- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Ubiquiti hálózati eszközök
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Linux Mint
- Microsoft Excel topic
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- Béta iOS-t használók topikja
- Mesterséges intelligencia topik
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEO001
aktív tag
válasz
norbszt #2599 üzenetére
Én még nem találkoztam ilyen opcióval vagy beállítással, hogy két független av jelet egyidőben megjelenítsen. A DVR -t még nem próbáltam ki, de lassan itt lesz az ideje. Sztem nem lehet beállítani, hogy az USB-s HDD melyik csatornáról rögzítsen, csak az éppen a tuneren lejövő av adatfolyamot rögzíti, de lehet tévedek. Talán vannak akik már próbálták ezt is.
-
norbszt
tag
Sziasztok
Két kérdésem lenne elsősorban a LG LW5590 tulajokhoz
A tv képes felvenni a tévé adást hdd-re úgyis ha egy másikat nézek nem azt amit ép fel vesz ha így van akkor két tuneres?
A kép a képben funkció az van benne valamien formában akár valamien bemenetem kezestül (hdmi scart stb.)?
-
espat
tag
válasz
Fapuma77624 #2597 üzenetére
[Itt] is nézted a kínálatot?
-
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
Fapuma77624 #2593 üzenetére
Én csak letöltöttem eddig. Vettem volna a Media Markt-ban is, de csak nagyon gagyi filmek vannak 10 ezerért. Ha árulnák az Avatar-t vagy a Shrek-et, akkor ezeket megvettem volna, így viszont maradnak az sms díjas warez oldalak. A Crysis 2-t például megvettem egy tízesért, pedig mindenhonnan le lehet tölteni, de a Crytek megérdemel egy kis szponzorálást. Jó lenne ha a tévék mellé filmeket is árulnának, akkor nem mindenki letöltögetne.
-
Fapuma77624
tag
válasz
graphicman #2591 üzenetére
Ti honnan szerzitek be a 3D-s filmeket???
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
graphicman #2591 üzenetére
Jó ötlet, támogatom. Ment PÜ.
-
graphicman
csendes tag
mkv formátumban 3D SBS és TaB filmcsere Budapesten érdekel valakit? (nem üzleti célból, kizárólag csere) Privát írjon, akit érdekel!
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz
Fapuma77624 #2583 üzenetére
Nekem is asus van néha a kábel már azt hiszem teljesen be van dugva, de még lehet egy picit tovább benyomni.. de a kábel is lehet rossz, ha tudod probáld meg másik kábellel is! Nekem piros ikon akkor van ha a TV ki van kapcslva... Tehát aktívnak kéne lennie, amennyiben a Videokari esetleg szükséges HDMI drivere fel van rendesen telepítve, bár nem mindegyiknek kell, nem tom a G53SW-ben milyen VGA van...
-
humax
senior tag
válasz
Fapuma77624 #2583 üzenetére
a 2D filmeknek kiveszi a hangot?
-
Fapuma77624
tag
Na ilyennel még nem találkoztam.Tudna vki segíteni h h tudnám elérni azt h a Tv-m(LG 42LW5590) össze van kötve a notival(Asus G53SW) és az istenért nem teszi ki a hangot(Win7-en).Nem viszi a HDMI.Na de a hangnak kellene mennie??!!A kép az kint van és tökéletes de hiába teszem ki a 3D filmet,a hang csak a lapiból jön sajnos.Ha bemegyek a tálcán a hangszóró ikonra és kérem a lejátszó eszközöket akkor látom a tv-t de azt írja h nincs csatlakoztatva(pedig van mert a kép ott van) és egy piros kis nyilacska is van a Tv ikonon.Nem tudom mit tudnék állítani vagy h hol is kellene.Nem kezdő felhasználó vagyok de ezt passzolom.Tippem sincs.Most akkor mi lehet a bajom?
-
doriath
tag
42-es 579S-em van csak ajánlani tudom!!!!
-
Kroni1
veterán
válasz
VateRicsi #2580 üzenetére
ha nem kell a Satellite tuner akkor az 5500at ajánlom! Ha kell akkor még szóba jöteh az LW579 is, ami a kettő közt van.. Satellite-s és 100Hz-es. Amugy én is azt olvastam, hogy a 100 vs. 200Hz már nem lenyeges a különbség annyira mint a 50 vs. 100Hz-nél..
[ Szerkesztve ]
-
VateRicsi
aktív tag
Szia!
Csak annyit válaszolnék gyorsan, hogy az aktív 3D-s tévéknél kell a 200 Hz, a passzív 3D-sek nem jelenítenek meg külön képet a két szemnek, hanem egyszerre kettőt a kijelzőn, ezért elég a 100 Hz. Ha utánaolvasol a fórumon, több hozzászólásban vannak tippek, hogy lehet meghackelni (ezt jól írtam?) mondjuk az LW5500-at, hogy bekapcsoljon a DVR funkció, amivel filmet lehet felvenni USB-re, ezért az 5500-at ajánlom. Persze ha kell a satelllte tuner, akkor csak a 650 jöhet szóba, de ezt már neked kell tudnod.
-
doriath
tag
válasz
tibtibx #2578 üzenetére
Ez attól függ mire keresel rá, FTA és kódolt variációkban, én Astra 1H-ra tekertem a tányért amit a T-s Sat tv-m után nem akartak elvinni. FTA-ra rákeresve van kb 100-120 adás,ebből van 4-5 HD és persze az Astra 3D promo csatornája.
Persze azt a műholdat nézed amenyiket akarod.
Itt érdemes csatornák és műhold kombókra keresni
[ Szerkesztve ]
-
klevi1967
tag
A saját 650s-sembe egyenesen bele ment a parabola koax-kábele, amit elég jól kezel. A talált adókat elég macerás szerkeszteni, de ilyen a digitális műholdas szolgáltatás (pl van 10 darab MDR, 1-et hagytam, stb). Hogy még fokozzam: a tetőtérben és a tévé előtt használtam egy diplexert, így csak egy kábellel kellett lejönnöm.
[ Szerkesztve ]
-
doriath
tag
válasz
csak1ember #2568 üzenetére
Alkudtál is rá, vagy csak a kirakott árát nézted?
-
jjani72
tag
Olvasgattam a fórumot és úgy emlékszem páran keresték az LG 3d bolti bemutató
videóját. Találtam egy letöltési lehetőséget : hxxp://www.filesonic.com/folder/12414511
Kicsit macerás letölteni, de aki nem fix ip címes az gyorsabban leszedheti, mint én.
Kicsomagolás után az aspect ratio-t 16:9 - re át kell állítani és kész is. -
humax
senior tag
tibi, temp koszi
-
humax
senior tag
válasz
BloodRay #2448 üzenetére
szia
olvastam a foromot, sok okosagot irtal
van par kerdesem,
a 2569 huzaszolasom mit szolsz?a 100 HZ VAGY a 200 HZ fontosAB vagy inakb true mostion? mivel mind 2 tv ben 5500 is a 650 ben van trumotion akkor mindegy a 100 vagy 200 hz?
az irtal hogya 650 ben satilete tuner van, az az jelenti hogy jobb kepet ad? vagy funkcionalisan jobb a satilet tuner?
mire jo a satilite tuner, pl ha van egy parabola antenam , akkor nem kell huza a belteri?egyenesen belteri nelkul bedughatom a coax kabel ami a parabola antena bol jonn a tv ben is megy?
sörgosen kell vennem valamiylket megkoszonom a valaszt.
meg az is halodtam, ( lehet h hulyseg) hogy pl 55 meretben a ledes functio gyengebb mint 47 meret( mivel nagyobb a kep akkor a gyengeb lesz a feny valami ilyasmit) -
Templomegere
senior tag
üdv!
pénteken vettem itt Tapolcán egy 5500-ast (42") kemény 202500 ft-ért . Akkor úgy gondolom elég jó áron sikerült megvennem ? Eddig tetszik nagyon , egy "öreg" Le40a656a samsungot váltott le a falon , képe sokkal szebb , na meg ugye 3d , és sok sok apró extra . tetszik , de legjobban most a több mint fele áramfogyasztása jön be.
Ma délután lefrissítette magát , időm még nem volt kiismerni , de nagyon kíváncsi vagyok rá .
[ Szerkesztve ]
-
rossitibi
tag
Szerintem nem!
Nekem volt 5500-am ki kellett cserélni és nem volt más csak 659s.30 ezerrel volt drágább és nem vettem észre hogy 100hz-el több.Sőt az 5500 nak szebb képe volt én úgy érzem,aztán lehet bebeszélem magamnak..Ez az én saját véleményem! Mindenképp hasonlítsd össze a kettőt mielőtt döntesz! -
RockCNC
őstag
Engem is érdekelne,hogy a 100 és a 200 Hz között látványilag nagy különbség lehet?
-
humax
senior tag
LG 47 LW 650S 308,000 forint
LG 47 LW 570S 280,000 forint
LG 47 LW5500 268,000 forintha jol tudum a 570 meg 5500 valodi 100 HZ
de a 650s valodi 200na most kep minosegel sokat szamit a 100 meg 200, mondjunk sport.
ha jol tudm a 3D nel jobb a 200.mert ha nem akkor 5500 vennem , mert igazabol a 5500 meg a 570 nincs nagy diferencia.
.........................................
eloben neztem a 650 mediaban, jobb kepe volt mint samsung a szineje jobbak voltak mint samsung.
is a 2d to 3d convertalas is szepet mutatot ( egy USB keresztol filmet porobaltunk).
megeri 40 ezer diferencia a 5500 meg a 650 kozot?
koszonom a tanacsokat.[ Szerkesztve ]
-
Attas
aktív tag
-
RockCNC
őstag
Én is szintén vásárlás előtt vagyok.
Az Edigitálnál néztem ki a 42LW5590 220.000 Ft.
Az elődje érdekes módon LW5500 230.000 ft
A bluray ripeket lejátsza a készülék? -
bb78
csendes tag
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni. Tv vásárlás aktuális és az LG LED sorozat a legszímpatikusabb számomra. Nem érzem a 3D előnyét, de 106 vagy annál kicsit nagyobb képátmérőnél szinte már csak 3D-d tévét árulnak. Ahol személyesen meg tudtam nézni mindehol rá is beszéltek.
Melyik az a típus amely ár-érték arányban elfogadható (akár 3D is) illetve érdemes -e a nagyobb (106) képátló fölötti tévébe befektetni, hiszen ahogy nézem itt vagy egy óriási ugrás az árban. Az ökölszabályt persze tudom, de 4 méter távolságból lenne nézve. Kiállított tv-en a kb 10 cm különbség számomra nem tűnt olyannak ami megérné az 50 ezer Ft-os többlet kiadást...
Tervezném meg egy márkán belüli házimozi rendszer vásárlását is, ami inkább szatelit mint álló hangszórós.Köszönöm előre a segítséget! Remélem minden infót megadtam, hogy tudjatok segíteni.
Üdv:
BB -
zsazsa857
csendes tag
Sziasztok! segítséget szeretnék kérni. van egy lg lw5590 típusú led tv-m.a problémám a következő:wifisen kapcsolódok a netre.a youtubon szeretnék videókat nézni de azt írja a videók elíndítása előtt,hogy fríssítsem az adobe flasht a tv-n.elvisz az adobe flash letöltési oldalára de itt ki kellene választani az operációs rendszert.itt nem tudom mit válasszak.a kérdésem a következő lenne.hogyan lehetséges frissíteni a flash playert a tv készüléken.válaszotokat előre is köszönöm.
-
Kroni1
veterán
válasz
Lézerparaszt #2552 üzenetére
Hdmi1 a legokosabb altalaban, pct arra kell sztem dugni mindenkepp!
-
Lézerparaszt
őstag
Van annak jelentősége hogy melyik HDMI bemenetre dugom a tévén a kábelt ?
-
Kroni1
veterán
válasz
Lézerparaszt #2549 üzenetére
Igy tudja h pcrol kap jelet es arra optimalizalja a kepet.. igy kell hagyni.
-
PLaci58
addikt
válasz
Lézerparaszt #2549 üzenetére
Azt csak a gyártó tudhassa
Olvastam valahol, hogy átváltja a bemenetet és kikapcsol minden felesleges dolgot, de fogalmam sincs, hogy miket.. -
Lézerparaszt
őstag
De, most hogy így mondtad be is állítottam PC-re, meg is jelent a számítógép ikon a listában.
De ez mit is csinál pontosan ? -
PLaci58
addikt
válasz
Lézerparaszt #2547 üzenetére
Nem kell a hdmi-t cimkézni? Talán be lehet állítani a PC-t mint forrást.
Az Opciók menüben nincs olyan, hogy Bemenet cimkéje?[ Szerkesztve ]
-
Lézerparaszt
őstag
Na megint én vagyok
Szgépről próbálnék játszani a tévén, hdmi kábellel. A tévén viszont így késik az egérmutató, és az egész olyan mintha a tévé átváltana alacsonyabb felbontásra mint a monitor és a képfrissítés is leesne kb 30 Hz-re. Volt már valakinek ilyen hibája ?
A másik, hogy ha be van dugva a hdmi akkor a játékok a monitoron is max 30 hz-en működnek, hiába váltom vissza, semmit nem változik. De amint kihúzom a kábelt egyből működik minden megint. A tévé most frissítette magát délután, szal nem hinném hogy frissíteni kéne. A késés meg azért fura, mert a régebbi LG tévémmel meg simán ment.
A mostani: 42LW5500
Valami ötlet mi lehet ? -
sz_gabor
tag
Van egy lw579s készülékem. Műholdról ,HDMI-ről nem rögzít adást,UPC digitalt nem rögzíti mert AV-ról nem rögzít , kábelről nem rögzít mert analóg, de akkor mire lehet használni a felvételi funkciót? Ezenkívül a TV nagyon jó.
-
v!ct0y
veterán
LV 3400 as van valakinek ?
-
Rem-X
senior tag
Sziasztok!
Azt vettem észre mostanában, hogy a BDRIP-es aviknál (nem tudom máshol is van-e), ahogy halad előre a film egyre inkább csúszik el a hang a képtől... 42LE5300-as tv....
Tapasztalt valaki már ilyet? Tud valaki rá megoldást?
-
Bélaaaa
őstag
Honnan tudja az ember, hogy melyik univerzális távirányító jó a TV-hez?
Ha bemegyek a Tecskóba, van legalább 30 fajta.
-
GEO001
aktív tag
válasz
Lézerparaszt #2534 üzenetére
Persze hogy nincs. Az a BD film alapból szekvenvciálisan jeleníti meg a 3D-t. A menü az elején felkínálja a választást (2d vs 3D).
-
Kroni1
veterán
válasz
RockCNC #2535 üzenetére
Nekem pozitív! Logitech Harmony 650-et rendeltem, de kicsit kételkedtem először hogy azon az áron tudnak szerezni, mert messze a legolcsóbb volt, iponnál pl. 7e ft-al került volna többe!!! Időben, korrektül megjött, (az ilyen kisebb cuccokat asszem átvételi pontokon is lehet, TV-t nem hiszem, de egyszerű az átvétel, és így hozzád közel eső helyen is átveheted) Számla benne volt, minden okés velük sztem!
-
Gonosz15
aktív tag
Sziasztok!
LG 37LV3550 - Vélemény róla? Ez tudja a valódi 100Hz -et?
-
RockCNC
őstag
Az ebolt-ról van valakinek jó vagy rossz véleménye?Ott elég barátságosak az árak.
-
Kroni1
veterán
válasz
Lézerparaszt #2532 üzenetére
És nincs a menüjében valami olyan hogy 3D-be kapcsolás? Fura, mert mintha a filmmel lenne akkor a gond.. Legalábbis nekem úgy tűnik.
-
Kroni1
veterán
válasz
Lézerparaszt #2529 üzenetére
Akkor ez most egy eredetileg 3D-s film, vagy egy 2D-s film amit 3D-ben akarsz nézni? mert ha 3D-s akkor a MediaTheaternek vinnie kéne... Melyik TV-d van amúgy?
[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
Az RCA is lehet kontaktos, de ott érdemes megnézni, hogy jól van-e összedugva, esetleg kipróbálni scarttal. A Digi képminősége nem a legjobb, de csíkosnak nem kéne lennie. A műholdvevők tápegysége nem szokott erős lenni, könnyen meghalnak. Esetleg valami elektromos zavar is lehet.
-
Kroni1
veterán
válasz
Lézerparaszt #2525 üzenetére
a 3-assal próbáld ha lehet, az 5-ös nagyon instabil..
-
Kroni1
veterán
válasz
Lézerparaszt #2521 üzenetére
Ez most Blu-Ray iso? Arcsoft TotalMedia Theatre?
-
PLaci58
addikt
Nekem csak 2D-s a TV-m
birooo!
AV-n (Scart, RCA) nincs hangolás, mivel nincs mit hangolni.
Közvetlenül kapja a TV a video és hangjelet, nem tuneren keresztül.
Ha csíkos, akkor kábel vagy csatlakozó hiba lehet. Érdemes megmozgatni a scartot, mert nem mindíg érintkezik rendesen. Ha esetleg "kapcsolós" (in-out) a scart, akkor a kapcsoló szokott szarakodni.[ Szerkesztve ]
-
birooo
tag
Erre tudja esetleg valaki a megoldást?
"Valaki tudja, hogy kell finomhangolást végezni, ha a jel AV-n keresztül érkezik a tv-be? Ilyenkor a csatorna menüpont nem él, így oda nem jutok be. Viszont a kép az meg csíkos rendesen"
-
Lézerparaszt
őstag
Sziasztok ! Lehet nem ide illő kérdés, de végülis itt megy a legjobban a 3d téma...
ISO fájlt hogy játszak le úgy hogy 3d legyen ? Daemon + PowerDvD 11 nem játsza le mert hogy sérült, az m2ts-t pedig az mpc csak 1 képpel játsza. Valami ötlet ? -
klevi1967
tag
-
kirkri
addikt
A Media Markt-ban a 42LW579S 239.900 HUF holnapig. [link]
[ Szerkesztve ]
-
humax
senior tag
LG 47LW650S megeri 310,000 forint?
vagy inkab mas?
passiv 3D csak LGnel van?
fontos nalam a 3D, meg passiv szemuveg.igazabol samsung akartam venni, de nagyon roszak a ledeses a sam bol.
remellem LG ledesek jobbak.koszonom
[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
válasz
stilo18 #2506 üzenetére
Szerintem hívd a szervizeseket, hogy csináljanak vele valamit. Tegyenek rá új szoftot. A reklámban azt írják, hogy le tudja játszani az MKV-t, akkor játssza is le!
Nekem eddig még kevés fájlt nem játszott le és nem konvertálgatok. Igyekszem 1080-as filmeket nézni, hogy ne kelljen a TV-nek nagyítani.gangura!
A 15 GB-os magyar Avatarral van gondom (extended collecors editions).
A Rio-t csak DVD-ről tudtam lejátszani, mert nem tudtam az ISO-ból kibontani a fájlokat és a lemezről sem tudtam átmásolni a VOB-okat ( "talán megtelt a lemez?" hibát írt).Az LV csak 2D.
[ Szerkesztve ]
-
gangura
csendes tag
válasz
klevi1967 #2505 üzenetére
Én az xboxal egyszer már befürödtem a vezeték nélküli dologgal, nem akarta játszani a filmeket, úgyhogy most nem kockáztattam és inkább behúztam a 10 m-es kábelt a tévéig. Tökéletesen játsza a 10-20 gigás mkv-kat is. Nekem a filmek közül egyedül a Riot nem játsza le, Avatar magyar linket meg nem találtam, de angolul tökéletes..
[ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
válasz
PLaci58 #2501 üzenetére
Bepoccent az agyam, nem kiserletezgetek tovabb, rendeltem egy medialejatszot...a tegnapi nap szerintem agysorvadast kaptam a sok konvertalastol, ide masolok oda masoloktol, meg persze a vegeredmenytol, hogy nem ment....
Fateromek 5-os samsungja persze nevetve vitte mindet... -
klevi1967
tag
válasz
VateRicsi #2490 üzenetére
Ugye, hogy csak a youtube alkalmazásnál nem működik a betűbevitel telóról? Amúgy wifi router van elérésként? Nem acces pointra van beállítva? Meg fogom én is próbálni wifistick nélkül. De amúgy jövő héten megpróbálok egy vezetéknélküli billentyűzetet a youtube-hoz egy Euronicsban. Csak kell vigyek 10 méter hálókábelt a tv-ig.
-
Kispósi
aktív tag
Mit kell beállítani hogy a távirányítón keresztül tudjam használni a szövegbevitelt? Nekem mindig csak a számokat írja, menü gombokkal meg nem valami nagy élvezet bepötyögni vmit...
Másik: LW5500 + médialejátszó: Ha van valakinek ilyen összeállítás az mondja már meg nekem hogy ha a médialejátszón keresztül streamel 3d-s filmet hálóból akkor megy-e szaggatás mentesen. Vagy a 20Mbitps feletti film csak közvetlen vinyóról élvezhető?
Köszi! -
PLaci58
addikt
válasz
stilo18 #2493 üzenetére
Nekm is olyan TV-m van. Van hozzá új szoftver az LG oldalán, de még nem tettem fel, mert gondolom törölné a csatornalistát, azt meg lusta vagyok újra rendezni, meg beirogatni az analóg csatornák neveit
Az MKV-kat jól lejátsza, de válogatós. Hiába level 4.1 a kodek. Nekem a 1080-as Avatart nem fogadja el (pedig azt meg akarom nézni rajta), de a 1080-as Piratot simán lejátszotta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Mobil flották
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest