-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaliBaba
csendes tag
válasz Stevenstyle #47000 üzenetére
Teljesen be vagyok sózva, mint egy kisgyerek aki a karácsonyi legózást várja
-
hadogabi1
senior tag
Szedtem le 3d-s blue ray-t. Gépről nézném. Power DVD ultra 14-el. A kép ugye sima 2d-s. Van benne bekapcsoló gomb rajta 3d-re. Ok. És a tv-n is aktiválni kell még a 3d-t ott mit kell ilyenkor kiválasztani? A 2d-3d-t? az alul felül és jobb bal oldalt tuti nem. Van még ilyen soronként csíkozások függőlegesen és vízszintesen is de az se csinál semmit. Leszedek 3d-s tartalmat 60 gb-ot és nem tudom élvezni a 3d részét mert nem jön át mint a sima half ou és társánál. Ha valaki használja leírná hogy pontosan hogy jön át teljesen az élmény? Ha privátba egyszerűbb akár oda is jöhet. Köszi előre is.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
törölt tag
válasz LordPorcio #46996 üzenetére
Holnap új akciók, és állítólag BlackFriday is lesz.
DaliBaba Melyikhez van most Soundbar? Le vagyok maradva. -
DaliBaba
csendes tag
válasz #94529552 #47003 üzenetére
Emag-nál lesz csak én úgy tudom, az Extreme azt mondta h náluk nem lesz most pénteken, valamelyik nap hívtam őket... aztán ki tudja!
A 730V és a 731V alatt van egy soundbar ami mint tudjuk igazából annyi h csináltak oda egy darab lemezt vagy műanyagot és a hangszóróktól leirányították a tv alá a hangot logikusan nem ott vannak a hangszórók azon az 1 centis kis "soundbar" nevezetű részen!
Én így tudom, de ha nem így lenne javítsatok ki nyugodtan, hisz azért vagyunk itt!
-
eszter23
csendes tag
válasz huncutka1029 #46995 üzenetére
Köszönöm!Most szeretném kicserélni 42lb671-re azon talán jobb a képminőség,és árban is jobb,ha csak a távirányítót nézem akkor is.Köszönöm!
-
Jegesbrum
csendes tag
Sziasztok 650V-n dlnan keresztül nézem a gépről a filmeket. Leszedtem 1080p-s blueray filmeket amiknek látszólag mkv a kiterjesztésük aztán amikor a tvn akarom lejátszani azt írja hogy ismeretlen formátum. a tvn már mpegts-t mutat kiterjesztésnél.
Segítenétek abban hogy hogyan tudom lejátszani az ilyen fileokat? valamint ha sehogy akkor hogy tudom eldönteni torrent oldalon hogy melyik blueray az amit simán lejátszik és melyik az amelyiket nem?
Valamint másik hiba amivel találkoztam. Letöltöttem filmet amiben több hang van magyar/angol és a gépen simán át tudom állítani. Dlna-n keresztül a tvn autómatikusan az angolt kezdi lejátszani és nem tudom átváltani a hangot itt mi lehet a megoldás?
válaszaitokat előre köszönöm!!!
-
huncutka1029
addikt
válasz Jegesbrum #47006 üzenetére
megoldás:
visszaolvasol a fórumban, a hangsáv, vagy feliratváltás kulcsszóra keresett találatokban.
Ha ismeretlen formátumot ír, akkor át kell konvertálni.
TSMuxer, vagy makemkv progival. pár perc, és kész.
De ezekben a progikban, kiválaszthatod az elsődleges hang és felirat nyelvet is.
DLNA-n csak azt játsza le.[ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
nimfas
addikt
válasz huncutka1029 #47007 üzenetére
Goflexnet-em van.... Kérdés, hogy a tv sima Samba megosztásról is tud lejátszani vagy mindenképpen kell a dlna, mert akkor azt is be kell lőnöm benne?
-
Jegesbrum
csendes tag
válasz huncutka1029 #47007 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
-
wong kok wah
senior tag
LB sorozatnál a képbeállításnál mit kell kikapcsolni ahoz, hogy ha van egy amúgy is sőtét kép (mondjuk egy film ahol éjszakai jelenet van) akkor ne sőtétitsen rá még pluszba a TV, mert így élvezhetetlen?
-
eszter23
csendes tag
válasz huncutka1029 #47012 üzenetére
Szerinted érdemes kicserélnem a 42lb650v-s televíziót egy 42lb671-re,van érdemi különbség?
-
wong kok wah
senior tag
válasz wong kok wah #47011 üzenetére
A Dinamikus kontraszt, dinamikus szin és az eco mod sincs bekapcsolva....
[ Szerkesztve ]
-
padi68
senior tag
Sziasztok,
az LG 42LB731V és vagy 730V mellé adnak gyárilag 3D-s szemüveget ill. magic remotét?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
nimfas
addikt
válasz huncutka1029 #47013 üzenetére
Routerre van rádugva a Goflexnet-em, ez egy mini Nas, bele van állítva egy 2.5" Wincsi. Gép felé 50MB/s sebességgel másol, csak elég lesz a tv-nek (42LB730) is.
-
törölt tag
válasz wong kok wah #47017 üzenetére
Akkor nem tudom, esetleg tedd Játék kép módba, HDMI-nél pedig nevezd át PC-re, nálam alacsony helyi sötétítéssel tökéletes a sötétebb jeleneteknél is.Több ötletem most nincs.
-
padi68
senior tag
válasz Stevenstyle #47019 üzenetére
mennyi szemcsit adnak?
akkor ezek szerint van remote is a dobozban?
-
padi68
senior tag
válasz Zsmester89 #47024 üzenetére
rendeltem tv-t, de a 731 nem jött meg és nem is tudják mikor jön meg...
viszont 730 van raktáron...
[ Szerkesztve ]
-
encory
tag
Sziasztok, fekete pénteken szeretnék tv-t venni, egy LG 42LB650V és egy Samsung UE40H6200 között vacilálok, van itt vkinek tapasztalata az lg-ssel kapcsoaltban? Azt irták hogy világosban joval szebbnek tűnt a képe... Sötét részek miylenek?
Tudnátok segíteni eldönteni a 2 közül melyik lenne jobb vásár? köszike -
őstag
válasz encory #47027 üzenetére
Én 6200-est rendeltem meg ma. Azért döntöttem a Samsung mellett mert az IPS paneleknek (amiket az LG is használ) rosszabb a feketéje mint a Samsung VA paneljeinek. Konkrét viszonyítási alapom is van, mert jelenleg egy 27-es LG IPS monitort használok és mellette van egy 24-es Benq MVA paneles. A benq feketéje klasszisokkal jobb mint az LG IPS.
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz eszter23 #47014 üzenetére
szia,
igen van érdemi különbség.
A 671-ben már van helyi sötétítés is, (micropixelcontroll) azzal szebb feketét jelenít meg, kevesebb foltosodással.
A 671-hez már van magic remote is a csomagban, a hagyományos táv mellett.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Zsmester89
őstag
válasz encory #47027 üzenetére
Az lg feketéje nincs olyan szép, de az új lb szériája már nem marad el sokkal. Viszont a színei szebbek és mélyebbek, továbbá passzív 3D előny (nálunk) és sokkal jobb a betekintési szöge, erősebb a fényereje, nappal jobban látni
Egyéni mérlegelés kérdése.A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
huncutka1029
addikt
válasz nimfas #47020 üzenetére
úgy igen j lesz.
arra figyel, hogy a routerben a tűzfal átengedje, és a nas-on is a tv kapcsolódási kérelmét.
Routertben úgy kell a DHCP forwardingot beállítani, hogy minden csatlakozó eszközt egy közös hálózatra fűzzön fel, mert különben nem fogja látni a tv a megosztott tartalmat. Samba serverrel úgy tudom megy a megosztás, de lehet hogy kell a nas-ra egy DLNA klienst telepíteni majd. Mediashare, vagy universal mediaserver ( én ezt használom)[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz huncutka1029 #47029 üzenetére
De a foltosodás pont nem sötét képeknél van, ahogy ezt már kismilliószor kitárgyaltuk.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
mazacar
tag
válasz huncutka1029 #47031 üzenetére
írtam pm-et..
-
huncutka1029
addikt
válasz wong kok wah #47011 üzenetére
fényerőt emeld meg egy kicsit.
Eco módon kívül van még egy intelligens érzékelő (energiatakarékos mód beállításban)a ami a környezethez igazítja a fényerőt.
ergo ha felkapcsolod a villanyt, akkor jól leveszi a fényerőt.azt állítsd minimálisra, vagy kapcsold ki.
-
huncutka1029
addikt
válasz direwolf #47032 üzenetére
igen tudom.
DE
akkor foltos, ha nagyobb fényerő kell mert a kép világos,
de van olyan terület, ami fekete lenne.
A micropixel kontroll pont azt csinálja, hogy itt kapcsolja ki a háttér világítás blokkjait.
eredmény: homogénebb világos háttér, feketébb kép.
ezt is kitárgyaltuk ugyanennyiszer.És a 650-ben ilyen opció nincsen, a 670-ben meg már van....
-
szaboger
tag
Sziasztok !
a Holnapi Black Friday akció az emagnál valamint a mall.hu -nál lesz, illetve én most kaptam üzenetet, hogy az electrostore is akciózik. Mit lehet róla tudni gari és megbízhatóság tekintetébe, egy 42 LB671V-t néztem ki már most is jó áron van de megvárom a holnapot, sajnos a másik kettőnél vagy nincs vagy jóval drágább, jó lenne ugyanennyiért 140 garikiterjesztéssel megcsípni még ha bolti is tudnátok infót adni a boltról? Köszi Joker
-
g0dl
addikt
Ma azt mondja az LA620, hogy új sw van 04.25.05 verziószámmal. Tudunk erről valamit?
-
mazacar
tag
válasz huncutka1029 #47031 üzenetére
szia
Van egy zte H168N típusu routerem...rádugom külső wincsit..beállítom a dhcp-t de csak mappát látja tartalmat sajnos nem..
mit nem állítok be rendesen? -
szaboger
tag
válasz huncutka1029 #47039 üzenetére
huncutka1029 Köszi a segítséget, magyar székhely máris pozitívum (nem Bukarest mint az emag)
-
pubos
tag
üdv.Valaki el tudná magyarázni nekem hogy tudom a tv -vel megkeresni a notimon lévő filmes mappát.
a tv 42lb650
erre a DLNA dologra gondolok.
csak fogalmam sincs mit kell állítani a tv vagy hol kell keresni.meg a gépen szintúgy. ha valaki megtenné hogy elmagyarázná vagy valami segítség hogy induljak el.
Wifin megy mindkettő.
köszi -
DaliBaba
csendes tag
válasz szaboger #47040 üzenetére
Electrostorenál európai garancia van és nekik a zuglói Cobra Szervíz KFT. végzi a javításokat!
Én is tőlük rendeltem volna, mert jó pár éve vásárolt édesapám egy 160as samsung plazmát náluk. viszont annál nem volt garis javítás mert azóta is tökéletesen működik a tv... A hivatalos magyar LG gari miatt én másik céget választottam!
-
pubos
tag
válasz huncutka1029 #47044 üzenetére
köszi nagy segítség vagy.gondolom ha te nem tudsz valamit átolvasol ezer oldalt igaz?ja nem te okos vagy bocs.
meg kicsit huncutka. -
DaliBaba
csendes tag
válasz szaboger #47046 üzenetére
Én felhívtam az LG-t is és az Electrostore-t is!
Na most az LG azt mondta nekem kb 3 alkalommal különböző napokon más ügyfélszolgálatos, picit biztosra akartam menni hogy persze él a garancia ők vállalják ha megvan az Európa uniós számla következő nap már elég volt a magyar számla stb ahány ügyfélszolgálatos annyiféleképpen ment a dolog!
Aztán az Electrostorenál a sokadik alkalomra letisztáztuk, hogy az LG hiába ad pl CSERE igazolást a készülékedre, ha bedöglik az Electrostore nem fogadja el! Csak úgy hogy ők javíttatják a készüléket a Cobra Szervíznél mert velük vannak szerződésben! Az AVPlanet is velük van ugyanúgy kapcsolatban!
Ezért én azt mondom h inkább magyar garis az a biztos! Nem akarok még1x úgy járni mint például a Samsung Plazmámnál h európai garis votl a TV és 1 hónapig utazott össze is karcolták a 2-3 cm keretet a tv-m körül én políroztam ki belőle a karcokat stb, mert h újabb 1 hónapot várjak egy keret miatt vagy bármi inkább megcsináltam és azóta is együtt élek vele, szóval ezt a hónapokig nincs tv témát megpróbálom elkerülni, inkább kiadok többet érte és akkor hivatalos magyar garis... Én most + 3 év teljes körű garit is kötök, pár nap múlva érkezik a TéVém!
[ Szerkesztve ]
-
wong kok wah
senior tag
válasz huncutka1029 #47034 üzenetére
Nem találtam ilyet.
Viszont most ráállítottam ECO képmódra, kikapcsoltam a helyi sőtétítést és úgy tünik jó lett...
De ez rohadtul nem jó , abszolut nem logikus ebben a képbeállításban semmi sem... -
5ent1nel
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég csatlakoztam a csoporthoz egy 42LB731V készülékkel. Eddig nagyon meg vagyok elégedve vele, de azért van egy érdekes jelenségem.
Megpróbáltam lejátszani két 3D-s filmet is SmartShare-en keresztül úgy, h a fájlok a PC-men voltak és azt ismertettem fel mint tárolót wifin keresztül. Minden ment is elsőre, meg is nyitotta, a 3D is tök jó volt... kb az 5. percig! Onnantól 1-2 percenként megállt "bufferelni" pár másodpercet és csak utána ment tovább a film - nézhetetlen volt. Pendrive-ról viszont simán működik a dolog, semmi gond vele, gondolom egy külső vinyóról lejátszva is tökéletes lenne...
Ez megszokott jelenség vagy esetleg én állítottam el valamit? Vagymostmivan?Köszönöm a válaszokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest