-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BloodRay
veterán
LS5600 a dlna-val és a jobb minőségű panellel tud többet az LV3400-nál.
LV4500-nak nincs közvetlen utódja, csak az LS570S ami hasonló kategória, de ez képre és tudásra is jobb már jóval.
37"-t nem vennék, de ha mindenképp ilyet akarsz akkor az LV4500-at venném."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
idegen lény
őstag
válasz MrBazsi #11446 üzenetére
Már csak egy olcsó túlfeszt kéne találni. Szerintetek ez jó ár?: http://www.aqua.hu/apc-p5b-gr-5xdin-tulfeszultsegvedo-eloszto-49062.html Bár nem tudom, kell-e egyáltalán egy villámhárítós panelbe ilyen a második emeletre? Szerintetek?
Az LG 42LM620S-ben vajon van-e beépített Wi-Fi? A MediaMarktban még ki is van írva, az eladók szerint is van benne, sőt az LG oldalán is mindenhol ezt írják, kivéve a Specifikációnál, ahol azt írják:
>Wi-Fi >Előkészítés (!!!)
>MHL (mobiltelefon csatlakoztathatóság) >Nem
>Tartalommegosztás mobilra >Nem
>WiFi Direct >Igen (Ha tudnám, hogy mi az? )
>Hálózat böngésző >Igen
>DLNA >Igen
>WiDi (Wireless Display - Kábelmentes megjelenítő) >Igen
>Simplink (HDMI CEC) >Igen
http://www.lg.com/hu/televizio-audio-video/tv/LG-3d-tv-42LM620S.jsp
Ez már a második bődületes hiba, amit találok az LG oldalán! Kíváncsi vagyok, mit fognak válaszolni!AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
BloodRay
veterán
válasz idegen lény #11454 üzenetére
LM620-ban nincs wifi, aki ezt írta, mondta az nem ismeri a modellt. Wifi előkészített a készülék valóban, ami annyit tesz, hogy wifi kulcs-ot(LG) tud használni.
A hibás weboldalt jeleztem."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
zsebibali
csendes tag
próbálta már valaki, hogy pendrive esetén mekkora az a minimális tárolókapacítás amivel a TV DVR funkciója már felvenni is képes?
én 4GB-os pendrive-val próbáltam és ott csak a time shift működött (annak szerintem nincs minimum korlátja mert 1GB-tal is ment) sima felvétel esetén viszont kiírja hogy nincs elegendő hely.
HDD-nél tudom, hogy van minimum ami 40GB. -
idegen lény
őstag
válasz BloodRay #11455 üzenetére
Pedig még ki is írják az MM-ben a TV elé, gondolom azért, mert az LG oldalán is ez van: http://www.lg.com/hu/televizio-audio-video/tv/index.jsp Ennél már csak az szebb, amit az árgép ír róla: "- 3D szemüveg működési módja: aktív" Igaz ők a Wi-Fi-t legalább opcionálisnak írják.
Akkor szerinted jobban megérné inkább egy LG 42LM660S-t venni 35 ezerrel drágábban, ami egyesek szerint nagyon tükröződik (nappal is szeretném nézni), viszont öt év garancia jár hozzá? Bár félek, hogy ezt az LG nem fogja megadni árgépes vásárlás esetén. És mennyibe kerül ez az LG-s wi-fi-kulcs hozzá? Nem lehet, hogy az MM-es modellhez hozzáadják, és már benne van az árban? És ez a Wi-Fi Direct nem tudja valahogy helyettesíteni az igazi Wi-Fi-t?
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
Jester01
veterán
válasz idegen lény #11454 üzenetére
Ha már veszel valamilyet akkor dobj rá egy pár százast és a koax védelemmel ellátott változatot vedd szerintem.
Jester
-
BloodRay
veterán
válasz idegen lény #11459 üzenetére
Árgépen specifikációkat nézni...
Elírás meg sajnos a weboldalon is előfordul. Mediásoknak azért nem ártana tudni mit árulnak, főleg, hogy képzéseket is szoktak kapni...
LM660 szerintem jobb mint az LM620 képre is. Ami viszont fix, hogy árgépes, netes vásárlásra nem kapsz 5 év garanciát. Még egyszer leírom a változatosság kedvéért, hogy a netes boltok közül egyedül az edigital amelyik hivatalos forgalmazó. Más netes boltal az LG Magyarország NEM ÁLL KAPCSOLATBAN. Bármit is írjon egy-egy kamugyáros netshop...
LG wifi kulcs hivatalos ára kb 12-14k között van.
Nem adnak semmilyen MM-os modellhez alapból wifi kulcsot, a wifi direct meg egy wifis szolgáltatás, amihez nem árt maga a wifi modul sem."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
idegen lény
őstag
válasz Jester01 #11460 üzenetére
Köszi a tippet, bár az nem tudom, mire jó. Ez is jó lenne? Ez hetes!: http://www.aqua.hu/aeg-tulfesz-vedo-eloszto-7-din-230v-pdu-ge7-96903.html/?hely=5 Én meg mindig is abban a hitben éltem, hogy a közvetlen fali csatlakozás a legideálisabb!
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
rrox46
csendes tag
Ma bementem az eurinocsba és közölték velem h a 42lv3400-ból rendeltem 3db-t amit még aznap el is vittek.
Eddig is tudtam, hogy egy trágya az a bolt és hogy az tuti nincs nekik ami akcióba van, de az eladók hozzáállása... hát csak negatívumot tudok róluk mondani, főleg a mai nap után -
begrimisu
aktív tag
sziasztok! Az öcsém lcd tv vásárlás előtt áll a lényeg hogy 82cm legyen full hd usb bemenettel esetleg valakinek van valami javaslata hogy ár érték arányban melyiket érdemes választani! Márka típus? köszönöm
begrimisu felhasználónak 50 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Jester01
veterán
-
idegen lény
őstag
válasz BloodRay #11461 üzenetére
De nem tükröződik az nagyon fényben, mert volt, aki azt írta, hogy a kiemelkedő keret hiánya miatt nagyon fényes volt a boltban? Persze ott nagy a fényerő.
Az tetszik, hogy azt írod, hogy jobb a képe is. Lehet, hogy más beállításokon voltak, de valóban, alacsony felbontású anyagoknál, SD, ilyesmi, nekem is az LW4500 (!!!) sokkal kontrasztosabbnak, élesebbnek tűnt. Nekem ez nagyon fontos szempont. Nem tudom, erre gondolsz-e a jobb képpel? De egy friss tulajdonosnak is hasonló benyomásai voltak:
"Pénteken vettem egy lg 42lm620s-t. Tapasztalataim: Az analóg adás meg sem közelíti CRT-tv képét, bár finomhangolással sokat lehet javítani. (egy 10 éves 63 centis Philips-em volt) sajnos digitális adásom még nincs."
Ez azért elég durván hangzik! Tudsz még mondani olyat, amiben jobb a 660? A Magic Remote-ért nem adnék ki ennyi pénzt. Úgyis táblagépen használnám a netet.
-
idegen lény
őstag
Közben megérkezett a válasz az LG-től:
"KÖszönjük, hogy jelezte felénk a téves információk megjelenését!
A 42LM620S készülék WiFi előkészítéssel rendelkezik, beépített Wifi-vel nem."Ahogy mondtad. Kíváncsi vagyok, hogy kijavítják-e az oldalt.
-
Dany007
veterán
Helló Mindenkinek!
Régen jártam erre. Igazából azért mert szerencsére minden rendben van a tévével.
Viszont most jött egy ötlet. Nézett már valaki Full SBS 3D-s filmet a tévén? Mert én még nem. És nem is igazán tudom milyen lehet.
Most viszont eszembe jutott, hogy youtube-on vannak 3D-s videók amik 4K felbontásban is fent vannak. Gondoltam letöltöm az egyiket és megnézem.
Ez vajon milyen képet fog eredményezni nekem otthon 3D-ben? Majd csak este tudom kipróbálni, de annyira foglalkoztat a kérdés, hogy gondoltam megkérdezem.
Youtube-ról letöltöttem egy ilyen videót csak próbaképpen.A lényeg, hogy adott egy 3.840x1080pixel-s SBS videó. Ha ezt fogom és lejátszom a tévén (PC-ről természetesen) majd ráküdöm a 3D-t, akkor elvileg az szétfogja húzni a két képet eggyé. Vagyis a 3840-ből pont a fele marad meg a 1080-ből meg elvileg a 1080. Mert vízszintes. Akkor van rá esély, hogy ilyen esetben mindkét kép megtartja az 1920-as felbontást és nem feleződik, mint a normál half SBS videóknál amik amúgy 1920x1080-asok?
Vagy csak beképzelek valamit magamnak?
Mert ugye a TV csak 1920 szélességet tud megjeleníteni ez okés. De ez a videóanyag 3840 az egymás melletti két nézettel. Vagyis 2x1920.
Na mindegy, otthon kipróbálom kíváncsi vagyok látok-e majd valami különbséget. -
bodola
csendes tag
Üdv mindenkinek! Meg tudnátok mondani, hogy a DM2350D monitor tv-hez tulajdonképpen milyen szemüveg kell(ene)? Próbáltam kiigazodni, de feladom, mert meglehetősen kaotikus a helyzet. FPG-2000 típusúval adná egy bolt, de valahol azt olvastam, ehhez FPG-200F kell. Itt is ez utóbbit veszi elő a gyerek a dobozból. Köszönöm előre is!
-
rrox46
csendes tag
Csáó!
SAMSUNG UE40D5004BW és a SAMSUNG UE40D5000 között van különbség?
Mi a véleményetek a tv-ről?
lv3400-hoz képest milyen?[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz zsebibali #11458 üzenetére
Érdekes, mert én eddig úgy tudtam, hogy 32GB alatt nem is áll szóba a TV a pendrive-okkal ilyen szempontból, mert azzal kezdődik a dolog, hogy 20GB-ot lefoglalnak a TimeShift-nek. De ha mégis működik, akkor is marad az az elv, hogy az első 20GB a TimeShift-re megy el, ha akarod, ha nem. Tehát ennél nagyobb eszköz kell ahhoz, hogy működjön a DVR is.
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Watt25
veterán
Lehet, hogy most olyan dolgot mesélek, ami csak nekem új, de azért én meglepődtem. Szóval, van a YouTube remote, ami tök jó dolog, csak azon voltam kiakadva, hogy miért pont TV-vel nem lehet összeszinkronizálni... Aztán igazából más világosított fel: a párosítás a Kilépés (vagy Kijelentkezés, nem tudom) menüpont után van... Azért nem találtam meg, mert nem gondoltam, hogy a kilépés menüpont után még bármi van, ezért nem nyomtam tovább... Azt mondjuk fenntartom, hogy ez továbbra is egy logikus gondolatmenet, az viszont nem, hogy a kilépés menüpont után teszik a Párosítás menüpontot... Szóval, remélem más is úgy gondolja, hogy nem én vagyok a hülye.
És esetleg segíthettem másnak is ezzel...Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
BloodRay
veterán
válasz idegen lény #11466 üzenetére
LW4500-nál bőven jobb az LM620, LM660-as széria képe szerintem. Nem tükröződik az olyan vészesen szerintem. Jó persze nem a napozóágy mellé kell tenni...
Analóg adás... no comment részemről. Pláne 63cm-es CRT-hez viszonyítani...(#11468) Dany007 -> Jobb lesz a videó minősége(persze kódolástól is függ), szerintem látni fogod bőven.
(#11470) rrox46 -> D5004-est nem ismerem, csak a sima D5000-est és a D5003-at. Előbbi a kategória(LV3400-al egy szint kb, csak a Samuknak fényes a kijelzője LV3400-nek meg matt) szintjét hozza, utóbbi egy rakat fos. Lebutított sz@r. Így a D5004-es is gyanús.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
begrimisu
aktív tag
esetleg valaki erre : [link]
begrimisu felhasználónak 50 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
-
Dany007
veterán
válasz Lacinavi #11476 üzenetére
Alapvetően az az elmélet, hogy a mezei Full HD Half SBS videók, amiket le lehet cuppantani a netről ugye alapvetően 1920x1080 pixelből állnak. És ebben benne van mindkét oldalnak szánt kép. Vagyis bal és jobb szemnek szánt: 960x1080 pixel az egyik felén és ugyanez a másik felén. Így áll össze a Full HD kép.
Namármost ezt a képet a TV 3D módban összehúzza egymásra kiszélesítve teljes képernyőméretre. Így kapjuk a 3D-s képet. Ezért amit ilyenkor látunk 3D-ben az valójában egy 960x1080 pixeles kép széthúzva / nagyítva az 1920 pixeles szélességre.
Amit én akarok, az egy 4K-s 3D videó 3840x1080 pixeles képének a széthúzása 3D sbs módban teljes képernyőre. Ebben a videóban a bal és jobb szemnek jutó kép is külön-külön 1920pixel. Így adja ki a kettő egymás mellett a 3840 pixelt. Amit ugye az 1920-as tévé nem tud 1:1-ben megjeleníteni értelemszerűen. DE! És itt jön a lényeg. 3D SBS módban a korábban leírtak alapján a képet a TV összehúzza egymásra a két képet. Ezért feleződik a felbontás. Viszont mivel jelenleg 3840 pixel a szélesség, ez széthúzva pontosan a TV natív felbontását az 1920 pixelt fogja adni.
Na de otthon kipróbálom aztán meglátjuk látok-e valami különbséget. Max letöltöm youtube-ról 1080p-ben és 4K-ban is, hogy legyen mihez viszonyítani.
-
UV_59
csendes tag
Üdv. Lányok és Fiúk!
Eddig csak passzív olvasója voltam a fórumnak, de most meg kell, hogy osszam Veletek a jó hírt:
A Széchényi-hegyről elindult a 3D tesztsugárzás a 43. csatornán.
Igaz, egyenlőre csak egy 3D-s monoszkóp és egy rövidfilm váltogatják egymást, de tesztnek tökéletesen megteszi. Én kb. 30 km-re vagyok az adótól és tökéletesen jön.
Csak így tovább MindigTV! -
BloodRay
veterán
válasz rrox46 #11479 üzenetére
A lebutított verzió alatt arra gondolok, hogy nagyon kevés csatlakozó van a tv-n, usb-ről nem tud filmet lejátszani(igen be lehet kapcsolni szervíz menüben, de akkor annyi az előlapi gomboknak...) és a panelje is még szarabb volt általában mint az alap 5000-esé.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
-
Jester01
veterán
LW4500 digitális csatornalistában lehet valahogy helyet üresen hagyni? Az analóg részen ugyan lehet, de az kevés.
Jester
-
Dany007
veterán
válasz Dany007 #11480 üzenetére
Na, ki próbáltam. Nem működik.
De nem az elmélettel van a gond, hanem a lejátszóval illetve a TV-vel.Ugyanis a lejátszónak a 3840-es videót eleve túllógatva kellene, hogy megnyissa. Úgy, ahogy amikor megnyitok egy bazinagy képet. Túllóg a képernyőn 1:1-es méretében.
De a lejátszóim nem ezt csinálják. 1920 szélességben nyitják meg csak. Nincs túllógás. Így amikor a TV összefésüli a két képet akkoris csak az 1920-as képet rakja össze - mivel nincs túlnyúlás.
A másik amit észrevettem, hogy a TV ilyen half SBS módban amúgyis csak a képernyő két oldalát fésüli össze. Ha túllógás van akkor azzal nem foglalkozik.
Szóval ez így mégsem megy. -
pomk
őstag
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy LG 42LW4500 TV-m. Audio kimenetként csak optikai van rajta, amit sajnos nem tudok rákötni 5.1-re, mert azon csak RCA bemenet van. Kinéztem egy ilyet. Kérdésem, hogy evvel ugye össze fogom tudni kötni a TV-t és az 5.1-et gond nélkül. Ill. ehhez még szükségem lesz valami kábelre gondolom, amivel a TV optikai kimenetét csatlakoztatom. RCA kábelem van.
-
Zoty4
őstag
lm660-70 lm765 valamint a 8 és 9es széria között van érdemleges különbség a panelben?
-
pomk
őstag
válasz Jester01 #11492 üzenetére
Sajnos nincs, mert nem erősítő+hangfalak vannak, hanem egy ilyen Genisu 5.1.
-
v!ct0y
veterán
Hali!
LK 450-es LCD mekkora vinyót tud lekezelni tudja valaki ?
Köszi! -
blakey
titán
Ebből csak 2.0 lesz.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BrTH
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest