Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz King Unique #45682 üzenetére
Sikerült megcsinálni úgy, ahogy szerettem volna!
Swap particiót is csináltam kb. 8 gigát, linuxnak hagytam kb.22 gigát, a maradékot meg NTFS-re formáztam, és már látom windows alatt is.Az akciót sikeresnek könyvelem. Ismételten köszönöm neked Unique.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz King Unique #45679 üzenetére
Bootolásnál F12-vel váltok
Elméletileg mehetett volna az SSD-re, de direkt így akartam. Külön. Mobilisan, HDD+caddy.
Amit a második bekezdésedben írtál az 1:1-ben így van!Nekem is az a) opció szimpatikusabb.
Hogy tudom a legegyszerűbben megcsinálni? Tegyem újra a linuxot, majd a telepítésnél válasszam a legutolsó "something else / valami más" opciót, és ott daraboljam fel a meghajtót ca. 990 Gb NTFS - 10 Gb Ext4 arányban? -
Pszihonaranc
senior tag
Sziasztok!
Van a laposomban egy SSD, amin windows 7 rendszer van. Vettem egy HDD-t, amit caddy-be raktam és betettem a gépbe. A célom az, hogy az új HDD-re linux mintet rakjak (úgy, hogy az SSD-hez nem nyúlok), és így 2 operációs rendszer legyen a gépemen.
Amit eddig sikerült elérnem:
-Feltelepítettem a HDD-re a linuxot és működik. Pipa
-Az SSD tartalmával nem történt semmi. Pipa
-Bekapcsolásnál (Bootnál) elő tudom hozni, hogy melyik meghajtóról, melyik op. rendszert futtassam. Pipa
-Mind a 2 rendszer egymástól függetlenül elindul és fut. Pipa.Viszont szeretném, hogy a linuxot futtató HDD látható legyen windows 7 alatt is, és tudjam használni a tárhelyet.
(Linux alatt látom az SSD-t amin a windows van, és hozzáférek az adatokhoz.)Hogyan tudnám kivitelezni?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz CPT.Pirk #28482 üzenetére
Tehát akkor azt mondod, hogy ha usb-ről használom, akkor az hosszútávon tönkreteszi a pendriveot?
Egy igen gyors usb 3.0-som van, nem szeretném, ha hazavágná. Amúgy nem állandó használatra lenne, hanem másodlagos rendszernek a w7 mellé. Csak nem akarom az SSDmet particionálni és ezért gondoltam, hogy jobb ötlet usbről használni.Kicsit más: Mi az a KDE úgy konyhanyelven elmagyarázva?
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz CPT.Pirk #28478 üzenetére
Intuitív alatt azt értem, amit windows7 után (mellett) fejfájás nélkül tudok használni. Tehát hasonló, nem kell teljesen új dolgokat megtanulnom, megszoknom.
A gépben van kakaó.Core i7, 8gb ram, 1gb-os nvidia gpu, SSD, usb 3.0-ás port is van rajta ha ez számít.
[ Szerkesztve ]
-
Pszihonaranc
senior tag
Sziasztok!
Még nem volt dolgom linuxszal, de szeretném kipróbálni. Jelenleg w7-et használok, a linux másodlagos rendszerként menne pendriveról.
Mit ajánlanátok egy abszolút kezdőnek? (Pozitívumok: grafikus,intuitív kezelőfelület, gyors/stabil legyen)
Nem játékra, nem videóvágásra és nem nagy erőforrást igénylő alkalmazások futtatására használnám.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Pszihonaranc
senior tag
Helló
Mint ahogy a topik címe is mondja abszolút kezdőknek. Hát én az vagyok a javából
Gondolkozom rajta hogy váltsak windowsról.
Annyi sok fajta van... mi a különbség egyáltalán közöttük? Ti melyiket ajánljátok az átálláshoz?köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LEGO klub
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest