Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- XPEnology
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Amazon Prime Video
- Gmail
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watt25
veterán
válasz blakey #69938 üzenetére
Nem csatlakozótól függ, hanem felbontástól. (Persze emiatt közvetve csatlakozótól is, hiszen SCART-on nem megy át a HD-s videó.) De ez azért fontos, mert HDMI esetén sem lehet a levágás nélküli üzemmódot (túlpásztázást) kiválasztani, ha nem HD-ban küldi át az eszköz a jelet.
Tehát csak olyan DVD lejátszóval megy, ami tudja a HD-s felkonvertálást. (De akkor már miért nem Blu-ray lejátszót vesz az ember? )[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
sixpak
nagyúr
válasz blakey #69916 üzenetére
49UF 850v-re kérdezett rá, nekem 852v van, ami ugyanaz, csak fehér...arra írtam, hogy nekem hasonló van.
400 dollár alatt lehet venni amúgy...és ez az első, ennél csak olcsóbbak lesznek.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
senior tag
válasz blakey #69408 üzenetére
Felment az app a telefonomra, de ki se nagyon próbáltam (mielőtt töröltem), mert időközben vettem egy MR600-at. Én kényelmetlennek találom (be kell hozzá kapcsolni a WiFi-t, pin kódokat kell írogatni), és nem lehet vakon használni. Van valami plusz, ami kényelmesebb rajta? (Matáv IPTV-nél pl. csatornákat rendezgetni kényelmesebb volt a mobilos alkalmazással - legalábbis emlékeim szerint (csak ismerősnél próbálgattam).)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
huncutka1029
addikt
válasz blakey #69390 üzenetére
+1
a Tv HDMI csatija is lehet hibás.
Kábel hiba is lehet.
Simplink is bekavar, ha folyton kapcsoló jelet küld ARC-n.Olajbogyó!
ugye garanciás még a készüléked?
Azonnal hívj szerelőt ha másik kábellel HDMI eszközzel is ezt csinálja. (DVD, STB)a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Flowtation
őstag
válasz blakey #69380 üzenetére
Szia!
Huncutka leirása alapján telepítettem. 5.5.0-s verzió. A nas egy icybox 4210b, sima megosztással.
Huncutka1029:
A tv-n látom az ums-t, azon belül a megosztott könyvtárat, ott meg a filmeket. De egy mkv-t is átraktam, az sem megy. A piros dolgokat bekapcsoltam, restart (gép) de nem jó. A nason a megosztásoknál mindenkit belevettem, biztos ami biztos.
Egyébként hogyan lehet az umst újraindítani? Mert nekem, ha kilépek belőle, nem indul el ujra, csak kijelentkezés vagy restart után.Pedig tök jó lenne.
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
huncutka1029
addikt
válasz blakey #69383 üzenetére
Én is ezért szeretem az UMS-t. előtte próbáltam plexet, még 2011-12 ben, de nem volt stabil.
a nero media home servert adták még az Lw5500-hoz az is jó volt, csak nagyon le volt butítva.most nálam is ezek vannak hozzá. Azért belefutottam már egy két nem támogatott formátumba. Mpeg4-nél.
ezeket ts muxerrel gyorsan megoldottam.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Wacko
csendes tag
válasz blakey #69359 üzenetére
Ja ha a tűzfalak ki vannak kapcsolva, akkor elhiszem hogy megy. Egyébként a windows tűzfalban külön be volt állítva kivételnek a serviio és a két szükséges port is, de a Panda ezeket a beállításokat látnivalóan figyelmen kívül hagyta és sehogy nem tudtam rávenni, hogy ne blokkolja a két portot..
-
Wacko
csendes tag
válasz blakey #69272 üzenetére
Hosszas kínszenvedés után kiderült, hogy ennek a szerencsétlen Panda antivirusnak a tűzfala blokkolta a SmartShare adatcserét.. jól átvert ez a szemét, mert korábban már próbáltam kikapcsolt antivirus mellett is, de úgy sem ment; végül kiderült, a Panda kikapcsoló funkciója a Panda tűzfalat nem inaktiválta.. Ráadásul sehol nem tudok benne portokat engedélyezni, a tűzfalát sem lehet semmilyen menüből elérni, úgyhogy gyorsan uninstalláltam ezt a csodát.
Azóta minden oké.
(Ami pedig az antivirust illeti, azt hiszem visszatérek az AVG-hez, azzal még soha nem volt problémám.) -
yvsmad
őstag
válasz blakey #69043 üzenetére
Belegondoltál már, hogy hány hónapra kell előfizetned csak azért, hogy egyetlen, mondjuk 5 évados sorozatot végignézz? Amit pár nap alatt le tudsz tölteni és nem kell csak azt nézned, hogy az előfizetett időbe beleférjen? És akkor még mást nem is néztél... Szóval hány ezer Ft lesz végül egyetlen sorozat?
[ Szerkesztve ]
-
-
freeknight
őstag
válasz blakey #69021 üzenetére
Passzív esetében azt kifelejtettem, hogy a felbontás természetesen 1920×540-re esik vissza. A mozinál a felbontás gondolom más ugye, de ott a 2 vetítő miatt nincs veszteség. Minden másban szerintem helytálló a hsz-em, és én még a felezett függőleges felbontás ellenére is azt mondom, jobb technológia a passzív, ugyanis "akcióban" ez a felezés szinte semennyire nem látható.
lethos: ezért írtam, ha csak a 3D a lényeg. De egyébként azt se mondta senki, hogy az aktív rendszer "rossz" vagy "használhatatlan" lenne
[ Szerkesztve ]
-
Mana86
tag
válasz blakey #68889 üzenetére
Köszönöm a gyors választ és segítséged! XPlay-t az általad linkelt oldalról, a leírásnak megfelelően "telepítettem" a TV-re, mégis azt írja a bal alsó sarokban, hogy "Demo expires in 10 days". Lehet nem olvastam el megfelelően valamit?
Hozzáteszem XPlay csak akkor működik, ha a TV-n be vagyok jelentkezve a saját fiókomba ami azért gond mert júpíszí a szolgáltatónk és van, hogy napokig nincs net (no comment), így meg Xplay sem működik.Kipróbálom a PlayPMS-t is, hátha...
-
Gtaati
őstag
-
Gtaati
őstag
-
MrBazsi
senior tag
-
sajo13
senior tag
válasz blakey #68689 üzenetére
Szerintem 2015-ben(akarom mondani 2016-ban) már az ember defaultnak(alapértelmezettnek) veszi, hogy egy TV-n, CD lejátszón, mobiltelefonon, de bármilyen média eszközön VAN füllhalgató csatlakozó. Ez filléres dolog, tahóság kispórolni.
És itt nem a fokhagyma-aprítóról beszélünk vagy egy nyeles serpenyőről, de lassan már azokon is lesz pl. USB
Ha a TV média eszköznek számít, akkor illendő lenne rajta jack csatlakozónak lenni.[ Szerkesztve ]
-
luckyman
aktív tag
válasz blakey #68530 üzenetére
Milyen appra gondolsz? LG storeból telepítettem a tévére egy Plexet, a gépen van a Plex szerver progi, mire gondolhatsz még, ami elkerülhette a figyelmemet? Néhány lépésben lehet állítani a méretét, a legnagyobb az óriási, az egyel kisebb pedig apró, ráadásul a képre teszi, és nem lehet máshova állítani, míg a SS oda rakja és akkorában, ahová akarod. Tény, hogy Plexnek "mozisabb" a felirata, de kit érdekel? Amúgy a múltkori kálváriám óta csak a Plexet használom én is, nagyon jó az is, de SS jobb a feliratos filmekre, ezért azzal néztem az említett filmet.
-
FeRRaR1
őstag
válasz blakey #68526 üzenetére
Lehet hogy rosszul fogalmaztam, akkor úgy mondom, hogy alap beállításokkal teszi oda az extra mappákat, és rontja le a felbontást + minőséget. Tehát a rossz beállítás gyárilag rossz, nem miattam, én csak javítottam rajta. Ebben viszont az UMS a legjobb, out of the box élmény, felteszed és alig kell hozzá nyúlni, majdnem hibátlan, csak az a Java nem kéne...
-
FeRRaR1
őstag
válasz blakey #68517 üzenetére
Abszolút nem veszem annak, valószínűleg igazad van, és/vagy neked az jobban megfelel. Mások az igényeink, és ezzel nincs is semmi gondom, azzal már inkább hogy egyik sem felel meg 100%-osan nekem. Mikor felraktam egyből feltűnt, hogy a Plex minősége a legrosszabb, csak full HD filmekkel próbáltam, és 720p-ben játszotta át, több minden nem működött rendesen, mappázás sem. Ezek szerint én nem szántam rá elég időt, és csak felületesen futottam át a beállításokat.
Elmondom én hogy szeretném. Van egy filmek/zenék/képek mappám a gépen, amiket kb 10-15 éve menedzselek, bővítek. Én csak ezt a három mappát szeretném látni, nem úgy hogy mellette van 20 másik, nem úgy hogy oda vissza kell másolgatnom, sem 20 almappába belépni. Amint rákattintok a DLNA szerverre, lássam ezt a három mappát, jó minőségben és gyorsan játssza le pont. Ennyi az elvárásom, sem online elérés, sem Yt előzetes, sem imdb nem érdekel, ezeket ha akartam már megnéztem film beszerzése előtt. A rendezők, poszterek stb...mappákra legkevésbé sincs szükségem. Fusson a háttérben mint a Plex vagy akár az UMS. Ezekre maradéktalanul alkalmas programot még nem találtam, csak olyat ami elég jól megközelíti, de ez a max.
-
FeRRaR1
őstag
válasz blakey #68512 üzenetére
Ennek ellenére még is nehezítik. A számomra tökéletesen rendszerezett fájljaimat ugyan már ne akarja megkeverni nekem, vagy megmondani hogy lenne jobb, mert egyáltalán nem lett az. Legyen bent opcionálisan, de ne kényszerítsenek rá.
Napokban kipróbáltam az összes ajánlott DLNA programot. Plex használhatatlan, nagyon lerontja a minőséget. Serviioval sem működött sok minden, nem tudtam beállítani úgy ahogy szerettem volna.
Kodi xbmc és az UMS vállt be a legjobban, bár a kodi kezelő felülete idegenül hatott nagyon, még is remekül működött, nagyszerű minőségben tolja át a fájlokat, felbontást megtartva. Felirat és hang váltás elsőre tökéletesen működött. Mappa rendezés terén van kisebb hiányossága, viszont az "extra mappák" nagy része kikapcsolható, nem látod a csatlakozott eszközöket sem, illetve a kezelő felület. Ezek a hátrányai, de szerintem ez tudja a legjobb minőséget.
UMS a másik ami igen jól használható, de néha gondol egyet, és elkezdenek akadozni a filmek, nem mindig lehet pörgetni, illetve ha úgy támad kedve mind a 8 magot el kezdi maxon tekerni. Esetenként nem lehet állítani a feliratot vagy audiót. Ezek ritkán fordulnak elő, és gép vagy TV restart segít. Gondolom a Java miatt van, ami elég nagy hátránya.
A tökéletes az UMS kezelőfelülete és mappa kezelése lenne, a kodi stabilitásával és lejátszás minőségével, hibátlan működésével. Ezek a tapasztalataim az elmúlt 2-3 nap tesztelgetése alapján.
Más: LG 55UF770V
Nem tudjátok hol találok hozzá, kimért beállításokat? Elég sokat túrtam a netet, sok modellhez találtam is, de ehhez pont nem. Kikapcsoltam a Trumotiont meg pár alap dolgot érzésre beállítottam, nincs is vele gondom, de szeretném egyszer jól beállítani. -
-
lordmark
tag
válasz blakey #67883 üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy ez így nem normális, mivel a tv felbontása 1920x1080, szóval 16:9-es és a film is 16:9-es maga...
A tv saját lejátszóját használom, a beépített dlna klienst. Sajna formátumváltásra nem találtam lehetőséget.
A dlna szerver egy D-Link DNS-320 típusú NAS-on fut, a default dlna megoldással.Maga a kép egyébként jó arányú, nem összenyomott, csak az alsó felső csík nem kéne, hogy legyen szerintem...
-
huncutka1029
addikt
válasz blakey #67395 üzenetére
2011- óta van LG lapos tv-m több is.
Már akkor is tudták a passtrough 5.1 et. Azóta is működött minden általam kipróbált, beállított modellnél.
2011-ben még a DTS- nem szólt saját hangszóróján, de már azt is tovább engedte butítás, dekódolás nélkül.
Miért változtatnának negatív irányba ezen?
Ismersz olyan konkrét tipust, ami nem enged át optikán, a korábban leírt beállításokkal?
digitális hang kimenet--> Auto
Digitális hang --> auto állásban?(#67396) aram01
Laposon tuti jók a beállítások?
tudja az 5.1 kodeket?
A tv nem módosít, cak átenged, ha 5.1 forrást kapna, azt is küldené tovább.
Nézd meg az audio drivered beállításait![ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
aram01
nagyúr
válasz blakey #67385 üzenetére
Nem ruházok be ilyesmire, nekem az átalakítók "időzített bombaként" operálnak, sejtem hogy ez az én hülyeségem de így gondolom. beáldoztam egy 64 GB-os ssd-t majd azt használom egy darabig amíg nem veszek nagyobb pen-t
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
olasz69
senior tag
válasz blakey #67385 üzenetére
"ha HDMI-vel csatlakoztatod a tv-re, akkor mi a túrónak kell a tv-ből kivezetni a hangot amikor e lejátszóról is mehetne?" pl azért mert az erősítőmön nincs hdmi! Csak optika!
(#67383) direwolf
Természetesen minden külső forrásomat Hdmi-vel /scart-al/ csatlakoztatok az LG tv-hez és a többcsatornás DD5.1-et az optikai kimeneten keresztül az erősítőmbe! És szól az összes hangszóróm és ki is írja ,hogy DTS illetve Dolby Digital 5.1.[ Szerkesztve ]
A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
olasz69
senior tag
válasz blakey #67372 üzenetére
Leírnád ezt a korlátozást,illetve megneveznéd a forrását?
"Külső forrásból a tv csak 2.0-át küld tovább, optikán."
Vagy ennyi "szerencse része " készülék van az LG-k között?
(#67376) huncutka1029Nálad,hogy megy ez a korlátozás?
[ Szerkesztve ]
A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
TBMC
addikt
válasz blakey #67372 üzenetére
igen koszi kozben rajottem nagyjabol fel oraval ezelottt tarsitottam is az en tvmhez, de pl regisztralni nem engedi. lehet ezert kellene az adapter?
ergo regisztracio nelkul nem mukodik a hangvezerles es a mozgaserzekeles.
minden mas gomb/funkcio mukodik hibatlanul.Rico45: koszonom nemsoka el is ugrok a boltba egyert es remenykedek
[ Szerkesztve ]
-
-
Nightman1
tag
válasz blakey #67265 üzenetére
"VA olyan 93% körül van, plazma olyan 97% és az OLED az ami 100%."
Na pont itt a lényeg,én az ips mellett írtam amit írtam és nem ellene.
És azt is vallom mit írtál,nagyon fontos a beállítás kalibrálás.
Akik pedig mindennek ellenére is vallják a fekete hiányát,azok vegyenek oled-et..
De hogy legyen viszonyítási alap:
Az M1-nél az alsó feliratcsík háttere fekete.
Nem sötétszürke.[ Szerkesztve ]
-
MrBazsi
senior tag
válasz blakey #67241 üzenetére
azért irányadónak jó lehet,hogy mégis mire számítson az ember, de igen, úgyis otthon jön rá az ember melyik a megfelelőbb neki. én az ips mellett tettem le a voksom és nem bántam meg, bár tény az is hogy a va ritkább.
egyszer estem bele abba hibába hogy vettem az aquánál 22colos lg monitort , és nem tudtam h tn panel van benne... na azt soha többet, borzasztó volt, kicserélték, de utána kellett volna járnom. tv-nél már nem követném el ezt a hibát.
Igen az Lg saját maga fejlesztette az ips-t, de szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy bevált nekik. -
olasz69
senior tag
válasz blakey #67250 üzenetére
Akkor rosszul fogalmaztam,de attól még elrettenthetetlen meggyőződéssel kitartó személy Vagy ,adott panel típus mellett! Ha van ilyened és olyanod is akkor is! Ha ez sem igaz rád,akkor Elnézést!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.