-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.z.csicsi
tag
válasz benvolio #11347 üzenetére
Szerintem meg gusztusosabb a keretnélküli.Gondolj bele este mikor tv-zel és a képernyő nem világítja meg a széles keretet körbe, hanem csak képet látsz...Nem értem hogy ha a 2 tévé egymás mellett van mi tud megfogni jobban az LW-ben. Félre ne érts nem számon akarlak kérni csak sztem külsőleg ég és föld a kettő és az lm javára (660-tól)
-
benjoe1
aktív tag
válasz sz.z.csicsi #11351 üzenetére
Szerintem meg nincs olyan hogy keretnélküli. Az új szériának is van, csak keskenyebb, tehát azt is "megvilágítja" a tv. Most őszintén, minek kell a keretet bámulni, én a képet nézem minden esetben. Szemüveges vagyok, a mindennapokban sem a szemüveg keretét nézem, észre sem veszem.
Szerintem egy funkció nélküli, haszontalan újítás (a fejlesztésére fordított pénzt és energiát én másra irányítottam volna), amit marketinggel el lehet adni, mert így gusztusos a tv.Kérdés, az új szériának a távirányítóján is kattognak a középső gombok?
https://www.szarvaskovendeghaz.hu/
-
blakey
titán
Kikapcsolt állapotban nincs, de amint bekapcsolod, ott fog látszódni a 1.5 cm-es keret. Nem beszélve arról, hogy van akit zavar a fényes kijelző. Nálam kifejezetten jobb matt kijelzőn, előtte tükröződött minden, most szépen eltompul a fény, világosban is nézhető. De lassan kár erről elmélkedni, mert már nem is nagyon lesz tavalyi modell és valóban már a 2013-asra kell készülni.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
benvolio
őstag
válasz sz.z.csicsi #11351 üzenetére
Hát elég hülyeség amit írsz, mert most pont itt kipróbáltam és a teljes sötétségbe semmi nem látszódik a keretből az LW-n. Hogyan is látszódna ha párhuzamos a keret az LCD-vel, és a kettő mélysége között van kb. fél centi különbség a keret vastagsága miatt és fizikailag így meg se világíthatja a keretet. Szóval ez így 0:0. Nappali fényben viszont vagy akár megvilágításnál /amit az MM-ben tapasztaltam/, hogy a képernyő azaz az LCD jobban tükröződik az LM-nél! Tehát olyankor zavaróbb! Pont emiatt nem vettem anno Samsung C650-est hanem LG LD651-est. Az LG LM-nél nincs ekkora különbség de akkor is van! Nem vitát akartam gerjeszteni csak a szubjektív véleményem írtam le! /A két TV az MM-ben az LW és LM, közvetlen egymás alatt volt és 3D-be is meggyőzőbb volt nekem az LW mint az előzőekben írtam. Külsőleg meg a keskeny keretű LM620 jött be nekem egyébként szubjektíve. /
-
idegen lény
őstag
válasz benvolio #11355 üzenetére
"Külsőleg meg a keskeny keretű LM620 jött be nekem"
És belsőleg? Mert hogy pont ilyet akarok venni. Mi a véleményed róla?Gondolom nem verte vissza annyira a fényt, mint a keret nélküliek, ugye? Meg hát egy áruházban ugye hatalmas fényerő van, rengeteg szórt fénnyel.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
benvolio
őstag
válasz idegen lény #11356 üzenetére
Nálunk az MM-be nem volt 620-as, azt más áruházban láttam. Mivel közben rájöttem, hogy nekem egy a lényeg, hogy a TV adás legyen tökéletes és a 3D, és azt megkapom az LW szériától is, így nem volt kérdéses a továbbiakban, hogy mit akarok. Minél olcsóbban a 42-es LW5590-t és így lett nálam 190ezer a vége mikor eldöntöttem, hogy most már elhozom. A DTS dilemmát és film lejátszást megoldja a HTPC és egy erősítő. Az internetes +ficsőr meg kinek kell, kinek nem. De visszatérve a 620-ast nem vizslattam konkrétan, egyikkel se nyúlsz mellé az biztos. Azt viszont megjegyzem, hogy a 32"-os LD651-em az kis hitványnak tűnik a 42"-oshez képest pedig ugyanolyan zsír képe van, de itt LCD-nél tényleg a méret a lényeg!
-
Csabesz1
csendes tag
Sziasztok.
Érdeklődnék afelől, hogy hogyan tudnám megosztani az LG LM660S-el a képeimet, filmjeimet wifi hálózaton belül.
Lehetséges ez?Üdv:Csabesz!!! :)
-
gulyasa
őstag
"A két TV az MM-ben az LW és LM, közvetlen egymás alatt volt és 3D-be is meggyőzőbb volt nekem az LW mint az előzőekben írtam."
LW5500 tulajdonos vagyok, de azért mégis megjegyezném, hogy ez nem éppen a legjobb módja a 3D összehasonlításnak. Ha egymás mellett lett volna a két tévé, akkor már reálisabb lenne az összehasonlítás.
De így, hogy eltérő szögmagasságban nézted, nem biztos, hogy helytálló a megállapításod...
Az is lehet, hogy teljesen más képbeállítást alkalmaztak a két tévén (LW és LM).
Meg a bolti demo mód sem a legjobb összehasonlítási alap...Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
benvolio
őstag
válasz gulyasa #11359 üzenetére
Én ezt írtam is, hogy lehet beállítás kérdése lenne, ne csak azt utolsó hsz-emet nézd. Egyébként meg középről néztem mindkettőt, mert hajoltam, guggoltam.... De hagyjuk is ezt, valahogy úgy érzem, hogy a 2013-as TV-k lesznek majd igazán kiforrva minden téren, hacsak nem fogják "butítani" őket a költségcsökkentés miatt és nem lesz vége a világnak dec. 21-én.
-
Azurooandrew
tag
Időről időre szóba kerül az a szempont (és bevallom érdeklődve olvasom ezen sorokat is) hogy a 2012-es modellek külső fejlesztése miatt nem érdemes azt 30-40-50 ezret LM-re fordítani. Eddig a 3D hatás "visszalépése" merült fel, most ha jól értettem ketten is írtátok a 660 esetében a tükröződést. Ez nálam is szempont lesz mert déli fekvésű a nappali tehát rendesen van bejövő fény. A 620 és 615 esetében akkor ez nem merül fel ? - lévén azok nem Cinema screenesek.
Ha már LW, a jelenleg még forgalomba lévő utolsó LW 4500-5500-5590-ek esetében nem jelentkezik a pixel polémia mint az október-november környékén gyártott daraboknál /több ilyen post volt már erről, volt aki 3-4 vagy db cseréltetett zsinórban, ezzel együtt most már nagyon elégedett a tv-vel./ ?
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz Azurooandrew #11361 üzenetére
Úgy tudom - de javítsatok ki, ha tévedek - hogy az idei modelleknél már állítható a 3D mélysége. Lehet, hogy az alapbeállításuk, amit a boltban láttatok, visszafogottabb, mint az LW széria fix 3D-je, de ha növeled a 3D mélységét, akkor máj jobb eredményt kapsz az új LM szériánál. Korábban olvastam itt olyan véleményeket, hogy az új LM szériának fejlettebb a 3D megjelenítése, mivel növelhető a tér mélysége, talán ez a magyarázat, hogy a boltban összehasonlítva, alapbeállításon a 2011-es tűnt jobbnak.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Sziasztok!
LG TV-khez nem tudtok utilityt amivel a dvr-ben rögzített videot dekódolni lehetne?
Igazából csak a hangra lenne szükségem. De jobb lenne a felvett digitális.
Samsunghoz létezik.... -
sz.z.csicsi
tag
Engem akkor is zavart a nagy széles keret és megvilágítja ..azaz nem lehet nem észre venni pedig már mondhatjuk hogy méretes tv -m volt 55" hát akkor a kisebbek ,de tényleg ne ezen múljon más döntése mert tényleg van más is ...kijelző fényesség stb. Hogy a 3d-je jobb az előzönek nem tudom .Én szeretem a modern és új dolgokat és mivel arra fele hajlik a kinézet(keskeny vagy keret nélküli).Amúgy lehet a külső akármilyen modern ...nekem a kép
-
rrox46
csendes tag
Csáó!
lg 42lv3400 készülékről mi a véleményetek?
Azt olvasgatom, hogy a képfrissítési frekvenciája 50Hz, de van benne Motion Clarity Index 100Hz képjavítás. Ér ez valamit vagy marad az 50Hz?
Egyáltalán ajánljátok ezt a tv-t?
Elsősorban arra kellene, hogy meccseket, filmeket nézzek rajta,konzollal nem kötném össze, mert nincs mivel. Azért még azt is megemlíteném, hogy nem egy drága készülék és azért az árért elég nagy ugye 42", csak nem tudom hogy érdemes e megvenni.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
blakey
titán
Az LW-nél, 659-nél is állítható,melyikre érted, hogy nem? De volt olyan, hogy az újaknál a local dimming vagy a TM nem volt kapcsolható, ezek firmwarerel orvosolhatók.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Az arra való, csak a síkból való konvrtálásnál állítható a mélység, egy eredeti 3D-s filmnek adott a méysége, a nézőpontot lehet állítani, hogy távolabb vagy közelebb ülsz a tv-hez és ettől nő a térérzet. Az is lehet, hogy nem értem az eredeti felvetést.
-
synar
őstag
válasz blakey #11369 üzenetére
A 2012-es modelleken úgy tudom, hogy állítható a 3D mélység ( ha úgy tetszik a virtuális szemtávolság növelhető) ezáltal nő vagy csökken a térérzet.
Idézet Dezz-től egy másik fórumból:
"... az eleve kisebb megjelenítőre tervezett 3D tartalmaknál sokkal jobb a térhatás, mint a mozivászonra tervezett mozifilmek kisebb képes megjelenítésénél (ahol is a mozivászon nagyságából kiindulva határozzák meg az optikai "végtelen" esetére a maximális szemtengely-távolságot -- bár ezt a két nézet elcsúsztatásának utólagos növelésével lehet valamennyire kompenzálni, sok eszköz ezt eléggé korlátozottan teszi csak lehetővé)."[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Nekem ez van. A 3D mélységet ha beállítod 2D-ben a menüben, akkor nem tartja meg a továbbiakban?
[ Szerkesztve ]
-
Macsorsi
tag
Sziasztok! Egy 32"-os (tudom hogy nem a legjobb ár/érték arány, de csak ez fér be a szobába) LG LM660-as kellene nekem, amihez még adnak Xboxot. Tud valaki ilyet a környezetében (akár rendelésre is)??
Az egyik Euro...csban nagyon át akart verni a srác szerintem, mert közölte hogy megrendeli nekem a készüléket 220-ért, de Xboxot nem ad hozzá...ellenben ha a 42"-ost viszem akkor már helyben adja játékkonzolostul. Most akkor hogy is van ez? :S Tudtommal ez az akció nincs mérethez kötve...
Nagyon kéne a TV Xboxostul, kérlek, segítsetek!! :-) -
Macsorsi
tag
válasz sz.z.csicsi #11373 üzenetére
Én úgy tudom 19-éig van. Meg a 42"-os mellé adták volna...de ha egyszer nem fér be...
-
rrox46
csendes tag
válasz Macsorsi #11376 üzenetére
3.5méterről egyáltalán nem lesz zavaró a 42". Olyan távolságból már 50" is jó. Én 2-4m közötti távolságból nézek tv-t (egyik fotel 2m a másik 4m a tv-től) és 50" szeretnék, de nem adok érte annyit így marad a 42". Próbáljátok ki boltba, hogy 3-4m mondhatni ideális távolság.
Megjegyzésként: a led tv nem olyan mint a plazma, hogy ha 2m-ről nézed akkor zavaró lehet a 42" úgymond "villogása". 2-2.5m-től már lazán lehet venni 42" led,lcd tv-t nem fog zavarni egy percig se.[ Szerkesztve ]
-
Macsorsi
tag
Köszi a válaszokat, meggondolom...aztán megveszem a nagyobbat
Egyrészt szemüveges vagyok, tehát olyan dolgok is zavarnak amik mást talán nem...másrészt pedig a plusz 60 e Ft elég soknak tűnik elsőre, de kihagyni sem szeretném az akciót, szóval elég bonyolult -
Macsorsi
tag
Esetleg van itt olyan akinek nem kell az XBox amit a TV-hez kapott és eladná?
-
rrox46
csendes tag
Az euronicsba most 06.19-ig 128k ért lehet venni a 42lv3400-t.
Szerintetek vegyem meg ezt a tv-t vagy várjam meg a következő akciót és abba jobb ajánlatuk lesz ennyiért? Esetleg ugyan ez csak még olcsóbban. Lehet hogy hülye kérdés,de csak lehet már tudni hogy mit dob piacra most akciós áron ez az üzlet.[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz idegen lény #11350 üzenetére
#11346 HSZ
Eddig olvass vissza, és meglátod
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Tacsika
aktív tag
válasz huncutka1029 #11384 üzenetére
LW nem u.a. mint az LV
-
rrox46
csendes tag
Esetleg még annyi, hogy nézegettem még a Samsung UE40D5004BW-t is.
Nem tudom, hogy melyik lenne jobb. Szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
Ary999
csendes tag
Friss tulaja vagyok egy Lg 47LW5590-nek , a net csak jövő héten lesz meg hozzá ezért még semmit nem tudtam rajta frissíteni,
Letöltöttem pár filmet hozzá amit usb-n keresztül pendrive/winyó-n nézegettem
3film 3különböző tapasztalat természetesen a kiterjesztés totál ugyanaz: az egyikre azt írja ki hogy rossz a file pedig látja hogy mi az , a másikat tökéletesen játssza, a harmadik pedig pár mp után újraindítja a tv-t
Tudnátok segíteni hogy miért van ez és hogy akkor mit kell figyelni a letöltéseknél? -
Ary999
csendes tag
Egész nap nem csinálok mást tsmuxert is próbáltam,
Azt írják hogy 5.1ről kell 4.1re , nabumm nálam pont az 5.1et nyomja le Dts-t is átállítottam Ac3ra így sem
két film ugyanazok a paraméterek az egyiket játssza a másikat nem,
Azért írtam ide hogy valaki hátha átélte már , és sikerült neki orvosolni, és szán rám 4 percet amíg leírja hogy mit is csináljak ...Elhiheted hogy nem azért kérek segítséget mert nem tudok olvasni...
Köszi
-
Tacsika
aktív tag
válasz huncutka1029 #11387 üzenetére
Bocsi, igazad van elnéztem.
-
vidap
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a "CI+" os kártya jó-e az LW5500-as tv-be vagy csak a "CI" -s
-
smog86
senior tag
Euronics-os plakáton láttam LED TV-t, ami kb 22-23"-os és 49900Ft, de nem jöttem rá melyik típus és a neten sem találom ezt az akciójukat, ti esetleg tudtok erről valamit?
-
gulyasa
őstag
válasz Ary999 #11388 üzenetére
Ha csak a frissítés a gond, akkor azt külön is le tudod tölteni, pendrive-ra felmásolod, csatlakoztatod a tévébe, stb. stb...
47LW5590 terméktámogatás oldalaSamsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
blakey
titán
válasz Ary999 #11390 üzenetére
MKVtoolnix-al újra kell muxolni, a 4.1 jó, a film fájlra klikkelsz és az extra options fül alatt a compression-t none-ra kell állítani, utána menni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest