Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Adi01

tag

válasz nggabi #18479 üzenetére

Elvileg igen de CPU-Z progiban érdemes megnézni. :DD De lehet bullshit az egész elmélet amúgy.
    Ha két-három óra játék után bekockásodik(ez amúgy pontosan, hogy néz ki?) lehetséges nem ártana akkor egy jó fajta laptop hűtő vagy korlátozni a teljesítményt ne legyen olyan meleg bent :D. Gaming notebook topikban tudnak segíteni ha undervolting kell. Én annyira nem tudom. (még) ;]
    Milyen konfig pontosan?

Lenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 32GB Kingstone Fury Impact (2x16gb) DDR5 - 5200Mhz, Samsung Odyssey G6 S27BG650.

• Adi01

tag

válasz qwertly #18474 üzenetére

Amiről nem nagyon esik szó amd és intel dilemmánál pl az az advanced optimus és a G-Sync.
    Én pl.: intelről váltottam amd-re és a Counter Strike 2 állandóan jelezte , hogy g sync nincs bekapcsolva és akárhogy kerestem nem találtam az nvidia vezérlőpanelban.
    Röviden LENOVO-nál nincs advanced optimus support ha AMD procis 240hz-es kijelzős laposod van.
    Ha nem pro-t veszel ott van de a leírásnál úgy is írják csak nézzed mit írnak a lenovo honlapján ha beütöd a széria számot. Itt egy link így érteni fogod miről beszélek: [link]

Megoldás amit én tudok egyelőre: BIOS-ban vagy a Lenovo appban bejelölöd, hogy állandóan a dGPU(nvidia kártya) menjen és hirtelen láss csodát az nvidia vezérlőpultban ott lesz a G-sync és sok minden más beállítás is.
    Ha valaki tud jobb megoldást akkor azt szívesen fogadom. :R

Intel vs AMD proci dilemmáról annyit, hogy az intelnél proci visszahívások voltak asztali fronton. Azt mondták elsőnek a notebookoknál nincs ilyen baj de utána később nem hivatalos forrás azt mondta, hogy náluk a laptopnál is van ilyen proci hiba.
    Intelnél ami proci eléri az 5ghz-et ott már be be figyelt a gond.
    Azt mondják nem hivatalosan megerősített források, hogy ha proci stepping C0 akkor nincs gond pl: [link]
    De ha B0 akkor az para. 14700HX pl B0 [link]
    forrás:
    Redit:
    The only affected stepping seems to be RPL B0. All other steppings used in 13th/14th gen CPUs (C0, H0, J0, and Q0) seem to be unaffected.
    List of RPL CPUs with B0 stepping:
    All desktop i5 K-skus, i7s, and i9s, the i5-14600, and some i5-13400(F) and i5-14400(F)
    All RPL Xeons
    All i5, i7, and i9 mobile HX-skus except for the i5-13500HX and i5-13600HX and some i5-13450HX and i7-13700HX
    The i5-13400(F), i5-14400(F), i5-13450HX, and i7-13700HX use a mix of ADL C0 and RPL B0. forrás: [link]

Dehogy ezek mennyire igazak stb. nem tudom. De biztos ami biztos átnyergeltem az AMD-hez. :D

[ Szerkesztve ]

Lenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 32GB Kingstone Fury Impact (2x16gb) DDR5 - 5200Mhz, Samsung Odyssey G6 S27BG650.

Új hozzászólás Aktív témák