-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
st0ff
tag
-
SyneT87
tag
nem jár hozzá semmi, miden bolthoz megvan adva, hogy milyen promós termék jár és ezek közül is csak az auronics, e-digital, és média márkt vett rész és mindeben külön promós termék járt a TV-hez és a telefonso promó már nem is él, mert azt visszavonták, mivel elfogyott a telefon!
üdv
-
Roland76
tag
válasz PLaci58 #11948 üzenetére
Én cáfolom azt, hogy nem vennének az emberek új dolgokat, ha nem hibásodna meg. A technikai fejlődés erre az érv, ami kvázi megköveteli, hogy az ember kényszert érezzen rá, hogy költekezzen. Ott vannak pl a mobiltelefonok, amit évente, 2 évente cserél az ember (én legalábbis) Legalább 6-7 máig működőképes telefonom van, ami már igaz elavult, de anno súlyos tízezreket fizettem érte. Nyilván más terület az autó, amit nem cserélne ilyen sűrűn az ember, más árfekvés is, de a TV-m igazából mindegy, hogy 5 évet bír ki vagy 20-at. Szinte biztos, hogy 5 éven belül le fogom cserélni, pedig alig 2 hónapja vettem.
Nem hiszek és nem is szeretem ezeket az összeesküvés elméleteket (A Mel Gibson filmet szeretem, de átkozom is egyszerre, mert azóta lovagol ezen mindenki), szerintem sokkal kézenfekvőbb válasz mindenre. -
aszamóca
aktív tag
válasz Throme #11947 üzenetére
Ha egy egyszerű ámítógép kapcsolóüzemű tápját megnézed, akkor a kondikat közel teszik a hűtőbordákhoz, és még ragasztóanyaggal, termikusan is összekötik vele. Az már csak hab a tortán, hogy alacsonyabb hőfoktényezős alkatrészekkel szerelik.
Vagy hogy az elektronikus vezérlésű mosógépekbe, beépíthetik, hogy x-edik ajtónyitásra nagyobb feszt küldjön a motor felé, aztán nem éri meg javítani.
Ha megnézed a régi dolgokat, úgy tervezték meg, hogy minél több alkatelemből álljanak, hogy ezek cseréjével javíthatóak legyenek a dolgok. Manapság beöntik, integrálják, nem jelölik, stb, hogy javíthatatlan legyen. A környezet terhelésre meg tojnak. Tipikus az izzólámpa-fénycső esete. A lobbi itt is nagy volt és az izzó elvérzett, pedig több szempontból is jobb volt mint a kompakt fénycső még így is, hogy az üzemóráját szándékosan lecsökkentették. De sorolhatnánk tovább.....Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
SamS20
senior tag
találkozott már valaki olyan hibával hogy a tv bekapcsoláskor "villan" egyet, és bekapcsolás után szakadozva van a hang.
Ha nem villan a tv bekapcsolásakor akkor minden jó.
Próbáltam a hangszínen állítani, próbáltam az antennát állítani de semmi nem segített hogy folyamatosan legyen hang. Kb két éves készülék, M 227 WDPZ ( tehát monitor - tv )ha valaki találkozott valami ilyesmivel vagy tudja a megoldást az kérem jelezze mert eléggé idegesítő :/
-
Cocos
tag
Talán az egyik legnagyobb elégedetlenkedő vagyok a fórumon, ami a 3D "hatások"-at illeti.Többször írtam,hogy sokkal több kijövős effektet vártam, de szinte csak mélységet kaptam.Nos ma vettem egy LG BP620-as 3D BR.lejátszót.Még a tv-hez kaptam ajándékba egy 4 lemezes Srek 3D kiadást.Azt kell mondanom, hogy mélység, és mélység között is van különbség , mégpedig igen nagy. Eddig kb.30 SBS filmet néztem meg, de nem kicsi a különbség azok és a lemez között.
Már csak az árukkal vagyok haragban."A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"
-
blakey
titán
Naná hogy van, a lemezen FHD 3D van míg amit te néztél az nem igazi 3D.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
PLaci58
addikt
válasz Roland76 #11954 üzenetére
Ezzel kezdtem:
"Termászetesen csak vicceltem, bár sok helyen 5 év körül adják meg a mai TV-k használhatóságát. Annyi idő alatt olyan sokat fejlődik a technika, hogy úgyis le kell cserélni"
Én sem igazán hiszek az összeesküvés elméletekben, de ezek a betervezett neghibásodások nem összeesküvések, hanem sajnos tények. Itt természetesen nem a gyári selejtre gondolok, hanem a rossz minőségű alkatrészekre és a tervezési "hibákra". Ezekből lesznek a típushibák. Mire meghibásodnak a berendezések, addigra a cégek már régen nem is gyártják azt a típust. Van továbbfejlesztett, jobb, többet tudóAmúgy mobilt akkor cserélek, ha a régi tönkremegy. Ez leggyakrabban az akksi miatt történik meg. Jelenlegi telom több mint 3 éves eredeti akksival, az asszonyé (ugyanolyan)már lassan 5. Volt olyan telom, ami alig múlt 1 éves (éppen lejárt a gari) és hibás lett. Bevittem a szervízbe és kiderült, hogy szoftver kell rajta cserélni (3,5 K hivatalosan, de 1,5-ért megcsinálják ) Megköszöntem és ingyen lecseréltem magam. Azóta is jó a telefon!
Az autóink ( 2 Thalia) közül az egyik 10 éves és komolyabb baja nem volt, a másik 6 és a 4. éves vizsgára kiszúrták mindkét kormányösszekötö cseréjét, már kerékcsapágyat is kellett cserénem. Ugyanazon az utakon használjuk mindkettőt A 10 évessel miért nincsenek ilyen bajok?SamS20!
Valószínűleg a tápegység kezdi megadni magát. Ha többet villan bekapcsoláskor, akkor már nem is fog bekapcsolni Szerintem nem túl drágán javítható.[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
JuniorII
csendes tag
-
CBool
tag
Megőrülök. Végre eldöntöttem most, hogy a 42LM620S-est veszem, le is adtam a rendelést Aqua-nál, utána gondoltam megnézem iPon-nál mennyi az annyi.. Az a baj, hogy hétvégén nem lehet őket elérni, pedig jó lenne megtudni, hogy náluk is hivatalos magyar garancia jár-e hozzá, mint Aqua-nál. Valakinek tapasztalat iPonnal?
-
blakey
titán
Tisztázni kéne, hogy mit néztek, FHD 3D-t csak arra alkalmas lejátszóval lehet és jelenleg asztali blu-ray lejátszó formájában érhető el, ez az igazi 3D. Ha valahonnan bármilyen más 3D-t szerezték és a lejátszó nem írja ki, hogy FHD 3D, akkor az nem igazi, ettől még valamilyen formában 3D, de nem FHD. Az m3D sem lesz FHD 3D, SBS, és egy sporteseménynek semmi értelme 3D-ben.
CBool Minkét link ipon-os.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Fail3D!
addikt
van amugy a 3d es a kepi megjelenitesben kulonbseg a 660s es a 620 kozott? vagy csak nagyon hulye modon vedtem meg inkabb a 660-t?
-
blakey
titán
válasz JuniorII #11967 üzenetére
A blu-ray lemezeken full hd 3D van, ez az igazi 3d, bárhonnan megszerzett anyag nem garancia arra, hogy full hd. Igaz az is, hogy a 3D-s anyagok között is vannak eltérések, de akkor is az azt adja vissza amit a stúdióban "megálmodtak". Ami iso-ban van és full hd az nagy valószínűséggel az eredeti lemez, ha info szerint nem nyúltak hozzá, akkor azt látod amit kell.
Fail3D! Olyan nagy eltérés nem lehet, a megjelenítési mód ugyanaz, panelben térhetnek el, esetleg beálítások finomabbak. Látni kéne egymás mellett és akkor meg lehet mondani az igazságot.
[ Szerkesztve ]
-
Fail3D!
addikt
válasz blakey #11970 üzenetére
sajnos 1 mas melett csak 5590 es 660 lattam de ott a 660 latszolag sokkal szebb volt. gyakorlatilag lehet csak beallitas kerdese de sokkal jobbnak tunt, mivel tavkapcsot nem kaptam hogy probalgassam igy nem tudtam es a forumnak hittem kevesbe a szemem miatt csak az araval utolag se tudok megbaratkozni
-
SyneT87
tag
válasz Fail3D! #11971 üzenetére
660 és 620 között aszsem a beépített wifi, a szín, illetve a smart funkciókban van különbség, ja és én úgy tudom hogy 620-hoz nem jár motion távirányító, illetve a képfrissitése is gyengébb
ezek a főbb dolgok amiket így ki tudnék elsőre emelni, képileg majdnem ugyanaz a 2, egy halovánnyal jobb a 660
üdv
-
Azurooandrew
tag
válasz SyneT87 #11972 üzenetére
Én is a két készülék között vacillálok, a tudás és az esztétikai megjelenés alapján nem lenne kérdés hogy a 660s-t választanám, de déli tájolású a nappali, és napközben folyamatosan jön bejövő fény, ha nem is szemből de oldalról a jelenlegi lcd tv-re, az nem "fényes" tehát nagyon jól elnyeli a problémát, ha 660-asom lenne szerintem half-tükörként funkcionálna : (
illusztráció (kb. nálam is ez lenne a helyzet)
[ Szerkesztve ]
-
tomyka74
senior tag
válasz Azurooandrew #11973 üzenetére
erre van egy nagyon jó régi megoldás a sötétítő függöny, reluxaa , redőny , stb.stb......
nekem is pont így kapja oldalról a tv-m a fényt de négyes ablak kettőnél mindig le van engedva a redőny ( a tv-hez közelebbiken) és a távolabbi kettőn is félig mindig le van engedve de ha filmezek teljesen leengedem, ennyi!!!!
bár én azt szeretem ha a szobámban olyan szűrt fény van abban jobban érvényesül egy ilyen kategóriás tv mint ahogy a képen 20000000000 lux-al dől be a fény, azt el sem tudnám viselni!!
lehet vámpír vagyok
amugy nem kérdés 660s!!!!!!!!!!!!!!! én is azt vettem nem bántam meg és én láttam a MM-ban egy más mellett a kettőt elég meggyőző volt 660s a 620-al szemben, azért valjuk be őszintén jóval szebb képe van minden viszonylatban! persze annyival drágább is.viszonyítás képpen majd csinálok neked képet a tv helyzetéről ,hogy lásd milyen fényviszonyok vannak nálam, a "képen lévő"-höz képest!
[ Szerkesztve ]
-
SyneT87
tag
szerintem is inkább egy függönyt vegyél
meg amúgy ezen a képen azt se felejtsd el hogy nem szemből nézel rá a Tv-re szemből mindig csak a mögötted lévő terület fog tükröződni, szóval ha merőlegesen nézed, akkor csinálj úgy takarást, hogy a mögötted lévő falra ne essen fény.
Ha a Tv-re közvetlen esik fény az nem probléma mert annak kb semmi hatása nincs.
remélem segítettem
üdv
-
Flashget
félisten
válasz Jester01 #11963 üzenetére
ezt nézd meg 3.30-tól a nagy sügér kiúszik a tévéből
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
de ez csak akkor van ha kivan kapcsolva a tv..bekapcsolt állapotban akár sütheti a nap is (ami persze hosszú távon/években biztosan nem tesz jót a led-nek) észre sem veszed, de már nincs olyan jelentősége mint a régi CRT tv-nek hogy nem lehetet látni semmit ha a napfény ráment a képernyőre.
Realme GT Master Edition
-
aszamóca
aktív tag
No vettem az személyiszámítógépálombolt-tól, egy szépséges 47' 669S-t. Gyorsak, lényegében 29 óra alatt a megrendeléstől számítva nálam volt. Felraktam a falra. A wifi-s mutogatója jó kis újítás. A TV médiajátszója viszont nem rossz alap. Ámítógépre kötve az egérmutató igencsak lassú után-húzást produkál, erre még nem jöttem rá hogy lehet e valamit kezdeni. A 3D-s tecsöves vidik nulla térérzetűek, már ha lehet egyáltalán látni valamit.
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
st0ff
tag
válasz aszamóca #11981 üzenetére
660s-nél lenne az a "gondom", hogy fullHD sima filmet rakotottem hdmi kabelen, es ha a true motion be van kapcsolva, akkor csodalatos gyonyoru a kep, viszont vannak mikroszaggatasok 3-5 masodpercenkent. a videokartya egy 7950, szoval nem lehet gond, lejatszobol mindenfelet probaltam mar. Probaljam esetleg a TV-rol inditani valahogy? mert jelenleg megosztom az asztalt, es athuztam a videot a TV-re.
Masnal van hasonlo?
Köszi
-
Flashget
félisten
-
MrBazsi
senior tag
üdv urak. vettem ma egy 42Lw5500át még ismerkedési fázisban vagyunk, de eddig nagyon tetszik. egy dolgot nem értek. 3d módban elvileg 5 lehetőség közül lehetne választani de az utolsó 2 ikon alapból szürke nem lehet választani. ez miért van?
-
benvolio
őstag
XBMC-t és a SplashPro-t is próbáltad? Ezekkel a lejátszókkal nem szokott gond lenni.
Érdemes az XBMC-be bejelölni a "Képfrissítésfrekvencia igazítása a film-képkockasebességhez" opciót. A 24fps filmeknél 24Hz-re váltja a TV-t a 25fps-t 50Hz-re. Aztán játszhatsz a TruMotionnal, hogy a legmegfelelőbb legyen számodra. -
MrBazsi
senior tag
-
edeleny
őstag
válasz MrBazsi #11987 üzenetére
Igen öt lehetőség van.
DE!
Ha a TV-n játszol le 3d tartalmat csak az első hármat ajánlja fel.
Sorrendben: 2D-3d konverzió, Half SBS, HalfTAB.
Az utolsó két lehetőséghez olyan lejátszó kell ami tudja.
Ha jól csalódom a 4. a Flame Secvental ( vagy valami ilyesmi nevű), és az 5. a Full SBS.
tehát ezekhez külső lejátszó kell, és nem a menü szétbarmolása!Egyébként érdekelne mit állítottál el, és mire jutottál?
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
-
Azurooandrew
tag
válasz SyneT87 #11977 üzenetére
Köszönöm a reakciókat!
(#11979) Flashget - igen, igaz, a bekapcsolt állapotban reménykedem én is hogy csökkenti ezt a hatást - bár erről is láttam már fotót LM660 kapcsán, ide is linkelem majd
(#11977) SyneT87 - ha elnyeli a képernyő a közvetlen fényt mint a jelenlegi lcd-m az nagyon jó, de erről küldök majd egy "teszt" fotót is
(#11976) tomyka74 - Köszönöm előre is a meggyőző képet Igen, van nálam függöny és redőny is, nem is olcsó Csak az a baj, hogy egy idő után a félhomálytól, vagy a kevés fénytől megfájdul a szemem.
[ Szerkesztve ]
-
reddenkovics
csendes tag
Üdv forumozók!Az LG42LW5590-es tv-hez adott 3D-s szemüveg milyen típusú?Red/cyan?Green/magenta?Amber/blue?Vagy valami más?Köszönöm a segítséget!
-
leslien
nagyúr
üdv, vkinek van véleménye, tapasztalata erről a tv-röl
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
Watt25
veterán
válasz reddenkovics #11996 üzenetére
Nem színekkel trükköznek, vicces lenne... Ahhoz nem kéne 3D TV.
Polarizált lencsék vannak a szemüvegekben, mint a moziban...Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
huncutka1029
addikt
válasz MrBazsi #11993 üzenetére
Először is ha belepiszkáltál a Service menu-be, akkor ne engedd a TV-t a legújabb Fw-re frissíteni, mert utána már nem tudsz állítani, visszaállítani semmit!
05.11.08. FW-ig lehet belepiszkálni.Ha van routered, akkor jó a LAN kábel, és működni is fog, csak be kell állítani a kapcsolat típusát vezetékesre.
Az IP, és a DNS legyen automatikus, akkor a router intézi a portkiosztást.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest