- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissan4
csendes tag
!!! FIGYELEM !!!
Egy dologra szeretném felhívni mindenki figyelmét, ami szerintem fontos, ezért is regisztráltam igazából, meg persze azért is, mert most akarok LG 3D tv-t venni
Szóval kicsit visszaolvasva több hozzászólásban is találkoztam a "bementem a saturnba/auchanba/juronixba etc., megnéztem és nem volt szép a 3d-je" típusú hozzászólással.A passzív 3d technológiáról két dolgot mindenképpen tudni kell,
1, a technológia jellege miatt gyakorlatilag NINCS szellemképesedés, a 3d élmény szinte tökéletes
2, az 1-es pont csak abban az esetben igaz, ha jó szögben nézed a tv-t (+-10 fok max), ellenkező esetben a 3d kép nagyon hamar szétesik és megjelenik a szellemkép/másik szemnek szánt kép.Mostanság gyakran járom az üzleteket, és szinte mindenhol azt tapasztalom, hogy az LG 3D tv-ket sokszor a földre vagy a polcra teszik, de néha még a kiállított fő darab is rossz szögben áll és megjelenik a szellemkép.
MEGOLDÁS: ha bemész egy üzletbe megnézni a kiszemelt tv-t és a 3d élmény nem tökéletes, akkor guggolj le a tv elé és lassan állj föl. Garantáltan lesz olyan pont, amikor előjön a "WOW" érzés. És sajnos ez legtöbbször nem a standard "megállok a tv előtt és nézem" póz, legtöbbször kicsit le kell hajolni, hogy teljes legyen az élmény. Sokszor még akkor is megéri kicsit lehajolni, ha elsőre jónak tűnik a 3d, mert lehet, hogy úgy lesz tökéletes.
Otthon persze nem gond, mert egyszer kell csak beállítani a tv-t, lehet bárhová rakni, dönteni, hogy jó szögben tudd nézni. De egy boltban elég gáz, hogy erre nem figyelnek oda...
Amúgy 42LW5590 lesz a drága, remélem már holnapra Az új széria nagyon pöpec, de kétlem, hogy az eb-ig, olimpiáig lemenne az ára elfogadhatóra...
-
RockCNC
senior tag
válasz kissan4 #10051 üzenetére
a 3d-ben nincs szellemkép teljesen tökéletes és csak a filmeken mulik hogy menyire jön ki a kép.
Mikkor megvettem a tavaly 42lw5590-et előtte kiirtam egy pendrivere vagy 10 sample 3d filmeket és kipróbáltuk.Akkoriban még az eladók is elámultak( euronics) a samples jelenetektől. -
greenisland1
csendes tag
Ha jól tudom az a különbség a 660 és 760-as sorozat között, a dual-play szemüveg és a képfrissítés.
660-as 400 hz, 760-as 800 hz.
De ha jól tudom mindegyik csak 100 hz-es.
Talp formája egyes modelleknél eltérhet!
Nekem nem ért meg 100 eFt-ot hogy a 760-as modellt válasszam!
A dual-play szemüveg kb. 10eFt. A 660s-hoz meg kell venni! -
BiP
nagyúr
válasz RockCNC #10050 üzenetére
Köszi. mpc-t szoktam alapból használni, így az sbs-t is azon néztük. Úgy tökéletes volt. (mondjuk az 5.1-gyel mindig meggyűlik a bajom mpc-hc alatt).
PowerDVD-t akkor kipróbálom. Sammy-t láttuk már (még 2D-ben), de akkor lehet, hogy megnézzük még egyszer, ha ígéretes a 3D-je.[ Szerkesztve ]
-
Mészyke
csendes tag
Szolnok "Mert hülye azért nem vagyok": 42LW4500 7DB szemcsi + 5 év gari (MM-s) 179.999 / 42LM660S 7db szemcsi + Magic Remote + 5 év LG gondoskodás 289.999
-
gulyasa
őstag
Nemrég valaki közzétette a hotel módban csatornalista lementés és szerkesztés módszerét (köszönet neki).
Ez volt az egyik dolog a kevés közül, amit a Samuk ismeretében hiányoltam eddig az LG-ből.Viszont nem tudtam nem észrevenni a mellékelt programban (LG TV Viewer for tll Files) a szerkesztés részben a "TV menu" almenüt. Az egyik lehetőség felkeltette a figyelmemet.
A "Power On Default" és - ha jól értelmeztem - a hozzá kapcsolódó "Input Source / Programme" sorok.
Csak az a gond velük, hogy pont ezek piros jelzésűek, tehát "read only".Meg lehet azt oldani mégis valahogyan, hogy a tévé bekapcsolásakor ne az utoljára nézett bemenettel induljon, hanem mindig a digitális csatornák valamelyikével (pl. amit kiválasztok)? Vagy az is elég lenne, ha mindig a tunerrel indulna...?
(42LW5500)Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
benjoe1
aktív tag
válasz gulyasa #10059 üzenetére
Örülök hogy hasznos volt a segítség a csatornalista szerkesztésben.
A szoftverben nem tudod állítani, de ha behozod a Hotel Mode menüt a tévén, ott viszont igen. Kipróbáltam, beállítottam CADTV (digitális) 5-ös csatornára, működik!
https://www.szarvaskovendeghaz.hu/
-
Roland76
tag
MPC tényleg jó, én is azt használtam régen, de a Splash Pro-t, amit kifejezetten HD-re fejlesztettek elég volt meglátni és megszeretni. Nagyon letisztult, nagyon igényes, szebb a képe (szerintem) és cpu kímélő (MPC olyan 30-40%-on pörög fullHD-nél nekem, Splah Pro 5 körül)
-
reboz5751
csendes tag
Sziasztok !
Megtudjátok mondani, hogy az LG 42LV 5590-s tv alkaalkalmas e UPC CI+ típusú
médiacard fogadására
Köszi
-
Kroni1
veterán
válasz Roland76 #10062 üzenetére
akkor szerintem az MPC HC neked nem volt jól beállítva, az is tudja a DXVA2-t és annak is elég alacsonynak kéne lennie a CPU terhelésnek! Én is sok jót hallottam a Splash-ről, majd kipróbálom, mert tényleg az egyik legjobb.. Viszont MPC nekem sem volt szimpi a tudása ellenére csúnyácska és puritán, kicsi gombokkal. A KMPlayer Plus új változata (3.2.019) amit jelenleg használok, az egyszerűsége, sokrétűsége és az eléggé egyedülálló 3D-s megjelenítési módok támogatása, 2D-3D realtime feliratkonvertálás, stb. miatt.
-
c3pio
csendes tag
válasz Paserák Gőcs #10046 üzenetére
Az LM660S és LM670S kozott csak egy kulonbség van és pedig a keszulék színe. 660 fekete talpazat és fekete alsó sáv az LG márkacímnél, de maga a keret amit csak oldalról lehet látni az ezust (otvozet). A 670-nél a talpazat és az alsó sáv pedig ezust színu. A belek ugyanazok. Fejhallgató kimenet természetesen van, próbléma csak az, hogy hátul, tehát ha falra van felszerelve akkor macerás a hozzáférés.
-
Kroni1
veterán
Na sikerült kiderítenem, az én TV-m is felskálázza az SD adást:
"a normál tévéadások a lehetőségekhez képest szépen jelennek meg, de persze a kép soha nem lesz annyira szép, mint egy 720p-s vagy 1080 soros tartalom. Az LW5500 mentes a tavalyi LG tévék esetében a felskálázásnál jelentkező elmosódásoktól, és a kép emellett kellően élénk is marad." a geeks.hu tesztből
mondjuk nálam azért jelentkezik némi elmosódás, akárhogy próbáltam állítgatni a képélességet és egyebeket, kicsit gyengébben sikerül neki a felskálázás, mint ahogy a Cisco csinálta..
most látom, pont 7 éve regisztráltam a PH-n!
[ Szerkesztve ]
-
tomyka74
senior tag
LM 620 és 660-nak mennyi a dinamikus kontraszt aránya?
az LW-k 8-9.000.000-sok! lehet fokozni vagy kitaláltak vmi más képminőség javítást idénre? -
PLaci58
addikt
válasz tomyka74 #10068 üzenetére
A gyakorlatban vagy a marketinges dumára gondolsz?
A gyakorlatban az LCD panelnek maximum olyan 20 ezer körül van a kontrasztja.
Egyszerű kiszámolni: maximális fényerő/minimális fekete szint.
A maximális fényerő kb. 500 cd/m2. A minimális olyan 0,1 - 0,05 cd/m2.
Ebből kifolyólag olyan 5000-10000 körül van a kontraszt.
Egy jól beállított TV-nek kb. 2-3000 körül 47LM765
A többi csak a nullák háborúja. Ki tud nagyobbat hazudni[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Paserák Gőcs
csendes tag
Köszönöm a választ.
A fejhallgató kimenettel kapcsolatban az a kérdésem, hogy tudtok-e valamilyen frappáns megoldást arra, hogy a készülék hangja egyidejűleg legyen hallgatható a hangszórókon és fejhallgatón keresztül?
Háttér: feltételezem, hogy ha bedugok valamit a fejhallgató csatlakozóba, a TV hangszórói némításra kerülnek. Mivel én gyakran akarom használni hol így - hol úgy a készüléket, az állandó ki-be húzogatás nekem nem opció.
A másik otthoni TV-nél (Samsung LE-B650) a kimenő vonal szintű sztereó jel be lett vezetve az erősítőnkbe, így annak a fejhallgató-kimenetét használom, ha mindenki más alszik.
Akkor most vegyek még egy erősítőt? Esetleg házimozit, amikor a TV már majdnem minden média formátumot kezel, BluRay-t meg még nem álltam neki gyűjtögetni?
Apropó TV hangszórók: érdekelne, hogy mennyire hallgatható a hangjuk, vagy azonnal kössek a TVre valamilyen aktív PC hangszórót?Bocs, ha túl zagyvákat kérdezek.
-
PLaci58
addikt
válasz GeneraL_XTX #10077 üzenetére
Abból elég nehéz több milliót csinálni
Ok vegyünk vissza 1 nagyságrendet és legyen max 2000:1.
Csak azt akartam szemléltetni, hogy a több milliós kontraszt mindenképpen hazugság, fizikai képtelenség.[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Arthuro_Adam
őstag
LM660S tévém van, rádugtam egy külső vinyót (3,5-es rackben, külső áramforrással). Ha a tévé be van kapcsolva és akkor bekapcsolom vagy bedugom a vinyót, akkor felismeri, jól működik, felvétel is megy.
Viszont, ha a vinyó be van dugva, be van kapcsolva és utána nyomom be a tévét, akkor nem látja, nem is tud felvenni rá. Ez mitől lehet? Csak 2,5-es rackkel, külső táp nélkülivel működik rendesen?
-
Roland76
tag
válasz Kroni1 #10076 üzenetére
Kmplayer-t meg én nem ismerem. Itt a beállítás tényleg le van egyszerűsítve. a motion2 elvileg arra jó, hogy a 24p-s filmet judder mentesen adja vissza 60Hz-es monitoron. Az én szemem nem annyira érzékeny erre, nem is láttam óriási különbséget.
A detail boost elvileg felskálázó algoritmus, de a bemutató móddal elvileg ketté osztja a képernyőt, hogy jobban szembetűnjön a különbség. -
Levis76
csendes tag
válasz Levis76 #9903 üzenetére
Hello,
végül is sikerült eldöntenem a kérdést, és majdnem megvettem a Saturnos 42LW5590-et, amikor is találtam egy hirdetést 47LW5590-ről bontatlan dobozban 210-ért..
Hétfő este óta élvezem a TV-t és próbálgatom, állítgatom, de nem egyszerű gép...
A csatorna listát sikerült szerkesztenem, köszi a leírást
lenne pár kérdésem (ha lesz időm végig olvasom a fórumot, szal lehet olyan kérdést teszek fel, ami már szerepel valahol.. sorry )
1. a képet és a hangot sem tudom beállítani, hogy jó legyen..
Tudtok ajánlani beállításokat? A geeks cikket néztem, de ott konkrét értékeket nem láttam.2. Digi Kábeles digitális adást nézek rajta, és azt vettem észre, hogy egyes csatornáknál a mozgás mintha felgyorsulna, vagy szaggatott lesz és a hang is mintha elcsúszott volna... ilyet tapasztaltatok már?
3. rátettem a tv-t kábellel a routerre, így már netezni is tudok (nagyon lassú) + az első 2 SW frissítés is megvolt, bár nem értettem, hogy elsőre miért nem a legfrissebb SW frissített..
Viszont nem láttam a szintén a router-en lévő PC-met. Ehhez mindenképpen fel kell tenni a Nero-s cuccot, hogy működjön a DLNA, vagy van erre más megoldás is?
A jövőbeni tervem, hogy veszek egy LAN-os külső HDD-t (WD Mybook Live) ami szintén a router-en lenne, így elméletem szerint látná a PC, a TV és a wifi-n lógó laptopok is.. Azaz egy központi média tár lenne... viszont ha nehézkes a beállítás, vagy nem működőképes az ötlet, akkor mást kell kitalálni..4. Azt tapasztáltok már, hogy belassul a net, ha csatlakozik a TV? Nekem 80/25 Mbit/s-es netem van, de mióta rajta van a TV érezhető lassulást tapasztaltam.. ez normális?
5. Lehet a TV-re telepíteni dolgokat, pl az RTLmost lejátszásához Silverlight-t kellene...
6. Egy elég ősi "hangrendszerem" van (Genius 5.1) amire csak RCA-val tudok csatlakozni.. ahogy néztem a TV-ből ezt nem tudom kicsikarni máshogy csak a fejhallgató kimeneten keresztül, igaz?
Hááát egyelőre ennyi, de pl a 3D-be még bele sem mentem, szal lesznek még kérdéseim
köszi a válaszokat előre is...
-
Roland76
tag
válasz Levis76 #10081 üzenetére
A geeks.hu-s cikkből a konkrét értékek:
Az optimális beállításokat az IFS1 színprofilból kiindulva az alábbi helyen találtuk meg: háttérfény 39, kontrasztarány 100, fényerő 44, vízszintes élesség 50, függőleges élesség 50, színtelítettség 59, árnyalat R4 (-4), TruMotion ki, helyi sötétítés ki (de meg lehet próbálni bekapcsolva is), dinamikus kontraszt ki, zajcsökkentés ki, MPEG-zajcsökkentés ki, szuper felbontás ki, fekete szint magas, színskála normál, élkiemelő ki, színszűrő ki, színhőmérséklet meleg, gamma 2,4. Ezekkel a beállításokkal kiváló értékeket kaptunk, a fényerő 117 cd/m² a gamma 2,2, a színhőmérséklet pedig 6250K volt.
Ahhoz, hogy a tv lássa a gépedet, be kell kapcsolni fájlmegosztást és értelemszerűen meg kell osztani azokat a médiatartalmakat, amiket a tv-n szeretnél viszontlátni.
A Nero MediaHome helyett ajánlom inkább a Plex-et. Nem a center-t, hanem a server-t kell letölteni.
-
SaLa123
csendes tag
válasz Mészyke #10056 üzenetére
Szerintem ez se rossz ajánlat:
"Május 20-tól a Június 30.-ig minden Cinema Screen formatervezésű LG Cinema 3D Smart TV-hez LG BP420 Smart 3D Blu-ray lejátszót adunk ajándékba.
Ezen felül egyes készülékek dobozában akár 10 szemüveg is található, és - ha ez még mindig nem volna elég - a május 5. és június 30. között vásárolt készülékekhez még 5 év gondoskodás is jár." *digital -
BiP
nagyúr
válasz Levis76 #10081 üzenetére
3. Én feltettem mind a PLEX-et, mind a Nero Mediacentert, de a Plex jobb. Tölt le borítóképeket, leírást, stb. teljesen videotéka feelingje van.
Mondjuk az a rossz (mindkettőben), hogy nem mappákat mutat, hanem filmeket, így a minőséget nem látom kiválasztáskor, csak ha elindítom.6. sajna én is ugyanebben a cipőben járok (42lw5590, genius 5.1). Nem is tudom, hogy siklottam el a dolog felett, hogy nincs RCA. Így tegnapra ideiglenesen maradt az, hogy a jack kimeneten megy stereo-n, jack-elosztóval 4 hangfalon. De ma úgy döntöttem, hogy mivel úgyis többnyire a PC-ről nézek filmet, a hangcuccot visszadugom a gépre, a tévéadás meg majd a tv-n fog szólni.
-
Fang
aktív tag
válasz greenisland1 #10053 üzenetére
Köszi az infókat!
Feltételezem neked akkor a 660-as széria van otthon. Én a hamburgi saturn-ban láttam a tv-t ott gyönyörű képe volt, de hát abból nem minden esetben lehet kiindulni. Te elégedett vagy vele? használod esetleg PC-vel vagy valamilyen kozollal összekötve? Nem tudom hogy a geeks-es tesztet [link]olvastad-e, az ott leírtak szerinted érvényesek a 660 esetében is?
Előre is köszi a választ
üdv
FangAz elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!
-
béati
csendes tag
válasz Paserák Gőcs #10075 üzenetére
A tv hangszórók mondjuk a híradót nézni jók, de ha filmeket is akarsz nézni és nem mindegy, hogy milyen hangot hallasz közben, akkor kell az a külső hangszóró
-
c3pio
csendes tag
válasz Arthuro_Adam #10079 üzenetére
Én 2,5-es Apacer vincsit használok és nincs vele probléma. Minden korrekten mukodik. Ami csak bosszant, hogy miutan a TV formatálta a HDD-t, azt már a PC nem ismeri fel.
-
c3pio
csendes tag
válasz Paserák Gőcs #10075 üzenetére
A fejhallgato es maga a tv egybeni hallgatása lehetséges-e, azt majd ottnon kipróbalom, de ami a saját hangszórokat illeti 2x 10W ami azt jelenti, hogy ha tok erosre rakod akkor várhatod a szomszédokat mogorva arccal.
-
Erik167
csendes tag
Sziasztok, mi a véleményetek erről: LG 32 LV 3400 ? Saturnban most 100000.- Van valakinek tapasztalata?
-
tompi113
csendes tag
Sziasztok, remélem tud valaki segíteni, akinek van tapasztalata az ilyenben.
LG vagy Samsung TV-t szeretnék venni, ami fontos, hogy LED-es legyen és tudja a DLNA-t(remélem jól írtam). A LED egyértelmü, a DLNA:
Otthon a hálózatban van egy NAS (D-Link DNS-323 4 TB), amin a filmeket tárolom. Jelenleg a régebbi Samsung TV-n úgy tudok filmet lejátszani, hogy vettem egy számítógépet, amit el kell indítani, hálózaton keresztül ez játssza le a filmeket, és küldi HDMI-n a Tv-nek a jelet és a hangot.
Ez eléggé macerás, mondanom sem kell, viszont úgy tudom, hogy a DLNA-val képesek az új tv-k már lejátszani a filmeket.
A kérdésem az lenne, hogy melyik tv-t érdemes megvenni, ami már korrektül le tudja játszani a filmeket (MKV, AVI), esetleg ha a 3D elterjed azzal is boldogul?
Ami világos, hogy kell hogy legyen hálózati csati, mivel a hálózat Gigabites ezért a tv-nek is tudnia kellene ezt, de egyéb dolgokkal nem vagyok tisztában. Melyik gyártó a jobb ebben, melyik gyártó szoftvere frissíthetö, van-e esetleg olyan védelem mint az XBOX 360-ban (azzal ugye nem lehet lejátszani sajna).
Köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
Az élet csak úgy szép, ha őrült is egy kissé.
-
greenisland1
csendes tag
Helló!
Nekem 660s-em van!
Teljesen meg vagyok elégedve!
Azt kaptam amit vártam!
Főleg pc-vel összekötve használom, most is ezt használom monitorként!
A 3D, HD, adások kifogástalan rajta!
Egyedül az SD adások gyengék rajta, mondom ezt úgy van egy Philips 46pfl9705-ös tv-m.
A philips tv-n szebbek az sd adások!
A geeks.hu tesztje igaz erre a tv-re is, mert sok különbség nincs a kettő között!
A beállítások körülbelül hasonlóak, az eltérés a képfrissítés(800Hz/ 400 Hz.) és a dual-play szemüveg. -
SaLa123
csendes tag
Ezt hallottátok? Ingyenes 3D-adással bővít a MinDig TV!
http://www.hwsw.hu/hirek/48462/antenna-hungaria-dvb-t-televizio-tv-mindig-mtva-3d-olimpia.html?utm_source=hwsw_rss&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+HWSW -
torma1981
veterán
válasz greenisland1 #10092 üzenetére
És az input lag jó? Azt meg tudtad nézni?
-
torma1981
veterán
válasz greenisland1 #10095 üzenetére
Értem. Én is monitornak használnám, de játszanék is rajta.
-
SNor
tag
Helló!
Érdeklődnék, hogy megoldható-e valahogy, hogy távirányítóval ha a számsorral kapcsolom be a TV-t, akkor egyből az a csatorna is jöjjön be? Mert most csak bekapcsol, és az utoljára nézett csatornát hozza be. Illetve lehet-e csökkenteni valahogy, ha a számsorral váltanék csatornát, akkor rövidebb ideig várjon a 2. számra? Mindig OK-ot nyomni elég unalmas.Köszönöm:S
-
Asher82
csendes tag
Sziasztok!
Ma érkezett meg egy LG dm2350D-PZ típusú 3d TV. Szomorúan vettem tudomásul, hogy a kipróbált 2 HALF SBS MKV film-ből az egyiket nem volt hajlandó lejátszani, a másikhoz meg képet adott, de hangot nem(USB-ről). Meg tudja valaki mondani milyen 3D-seket játszik le? Előre is köszönöm válaszotok.
-
BlackJack80
csendes tag
Szia!
Lehet az LM660-ast vezeték nélkül csatlakoztatni a számítógéphez? Arra gondoltam , hogy wifin keresztül is tudnék-e nézni filmet a gépről??? -
BiP
nagyúr
Én amikor először elkezdtem tévét nézegetni, pont a Philipsben gondolkodtam a jobb SD minőség miatt.
(#10091) SaLa123: Köszi, kipróbálom azt is.
(#10093) SaLa123: Ez nagyon király. Remélem tényleg összehozzák az Olimpiáig.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest