Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.z.csicsi
tag
válasz forras2 #28813 üzenetére
Kézi keresésnél ahogy te csinálod ....nálam a te képedtől eltérően a bal alsó sarokban azt írja : Tárolva...és gondolom ezt kellene megnyomni ha tárolni szeretnéd a befogott csatornát.De természetesen előszőr át kell állítani a televíziót otthoni használatra.
Próbáld meg.Bár látom az otthonit már beállítottad
[ Szerkesztve ]
-
sz.z.csicsi
tag
Sajna ezen a fórumon gyakran előfordulnak olyan gyors válaszok(ami természetesen nem a kérdésre érkezik) hogy akkor vegyél samsungot.
Nekem 55lm660 van x-boxra az én véleményem és tapasztalatom szerint tökéletes.Nem tapasztaltam lagot a játék közben.Gondolok itt arra ha lövök akkor az azonnal lő-ha fordítom azonnal fordul.Bááár kiváncsi lennék ha valaki aki tényleg játék fan kipróbálná és véleményezné.Sokan megfordulnak nálunk gyermekem barátai..még nem panaszkodtak.
Volt 55LW659 s-m is annál kicsit furcsa volt késett a hang is játéknál(lehet beállítás gond volt) de az hamar elkerült tőlem.
Nekem tv-zésre- filmezésre nem vált be.Vagyis kompromisszummal csak. -
sz.z.csicsi
tag
válasz Dzsolo #27491 üzenetére
sztem a 620 talán. De ez csak hozzávetőleges hasonlat a 2 márka között,sztem.Nekem volt mind a két márka és talán a kettőből lehetne jó tv-t alkotni,de ez se biztos hogy megvalósítható.Mindkettőnél kompromisszumot kell kötni...természetesen ha érzékeny vagy a minőségre.Ár érték arányban sztem az LG kellemesebb
-
sz.z.csicsi
tag
válasz tturai17 #27426 üzenetére
A shop digital és a digitalko egy és ugyanaz és 3 év garit ad és magyar LG garit és megbízhatóak.
Az Edigital 2 évet ad és semmivel nem különbözik a megbízhatósága az előző kettőtől.Vettem tőlük már laptopot és csináld magad ügyintézés volt hiába van bemutató terem vagy üzlet...de annak ellenére nem volt gond. -
sz.z.csicsi
tag
válasz coredump222 #27182 üzenetére
Működik.
-
sz.z.csicsi
tag
válasz Dave567 #26514 üzenetére
Ez így van.De kb 3-4 ember is irt privibe ,hogy megoldódott-e a gond mivel ők is ezt látják.Abban maximálisan igazad van hogy kompromisszumot kell kötni ha LG-t veszel vagy pl. más márkát is...bár én még 2 márkát tudtam "tesztelni" A felhősödéssel kapcs nekem 55 coll van és nem volt felhősödés egyáltalán csak bevilágítás a bal felső sarokban (minimális) és ez összeszerelési hiba lehetett mivel enyhe nyomásra eltünt,de mióta panelt cseréltek azóta totál felhős olyan mint a samum volt alapba.
Amit Syl5 ír ismerős...mármint hogy ég a szemem és nem tüzel ...szóval trumotion nélkül számomra nézhetetlen bármilyen jelről viszont trumotion használatánál meg a gyors mozgás-jelenet darabokra hullik....de ezt többször leírtam már csak sajna nincs megoldás.Normál jeleneteknél gyönyörű képe van. -
sz.z.csicsi
tag
válasz pecel23 #26162 üzenetére
WDBAAU0020HBK-EESN
ez van a model-hez írva. Külső tápos ,csendes és sztem 2 éve van meg vagy több?...és ez is közel tele van
Minden féle dolog van rajta....még talán 25-30 gigás film is és még nem dobta soha le a tv-sem a hdd miatt.
és persze gyors a betöltése is(bár ezt nem tudom hogy mitől függ vagy nem )
Nálam folyamatosan rá van dugva meg egy samu 500 gigás is a tv műsor végett.Most nézem: a samu csak 320 G-s
[ Szerkesztve ]
-
sz.z.csicsi
tag
válasz Ravenloft #25914 üzenetére
Ez a video megvilágítást adott a dual play-hez. Nem nyúlgák az emberek ..és a tv teljes szélességében van a kép. Hogyan is nem vettem észre ezt a beállítást?
köszi ez hasznos volt....de gondolom ez játék függő is.Mármint amelyik játék támogatja is a 3D-t,mivel a Black Off 2 menüjén fel dobja a dual play választási lehetőséget. Vagy rosszul gondolom? -
sz.z.csicsi
tag
válasz #20844032 #25416 üzenetére
Az előző tv-im akkor se csinálták ezt.Sztem nem túlzott az elvárásom a tv-től. Ugyanazt az anyagot másik tv hibátlanul le tudja adni a képernyőn.De tényleg én vok a ludas mert ezt vettem.Próbálom vissza csinálni...és folyamatban van,de mondjuk attól még nem javúl ez a technológia.
-
sz.z.csicsi
tag
válasz joco52 #25374 üzenetére
Gyere nézd meg
Vagy nézd csak ezt: http://www.youtube.com/watch?v=FT3H_5v3NJA
Egyszer már felraktam.Az 5-7 sec nél látható a széthúlás vagy darabok kihullása az emberkéből(ha egyből nem látod próbáld többször visszanézni az 5-7 sec) itt a legfeltünőbb.
Másra ennél a felvételnél ne koncentrálj mert ezen inkább ez látható.[ Szerkesztve ]
-
sz.z.csicsi
tag
válasz joco52 #25372 üzenetére
Miért nem ütitek be a keresőbe: LCD banding és hoz rengeteg képet is. Természetesen vannak dúrva képek nem biztos olyat láttok a tv-teken. Ja és a fehér vagy üres és világos képnél csak szemlélteti ezt a jelenséget és ez nem azt jelenti hogy ezt nézzük folyamatosan(én még úgy nem is teszteltem).Valszeg van akinek használat közben fel sem tünik,de aki minőségi anyagot néz ugyebár mert azért vettünk ilyen tv-t és figyelünk a teljes részletekre és nem a hibát keresve feltünhetnek ilyen nemoda való dolgok,mert ugye ez nem a film jelenet része.Én elég sok jeges sportot nézek sőt felvételt (mivel gyermekeim jeges sportot űznek) és így tünt fel nagyon szembetűnőnek. De mint irtam aki figyeli a részleteket az észre veszi sima tv adásnál is (mivel ott is van világos és sötét esetleg éjszakai jelenet gondolok itt a felhősödésre is)
De ez a technológia velejárója ,legalább is ezt olvastam róla. -
sz.z.csicsi
tag
válasz huncutka1029 #25352 üzenetére
-
sz.z.csicsi
tag
Nem nézek analóg adást ezen a tv-n.És különösebb gondom nics is a képpel(sztem nem én irtam az sd adás gondot) amíg nem mozgó kép.Tényleg szép a kép (hírek -bemondo stb-stb) ...de hátha megoldódik a dolog..hátha tényleg csak itt van valami gebasz ezzel a tv-vel vagy a környezeti hatással.
-
sz.z.csicsi
tag
a csíkok amiről beszélünk regger forum társ irta,hogy mi is az ,tehát mindegy milyen bemenetről nézek filmet.
A kábel a tv mögött osztódik tovább mivel van több tv ,de azt a digis szerelő jött ki,rakott megfelelő elosztót és mérte ki valami műszerrel és azt mondta hogyK...igaz hogy az antenne kábel a parketta szegő léc alatt jön a tv hez kb 4-5 méter szakaszon egy 230V hosszabítóként funkcionált kábellel és handszóró kábellel.
Hogy ez zavart okoz-e vagy egyáltalán okzhat-e azt nem tudom. Az antenna kábelre van téve (ami már a tv-hez megy)földhurok leválasztó(remélem jól írtam).
A darabos mozgás számomra nem az amikor néha kicsit" meg akad és utána siet" hanem a "kamera"mozgása oldalra darabos (mintha mindig kimaradna pl 1 kép kocka vagy 3 nemtom)amit a trumotion kisimít de akkor meg a mozgó tárgy vagy személy-ből (darabok hullanak)...ezt már irtam régebben is és aki olvassa és unja már légyszi ne hurrogjon le...de egyszerűen nem foglalkoznak velem(szervíz és az központ)
Már erről videót is tettem fel,sőt elküldtem az LG központnak is és azt mondják hogy a "mérnökök és szakemberek megnézték és ez természetes velejárója a technológiának.
Úgyhogy aug végére vagy szept elejére igérte a békéltető testület vagy mi a meghalgatást. -
sz.z.csicsi
tag
válasz totalpatec #25338 üzenetére
Nem tudtak rá mondani semmit.
Sőt arra sem(pedig ő látta és azt mondja ez nem a tv miatt van és legyen igaza) amire hátha valaki tudna választ adni:
Bluray player em van LG(kaptam) és hdmi kábellel a tv-hez csatl és xbox 360 szintén hdmi a tv-hez.Ha az xbox be van kapcsolva és tv adást szeretnék nézni(digi kábel) akkor nincs jel felirat fogad vagy nagyon kockás és hang hibás kép.Ha közben kikapcsolom az x-boxot akkor minden ok és van kép és hang.Ugyan ez a jelenség a bluray lejátszónál is ha be van kapcsolva és tv....blablabla.
Ez mi lehet?. Szerviz nem tudta csak annyit hogy ez nem a tv hibája.Gondolom mindkét hdmi nem lehet rossz(bár az nem alszik)(#25339) regger akkor az már jó ha nem láttam.Én nem bánom hogy ha van csak ne lássam. Milyen beállítással lehetne csökkenteni a látványt ami más jellegű tv-zésbe nem nagyon szól bele.?
[ Szerkesztve ]
-
sz.z.csicsi
tag
Már sajnos a szervíz dolgon túl vagyok és mivel nem tudtak megoldást találni már csak a békéltető baromság ügynél járunk.És rengeteg LG-t néztem és szinte mind hasonló cipőben jár.A fehér háttérnél sztem nálad is ott van a függőleges" csík árnyalat"
Nem fikázás volt csak vélemény és tapasztalat.Ha valami negatív vélemény van akkor azt itt ne is mondjuk csak a szervíznek.Én azért mondom hátha van itt valaki aki tud megoldást vagy érdekli milyen jelenség és esetleg Debreceni vagy közeli....szivesen látok bárkit és az után mondja hogy csak én nyűglődök.A szervizes is látta a hibát alaplap csere a hiba még mindig fenállt és azt mondta az LG Magyaro. hogy csak azért cseréltek alaplapot hogy én megnyugodjak. És ezek ilyenek.
A darabos mozgás ugyanúgy ott van a tiednél is (valszeg te nem érzékeled) bár én is elmondhatnám azt amit te.
Sajna hónapok óta tart az ellentmondás a szervízzel és az LG-vel. Csak a vezetőség nem hajlandó foglalkozni az üggyel.És igenis szarabb lett mióta a szerviz panelt cserélt mert tiszta felhős lett a képernyő,de nem jönnek vissza és nem foglalkoznak vele.
Voltak itt már páran akik irták a világos jelenetes dolgot (mint ha belül koszos lenne)sokan majdnem lehü....zték de volt aki technológiára vonatkozó választ adott.[ Szerkesztve ]
-
sz.z.csicsi
tag
válasz totalpatec #25294 üzenetére
55LM660s..és nekem előtte 1.5 év alatt volt 4 db ilyen méretű tv-m ebből 1 LG 659s és a többi samu C6700 C7700 D7000 és jött ez a 660 a külső miatt ami 10/10 a passiv miatt (nem panaszkodfom mert kényelmes praktikus)bár nincs kihasználva ezért már nem vennék 3D-s tv-t ,de ami lényeg az a 2D és a samu verhetetlen volt.Jelzem számomra! Még várom a békéltető testület döntését mert a szervize az LG-nek pocsék mióta alaplapot cseréltek azóta tiszta felhős a képernyő és az LG sz..ik rá.De ha te észrevetted pár perc után a samun a 3D vibrálást akkor az LG-n hogy nem látod sima 2D-n a darabos kép mozgást(trumotion nélkül) és annak használatával széthullik a kép gyors mozgásnál.Na meg amit irtam a fehér vagy világos képnél a függőleges folt.No de volt a samunál is ami nem tetszett,de az valszeg a tv származási helyéből adódhatott.És ezzel nem számon kérlek ,félre ne értsd.
Amúgy nagyon szép külsőre és nem is lenne rossz az egész ha ez a 2-3 hiba nem lenne az LG-nél. -
sz.z.csicsi
tag
válasz totalpatec #25275 üzenetére
Ez egy kicsit erős volt.Ebből tényleg az vehető ki hogy az a jó amit sikerült megvenned.
Én pld. bánom hogy a passiv 3D miatt vettem ezt a márkát .mert a 2D-je amit mindennap nézünk kicsitúlzással de pocsék.
Ha valaki érdeklődik valami tapasztalat után próbáljunk ne márka függők lenni és osszuk meg a tapasztalatokat-véleményt(természetesen ugyis ő dönti el mit vesz.)
Írták,hogy az LG-nek a fehérje az fehér....csak azt nem irták hogy jeges sportot nézve függőleges halvány foltszerü csik-vagy csikok vannak.Mert ugye vannak.De kompromisszumot lehet kötni ezzel is. -
sz.z.csicsi
tag
válasz Ravenloft #25003 üzenetére
És még müksik a call of duty sorozatoknál(és ha már ennél mükszik kár lenne tovább sorolni) de még a Nfs sorozatnál és a forza motorsport ....úgy hogy van azért 1 párjáték. Fifáknál nem szükséges(ne mondjam miért is) És akkor mi másnál is kell....de oldalra nem húzza a képet csak függőbe és én szerintem úgy egy kicsit élvezhetetlen.
-
sz.z.csicsi
tag
Minden játéknál amelyiknél van multi,vagyis osztott képernyős mód.Csak mint írtam nyulga a kép.Tehát kihúzza a képet a képernyő aljáig és tetejéig,de az oldalához már nem igazítja és ott fekete csik van 2 oldalt.
De nálam egyáltalán nincs szellem kép vagy áthallás.Az számit hogy azért szemmagasságba legyen a képernyő,de egymás mellett űlünk és nem közvetlen és így jó.Igaz mi 55"-os tv-n. -
sz.z.csicsi
tag
válasz Lacinavi #23958 üzenetére
Melyik része volt a hülyeség?Ha végig olvastad akkor értelmezhetted,hogy a külső player szinte mindent visz,
a 660-as 1 alap 3d lejátszó ,de ezzel nem azt akarom mondani hogy kaki.Mivel abba valszeg lemezről nézel 3D-t az egyértelmű hogy jobbnak kellene lennie mint vinyóról.De pl. mkv anyag ezen és azon sztem nincs különbség.És én is tapasztalatból írtam amit írtam és volt több kipróbálási eszközöm nem csak LG. -
sz.z.csicsi
tag
A tv-ben lévő lejátszó csak 1 plusz funkció amivel a tv megvásárlási töprengést erősiti 1 kicsit,hogy ez tud ilyet is.Sztem minden eszköznek megvan a maga funkciója amire kitalálták a Bluray lejátszó arra van kitalálva ami a neve a tv meg hogy nézd(megjelenítő)....Tehát a lejátszónak jobbnak kéne lennie.Sztem nagy lépés volt az LG-nél hogy most már m2ts-t lejátszik.Nekem van LG Bluray lejátszó(alsó kategóriás) is semmi különbség nincs a képbeli megjelenítésben a tv-lejátszójától(sztem mind kettő gyenge) csak annyiban hogy a BR lejátszó mindent lejátszik külső vinyoról is.A kép minőségét meg nagyban a tv produkálja ami sztem sajna 2,
Az hogy neked a gyors jelenetnél mosódik a kép, egy külső lejátszóval nem fog megoldódni.[ Szerkesztve ]
-
sz.z.csicsi
tag
Az enyém is olyan és ha jól emlékszem már irták itt hogy másé is. Inkább világos vagy fehér jeleneteknél látszik. Néznél 1 jégkorong meccset vagy pl. műkori versenyt.....és sztem valaki azt irta ez ilyen ....sajnos már nagyon sok dolog van ami ebbe a "ez ilyen" kategóriába tartozik.
A tru motionnal kapcsolatban: nekem be van kapcsolva és 5-6 körülire állítva,mivel sztem anélkül nézhetetlen a kép a darabos mozgás miatt,de ez is az előző kategóriába van.
[ Szerkesztve ]
-
sz.z.csicsi
tag
válasz zozó40 #23531 üzenetére
Az hogy = a nullával túlzás. Itt a fórumon írtam hogy oldalról nézve majd hogy szebb a képe mint szemből..az sd adás biztos (simább a kép de nem sötét) és kicsit kinevettek.55"-os a tv és a szoba szélessége kb.4-szerese a tv nek.És tényleg nem tudunk úgy ülni hogy zavaró legyen a betekintési szög....és nem egymás nyakában ülünk
De a saját szemednek higgy ...sajna én nem vagyok elégedett az LG-vel de a 660 -as akkor is jobban bejön mint a 620. -
sz.z.csicsi
tag
Ismerős...mármint a szervíz munka.Nálam más hiba és szervízes látja,de a szakvéleménybe azt irta,hogy a tv a gyári paramétereknek megfelelően működik, Mondjuk ez az LG paramétereire vonatkozik és akkor lehet igaza van.
Bobolit : Kipróbálta másik tv-n is..azon jó volt...azt irja
[ Szerkesztve ]
-
sz.z.csicsi
tag
Darabos kép kikapcsolt javitóknál és bekapcsolt trumnél nem darabos viszont széthullik a gyors jelenetnél.Oldalakat irtam róla videot tettem róla.Alaplapot cseréltek semmi nem változott.Az Lg szerint ez ilyen és ilyennek kell elfogadni.Sztem kaki.Visszaakarom vásároltatni az LG-vel mert inkább sose legyen ilyen tv-m...de közel 5 kiló volt.
-
sz.z.csicsi
tag
válasz proly01 #22686 üzenetére
Hogy hivatalosan minek veszik kiderítem,mivel: Nekem cseréltek alaplapot és előtte nagyon halvány bevilágítás volt a bal felső sarokban (ami valójában szerelési hiba mert ha mellette kicsit megnyomtam a kijelzőt úgy a bevilágítás eltünt) szóval szét szedés és összerakás után az egész kijelző bevilágításos lett...olyan 30-40 cm-esek és középen is. szóval eleve reklamáltam a tv miatt is mivel a panel csere nem javított semmit és jeleztem a rossz összerakást is,de sajnos a magyar gari mit sem ér ...le akarnak rázni békítő baromsághoz irányítottak....de még nincs vége
-
sz.z.csicsi
tag
Nincs itt a fórumon olyan ember aki megtudná nézni a tv-met? És esetleg szakvéleményt adni? Mert az Lg Magyaro. nagyon leakar rázni.Mióta alaplapot cseréltek tiszta felhős az egész kijelző--továbbra is darabos és széthullik a kép. És a szervízes látja,de sztem nem tudják mi a gond és azt mondja ilyen.Panaszom ellenére az LG a szervízre hivatkozik aki nem írta le a látott jelenséget csak hogy a tv hibátlan.nagyon ideges vagyok...legszivesebben kib....ám az ablakon ezt a sz..t. Békéltető egyesülethez vagy hova a francba akar kűldeni. Az mit fog csinálni? Valaki tudja?
-
sz.z.csicsi
tag
Mainboard -ot cseréltek a 660-osomon .A hiba nem múlt el!Látja a szervízes és azt mondja ez így jó és ez a technika ennyit tud.Azóta tiszta felhős(és nem bevilágítás)a tv.LG javaslatára szakvéleményt kértem a szervíztől-panaszt tettem ..és illedelmesen vissza üzentek,hogy a mérnökük szerint ez így jó( a mérnök nem látta ) Most fordúljak békítő baromsághoz meg ilyesmit írtak. Ennyit a Magyar gariról.ne ájúljatok el hogy magyar LG gari.A legközelebbi akár sufni szervizest is kikűldik hozzád és lehet nem látott még olyan tv-t ,de az ő véleményére hivatkozik az LG Magyarország és persze a mérnökök.
király -
sz.z.csicsi
tag
válasz proly01 #22344 üzenetére
Azt hogy érted hogy a 660-nak nem ér ki a keretéig a kép?
Az 5590-nek széles kerete van a 660-nak keskeny.Nappal az 5590-nek a kép mellett körbe van a széles (nem tom 4-5cm keret) a 660-nak meg csak 1 cm és kiér addig a kép.Sötét helyiségben mindegy milyen a keret,de nappal én már az 1cm-est is sokallom...bár már ezis dizájnos. -
sz.z.csicsi
tag
-
sz.z.csicsi
tag
válasz Azurooandrew #21950 üzenetére
A Digitalko megbízható és korrekt.És tényleg LG garancia.
-
sz.z.csicsi
tag
válasz Lacinavi #21341 üzenetére
Az túl nagy véletlen lenne hogy a műsor forrás vagy épp mind a kb.:75 film anyag és még a bluray lemez is hibás lenne.Természetesen nálunk is megy x-box(sőt én nagyon sokat játszom rajta) de az első perctől kezdve játékgép-re van állítva. Ahol ha jól tudom minden képjav. kivan kapcs. legalábbis a trum biztos...és ott nincs széthullás fullos a kép,DE ha megnézed olyan játéknál mint pl: NHL és jönnek be a játékosok vagy ilyesmi ott már észrevehető a darabos mozgás(de ezt csak példának hoztam fel)konzolnál nincs gond mert ott a játékgép beállítás hozza amit kell. Na most ha filmezés-hez játékgép beállítást használnánk sztem "nézhetetlen" olyan darabos nálam.
Nekem nagyon bejönne trummel maga a kép csak sajna gyors jeleneteknél -
sz.z.csicsi
tag
válasz blakey #21320 üzenetére
LG BP220 a tv beállítás? ..amiket itt javasoltok,és annak a 25 féle verziója de most komolyan.
Gondolom a mozgással kapcsolatos beállításokra nem vonatkozik a szin és ilyesmi csak a kép beállítások minden képjavító ki és valósághű mozi be tru motion ki és akkor darabos a kép.A video ami fent van az tru motion használatával van felvéve.A lényeg mint már irtam ezek a jelenségek mindegy hogy milyen forrásról (kábelszolg,saját lejátszó ,vagy bluray lejátszó és lemez akkor is ugyanaz.
Amit észre vettem és tőled kérdeztem az a valósághű mozi ki kapcs és trumot be kapcs akkor a valósághű mozi szűrke ,de be állapotba van(tehát olyankor nem kapcsolható) Megállapítottam ez akkor van ha 1080-minőségű anyagot kap,ha már divx anyag ment akkor már ki állapotban maradt a valósághű mozi. (jelzem nem nézek divx rajta) -
sz.z.csicsi
tag
válasz #20844032 #21306 üzenetére
Ugyanaz az anyag ment a Sharp 210cm Lg 47"Lm 860-55LM660-55LM 620-on és más anyag ment amit jeleztem jónak tünt a 42"lm620
(#21307) Laca0: Ezt az: oldalról jobb és simább a kép mint szebből én is észrevettem csak itt humorosan jelezték akkor nézzem hátulról hátha akkor nem fog darabos lenni ...mondjuk igaz
[ Szerkesztve ]
-
sz.z.csicsi
tag
válasz #20844032 #21301 üzenetére
Voltam a MM-be biztos olvastad azt a hozzászólásom ,ahol a kisebb méretű 860 is trum nélkül és azzal is pont azt produkálta mint az enyém, egy 55" 620-is az is kellemetlen volt,de volt a nagy sharp(itt ez sztem lehet jó példa hogy nem a mérete okozhatja bár más gyártó)ami 210 cm volt sztem és nagyon szép folyamatos képe volt mondhatnám hibátlan, viszont volt egy másik 620-as ami 42" és kikapcsolt trum-nél jónak láttam bár az valami műholdas anyag volt.
(#21302) Laca0 : sztem megpróbálom a szervizt,remélem hozzáértőt küldenek és nem lerázó tipust.
-
sz.z.csicsi
tag
Ugyanezt produkálja más filmnél is,saját média lejátszóval MKV anyaggal és kábel tv-n is. Épp ez a bajom hogy a fő jelenség minden külső anyagról ugyanaz: Trum nélkül darabos a kép,de viszont nem hullik szét a gyors mozgásnál, trum-nél folyamatos kép de szét hullik a látottaknak megfelelően.
-
sz.z.csicsi
tag
http://youtu.be/FT3H_5v3NJA
Bluray-el egy példa mire gondolok hogy" darabok hullanak" az emberkéből vagy a képből.Leginkább 3-5 sec-nél látszik.
-
sz.z.csicsi
tag
válasz blakey #21258 üzenetére
HDMI bemeneten bluray-ról mozi és normál profilnál is hiába kapcsolom ki a valósághű mozit és mondjuk a tru motiont be akkor a valósághű mozi igaz szürkére vált de a be felirat található.Ha ezután kikapcsolom a trum-on akkor a valósághűm is ki állapotban van.
Másik: kikapcs trum-nál a valósághű mozi ki be kapcsolásával semmi változás nincs a darabos mozgásnál.
(és nem akadozó mint más írja )nehogy félre értés legyen bárkinek.
Q menübe mit jelent az AV mód : ki-mozi játék.? -
sz.z.csicsi
tag
válasz #20844032 #21241 üzenetére
Végül is nem ez a fő probléma,de (most biztos váza leszek sok ember szemébe)samu nem ilyen volt.
A gond a darabos megjelenés trumotion nélkül -viszont bekapcsolva meg gyors jelenet széthullik.
Ma voltam a Media M-ba és 47 "LM 860 néztem (megfogtok kövezni)de kikapcsolt trum-nél ugyanúgy darabos mint az enyém bekapcsoltba meg ott is az a jelenség mint nálam. Bluray-ről ment valami film.
Viszont néztem egy 42"LM 620 -at sztem műholdas (de nem biztos) adás ment talán ARD1 (van ilyen?) és kikapcsoltam a tru motiont és nem volt darabos.A plazmak egy nagy fo.ok voltak az se folyamatos se samu se az lg.Viszont a nagy képernyőre hivatkozva volt egy sharp led 200 egynéhány centi átmérő eszméletlen volt a kép..az a kép ami a 860-on amit irtam olyan volt mint az enyém.
Legfőbb teszt kép: Amikor kezdődik némelyik film és látod a nagy földgömböt és jön be szépen az UNIVERSAL felirat..szóval 860-nál kikapcsolt tru-val totál szaggatva jön be és bekapcsolva meg szép folyamatos,de viszont a bekapcsolt állapotnál ott van a kisördög mert olyan mintha a futó embernek ha nem is a körvonala de árnyalat része le lenne maradva(nem az után húzásra gondolok mert az elmosódás) ez nem.
Azért írom így mert hátha így megtudjátok nézni ti is.Amiket néztem tv-t a fő dolgokat amiket írtok itt mindent kikapcsoltam. -
sz.z.csicsi
tag
válasz Watt25 #21228 üzenetére
Nem tudtam köszi a választ,de ez a jelenség van másnál is? De ez a jelenség van más forrásból nem csak kábel szolgáltatói forráson.Gondolok itt média lejátszó,bluray stb.
Hívjam a szolgáltatót szted, Már 1× voltak kint és valami nagyon elvolt piszkálva (mondta a digis) és nem a tv-n hanem az ő elosztó dobozukba,de ez kb féléve volt. -
sz.z.csicsi
tag
http://www.youtube.com/watch?v=2Q6uEL6gMK8
Próbáltam az este videózni.Egyenlőre ez tv adó tehát digi kábel és RTL klub. A lényeg amit szeretném ha látnátok elsősorban vagyis amit figyelni kellene az a logó változása .Az elején pillanat kép van (tudom nem reális mert állókép lehet rossz pillanatban felvéve stb) amit csináltam olyankor is amikor álló és nem mozgó vagy lassú jelenet van mögötte,de ha felgyorsul a jelenet miért veszíti el a formáját(kockásodik le) a logó.
Mégegyszer mondom híreknél bemondó és a logó is hibátlan szép és gyönyörű.A gond ahogy mozgó és gyors jelenet van a felvétel alapján ez történik.arra lennék kíváncsi másnál is ilyen?Majd teszek fel minőségibb jelről is észrevételt(csak nagyjából hogy lássátok mire gondolok) pl blu ray ról.
Mielőtt leszólnátok: nem így nézem a tv-t hogy meg-meg állítom csak ezek ha nem is ilyen durván(állóképnél jobban látszik) de ott vannak.Kűlső tényezők okozhatnak-e ilyet?(áram vagy mittom én)
HD adásnál is ilyesmi történhet csak ott kisebb kockákra bomlik,de a részlet gazdag jelenetek ezzel romlanak.
Ezek a felvételek nem a darabos mozgásra irányúlnak.Ne kifejezetten az állóképre koncentráljatok,hanem arra ha "nyugis" jelenetnél tud jó lenni a kép akkor gyorsnál miért nem?Ha a szolgáltató a hibás akkor miért nem rossz a kép a "nyugis" jelenetnél. Kíméljetek attól hogy nézzek nyugis filmet
55"-nál tényleg más a helyzet mint a kisebbeknél?
Most nem is merem mondani,hogy ha betartanám a nézési távolságot akkor milyen. -
sz.z.csicsi
tag
válasz blakey #21189 üzenetére
A videóra gondoltam igen,bocsánat hogy nem írtam oda.Nem vagyok szaki félre ne értsd,csak amit írt pl az arc körüli mosódást azt látom.Lehet azért mert ilyen jelenség van nálam is ami inkább akkor van ha a trumotion simára van állítva.Mindegy milyen anyagot és miről játszom (kábel tv,blu ray,1.3, 1.4 hdmi) a jelenség azonos.
pl: RTL klub világos -csillogó jeleneteknél totál kockás a kép.
Ha ez a technológia ilyen akkor tényleg nem tudtam és ez van.Csak a vélemények az ellentétét tükrözi.
nagyon örülnék ha tudna valaki segíteni és elégedetten hátradőlve én is élvezném a csodállatos élményt és nem a hibákat kellene keresnem.
És nem akrtalak és sztem nem is minősítettelek le téged. -
sz.z.csicsi
tag
válasz huncutka1029 #21172 üzenetére
pedig látszik. És ha blakey nem látja ezen a hibát akkor mit is akarok én?
Nem akarom fikázni félre ne értsétek.(#21186) Moby Ebben teljesen igazad van .Én csináltam butaságot,elvakított a dizájn a kényelmes 3D és e miatt váltottam D7000-ről.
[ Szerkesztve ]
-
sz.z.csicsi
tag
válasz #16729600 #21167 üzenetére
Megint butaságot írsz.
(#21175) Kroni1: És ez tényleg így van .Annál nem csinálta
(#21164) Moby: Nem . Hanem felléptem ide a forumra és érdeklődtem,és mindenki el volt ájulva e kategóriától.
Senki nem mondta,hogy Sonyt-vegyek vagy mást.Természetesen vittem külön film anyagokat tesztre aminek nem nagyon örülnek mert csak a promós 3D megy mindig.Szóval a kép megjelenítési gond ott is látszott amin az eladó nagyon csodálkozott,hogy a "kaki" samunak a saját lejátszóján se látszott...de ennek ellenére ráfogták beállítási dolgokra.
Ne haragudj,de te is butaságokat beszélsz most. Lehet vannak jó hozzászólásaid,de ez konkrétan nagyon rossz szemlélet.[ Szerkesztve ]
-
sz.z.csicsi
tag
válasz #16729600 #21156 üzenetére
Ne viccelj már, annak kell szemészetre mennie aki nem látja.Most gond,hogy ez a tapasztalatom.Ide az írjon aki elájul a márkától.Tojok a márkára ..mindegyikre.Ezért írtam ,hogy nem azt kell nézni.Én a kijelzőt nézem.
És eladnám persze.Már írtam 4 kilóért vihető.
Bele estem ebbe a passziv 3D csábításába(azt nem is átkozom) amit persze nagyon-nagyon ritkán nézünk.ha olvastad hozzászólásaim láthatod mennyi tv-m és milyenek voltak(nem dicsekedni akarok) és ezekből tudtam tapasztalatokat gyűjteni.Lehet túl igényes vagyok,de inkább mint igénytelen. -
sz.z.csicsi
tag
válasz #20844032 #21149 üzenetére
Ne haragudj,de tényleg felháborító! A szaros Thomson 12 éves kis kaki tv sokkal szebben adja le az adást mint ez. Bejött egy új technológia és mondjuk azt hogy. Ja ez csak 450.000 volt,de ne várjam már hogy folyamatos képet adjon 1 full HD tv 1 bluray lejátszóról lejátszott bluray filmet.Ilyen hülyeséget hogy is találtam ki.
Nekem ne szúrjon be plusz képet...folyamatos legyen.Ne mondd hogy egy millio felett vegyek és azon nézzek filmet mert alatta nem lehet.(#21156) szunya1: mi a képet nézzük és nem a logót
[ Szerkesztve ]
-
sz.z.csicsi
tag
válasz huncutka1029 #21148 üzenetére
Bluray-nél jel minőség? Minek. Minden verziót néztem-próbáltam már,szinte minden beállítást. Debreceni vagyok és szivesen fogadok bárkit..jöjjön nézze meg vagy állítsa be és akkor mondjátok hogy készek vagyunk.
Nos ez a játékgép mód konzolnál elmegy,de pl NHL és vannak szinte élethű videók benne vagy pl játékos bevonulás és az is szaggat..de persze a játék közben nincs gond.
Film nézéshez a játék mód nem tudom ki tudja úgy nézni...borzasztó -
sz.z.csicsi
tag
-
sz.z.csicsi
tag
válasz #20844032 #21007 üzenetére
Én még nem láttam olyan plazmát amit említesz.Méghogy képminőségben ..bár úgy lenne mert plazmát fele annyiért adnak mint lcd-t jobban jártam volna mégha 2× kellett volna plazmát vennem is,de ..de melyik plazma is az írj már példát,tényleg megnézném és ha igaz akkor csere
-
sz.z.csicsi
tag
válasz blakey #20992 üzenetére
Sajnos még nem láttam olyan plazmát aminek szép éles képe lenne mint a lcd vagy ledeknek.Meg ugye beégés veszély-fogyasztás témák amiről nincs saját tapasztalatom csak infók amiket az általános véleményekből lehet kiszűrni.Azért meg hogy vegyek 1 plazmát hogy véleményt alkossak túlzás lenne.Csak 55 colos tv-m volt.Samuval kezdődött a C szériából egy 6-os és 7 sorozat aztán Lg 659 és Samu D 7000 aztán jött az LM660.Ez kb 1-1.5 év leforgása alatt.Mindig jobbat akartam.Most is állítom hogy 2D-ben a Samu volt a nyerő.3 D-ben szemüveg kényelme vagy kényelmetlensége miatt az LG volt nyerőbb ..természetesen nem csak a szemü miatt hanem az LG-nél besötétítés nélkül is lehet 3D-t nézni..na a samunál nem(zavaró az enyhe vibra) Már irtam a 2-ből lenne egy jó tv. 659-be nagyon csalódtam már a C 7-es után.írtam is itt sokat róla (betudtuk hogy hibás,pedig nem volt) Egyedűl az 5 év gari a passiv 3D és a külső vitt a 660-hoz ..na meg a sok erősködés .(új model stb-stb) ja meg a dual play konzolra (amit alig használtunk).Ezek az én meglátásaim és vásárlási szempontjaim amiből valszeg rossz eredmény született.
Ha valakit érdekel eladom 5 év gari 2012.12.-i és 4 kiló az ára
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.