasztok! ki jáccot már a doom3al linux alatt? ahoz lenne 1 kérdésem. felraktam az ids runt de a serialt nem fogadja el. mééér?
-
escie
őstag
Bővebben: link itt van egy kiváló leírás cvs-cedegára, meg egy szkript, ami telepít helyetted.
egyebet nem nagyon tudok segíteni, ez szvsz teljes mértékben kielégítő leírás. -
sziasztok. olyasmit olvastam ,hogy a sima wine jobb mint a cvs -es winex. na akkor feltenném a kérdést: játszásra alkalmas? meglehet benne oldani a cdcsere gondot. meg + olyat olvastam ,hogy tudja a dx 9et is. várom a hozzászólásokat!
-
senki sem jáccik cedega + bf42 v. bfv
[Szerkesztve] -
snowflake
tag
Épp most botlottam bele, Glest:
Bővebben: link
Free 3D realtime stratégiás, kardozos, nyílazós...
Bár még egy picit gyerekcipőben jár. -
snowflake
tag
Érdemes kipróbálni a Wesnoth nevű játékot is, különösen annak aki szereti a körökre osztott játékokat. Van windowsos portja is és természetesen lehet neten is nyomni a dolgot:
ps. Ha volt már, akkor bocs..
[Szerkesztve] -
escie
őstag
mostanában a freeciv-vel játszok.Bővebben: link
ilyen civilization klón. az eredetit sosem játszottam, de ezt most kezdem megszeretni...
aki érdekel az ilyesmi gém, az uccu neki, nyüstölje.lehet neten is.
-
sziasztok!
olyan emberke vélaszára vagyok kíváncsi akinek megy a cvs -es verzós wineXal a Battlefield Vietnam és a Battlefield 1942.! köszi!jah és a sebessége is jó.
-
Sipi
addikt
Féltem én is az elején.
De a demo anyagát képzeld el órákra kivetítve. Úgy értem, ugyanezen grafikai elemek, ugyanezen szörnyek, ugyanilyen váraltan felbukkanások - egy idő után már megijedni sem tudsz, mert TUDOD, hogy itt és itt, így és így fog felbukkanni szörny. Talán még azt is ki tudod találni előre, milyen szörny fog jönni.
Csak már marhára izgat, ezért is vagyok síkideg, hogy nem tudok továbbjutni.
Sipi -
Sipi
addikt
Ja, nekem sem 24fps-sel megy, de jelentősen csak több ellenfélnél esik vissza.
Minimumon megy minden (na jó, pár marhaság be van kapcsolva), nem mértem, de olyan 15fps-re tippelem.
Ehhez a géphez képest szerintem baromi jó.
Most szenvedek a pokol szörnyével, amiből a lámpások jönnek (mindig meghalok...), ez megizzasztó rész, sok fényhatás, dinamikus, nagy tér, de gyorsan megy itt is.
Sipi -
escie
őstag
talán nem gáz, ha uppolom ezt a kiváló topikot egy kis hírrel.
a nagy linux topikban már leírtam, úgyhogy:Bővebben: link -
escie
őstag
nem adom fel ezt a topikot, azért sem!
aki játszik ut2004-et linux alatt, azt érdekelni fogja a hír. szóval újabb peccs jött ki hozzá...
Bővebben: link -
escie
őstag
hűűhaa, mindenki el van merülve a tanulás/meló örömeiben? senki nem játszogat?
na mindegy én azért tartom a frontot...
most találtam hírt a hup.hu-n erről az igencsak igéretes, és tisztelendő kezdeményezésről:
aki játszik/játszana linux alatt, annak érdemes megnéznie. bár jelenleg nem lehet letölteni az anyagot, gondolom majd javítják.
ez ilyen lemezújság jellgő cucc, amúgy... -
escie
őstag
na helló, gémerek!
megjelent a postal2: share the pain demo-ja...
ha gondoljátok, nézzétek meg ti is.
tapasztalatom még nincs vele, ugyanis most töltöm. kíváncsi leszek rá.
-----------------
amúgy valami nagyon megindulni látszik a linuxos játékok terén. nemrég toltam végig a d3 demót, most fent van az ut2004 is, RedOrchestra-moddal(rulz!), tegnap írtam ki egy cd-t, tele kereskedelmi forgalomban lévő játékok demójával: armyops, enemy territory, majesty, stb...
szóval nagyon szépen alakul a linuxos játékok helyzetze... -
Flashy
veterán
hát eredetileg a cél volt a megkülönböztetés, hogy a cracker ártó szándékkal, a hacker meg kihívásból, vagy biztonsági hibákra való figyelem felkeltésének céljával csinálja az illegális vagy illegálisközeli tevékenységet. a jog szempontjából a hackelés jó célja sem mentesít az illegális dolgok alól, ezt mindig hangsúlyozni kell. de ezt az éles különbséget már nem erőltetjük, ha olyannal beszélünk aki feltehetőleg nem tudja a különbséget, egyszerűbb rövid mondatban hozzátenni hogy ''jó'' vagy ''rossz'' értelemben beszélünk rendszer feltörésről.
-
-
ReJim
őstag
a lényeg, hogy mihelst lerakott a pályára fusss......
akkor össze tudsz szedni fegyvereket.. ha sokan másznak rád, akkor fussel, lerendezik egymás között...
egyébként a játék lényege,hogy mozogj...
egészen jó ötlet volt a fekete-fehér graf.. még ha a motor(CUBE) ingyenes is...
jó játék... csak a multis része nem aktív.... azt még nem fejezték be, így sajna nem tudok neten servert csinálni
szerk:
jah, végülis... ezekszerint az a verzió igaz, amit én ismerek... mármint a krekker tör fel dolgokat, a hacker meg az a fejlesztős??
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
---
akinek a suliba odaadtam azt mondta hogy qrvja jó....
érdemes kipróbálni... ingyenes... linuxra is megvan...
fekete fehér grafika...
piszok pörgős....
csak szegényeket felrörték... valamelyik hekkerguru így érezte jól magátszóval az oldaluk megszünt, meg valszeg a fejlesztés is leállt...
-
ReJim
őstag
''az ingyenes játék írásával csak az a baj, hogy az emberi szervezet kicsit megsínyli ha évekig nem eszel mert nincs miből...''
itt gondolom nem arra gondoltál, hogy azért nem tudok enni mert olyan ''munkám'' lenne amiért nem kapnák pénzt.... ?
én valószínű hogy minimum még 4 évig jelenegi sulimban töltöm tanulmányi pályafutásomat, s onantól kezdve még tovább szertnék menni egyetmre, fő sulira.... de ez offmeg még a jövő...
szóval mint ascii () is mondta, ez mellék ''állás'' lenne.. szabad időben....
-
asturel
őstag
valaki cs 1.6-ozik linux alol? linux-gamers.net-en levan irva a steam howto meg minden, azis hogy a cd-t hogykell beloni.. de megkerdezem mar kinek mien sikerrel ment, meg nekem anno wine-vel is elfutott az 1.5
-
escie
őstag
szvsz, linuxra(is) kiadni a játékot, pénzkiesés. de hosszútávon jó befektetés, mert az emberek elkezdenek játékot vásárolni linux alá, és megindulhat egy lavina, ami lehetővé teszi azt, hogy megérje fejleszteni nekünk is...
---------
ötletet adtál. letöltöm a d3-at is.(ilyen dolgokra is van ideje az ember fiának, ha vége a vizsgaidőszaknak.) illetve csak a demóját. kíváncsi leszek mit köhög a radeon 9100-ason.
-
escie
őstag
és akkor az az 1000 ember, aki mondjuk a kernelt hekkeli, az nem eszik? dehogynem, csak ez olyan mellékállás. az opensource fejlesztés tud így működni.
ajánlom figyelmedbe a Katedrális és a bazár című művet. ennek a könyvnek a hatására nyílt meg a Netscape böngésző, és lett mozilla.org. tényleg ajánlom ezt a könyvet, nagyon tanulságos...
de ezzel már messzire kanyarodtam.
igenis lehet kircsi játékot fejleszteni ingyenesen, lásd racer.
ennél jobb autó_szimulátorral_ nem találkoztam. igaz ez zárt, de linux/mac/win-re elérhető... -
Flashy
veterán
attól függ milyen libeket használnak. ha opengl-t mint a kolléga javasolta, akkor igen. de akkor odavissza könnyen járható. de az opengl-lel egyéb gondok vannak, pl nem követi eléggé a hardvert.
az ingyenes játék írásával csak az a baj, hogy az emberi szervezet kicsit megsínyli ha évekig nem eszel mert nincs miből...
[Szerkesztve] -
Zenty
őstag
Igen ,de ahogy te is mondtad vagy linux szimpátia vagy valami miat kötödik a fejlesztés a linuxhoz és illendő arra is rá irni a gamet!
PL: Most a doom3 esete ugy tudom ,hogy carmack ragaszkodot ,hogy linuxra is írják rá a doom3 -at !
Mondjuk nemtudom e téren mekora az eladása,még nem nagyon hallotam olyan gamről amiből a linux-ból lett volna nagy nyereség.
De egyszer szivesen kiprobálnám milyen linux alat a doom3!
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
mondjuk hogyha a játék c++ ba íródik, akkor linuxra könnyű átírni, nem?? vagy nem is kell???
egyébként itt egy kis, tök jó játék..
ez elkészült linuxra is.. ott még nem próbáltam, de majd kipróbálom....
szerk: Bővebben: link <-- linuxos innen tölthető le....
[Szerkesztve] -
-
Zenty
őstag
Hát most az a szitu game fejlesztésben pc-re kb:
1. Win( game goldenes ,.még a konzolokat is veri a tömérdek gamből)
2. Mac ( ha valamenyire játék sikeres volt akkor talán rá írják,meg ha van zsé arra ,hogy terjeszék ezen a platrformon)
3.Linux hasonlo mint a mac ,de nála még kétségesebek a dolgok ,semenyire nem nagyon látnak üzletet a dolgokba!
Szoval egy darabig marad a win a gameknek a többi meg a többinek! -
ezt sajnálattal gondolom ,hogy amíg mindenki a winre fejleszt, vagy nem lesz vmi 100% -os directX emuláló progi (legalábbis D3D) ami ingyenes addig nem sok ember fog használni linuxt. kíváncsi lennék ha a gémek 100% elindulna mittomé linen és winen is akkor melyik cucc lenne a kelendőbb? szerintetek? és mittomén mi lehet melyik fejlődne jobban?
-
ReJim
őstag
hát franc tudja... ez integrált bizé... de semmit sem tudtam meg róla..
winbe dxdiag aszondja hogy 6,5megás, aida mondta rá egyszer hogy 32megás.. de egyszer.. mostanában nem... szóval csak feltételezem
jah, és p3as... szóval nem ám valami mostanira.. teccik érteni...
[Szerkesztve] -
escie
őstag
-
Flashy
veterán
nem tudom mihez mennyire értesz. pár éves Linux gyakorlattal (nem grafikus linuxban kattintgatás, hanem amikor a /etc konfigfilejainak legalább 80%áról kapásból megmondod mihez tartozik és mi van benne) érdemes csak. de Solarisban nem lesz szines-szagos felület meg autodetekt meg rózsaszín istennyila. nem lesz alá semmilyen program. a hálózatért is meg kell küzdeni, a programokért is meg kell küzdeni, kényelmes felületért is. van egy alap grafikus felület, meg grafikus terminálprogi, meg filekezelő. ja és a küzdeni nem a Tovább meg a Befejezés gombok nyomogatását jelenti
-
ReJim
őstag
hjah... kiprószálom... én még nem vagyok linux függő.. sajanjelenlegi konfigomon(lds.: adataim) nem nagyonszeretek linuxozni... túl lassú a kde... agnome-ot meg kinyírtam.. na mindegy nem olyan vészes.... csak kilépni nem tudok..
úgyhogy általában: su + halt
csak vagy 3 hónapja ugyanazt tölt be induláskor, az egyik readmet..
meghát suliba is win van csak... meg azon fogunk jövőre programozni
a vga?integrált intel 82810E
azsem 32megás.. 3dé gyorsítós... sof2 elmegy rajt, q3a elmegy rajt... max felbonzi 1024, de monitor is gagyi...
szóval legközelebbi konfiggal csak elmegy: 1ghz proc, 256sdram, gef2mx400 64mb...
solaris mennyire más?? én ahogy szkrínsotokat néztem igencsak hasonló volt mint a linux... gépigénye meg mint láttam nagy...
[Szerkesztve] -
escie
őstag
huhh, solaris?? pislogtam nagyokat, mikor feltettem. nagyon nehézkes volt nekem a linux után.
de azért jó kísérletezgetést kívánok!
milyen vga-ról lenne szó? az ati elég gáz, bár javulóban van driver terén.
Szalma,
ezekhez sem kell win.van a gnome-hoz, és a kde-hez is ilyesféle játék 1000. ezek is persze.
viszon én így ismertem meg régi nagy klasszikuokat, dosbox-szal...
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
(Dosbox alatt jó pár klasszikus megy tutin... Pl. win31 install után aknakereső és pasziansz is...)
Szeretettel:
Szalma -
ReJim
őstag
körül néztem, majd holnap le is töltöm...
de majd a 3d gyorsítás miatt nem val, hogy ezen a konfigon jáccok...
azt nem sikerült még a linuxon belőni...(már ha nevezhetjük még annak, szegény gnome-t kinyírtam....
)
tux se megy
de aztán lesz majd házikóm, plussz tápom, akkor beízzik a másik p3as konf.... akkor reszkess világ akkor repül suse, jön uhu (+ valszeg megpróbálom a solaris10et, usse sikerül...) -
escie
őstag
röviden és tömören: nem.
viszont futtatható vmware-rel windows, de komolyabb grafikájú játékra ez alkalmatlan.
ráadásul rendelkezni kell hozzá egy winnel is.
a linuxos játék három sarkallatos pontja: cedega, 3dgyorsítás, natív installer/bináris
persze ha nem 3d-s játék, akkor a középső kilőve. -
escie
őstag
nem tudom van-e, de nem rémlik, hogy lenne.
q3-t meg emulálni linuxon igen nagy butaság volt, már megbocsáss. tökéletesen működik natívan...
nézz szét az id ftp-jén installerért...
-----------
mostanában ismét a racerrel játszok. ennél faszább autós játokot még nem pipáltam.
ha érdekel valakit, nézzen szét a ''Racer'' nevű topikomban... -
ReJim
őstag
hi
azt nem tudjátok véletlen, hogy a sof2nek van e linxus változata??
vagy azt is el tudom indítani winex-el??
azzal próbáltam már q3at, de nem valami nagy sikerrel..nagyon belassult..
igaz lassu agépem, de a winbe ment...
szóval adott a kérdés..
meg egy link, annak aki nem ismerné!
hi'
tegnap gondolkodtam!na olyan progi kéne nekem ami linux alatt tud emulálni egy winxpprof hun-t és vagy a feltelepített windózét eltudja indítani linux alatt. van ilyen? mert akkor a game problem megoldva nem?
-
na valaki más? olvasgattam és az a cedega jó progi.
-
azért eléggé elszomorító ,hogy szinte alig van játék linuxra
-
na hé sok lesz az off
tudjátok kéne valami emu amit ha elindítasz linux alatt + a gémet akkor megy faszán!
-
escie
őstag
igazából nem emlékszek nevekre, elég kis gyerek voltam még. uncsimnak volt plus4, másik uncsimnak c64.
ami a mai napig megismételhetetlen élmény nekem, az az elite. nagyon furcsa ezekkel újra játszani... a könny kicsordul a szememből.
na meg a head over hills (remélem jól írom...) -
escie
őstag
hát igen, azok is nagy játékok, bár én nem vagyok oda értük.
a simsnek van forgalomban winex-verziója, direkt winexre optimalizálva.
iigeen, a foobilliard, nagyon nagy játék, imádom.
meg az lbreakout, és főleg a barrage!!
nameg a vice, a Commodore emulátor. gyerekkorom idézik azok a játékok. -
eddie303
őstag
Nekem pl. hiányoznak a késõbbi H3-mak, pl. Chronicles széria, Shadow of Death...
Kár, hogy a Loki megszũnt, ha lenne, még sok játéknak lenne Linux portja. Asszem, Sims-nek is van.... Meg Heroes4 is hiányzik... Az a gond, hogy a Heroes széria nem megy Winex-el, és nincs is tervbe véve. Amit még figyelembe ajánlok: FooBilliard. Istenien meg van csinálva... Továbbá xmame játéktermi-gép (arcade) emulátor, és arcade játékok ezrei, amit imádok.... Csak egy pár példa: Shadow Dancer, Shinobi, Street Fighter széria, Mortal Kombat széria, golden Axe, Double Dragon széria....
-
eddie303
őstag
Van jópár natív linuxos játék is, ami van Windowson is, pl. van natív Heroes3, sajna nem ingyenes, Wolfenstein: Enemy territory - ez ingyenes, Quake3 - ennek kell az eredeti Wines Q3 CD, Ut-félékbõl mindegyiknek van, ezekhez is szintén CD kell. Mind OpenGL alapon mennek, jó részük még sokkal jobban, mint Windowsos verziójuk... Escie el is felejtette kedvencét, a Racert, ami egy elég profi autószimulátor
-
escie
őstag
így van. nevet váltott nemrég.
ezt ismeritek? rengeteg jó howto van itt, meg hírek, ilyesmi...
érdemes szétnézni...
jah látom az a cedega nevű progi a wineX gyk
-
escie
őstag
figyu...
ez linux. a w32 binárisokat elfelejtheted, legyen az opengl, vagy d3d. nem kell ilyesmivel foglalkozni, hogy directx, ha megy a játék, megy és kész. azt se várd, hogy ugyanolyan egyszerű játékot telepíteni linux alá, mint a winnél, hogy kettőt kattintok, és megy. vannak natív játékok linux alá, különbséget nem látsz közte, és a wines között, csak annyi, hogy linuxot kapsz, ha kilépsz belőle.
van a winex(ma már cedegának hívják), ami fizetős, kissé bajos egy kezdőnek telepíteni, és nem minden fut vele...
példának okádék, egy pár játék, melyek natív linuxos porttal rendelkeznek:
UT2003/2004;Q1/2/3;DOOM;MOHAA;RACER; NeverwinterNights, több most nem jut eszembe... -
Bally
senior tag
Én mohaa-t próbáltam UHU-n winex-el, szinte tökéletes volt, játszottam vele neten, de a hanggal voltak gondjaim, csak ugye linux-ismeret hiányában abba is maradt a project
-
na képek:
itt ply q3: Bővebben: link
pl wc3.doom...
nemtom de azok oldalt szerinte shortcutok. vagy csak irc:
és a www.winehq.com is van pár kép windows progikról.
[Szerkesztve] -
aha akkor winex.
majd utánanézek. de ha csak openGL van linux alatt akkor a d3d az kapufa? vagy van hozzá valami platform? és a 3d ,hogy kell beállítani? vagy én azt rosszul gondolom ha pl. nvidia dirvert telepítek linux alatt akkor minden d3d menni fog? és mi a helyzet a tux racerrel? tudtommal azis d3d vagy gl?
-
VladimirR
nagyúr
no, ha mar igy ramondtad, akkor legy szives aruld el, hogy mi a halal ez a cvs
ha jol sejtem, akkor vagy valami fileformatum, vagy valamilyen adatatviteli megoldas
anno en is probaltam osszeszedni ezt a winex-es cuccot a fenti oldalrol, de nem free, a cvs valtozat (ami ugy remlik ingyenes) nekem csak lila kod
escie: ''directx? felejtsd el. opengl'' --- es mi a helyzet az olyan jatekokkal, amik nem igazan ismernek mast d3d-n kivul?
[Szerkesztve] -
escie
őstag
emberedre találtál bennem.
egyik kedvenc témám a játék linuxon.
hát a wine(x)-szel nem sok jó élményme volt eddig. eddig.
viszont rengeteg natív játék van linuxra(és nem liunx-ra). jelenlegi kedvenc: ut2004 redorchestra-mod. de van még rengeteg.
amúgy a linuxos játszásnak a 3d gyorsítás belövése a sarkallatos pontja. eleinte bonyolultnak tűnik, de bele lehet jönni. szóval a 3d nem épp a linux szent grálja.
directx? felejtsd el. opengl. -
sl8r
csendes tag
hi.
van a winex-nek egy játék ága is, a neve cedega. sajna ez nem free, de torrent-eken fellelhető. ez elég sok windozos játékot tud futtatni. pl már hl2-t is. és nem ugy hogy a már win alatt installált játékot futtatja, hanem linux alatt megy az install is.. hogy milyen minőségben törénik mindez, arrol nem tudok nyilatkozni, mert nem ástam magam bele. nekem xp fenn van játékoknak...
Protezis
őstag
Az mire kellett? Én raktam már fel SUSE-t, UHU-t és mindegyik felismerte az XP-t. Suse-nál a lilot használtam bootmenedzselésre, uhunál meg asszem a floppys módszert.
Amúgy a fenti UT1 indítása Sulix live cd-ről történt
Meg próbáltam már a VirtualPC-vel XP-n Sulix cd-ról bootolni. A gui nem jött csak be, mert kevés RAM-om van. De azért zsír volt -
Protezis
őstag
Ez engem is érdekelne. Nekem sikerült elindítani a Windowsos UT1-et NTFS kötetről. 1-2 grafikai bugtól eltekintve jó volt, leszámítva azt, hogy 1000-el ment az egész. Értsd: fel volt minden gyorsítva, húzom az egeret, körbefordulok, mindenki fénysebességgel száguldozik, hasonló
Úgyhogy tesség, egy UP!
Mod: a címet elírtad
[Szerkesztve] -
hi' mostanában egyre jobban elkezdtem foglalkozni a linuxal (azért még csak olvasgatok róla honlapokat
) és kíváncsi vagyok rá ,hogy el lehet e rajta indítani minden win progit? na ezt most úy értem ,hogy van egy linuxod. van a wine editor amivel volt szerencsém kb. 2 órát foglalkozni de nem sikerült elérnem vele semmit. na akkor a kérdés
ha van egy linuxom akkor a wine -al mindent olyan windózosan fel tudok telepíteni? és pl az olyan programok int az ut2004 ugye van linux installere ami felpakolja magát ok. a linux ,hogyan használja a direcX -et? a gyenlőre ennyi! kösz a egítséget!
jah és még linux analfabéta vok
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest