- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Windows 10
- Synology NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Hálózati / IP kamera
- Microsoft Excel topic
- Amazon Prime Video
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freesia
csendes tag
válasz jookomak #22417 üzenetére
Szia!
Koszi az otleteket, majd utanuk olvasok. Most Enermax 82+ tapom van, ha birja szusszal az uj hardvert, megtartom, mert nagyon szeretem, hangjat se hallani. 5 eves. A haz is akkor lett veve, az egy Cooler Master, elol-hatul 12 cm-es ventivel. Egyelore az is birja. Nem hagosodtak be azota sem.
Meglestem a hazat, amit irtal. Jol nez ki, semmi csicsa. Az az, amirol volt egy cikk itt a PH-n is? A hangszigetelt haziko? Par napja olvastam. Nem volna rossz, de majd maskor.
A WD Greentol felek, mert sok negativumot olvastam rola. Azt irtak, sok meghibasodas van, meg folyton parkolgat ok nelkul, ezaltal rendesen megroviditve az elettartamat. (Ha neked ilyen van: Te hogy tapasztaltad? Miota hasznalod?)
-
Freesia
csendes tag
válasz proci985 #22405 üzenetére
Koszi!
Annyira uj meg az uj gep megalmodasa, hogy nem is volt alkalmam utananezni semminek. Mostanaban egyaltalan nem vagyok kepben. Tulajdonkeppen azt sem tudom, hogy mennyibol lehetne kihozni egy "tudasilag" kozepkategorias, normalis minosegu alkatreszekbol allo gepet. Vagy, hogy a hozzavalokbol milyen markakat keressek es keruljek el, ezek pedig milyen arfekvesben szamitanak tudasilag kozepkategorianak. Tudnal segiteni ebben is? (alaplap, Intel proci, memoria, HDD, SSD, tapegyseg, szunetmentes tap-ami nem zajong, mert a haloszobaban lakna)
Ha veszek kb. 35-40000-ert egy Win8-at, akkor azt kesobb, ha alap- vagy procicsere lesz, meg hasznalhatom? Vagy csak egyetlen konfiggal mehet, hiaba vagyok en (a vevo, aki fizet) ugyanaz?
-
Freesia
csendes tag
válasz proci985 #22396 üzenetére
Koszi a linket. Ott melyik a halk kategoria? Mert ott listas a 2TB Hitachi Deskstar 5K3000 (HDS5C3020ALA632), a zajszintje allitolag 44 dB, a WD blacke meg "csak" 33, de mar az is sok.
Az AF-es vinyokkal akkor van gond, ha 32 bites oprendszerrel akarna valaki formazni, olyat eddig nem olvastam, hogy a vinyo merete szamit, de tul jaratos en sem vagyok.
A red nem a RAID-es gepekhez ajanlott? Meg NAS-hoz? (Bar ez utobbirol azt se tudom, hogy eszik vagy isszak.) Vagy attol "normal" modu hasznalthoz is jo?
~~~ ~~~ ~~~
Mas!
Ma fordult a kocka! Teljesen uj gep lesz! Csak a haz es az optikai meghajto marad, es talan a tapegyseg, de ez majd a tobbi cucc aratol es energiaigenyetol fugg. Meg jon majd 1 vagy 2 SSD (rendszer + talan nagyobbacska jatekok) es egy szunetmentes tap is, termeszetesen a HDD tovabbra is kell. Ki vagy melyik topikban tudna nekem abban segiteni, hogy tenyleg halk gepet sikeruljon osszeallitani? Tehat mostmar az AF is johet, mert Win8-at tervezek venni ra. Csak a "vajtfuluekre" szamithatok hangero teren, mert a legtobb ember nem nagyon foglalkozik ezzel a kerdessel. Sajnos nem talaltam kulon topikot a kulonfele halk alkatreszeknek. (Ugy tapasztaltam, az atlagnak mast jelent a halk.)
Szoval, ha utbaigazitana valki, nagyon boldogga tenne! Elore is koszi!
-
Freesia
csendes tag
válasz Freesia #22390 üzenetére
Bakker! 5 masodperccel tulleptem az utolagos szerkesztesre szant idot. Elnezest kerek!
Lemaradt az elobb, hogy igaz, hogy fontos a halksag es a megbizhatosag, tartossag, de inkabb a megbizhatosagot es a tartossagot helyezem eloterbe a halksaggal szemben. (Az nem vigasztal, ha halkan krepal be az adataimmal a hasaban.)
-
Freesia
csendes tag
Sziasztok!
Regen is Ti segitettetek (tobbszor), amikor lehalkitottam a gepem, igy most is benztem ide. (Itt kellett volna kezdenem, de nem talaltam ide elsore .) Az akkori regisztraciom elveszett, a regi nevemre sajnos nem emlekszem, de tenyleg "torzsvendeg" vagyok, megha nem is allando.
Egy halk, megbizhato HDD-t szeretnek, ujat, nem hasznaltat. 32 bites XP-m van, tehat fontos, hogy NE AF-es legyen.
Regi kis gep. Ha jol tudom, max. 2,2 TB-os HDD-t bir kezelni. Ha tevedek, javitsatok ki legyszi!
Alaplap: Asrock 775i945GZ
SATA2 csatim van (ha minden igaz, ez gond nelkul kezeli a SATA3-as vinyot)
NE advanced formatos legyen
ha birja az alaplap, 1-1,5 TB
ez lesz a "mindenes" vinyom (rendszer, adattarolas es aktiv mindennapos hasznalat, pl. zene, film, jatek, de csak konnyeden, semmi "fius" csihi-puhi.) SSD-t kesobb tervezek.
napi 10-15 ora mukodes a nyari hosegben is (Talan 24/7-es kell?)
halk
nem melegedos
Nem szeretnek hibas szeriara rafutni.
ha letezik olyan, akkor NE parkoljon onkenyesen, ok nelkul (Nem szeretnek a firmware-ben matatni, nem akarom kockazttni a garit.)A RAID nem erdekel.
Nem vagyok sebessegfuggo, fontosabbnak tartom, hogy megbizhato es tartos legyen.Mar majdmen megvettem egy WD Blacket, amikor jobban utanaolvasva sorra arra panaszkodott mindenki, milyen hangos. Remelem, tudtok segiteni! Az AF-gond elegge leszukiti a kort...
A hazam halk es jol szellozik. A leghangosabb darabja egy gyari Intel huto. Ami szerintem gyari hibas lehet, mert valamiert nem nagyon tud zajt csapni. (Bezzeg a korabbi! Mint egy helikopter, olyan volt.)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest