Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
válasz aquark #80593 üzenetére
Még annyit sikerült most gyorsan kiderítenem, hogy valamiért nincs rajta a rendszer listáján ez az eszköz. Vagyis elvileg támogatott, de csatlakozáskor nem történik meg a váltás automatikusan. Szerk.: Az utolsó blokknál csak egy szóköz van (ahogy máshol is), a fórum motorja reklamál valamiért.
Próbáld ezzel:sudo usb_modeswitch -KW -v 12d1 -p
1f1c
[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
lev258
veterán
válasz aquark #80588 üzenetére
Itt álljunk meg. Ha eddig VM alól ügyködtél, simán lehet, hogy rosszul lett átadva a virtuális rendszernek a modem. Mint írtam, nem is kellene hozzá telepíteni a cuccot.
Nem egyszerűbb Live alól tesztelni? Biztos van 2 usb portod?[ Szerkesztve ]
-
válasz aquark #80567 üzenetére
Sziasztok!
Régi (2005-2006) HP Compaq nx6325-ös notira (1,6GHZ 2 magos AMD Turion, 1 GB RAM -128MB VGA) keresek kis étvágyú linuxot, 85%-ban netezésre. Két Vodás USB stick van hozzá, Huawei K3772 és K4203 ezek közül valamelyikkel mennie kéne. VM VirtualBox alatt próbálkoztam antiX 19.4-re (32bit) felrakni a K4203-as sticket, de nem megy, mert már nem támogatott a chkconfig. Újabb firmware-t nem találtam az eszközre. Szóval mit ajánlotok? Puppy 8.0 az angol, a Lubunu 18.04.5 meg 2GB RAMot kérne. Kérlek segítsetek, bratyónak kéne.
[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz aquark #80567 üzenetére
Na most azt látom ez alapján, hogy a modeswitch-nek kezelnie kellene. Viszont nem ismerem az antiX-ot, akár az is bekavarhat.
Az ilyen usb-s modemek úgy szoktak működni (Windows-on is), hogy a rendszer először pendrive-ként látja őket, amin ott a driver, majd telepítés után már modemként érzékeli.
Linuxon a modeswitch feladata az lenne, hogy ami támogatott, azt rögtön modem módba kapcsolja. Utána pedig a Hálózatkezelőn keresztül be lehetne állítani.
Elvileg a tiéd támogatott. Amennyiben viszont a #80560-ban szereplő fájlt/fájlokat az eszközön látod, akkor valamiért nem kapcsolt át.[ Szerkesztve ]
-
Vasti74
aktív tag
-
-
-
-
gregory91
senior tag
válasz aquark #80541 üzenetére
"Antix 19.4 -et futtatok VM Virtual Boxon. Nem tudom a felbontást 1024x768-ra állítani"
Szerintem (is) a Virtualbox-on kellene babrálni valamit(2D/3D).
Jobb gomb indítóikon/parancsikon létrehozása?
- Könnyebb ha keresel egy üres rtf fájlt->Jobb egér>tulajdonságok és ott kiválasztani a program nevét.Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz aquark #80497 üzenetére
Jah megvan! Windows alatt nem tudod ellenőrizni. Esetleg a cpu steppingből vagy a proci gyártási dátuából saccolhatod, hogy "korai" ryzen-e a procid.
Linux alatt van erre script amit le lehet futtatni akár egy live rendszer alól is (legalább 16GB ram kell hozzá a gépben lennie) és ha a procid elhasal, akkor fordulhatsz az AMD-hez cseréért. https://prohardver.hu/hir/nem_lapka_hiba_linux_asztali_ryzen_processzor.html
Lehet egyszerűbb eladni és venni használtan egy újabb ryzent.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz aquark #80484 üzenetére
1 - Windows után a Mint szerintem barátságosabb. Meg szerintem a Cinnamon asztali környezet jobb is, mint ami alapból van az Ubuntuban.
2 - mire gondolsz? Nem rémlik ilyen.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
válasz aquark #80444 üzenetére
Ubuntura van sok megoldás, de szerintem valami hasonló lesz, mint itt :
usb-modeswitch (és esetleg usb-modeswitch-data) csomag legyen fent
és ahogyan a második oldalon írják, az usb-modewitch és udev szabályt létrehozod.Meg ha van Puppy-n a linux-firmware-nonfree csomagnak megfelelője, azt is feltenném, pont az ilyenek szoktak megoldódni tőle.
Mutogatni való hater díszpinty
-
lev258
veterán
válasz aquark #65898 üzenetére
Szerintem már nagyon összekavarodtak a dolgok. MBR jellegű partíciós táblánál legacy boot kell. GPT esetén már az UEFI az alap, ehhez viszont EFI partíció is kell. Azt sehol se láttam, hogy lett volna ilyened és csatoltad volna telepítéskor.
btrfs-t meg az használ, aki rendesen ért is hozzá.[ Szerkesztve ]
-
-
Tim82
félisten
válasz aquark #58575 üzenetére
Az 1. kérdésedre: rákerestem mindkét Puppy verzióra, mindkettő esetében azt írják, hogy UEFI-t is támogat, ettől még ugyanúgy telepíthetőek "legacy" BIOS-os gépekre is.
(A 2. kérdésedre meg már az #58576-ban van válasz. )
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
totron
addikt
válasz aquark #43836 üzenetére
Persze, csupán arra rávilágítandó írtam, hogy a mai köztudatban is hajlamos élni az elgondolás, mint a múlt egy maradványa, hogy a pówerkikapcsolás az totális crash, az bődületes beavatkozás, holott egy rakat ideje már nem, csak egy szolíd meghívása a szabályos leállításnak. 486 után is voltak ott még AT-k, ott viszont tényleg fizikai árammegszakítás játszott. Nem is volt világító bill vagy egér, alaplapi pislákolva maradt LED!
(#43835) lev258: simán. Olvasva tanul a ragadós pálma. Terhes pálma alatt nő a tanulás - vagy hogy is van. Hasznos a nemlineáris beérkező infó, mert ki tudja mikor jön még jól, meg aztán ami érdekli az embert az úgy is tapad belé.
(#43832) olivera88, az ilyennel viszont nem árt megbarátkoznod, mert - és ez talán többeknek nem fog tetszeni, de attól még tény - a rendszer túl buta felülről látni önmagát és szólni emiatt. Többféle hibaüzenettel is találkozhatsz ezen 1 okból kifolyólag. Alattomos egy tulajdonság. Netelmenés esetén sem tud szólni. Van, hogy ott van logikai lyuk, hiányosság a rendszerben, ahol a legkevésbé várnánk és alapnak gondolnánk.
-
-
-
nagyúr
válasz aquark #43557 üzenetére
Ha neked bejön a Lubuntu és a Puppy, akkor próbáld azzal először, lehet, hogy elmenne rajta a Mint 17.3 XFCE is vagy van a LXLE is, ami egy kevésbé fapados Lubuntu, Bodhi Linux és az Antix kis rendszerigényű.
Pendrive-ről nem szerencsés futtatni, de 2 GB nem is lesz elég szerintem egy disztróhoz telepítve vagy live módban ill. perzisztens módban akarod használni?
perzisztens pendrive készítése
Qbittorrent jó kliens Transmission helyett.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Elfelejtettem a film címét
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Linux kezdőknek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jövedelem
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest