- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz Paserák Gőcs #10838 üzenetére
Az mitől lehet, hogy egyik-másik film néhány jeleneténél cross-talk-ot látok szemből nézve(és nem csak én)? Úgy tudtam, hogy a cross-talk a passzív 3D technológiánál nem játszik.
"Tartalom" vagy készülék probléma lehet?
[ Szerkesztve ]
.: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.
-
Yogi Bear
aktív tag
Azt le tudná valaki csekkolni, hogy az idei tv-khez járó AN-MR300-as Magic Motion Remote működik-e a tavalyi LW széria készülékeivel? (vagy fordítva)
Jól láttam, hogy az AN-MR300-as Remote-on "Trackball" szerű megoldás van a négy irány nyíl helyett?
.: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.
-
proly01
őstag
válasz SyneT87 #10849 üzenetére
Amit a tv-re rákötsz HDMI n (1.4 esen) ha az az eszköz amit a tv re rákötöttél képes a hangot a tv be továbbítani HDMI-n akkor a tv továbbítani fogja neked egyetlen optikai kábelen az erősítő felé,akár DD akár DTS ről beszélünk.Viszont a tv medialejátszója nem adja ki a DTS hangot( ha beledugsz egy külső vinyót usb n és elkezded nézni az avatart A TV MÉDIALEJÁTSZÓJÁN HD ban DTS hangal például angolul akkor a hang nem DTS lesz hanem stereó jobb esetben DD).
A 2012 es szériák már a médialejátszón is képesek kiadni a DTS hangot,de ez neked nem lényeg mert ahogy olvasom te a tv-t akarod összekötni az erősítővel optikain.Tehát a te esetedben ha a router képes dlna án átküldeni a tv felé a DD és a DTS t(amit kétlek) akkor ha fogod és bekötsz a tv be egy optikait és aztán a másik felét az erősítőd optikai bemenetére akkor DTS és DD lesz a hang ha a film támogatja.
Gyakorlatilag amit a tv n nézel annak a hangja szól majd az erősítőn úgy ahogy a tv-be beérkezik ha DTS ben akkor DTS ha DD akkor DD a lényeg hogy amiről kiküldöd a hangot az támogassa.Jelen esetben a router.Mondok egy egyszerű példát:
Van egy PC-d a pc-d (videókártyája) össze van kötve a tv vel HDMI vel a videókártya támogatja az 1.4 et és átviszi a tv re a hangot és a képet is(ez alap) akkor ha fogsz egy optikai kábelt beledugod a tv be a másik felét az erősítő "optical in" foglalatába akkor amit a pc nézel HD filmet annak a hangja a tv n is szólni fog(be kell állítani driveren belül) és az erősítőn is de mivel a tv t lehalkítod így csak az erősítőn(manapság minden erősítő tud DD é DTS t) szóval mivel az adja ki a hangot így a tv n nézed a képet a házimozin pedig hallgatod a hangját DTS ben.
A tv gyakorlatilag nem konvertál semmit csak jelet továbbít így az sem baj ha nem tudja a DTS t de továbbítani továbbítja....a PC-d küldi a jelet....a hang kimegy a HDMI n a tv felé.....a tv továbbítja az optikain.....a házimozi dekodolja (mivel tudja) a DTS-t és
ennyi.....Pr:)ly....
-
SamS20
senior tag
Azokhoz akik jobban jártasak a tv beállításában, azoktól kérnék egy kis segítséget hogy milyen beállításokkal lehet a legjobb képet és minőséget elérni
-Normál tv-hez
-Konzolhoz
-PC monitorként / filmnézésre.A típusa amúgy LK450
Köszönöm
-
edeleny
őstag
válasz SyneT87 #10849 üzenetére
Ne kavarjuk már össze a dolgokat!
A TV optikai kábelen keresztül kiadja az 5.1-et. (példa erre mindkét LG TV-m)
A DLNA adatátvitel nem hang vagy kép!
Ha egy film 5.1 hangal rendelkezik azt át5 fogja vinni a képfájlokkal együtt!!
Ha nem rendelkezik vele nem fogja átvinni.
Más dolog hogy a DTS-t a TV lejátssza e, vagy nem ad ki hangot!
A Plex átkonvertálja a DTS-t, de akkor is 5.1 lesz az audio stream.A routerre én még nem láttam rákötve vinyót. Viszont valami program nélkül azt a TV nem fogja látni. Egyszerűbb, ha a TV-re dugod rá.
Egy optikai kbel kb 1000-1500 Huf, egy lejátszó meg vagy 30 000 Huf, te döntesz melyiket érdemes kipróbálni.
Egyébiránt a TV-nek az optikai kimeneten kívül semmi más 5.1 kimenete nincs!nálam:
TV
Bemenet. HDMI DVD Házimozi, HDMI LG Médiaplayer.
Kimenet: Optikai kábel egy optikai közösítőbe, onnan a házimoziba.
LAN a routerről- PC-ről nézek filmeket! (nero media home 4)A TV gyönyörűen kivarázsolja a hangot a házimozira, sőt a Simplink segítségével csak 1 távirányítóra vanb szükségem.
Az optikai közösítő azért kell, mert a Médiaplayer hangja is azon megy át 5.1-ben a házimozira.
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
BloodRay
veterán
válasz foxi69 #10835 üzenetére
Mindegyiken változtatható, csak ne pipáld be a csatornahangolásnál az automatikus számozást. Ez vonatkozik ismerősöd tv-jére is.
(#10845) PLaci58 -> Pedig viszi 660, ez tesztelve. Valami elírás lehet.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Lacinavi
tag
Sziasztok!
Minap leültünk a családdal és elkezdtük nézni az Utazás a rejtélyes szigetre c filmet 3D 5590 DLNA-n keresztül. Full hd lan kábelen ilyen film még nem volt, hogy gyors és nagyon sok apró részleteket tartalmazó jeleneteknél "rengeteg fa+levél pikkelyes órjásgyík" beszaggatott elég durván. Gondolom hálózaton nem fért át az az adatmennyiség amire szüksége lett volna. Átmásoltam egy külső winyóra a filmet bedugtam LG BR660 lejátszóba usb-n. És jött a családi döbbenet mintha egy másik filmet néztünk volna 3d élmény legalább a duplája a kép beretva éles lett. Szóval majd hanyattvágtam magam a minőségbeli különbségen. Azóta a 3d-s filmeket igy játszom le újra élmény hogy sokkal szebb a kép így mint a tv saját lejátszója hálózaton keresztül. BR lejátszó megoldja a DTS gondokat is mert tv-n igy van hang amit én a fülhallgató kimeneten küldök az erősítőbe. Lehet, hogy igaza van annak aki azt mondja hogy stb. szebb képet ad mint a tv saját tunerja, most már elgondolkoztató csak nálam nincs stb. Lehet kísérletezni. -
SyneT87
tag
válasz edeleny #10855 üzenetére
köszönöm a választ, neked is proly01
igazából, nem akartam a pc-met összekötni lanon (routeren) keresztül a Tv-mel, mert a router az emeleten van a Tv meg a földszinten és hülyén néz ki egy a lépcsőházba levezetett kábel ami a Tv-ig megy el, ezét gondoltam arra, hogy a routerre kötött hdd-ről nézném a filmet, mert oda tudok ugye töltögetni filmet és ha már a routerem úgyis DLNA képes és a Tv is akkor a franc se gondolta, hogy a hülye Tv csak a saját szoftverével működik együtt más dlna-s termékkel nem (gratula a tervezőnek aki ezt így találta ki, gondolom a szabvány megalkotásakor pont hogy az volt a cél, hogy minden eszkö működjön együtt wifin ami dlna képes gyártótól függetlenül, úgy tűnik hogy akkor a gyártóknak ezt sikerül elb*sznia).
média lejátszót abszolút nem akarok venni drágának és az én esetembe fölösnek tartom, akkor szerintem maradok a melett, hogy egy ethernet kábelt lehúzok az emeletről és azt be a TV-be
ja és még annyi, hogy nem scak DTS meg DD-re gondoltam hanem sima 5.1-re amik a rip-ekben is vannak mert azokat is szeretném ugye 5.1-ben élvezni, csak azért az elég vicces hogy tv-re usb-n kötött hdd-ről a film hangját átkonvertálja sztereóba és ugye emiatt hiába teszel bármilyen hangú filmet a hdd-re és dugod rá a Tv-dre nem fog átjönni a hang ... ez azért szerintem így 2012-ben nevetséges!
köszönöm a válaszokat még1x
üdv
üdv
-
SyneT87
tag
válasz edeleny #10855 üzenetére
jah meg annyit akartam, hogy a kedvemért kirpróbálnád, hogy ha egy rip-elt filmet amin 5.1 hang van lejátszod pc-ről a Tv-n (most ez hogy pc-ről nézed, úgy csinálod hogy a Tv távirányítóján választod ki a Tv-n hogy hálózatról nézze a filmeket és távirányító segítégével választod ki hogy mit akarsz nézni ugye?), és hogy a házimozin tényleg 5.1 lesz?
köszi szépen
-
PLaci58
addikt
válasz SyneT87 #10863 üzenetére
"ja és még annyi, hogy nem scak DTS meg DD-re gondoltam hanem sima 5.1-re amik a rip-ekben is vannak mert azokat is szeretném ugye 5.1-ben élvezni, csak azért az elég vicces hogy tv-re usb-n kötött hdd-ről a film hangját átkonvertálja sztereóba és ugye emiatt hiába teszel bármilyen hangú filmet a hdd-re és dugod rá a Tv-dre nem fog átjönni a hang ... ez azért szerintem így 2012-ben nevetséges!"
Nem figyeltél rám!
Pont USB-ről való lejátszásnál adja ki valódi 5.1-ben a hangot optikai kimeneten.
Gondolom a sima 5.1-nél az AC3 kódolásra gondolsz. AC3, DD, DTS formátumban szoktak 5.1-es hangot tenni a rippekre.DNLA-ban nem tudok segíteni. Elvileg ott a hálózat nem dekódol semmit, csak továbbítja a TV felé a digitális adatfolyamot (filmet) és a TV saját lejátszója dekódolja.
Arra figyelj, hogy WiFi-hez N-es kell az akadozás mentes lejátszáshoz és nem biztos, hogy UTP-n a 100 Mb/s elég lesz a Full HD-s filmekhez. Elvileg DNLA-n keresztül is ugyanazt tudja lejátszani mint USB-ről.Én is állíthatnám, hogy a TV-m (42LV4500) tudja a DTS kódolást és ki is adja az optikán, mert a Panasonic DVD felvevőm simán átvált PCM-re, amikor érzékeli, hogy a TV nem tudja fogadni a DTS-t és lőn csoda a TV-n működik és szól a DTS hangsáv
Valaki nem emlékszik, hogy az Eurovíziós dalfesztivált az m1 5.1-es hanggal adta-e?
Felvettem egy STB-vel és most akartam megnézni, de csak 2.0-ás a hangja
A TV USB-n mpeg-nek érzi, holott az m1 állandóan Dolby Digitálban megy.[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
kicsimalansz
csendes tag
Halihóóó!
Vki tudna nekem segíteni abban, hogy van 1 Lg 32LW4500 3d full hd-s led tv és leszedtem hozzá 3d filmet, de azt úgy játssza le, hogy középen van egy felező vonal és két oldalt meg a film. miért csinálja ezt? és bizonyos 3d-s filmeket le sem tud játszani.
valaki tud nekem segíteni, hogy kell beállítani, hogy jó legyen?
köszönöm -
pomk
őstag
Kedves LG 42LW4500 tulajok! Tudna nekem valaki írni egy pontos doboz méretet S.O.S? Szállítás miatt kellene, de sajnos neten sehol nem találom. Köszi!
-
PLaci58
addikt
válasz kicsimalansz #10869 üzenetére
3D gomb és kiválasztod az egymás melletti képet.
Amit nem tud lejátszani annak a kódolása nem felel meg a TV igényeinekpomk! Hátsó ülésre nem fér be az biztos
[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
SyneT87
tag
válasz PLaci58 #10868 üzenetére
köszi, akkor kirpróbálom h dlna-n is megy-e az 5.1 ha nem akkor sajnos marad az hogy az usb-s vinyót állandóan cipelnem kell a Tv-hez meg a PC-hez vagy Ethernet kábelt húzok át az egész házon
remélem menni fog a dlna, amúgy nekem nem kell wifin keresztül a full hd, max Hd felbontás fog wifi-n menni, legtöbbször amúgy is rip-eket nézek és amúgy is a Tv-t egy 47" néztem ki ami kb 3-3.5m-ről lesz nézve és ekkroa távolságon nem látszik meg hogy full hd vagy hd a kép
üdv
-
Tacsika
aktív tag
válasz rendesadam #10839 üzenetére
Szia!
Én két hete vettem egy LG 32LV3400-ast és meg vagyok vele elégedve. Szép kép, könnyű kezelni, t-c-tuneres, nálam külső 2.5" 250GB WD vinyóról mindent visz, fogyasztása közepesre állítva baró, stb
Ami nem tetszik: nincs jack csak optikai audio kimenet.
A PDF-je pontatlan.
Ósanban 100k volt. -
SyneT87
tag
válasz PLaci58 #10874 üzenetére
hát igen, de az nekem eléggé kényelmetlen, hogy akkor állandóan cipelgessem a pc-től a tv-ig és vissza a vinyót ha valamit akarok nézni ... ezért kéne a dlna, főleg ha már van ilyen lehetőség xDD
kicsit szánalmasnak tartom hogy létezik egy király hasznos technológia és kb nem működik
-
edeleny
őstag
válasz SyneT87 #10866 üzenetére
Egyrészt igen.
A PC a nappaliban van, a TV a hálóban. (annyi könnyebbségem van, hogy családi házban lakom, és már eleve dupla bergmanncsövet terveztem mindenhova, így belefér a LAN kábel.)Szóval, az asszony netezik a PC-n, én bekapcsolom a TV-t, Médiahivatkozás - nero media home - kikeresem a megfelelő mappát, filmet, amit előzőleg megosztottam, és lejátszás.
Nem kell kipróbálni, amit 5.1-be szedtem le az itt is 5.1-ben fog szólni. Gondolom itt az avi-ra gondolsz?! Igen azok is 5.1-ben szólnak ténylegesen, már ami úgy van rippelve!
A másik, igen kiment a fejemből, hogy van oylan router amiben van vinyó, és vehetsz fel vele.
Az a DLNA elvileg kompatibilis a TV-vel, mert a DLNA egy szabvány!
Ki kell próbálni!Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
karoly7603
csendes tag
válasz Paserák Gőcs #10293 üzenetére
Hello!
Szüleim is ilyen TV-t szeretnének venni és szeretném megkérdezni, hogy hol lehet kapni ezt az LG 42LM669S típusú modellt 239,900Ft-ért?
Tisztelettel:
Gombos Károly
3525 MiskolcAz email címem: gombos.karoly@gmail.com
Karcsi
-
-
Tacsika
aktív tag
válasz karoly7603 #10877 üzenetére
De miért kell ehhez a neved/irányítószámod/e-mail címed?
-
SyneT87
tag
válasz edeleny #10876 üzenetére
nem a routerben van vinyó hanem, a routeren van usb port és arra lehet kötni vinyót és emgsoztani a vinyó tartalmát
igen a dlna elvileg kompatibilis, de elvileg nem biztos hogy felismeri, ezt mondták sajnos, illetve nem biztos hogy az avi vagy bármilyen formátum amiben van 5.1-es hang és a Tv kell hogy lejátsza dlna-n keresztül, hogy a Tv optikán át is adja a tényleges 5.1-et az erősítőnek vagy lebutítja egy sima sztereóra, úgyhogy én ezt ki akarom próbálni, de ugye ez nehézkes, hogyha nincs ilyen Tv-m ezért akartam itt megkérni valakit, de úgy néz ki hogy senki nem használ ilyen megoldást
köszi a segítséget, lehet végül énis a Lan-nál maradok majd valahogy szépen lehozom az emeletről a lan kábelt a sarkokba meg a peremeknél és valahogy elrejtem.
még annyit kérdeznék, hogy lanon milyen max felbontást nézel? full hd-t? az az megy akadás nélkül?
köszi
üdv
-
edeleny
őstag
válasz SyneT87 #10882 üzenetére
Külső USB vinyóm a TV/ Mediaplayer-re van kötve, azon vannak a 3D-filmek nagy része.
Mivel a gyerkőcök még viszonylag kicsik (5 - 8 - 11) így a rakat mese a PC-n van.
Ezek 90%-a avi. Van olyan régi ami csak sztereo, de a legtöbb 5.1.
Simán hallom 5.1-ben ha kiteszem a hangot a házimozira, hálózaton keresztül a TV-n lejátszva.
Nyugi megy szépen!nekem TP-Link TL-WR340GD routerem van. Még egyetlen film sem akadt meg rajta hálózaton keresztül.
Simán ment az 50 gigás Avatar, és a most ajnározott Rejtelmes sziget is.
LAN -on keresztül, mert a Wifi már egy 4 gigás mkv-ba is bele hal.(igazából az a legszebb, ha a Médiplayer játsza, és dja ki a képet 24p-ben.)
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
proly01
őstag
Huuu tenyleg valaki tudja hogy hogy kell pc t 24p re allitani hogy ugy menjen fel a kep tv re? Vagy egy google linket esetleg mert en nem talalok.Egyaltalan sokat szamit a 24p? Mert nekem most 60hz en van a kepfrissites es igy is gyonyoru a kep.
....Pr:)ly....
-
-
pomk
őstag
válasz huncutka1029 #10887 üzenetére
Akitől vettem, Ő mondta, hogy állítva szállítsam. Biztos-ami-biztos alapon.
-
Zjunior
veterán
Megjött ma az LG47LM660S 322k ért 5 év garral!
Este Teszt!!!!
Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
Húsrágó
csendes tag
válasz Húsrágó #10832 üzenetére
Sziasztok!
2 kérdésem lenne LW5590 kapcsán:
1) Videa Prémium alkalmazás nem indítja el a 3 évnél régebbi videókat... ezt más is tapasztalta? Konkértan még egyetlen 2008-as feltöltésű videóval sem boldogult... Le kell tölteni valamit, hogy ezek is menjenek? Ha igen, mit és honnan?
2) Átlagos böngészés közben egy oldalon a beágyazott videók megjelenítése helyett egy piros alapon fehér F betűt és egy sárga háromszöben 9-t kapok. Le kell tölteni valamit, hogy ezek is menjenek? Ha igen, mit és honnan?
Előre is köszi ha van valami ötlet! -
Watt25
veterán
Igen, elvileg állítva kell szállítani, hiszen valószínűleg a képernyő közepe nincsen megtámasztva, ezért fektetve hajlik...
A 37-esemet ettől függetlenül én is fektetve hoztam haza, persze nagyon vigyáztam az úton. Minden esetre nagyobb átló esetén logikusan nagyobb esélye van a meghibásodásnak, vigyázz!Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
royal63
tag
Sziasztok !
Kis segítséget kérnék , kinéztem 3 féle 82-es (Full HD-100 HZ-LED ) tv-t .Minden területen használnánk ( konzol , PC , Tv nézés )
-Samsung UE32D5000 -108.000.-tól
-Lg 32LV3550 -98.000.-tól
-Philips 32PFL5606H -103.000.-tól
ill. van még egy a Samsung UE32EH5000 , valóban nem csatlakoztatható PC-re monitorként és ez 50 vagy 100HZ-es mert egyik oldalon ilyen a másikon olyan?
A Philipsnél annyi gondom van hogy Dvix-et MKV-t nem játszik USB-ről és nincs gyorsváltó 2 csatorna között , a Samsungról azt olvastam nem vált képformátumot automatikusan.
Mondjuk ezek nem olyan vészes dolgok.
Arra lennék kíváncsi Ti melyiket ajánljátok ?
Köszönöm a segítséget !!! -
benjoe1
aktív tag
válasz BloodRay #9094 üzenetére
Ki tudnád próbálni, hogy a 2012-es szériához járó MR300-as távirányító használható-e 2011-es LW szérivával? Bár sok reményt nem fűzök hozzá LG hozzáállása alapján.
Milyen tanítható/okos távirányítót ajánlotok LW5590-hez? A gyári középső gombjainak kattogásától a falnak tudok menni, annyira idegesít.
Tudsz bármilyen előrelátható firmware frissítésről LW szériához (pl. böngészés használhatóvá tétele flash frissítéssel...)? Vagy a korábbi LG vásárlók már nem számítanak?
Te egyébként hol dolgozol pontosan ha nem titok?
https://www.szarvaskovendeghaz.hu/
-
Talas
tag
válasz huncutka1029 #10841 üzenetére
Köszi az infót, valóban a zoomolást más ezek szerint nem oldja meg, csak a digit adás de érdekes, hogy ezt egy 9 éves Philips CRt TV olyan szinten lekezelte, hogy az ún. automatikus képbeállításnál szépen kihúzta, nagyította meg csonkolta is a képet. A 9 év alatt egyszer sem kellett képarányt váltanom sem 4:3 miatt sem pedig feliratok miatt.
HDMI levágás nélküli opció még számítógépnél is jól jön. -
blakey
titán
válasz benjoe1 #10895 üzenetére
Milyen tanítható/okos távirányítót ajánlotok LW5590-hez? A gyári középső gombjainak kattogásától a falnak tudok menni, annyira idegesít.
Logitech harmony 600 vagy okostelefon esetén az lgremote app.
Elviekben jó kéne, hogy legyen az MR300 a 2011-esekhez is, én pl. android app-al megoldottam így nem hiányzik a táv.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
synar
őstag
Talán bennetek is felmerült az igény, hogy miként készíthetünk srt fájlokból 3D-s feliratokat, side by side és over under tartalmakhoz, amit pl. az XBMC, vagy a VLC is tud kezelni.
Íme
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle