- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BRAAJEN
tag
válasz edeleny #10299 üzenetére
Mért volna a képátló marketing fogás?
A technológiai korlát volt az oka!
A 4:3 tvn leadott 16:9 es, 1.78:1 (Vadnyugat) leadott film eredetiben csak egy vékony csík lett volna, ezért a szerkesztők szépen levágták a film 2 szélét na meg a képet is tologatták néha, hogy legyen valami a képen! A párbajnál csak az üres semmit látod 4:3-ban, ha teljes magasságúra nagyítod a képet!
Próbáltak 16:9 s katódos tvt csinálni(Thomson), de az olyan baromi nehéz volt és drága, hogy alig volt rá kereslet!
Vannak újabb filmek, 2.35:1 arányban, ami már a 16:9 esen is csíkban jelenik meg! A 32" már lassan kevés lesz a látványhoz. Kell legalább 50" :p
Szal ilyen egyszerű! A gőzgép elvét is ismerték már az ókorban, csak nem volt a megfelelő precizitás a megépítéséhez![ Szerkesztve ]
''Alvéjz luk on dö brájt szájd of lájf''
-
edeleny
őstag
válasz BloodRay #10300 üzenetére
Az LG kicsit szabadon értelmezi a garanciát.
A munkatársam Szlovákiába vásárolt ASUS alaplapot, kb 3-4 éve.. (mert olcsóbb!! Főjön a feje azoknak iki itthon drágábban adják!) Elromlott, idehaza a szervizbe minden további kötözködés nélkül megjavították!!!
Nyíregyházáról neten rendeltem az LE5500-t. Belecsapott a villám. Hívtam a szervizt. Milyen szervizkönyvem van?
- Szürke!
- Forduljak a bolthoz!
Felhívtam őket, elviszik a TV-t, vagy ha beszkennelve elküldöm a szürke garancia levelet, küldenek vissza pirosat (Magyart)
Másnap jöttek a TV-ért.
Többször hívtam őket (szerettem volna, ha mint villám csapottat leselejtezik, nagyobbat akartam venni helyette). Ahogy a telefon másik végéről kivettem, vagy ott volt a szerviz, vagy a szomszédba.
Egy hét múlva visszakaptam a TV-m. Azóta is tökéletesen működik. Egy fillérembe nem került.
Kaptam hozzá szépen kitöltött piros (magyar) garancialevelet, természetesen a javítás már bele volt vezetve.KB 2 hét múlva hívtak az LG-től, mennyire voltam megelégedve a szolgáltatással.
Mondtam, hogy a szervizzel maximálisan, azzal viszont semennyire, hogy variálnak a garancialevelekkel, nem Európai normás. Ügyfélszolgálatos tudomásul vette, nem vitatkozott!OFF
Tudom a szürke import.
Viszont az már a NAV szerencsétlenkedése, ha az összes WEB-shop-ban eladott TV szürke import!! Az külön kérdéseket vet fel, hogy PL hogy lehet az a TV szürke import amit novemberben gyártottak, és december elején adtak el.Már több terméknél olvastam, hogy plussz pénzért több év garanciát lehet venni! Én ezt nem kis lehúzásnak érzem.
Gondoljátok el, amikor a gyártósoron van a TV, vagy bármi más, akkor nem lehet tudni, hogy az 2-3-vagy 5 év garanciás lesz e? Tehát az összes TV-t, (autót) úgy gyártják, hogy megfeleljen a kiterjesztett garancia követelményeinek.
A gyár már akkor is jól jár, ha 10 TV-ből minden első elromlik az 5. év elején.
Persze az egyén akinek épp elromlott nem!Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
AMI-512
csendes tag
Lehet a hiba bennem van ,de sosem vennék forum vélemények alapján TV-t.
Egyszerűbb bemenni egy nagyobb üzletbe megnézni a választékot valamint a neten a gyártó honlapjáról le lehet tölteni a használati útmutatót is.
Szóval ,ha már TV-t akarok venni megér egy kis utánjárást.
Persze gép előtt biztos könnyebb, hogy ki sem kell mozdulni...[ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
válasz BRAAJEN #10302 üzenetére
Már maga az hogy nem valamelyik oldal nagyságával jellemzik a TV-et marketing fogás.
Ha a képernyő felületét adnák meg, vagy a magasságát, mint jellemző méretet, akkor másabb lenne a számozás. Jobban kifejezné a képernyők egymáshoz viszonyított méretét.Mindenki a képernyő felületét látja!!
Egy 80-as lapos TV felülete lényegében megegyezik egy 70-es hagyományoséval.
Nekem nagy csalódás volt a 80-as!!
Ok szebb kép, több tudás, lényegébe sokkal, sokkal jobb TV, viszont alig nagyobb!!
A képátlók aránya nagyobb mint a felületek aránya!Az előző írásomban meg ott volt, hogy a mozivászon miért is szélesebb mint magasabb!
( és ha az eredeti technológiát veszem, az az filmre rögzített képeket, ott is hasznosabb volt a kisebb magasság, fizikailag rövidebb filmszalagot eredményezett.
A mai mozik amikor lényegében kis termek vannak, és a mostani technológia már nem indokolná 16:9-et)
[ Szerkesztve ]
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
BloodRay
veterán
válasz Paserák Gőcs #10301 üzenetére
Analóg csatorna adását nem lehet rögzíteni, de ki a halál szeretne olyat nézni hd tv-n??
Tud 1 hdd-t felvételre és másikat/másikakat lejátszásra használni.
Felvételre én inkább hdd-t használnék mintsem pendrive-ot.(#10303) edeleny -> Nem érted a lényeget... Itt nem arról van szó, hogy külföldön valamit olcsóbban tudnak adni. Magyarország a legolcsóbb a környéken csak megjegyezném. A lényeg, hogy bejönnek az országba külföldiek, vesznek pár teherautónyi tv-t, kiviszik a határon vám nélkül és visszaigénylik az ÁFÁ-t is. Majd eladják netshopokon keresztül az "élelmeseknek"... Pontosan ezért "értelmezik majd egyre szabadabban" a garanciát a forgalmazók. Mert ez egyrészt őket, másrészt az államot is tönkreteszi.
Ami a példádat illeti szerinted ki variál a garancialevelekkel??"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Watt25
veterán
válasz edeleny #10305 üzenetére
Tudtommal azért törekednek a "szélesebb, mint magasabb" képre, mert az ember oldalirányban nagyobb szögben lát, mint fel/le... Ilyen szempontból egyáltalán nem a technikai megvalósítás a szempont. (Én eddig még egyáltalán nem hallottam a "széles moziba több ember elfér" indokot. Sőt, igaz, hogy ma már nem divat, de régebben voltak (és még meglévő régi mozik esetén most is) olyan mozik, amelyek nézőtere emeletes volt.)
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
BRAAJEN
tag
A filmszalaggal nem spóroltak!
Csak torzították a felvételt! A kocka mérete és száma lényegében ugyan az volt!
Csak hosszú fejük volt az ipséknek a szalagon!
Anamorfikus, mind rögzítéskor mind vetítéskor. Na meg a Cameron-féle Super 35, újítás a külön hangsáv amit már nem a filmre rögzítettek és így spóroltak helyet!
A kisvetítökben meg ugyan azt a filmet adják mint a nagy mozikban!
És az a mozi élmény mikor faltól falig ér a film, nem a fejed felett beszélgetnek.
A 4:3 elég kicsi ahhoz, hogy azon egy tájkép jól mutasson vagy az Avatar!''Alvéjz luk on dö brájt szájd of lájf''
-
Kroni1
veterán
válasz BRAAJEN #10308 üzenetére
A philips ötlete volt először a 16:9 és a 21:9-es képarány is egyaránt, azt hiszem, mert állítólag pihentetőbb ilyen arányban nézni a képet az emberi szemnek.. Ezt én el is hiszem, mindemellett az LCD panelek gyártása is gazdaságosabb szélesvásznú 19" esetén mint ugyanez 4:3-ban nemcsak a kisebb alapterület miatt, hanem mert nagyobb kiviteli arány lehet elérni ezzel a méretaránnyal ha jól tudom..
-
torma1981
veterán
válasz BloodRay #10306 üzenetére
Szia!
Ebben igazad van. De azért elgondolkodtató, hogy pl a Media Markt,Euronics miért adja néha sokkal drágábbért a Tv-ket mint más bolt? Annyi hasznuk rajta amennyit akarnak. Ja és persze kifelé viszik a pénzt mert ugye német. Néha meg olyan akciók vannak hogy csak les az ember. 300k-s tv min 100k a hasznuk ha nem több. Van ismerősöm aki raktárban dolgozott. Mesélt pár érdekes dolgot. Csoda hogy szürkeinportos cuccok jobban mennek?
[ Szerkesztve ]
-
Paserák Gőcs
csendes tag
Analóg csatorna adása:
Nálunk Tányéros Digi.Tv van. A beltéri egységet nem lehet kikerülni (pedig jó lenne direkt a TVbe vezetni a műholdjelet). Úgyhogy választhatok az RF, Scart és a komponens források között.Van ugyan Mindig TV-nk is (ennek a felvételével gondolom nem lesz baj), de ennek a csatornaválasztéka nem fedi le az igényeinket. (Itt jegyezném meg, hogy a UPC-é sem.)
-
edeleny
őstag
Én értelek.
1, Magyarországi a web-shop. Ha eladnak valamit az után nekik ugyan úgy kell fizetni az Áfa-t! Ha nem akkor mire tartjuk a NAV-ot!
2, Ha külföldi a web-shop, ott fizetnek adót. Ez nem csak a TV-re igaz, ha Angliából rendelsz megúszod a magyar adót, de az angolt nem.Ami az esetemet illeti, azt nem értem miért nem piros levelet küldtek egyből!
Ha az egy évvel későbbi pédát nézem:
A Madarasteszkóba vettem az LW5590-et. Piros garancialevelet adtak hozzá, meg számlát.
A dobozban meg ott volt a szürke!(azért nem a neten rendeltem, mert hitelre vettem: 15 x ugyan annyi = TV ára = 220 000)
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
BloodRay
veterán
válasz Paserák Gőcs #10311 üzenetére
Digitális szatellites megoldás?
(#10310) torma1981 -> Pontosan azokból az okokból amiket írtam. Egyik hivatalos forgalmazó között sincs(nem is lehet) nagy árkülönbség, maximum speciális akciók miatt.
Ezt a haszon dolgot inkább ne erőltessük, mert igen nagy tévedések, tévképzetek vannak itt.
Másrészt ezek a cégek legalább nem csalnak adót...
Raktáros ismerős nem lehetett tisztában a dolgokkal, sem ezeknek a boltoknak a fenntartási költségeivel. Nem írok összegeket, de rettentő magas havi kiadást kell kigazdálkodniuk a Saturnoknak, Mediáknak ám. Úgyhogy a mesebeli hasznok igencsak túlzó ábrándok.(#10312) edeleny ->
1, -> Kérdezd a NAV-ot. Másrészt MO. egy vicc ilyen téren. Ha elkezdenek egy eljárást egy cég ellen csődöt jelent, holnap után pedig már más néven megy tovább. Másrészt nagyon nem mindegy ám milyen ár után fizetsz adót.
Te esetedben meg tökmindegy volt milyen színű garanciapapírod volt/van, így is úgyis tudta az LG, hogy nem hivatalos forgalmazású. Hozhatok én is itt mindenkinek fejenként 20-at ha kell...
Madarasteszkót hagyjuk...[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
PLaci58
addikt
"és ha az eredeti technológiát veszem, az az filmre rögzített képeket, ott is hasznosabb volt a kisebb magasság, fizikailag rövidebb filmszalagot eredményezett."
Ezen jót nevettem. Mihez képest gondolod rövidebbnek a filmszalagot?
Tudtommal az iMax kivételével 35 mm-es filmszalagot használnak, képenként 4 perforációval és 24 kép/sec képsebességgel. [link][ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
edeleny
őstag
válasz torma1981 #10310 üzenetére
Már sokat fogok írni!
Anno néztem az MM-be az LE 5500-t ,akkor 200 000 Huf volt az ára. Barcikán az Euronicsba ki volt rakva 240 000 e. ért! Elképedtek mikor mondtam nekik hogy neten 140 000, az MM-ben meg 200 000.
Ha a szürke, vagy fekete importot nézem nekem megért 100 000 a web shop, az se érdekel, ha kamionról esett le!Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
torma1981
veterán
válasz edeleny #10315 üzenetére
Hát igen. Nem mindegy az a 100k. Én anno kb 70k-val vettem olcsóbban a tv-met mint a MM-ben volt. Tuti szürke importos, de nincs semmi baja pedig 4 éves lassan. Ha kb 10-20k lett volna a különbség biztos az MM-ben vettem volna. Mindenki pénzből él. Ha ők is olcsóbban adnák vinnék mint a cukrot. Nem érné meg senkinek szürke importosat venni.
(#10313) BloodRay
Elhiszem, hogy nem olcsó a fenntartás, de az miért van hogy min 10-15% kot is akár lehet alkudni az árból?? Az eladó tudja pontosan mennyi van rajta és meddig mehet el az árban.
Azért ez durva . Pl ott vannak a Sony tv-k. Arany árért adják. Nem értem mi benne az üzlet. Utána meg csodálkozik mindenki, hogy veszteséges.[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
válasz edeleny #10315 üzenetére
Csak ilyen esetben meg hagyjuk már a gyártó fikázását, hogy ki milyen garanciát nyújt, vállal...
Lopok egy telefont és elkezdek reklamálni ha gondja van a gyártónál... Persze előtte szerzek megfelelő színű garanciapapírt mert attól hivatalos a dolog...
Oda fogunk jutni lassan, hogy serial-hoz kötik majd a forgalmazók a szervizelést az szép lesz...(#10316) torma1981 -> Csak éppen csődbe mennének a cégek. Ne éljünk álomvilágban...
[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok. Van itt valakinek 42lk450-es készüléke? Lk530 at már nem nagyon kapni és lehet feláldoznám a 100 hz-et a ccfl javára, csak h ne kelljen ledeset vennem a bevilágítás miatt. Ha van valakinek tapasztalata elmondhatná és h mire használja a 450et és mennyire van vele meg elégedve. Igazából sportot nem nagyon néznék, csak xboxhoz használnám meg iptv-m van a tétől. Szerintetek erre a célra megfelelne? Előre is köszi a segítséget. euronicsnál lesz 0% csak így tudnék venni tvt.
[ Szerkesztve ]
-
-
pomk
őstag
Ennél a TV-nél mit jelent az, hogy "Wifi: Nem,(csak támogatás USB-n keresztül)"?
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz Arthuro_Adam #10321 üzenetére
Az akadozás (ami az átvivendő adat mennyiségétől függ ugyebár) nem függ a felbontástól! Lehet 1080p-s videót is 2-3Mbit/s-ra tömöríteni. (Persze olyan is lesz...)
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Megér +50k-t az LgLM47660S az Lg LM42660S el szemben??+13 cm és a 400hz az annyira észrevehető különbség a 100hz-el szemben??
Köszönöm a segítségeteket!!
Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
pomk
őstag
válasz morpheus133 #10324 üzenetére
Értem, köszi.
-
Watt25
veterán
válasz Arthuro_Adam #10326 üzenetére
Számológép.
Fileméret osztva lejátszási idővel.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
pomk
őstag
válasz BlackJack80 #10329 üzenetére
Basszus, hónapok óta keresek egy ilyen összehasonlító oldalt!
Köszi! Taníts Mester! -
BrTH
tag
Mekkora kapacitású USB-s HDD bírnak el az LM sorozatúak? Az 1TB az már sok? Mekkora feszültséget adnak le az USB portok? Mindhárom USB port egyenértékű vagy nem? A gépeléshez, rá lehet-e kötni valami USB-s Bill.-t?
Nekem kb 90-100 percre alkalmas HD adás rögzítéshez kellene valami. Egyáltalán van a rögzítésnek időbeli korláta?
By BrTH
-
BlackJack80
csendes tag
Közben összehoztam kábellel!
-
yogee
tag
Hi!
Korábban már érdeklődött más is az LG 32LV3400-ról.
Most ez a tv is akciós a S*turnban.
Valakinek infója/tapasztalata,hogy a DVR funkció ezen bekapcsolható-e?
Vennék egyet, de a DVR fontos lenne...
Előre is kösz, üdv:
G. -
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Ezt néztem ki vegül ma a MM-benhttp://www.lg.com/hu/televizio-audio-video/tv/LG-3d-tv-47LM671S.jsp
Az lenne a kérdésem, hogy tényleg nem játszik le DTS hangot a Tv??
Pl: én külső winyóval használnám a Tv optikain meg hdmi-n keresztül erősítőre lenne rákötve így buknám az 5.1 hangzást??
Köszönöm a segítségeteket és a válaszokat!Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
huncutka1029
addikt
min 40 GB- max 1 TB az ajánlott Hdd kapacitás a TV-hez.
Már az LW sorozatznál is használtak többen 2 TB-s vinyót gond nélkül
Én 320GB 2,5' (Samsung G2 portable) használok DVR-hez 80 óra SD adás 38 óra HD adás fér rá.
Az USB portok szabványos 5 voltot adnak, az 1TB és feletti vinyóknál, előnyösebb a külső tápos megoldás, de nem létszükséglet.
Én még nem találkoztam olyan vezeték nélküli, vagy USB bill-el amit lekezelt volna a TV
Szerintem ezt az LM széria sem támogatja.LG remote androidos telóról tudja a billentyűzet támogatást asszem, én nem használom.
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
BrTH
tag
válasz huncutka1029 #10343 üzenetére
Kösz.
Ebből a 320GB a 38perc HD adáshoz teljes egészében értendő, vagy azért kevesebb mint 320gb?
Az USB portok egyenértékűek, vagy megvannak különböztetve?
Ezek szerint egy 1TB USB 2,5 HDD-t még elbír külső táp nélkül?By BrTH
-
doriath
tag
Srácok mekkora mérettől kezeli a háttértárat felvételre alkalmasnak a tv? Van egy 16gb-os pen-drive, azt nem tudom beállítani, a külső vinyót meg igen. Ez most pen-drive vs külső vinyó, vagy méret vs méret?
-
huncutka1029
addikt
az nem 38 perc, hanem 38 óra a 320 GB-nál
Nem teljesen egyenértékűek a portok
1 fenntartva a wifi-nek, de használható másra is
2 HDD-nek fenntartva ( elsősorban DVR-hez)
3 (LM sorozatnál) USB hub-nak fenntartva, erre köthetsz 3 vinyót is ha akarsz a lejátszáshozÉs igen elbír külső táp nélkül 1 TB-t de ha minden porton lóg valami kütyü, azt nem biztos hogy meghajtja rendesen.
Az alap felvételi idő 30 perc, de ha műsorújságból (guide) időzített felvételt indítasz, akkor vinyó kapacitásig vesz fel
Time shift 2 órát tud visszajátszani erre elkülönít a vinyón egy kisebb területet, ezzel csökken a teljes kapacitása női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest