- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- Synology NAS
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Sweet.tv - internetes TV
- Rendszergazda topic
- Milyen NAS-t vegyek?
- Asustor NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz wolandino #17299 üzenetére
szívesen
ja igen: az s-flexben használt FDB kb a (ebm-)Papst féle syntec kicsit olcsósított verziója (egy csúszóréteg van kettő helyett). utóbbi Papstból van itthon 3 évet proci/VGAhűtőn ment darab, karakterisztikában megint nem változtott.
FDBsek elvileg a 2BBnél is masszívabbak (mondjuk az AC megoldásairól ezt nem hinném, de azok az SFlexek harmadába kerülnek, és okkal), szóval tényleg hosszú életűek.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz wolandino #17241 üzenetére
TYk három hónapja vannak meg, semmit nem változtak karakterisztikában. SFlexből én 1900ast használtam másfél évet leszabályozva (aztánköltözéskor elajándékoztam), nem változott az alatt.
de legidősebb SFlexek is kb 4 évesek jelenleg, TY140esek kb fél éve vannak piacon.
kranazoli:
csúcs 140es jelenleg a Thermalright TY140 és a Prolimatech Blue Vortex, mindkettő kb 3k. előbbi 1300, utóbbi 1000rpmes 12Vn, a TY 5Vn lemegy 300rpmig, szóval a piacon lévő egyik legjobban lassítható darab.
a 140es Thermalright ( aminek a tokja is 140es) jó és olcsó, de csak vízszintesen ajánlott, függőlegesen fórumokon csapágyozási zajra panaszkodtak.
TR TY140 pwmes, de nyugodtan lehet voltage módban vezérelni (én is azt csinálom mindkettővel).
[ Szerkesztve ]
-
kranazoli
senior tag
Én csak onnan gondoltam, hogy vmelyik ventinél olvastam, mint kiegészítés. Megkeresem...
Ja, hisz épp az 1ik Thermalrigt volt az: Thermalright X-Silent Fan - 140mm
Csatlakozó: 3-pin (4-tűs Molex adapter mellékelve)
Ja, hogy Molex átalakító. Úpsz, ezt benéztem - akkor lehet még sincs ilyen átalakító.
[ Szerkesztve ]
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
kranazoli
senior tag
Akkor ez azt jelenti, hogy nem kell 4 pin-ről 3 pin-re átalakító? Csak azt nem tudom, hogy ha ez így van, akkor mi értelme az átalakítóknak...
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
kranazoli
senior tag
Igen, de ez PWM-es.
"Csatlakozó: 4-tűs PWM"
Thermalright TY-140 PWM Silent Fan - 140mm
Nekem csak a hátsó venti csatlakozó 4 pin-es, az elsőnél 3 pin-es van csak. 3 pin-es is állítja az alaplap az rpm értéket (ha engedélyezve van a fan control). Erről annyit tudtam meg (lapom topic-jában), hogy fesz.szabályozással teszi ezt a lap. Kb.
Mi van, ha ezt a 4 pin-es PWM-es ventit 3 pin-es csatlakozóra kötöm? Vagy átalakítóval dugom rá a 3 pin-es csatira? Ez esetben azt nem tudom, hogy mennyivel más(esetleg rosszabb) így egy PWM-es venti rpm szabályozása.
1ébként az szimpi ezekben a 12cm-es felfogatós 14cm-es ventikkel (Scythe is ilyen), hogy mehetnek akár hátra is a 12-es helyére. (Ott még 4 pin-es csatlakozó is lenne)
Még vmi: Hol a rákba lehet kapni (vagy rosszul keresem) 4 pin-ről 3 pin-re átalakítót?
[ Szerkesztve ]
-
kranazoli
senior tag
És ez a Thermalright hol található?! Ugyanis Ipon-on nincs. PC-Gear oldalán is csak egyet találtam, ami bár jónak tűnik - csak még karcsú a merítés így. Scythe-t is néztem.
Thermalright X-Silent Fan - 140mm
12cm-esből mi az az rpm, ami még max-on sem kelt túl nagy szélzajt?!
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
válasz kranazoli #17288 üzenetére
thermalright-ból 2 féle 14-es is van ami jónak tűnik, a 14-es scythe slip stream-el kapcsolatban Tothgerat keresd, xigmatek-ből láttam már borzalmasat...
12-esből meg olyat veszel amit a pénztárcád megenged... Arctic-tól a Coolink-en keresztül egészen az S-flex/enermax ventikig...Give them hell Ukraine!
-
kranazoli
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Sandrew
őstag
válasz Darko_addict #17285 üzenetére
Ment pü. Ne itt legyen az off.
-
Sandrew
őstag
válasz Darko_addict #17283 üzenetére
Az nem a vga miatt van
-
Sandrew
őstag
válasz Darko_addict #17281 üzenetére
Akkor minek új vga?
-
Darko_addict
őstag
-
Sandrew
őstag
válasz Darko_addict #17279 üzenetére
Inkább cpu-t vagy inkább cpu+alaplap+ramot cserélj
-
Darko_addict
őstag
-
Sandrew
őstag
válasz Darko_addict #17277 üzenetére
-
Sandrew
őstag
válasz Darko_addict #17275 üzenetére
Nagyon könnyű! Azt a 4fekete pecket elforgatod az egyik irányba majd kihúzod és lennt is van a hűtés.
Processzorod milyen? Ennek függvényében tudok/tudunk javasolni. Pontos típus kéne.
-
Sandrew
őstag
válasz Darko_addict #17273 üzenetére
Akkor azt mondom, hogy 3db AC F8-as ventit vegyél.
1előre befúj
1hátra kifúj
1felülre kifúj -
Sandrew
őstag
válasz Darko_addict #17271 üzenetére
Nincs keret egy házra?
10k-ért kapsz jól kinéző házat ventikkelSzebb,Jobban elférsz benne, kábelmenedzsment stb... Ebbe a házba ha ventiket veszel az alsó hangon 4-5k
-
Darko_addict
őstag
válasz Sandrew #17270 üzenetére
Hát igen, itt/ott van, de a levegőt felfogja a keret és a vinyó, nem? Plusz honnan szívja be a levegőt, ha kivágom a rácsot ott lesz az LCD panel és előtte pedig a műanyag ház eleje, szerintem.
Így nézne ki: [link]
ÍGY jó lenne, mert nem akadna meg a levegő.
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Sandrew
őstag
válasz Darko_addict #17268 üzenetére
A vinyó kerettől jobbra a ház eleje felé van rács. Oda lehet csavarozni. Bár azt a rácsot nem ártana kivágni.
-
Danex
addikt
válasz Darko_addict #17268 üzenetére
itt azt írjak van ( Beépítheto ventillátorok: 2 x elore,
2 x hátulra, 1 x oldalra, 1 x felülre) -
Sandrew
őstag
válasz Darko_addict #17264 üzenetére
Van ventihely? Oda érdemes lenne betenni egyet.
-
Jim-Y
veterán
Neked egy elsoosztalyu hazad lehet
[ Szerkesztve ]
-
Sandrew
őstag
válasz Darko_addict #17262 üzenetére
Ha nem muszáj nem rakj oda semmit. Az a kari egyébként alig termel valami hőt. Elöl milyen venti van?
-
Darko_addict
őstag
válasz Sandrew #17261 üzenetére
Listáztam. A 12-es helyére milyet rakjak, érdemes oda tenni valamit? Nem sokára a passzív hűtésű kártya helyett egy aktív kerül (VTX3D HD5670), annak viszont lehet kellene egy kis segítség valamelyik irányból. Bár lehet nem, csak tippelek.
-
Sandrew
őstag
válasz Darko_addict #17260 üzenetére
Olyanom is volt. Az rosszabbul nyomta a levegőt.
Jelenleg ilyenem van 1500Rpm-en hajtom őket.
-
Darko_addict
őstag
válasz Sandrew #17259 üzenetére
Oké, megnézem milyenek, de! míg a hátsó venti előtt nincs semmi és tudja nyomatni a levegőt, addig a felső fölött van egy rács (amit lehet kivágok) plusz a háznak a levehető (porszivaccsal fedett) teteje. egyébként logikus amit mondasz!
SZERK.: Ezt a Pro TC verzióját találtam: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Sandrew
őstag
válasz Darko_addict #17258 üzenetére
Ha a felső ventit megfordítod a meleg agy része ott fog távozni. Meg a táp is nyom ki levegőt.
-1 zajforrás.
Ventiknek én Arctic Cooling F8-at ajánlom. Olcsó halk de jó ventik. Nekem 2db teljesít.
-
Darko_addict
őstag
válasz Sandrew #17257 üzenetére
Oké, felírtam a listára, de mint említettem, mindegyik ventit le akarom cserélni, mert hangosak. A felső a leghangosabb, az oldalsó kicsit zörög, a hátsó (táp alatt) pedig szinte néma, de ha lúd, legyen kövér, azt is jobbra cserélném.
Miért akarnád kivetetni? Nagyon jól fújja ki a langyos levegőt.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Sandrew
őstag
válasz Darko_addict #17230 üzenetére
Felső venti most befelé fúj. Annak kifelé kéne. Fordítsd meg. Ház hátuljában lévő ventit meg bátran ki lehet venni.
Jim-Y:
Teljesen felesleges 3db 12cm-es venti egy ilyen gépbe[ Szerkesztve ]
-
pepusos
senior tag
válasz Darko_addict #17255 üzenetére
Ok
-
Darko_addict
őstag
-
pepusos
senior tag
válasz Darko_addict #17253 üzenetére
A 8 centis ventik tényleg kicsik, nekem is azok voltak, abból is összesen kettő, plusz a táp szívta még a levegőt ki. Én sem akartam új házat, az én configomhoz ez is elég, de a hűtéssel nagy bajok voltak, ezért jött az olló, és a 3 swif2. Ha nem akarsz új házat, akkor szerintem nálad is ez marad, ha meg vágni nem akarsz, akkor mégis csak új ház kell. Szerintem.
-
pepusos
senior tag
Én megspóroltam egy ház árát azzal, hogy lemezvágó ollóval vágtam 3 lyukat ventiknek, kettőt oldalra egyet felülre, plusz kellett 12 lyukat fúrni csavaroknak, és mehettek is be a Swifek. Átlag 10 fokot hűlt így is minden a régi Feel V-ben. És még csúnya sem lett tőle, sőt!
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz Darko_addict #17250 üzenetére
Szerintem sokan vannak itt, akik abban isszivesen segitenenek, akar szoban, akar gyakorlatban. Halkitas folyamata szerintem:
- egy olyan haz, amibe min. 12-es ventiket lehet tenni. Minimum harmat
- megfelelo proci huto vetele, a gyari lecserelese jobbra
- 2,3 min. 12 cmes venti beszerzese
- ventik leszabalyozasa[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok ismét.
Minden oké már a géppel.
Szóval első körben érdekelne, hogy milyen ventiket ajánlotok a régiek helyébe. Azt hiszem, hogy van 2x6cm, 1x12cm és a proci hűtője. A felső nagyon intenzíven fúj, az oldalsó nagyon gyenge, viszont ami fújja ki, ismét jól teljesít, csakhát hangosan! Proci hűtőjét pedig nem merem egyedül levenni, így azt valakivel megcsináltatom, de ettől függetlenül termékek érdekelnének.U.i.: @Gabikiraly2! Házon már gondolkodtam, de egyedül nem tudom átszerelni az alkatrészeket.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz wolandino #17241 üzenetére
egyik sem ment egész idáigi életében 1-2 évnél többet. így nem tudom, mi lesz vele 10 év múlva.
a hajdani 800-asaim mnetek folyamatosan 3 évet.
de olyan csapágyazása van, hogy szeritnem semmi. ha nem éri semmilyen mechanikus behatás, sérülés, akkor ezek szeritem sosem pusztulnak el, és nem hangosodnak.azt viszont tapasztaltam, hgoy a furdulat emelkedésével, 500-600 rpm környékén adnak egy leírhatatlanul fura, egyszerre sípoló és morgó hangot. nagyon halk, de közelről érzéelhető.
a 800-as s-flex-eimnél ez intenzívebb volt, mint az 1200-asoknál. többek közt ezért is maradtam az 1200-asnál. és kisebb feszen indul, mint a 800-as.
azaz: az s-flex-ek közül az 1200-as a legjobb. szerintem.de vásárlásnál oda kell figyelni a betűjelre. nekem sikerült 1x bambán bevásárolnom egy 1600-ast...
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Darko_addict
őstag
válasz gabikiraly2 #17238 üzenetére
Tesztelés után nem indult a gép... :S
Gyors írtam alaplapos topica, mi a bajom.
Ahogy észrevettem, a felső és az oldalsó a leghangosabb, illetve az sem halk, ami kifelé fúj, a procihűtő a leghalkabb. Ideális lenne mindet cserélni... de előbb indujon a gép...Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
wolandino
tag
válasz fenergie84 #17242 üzenetére
az csak pár mp-ig elérhető:S
-
gabikiraly2
aktív tag
válasz Darko_addict #17234 üzenetére
A házban lévő összes ventit kösd ki bátran, egy 5 perces próba erejéig nem fog megsülni semmi sem. Csak a processzor ventilátorát hagyd. A tápod nem lehet túl hangos, hiszen a konfigod alig terheli meg.
Ahogy nézem a tetőn és a ház hátulján lévő két ventilátor 12 volton üzemel, ráadásul elég sűrű rács van előttük (ez generálhat tetemes szélzajt). Az oldalsó ventinek pedig nem túl sok értelme van.
Rácsok kivághatók, de nem hiszem, hogy túl sok értelme lenne. A helyedben inkább beruháznék egy belépő szintű, de rendes szellőzésű házra. A procihűtőt pedig valami hatékonyabb és csendesebb megoldásra lehet cserélni.
Ha nem akarsz az egészre sokat költeni, akkor itt az apróban egész jó áron össze tudsz válogatni mindent.[ Szerkesztve ]
Csend a lelke mindennek!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szab.tam #17236 üzenetére
+1 az sflexre, 1200as modell tényleg remek.
esetleg még 3k hufért van újonnan thermalright TY140, ez nagyobb méretű picit, tehát azonos fordulaton több levegőt mozgat. és lemegy 5Vn 300rpmig. további előny, hogy nagy, tehát majdnem végigéri a kártyát.
-
szab.tam
nagyúr
válasz wolandino #17233 üzenetére
lehet gyorsabb 800-nál, csak leszabályozható legyen.
az egyik vesszőparipám:
12 voltra dugva scythe s-flex1200 + zalman fanmate2 poti.
a minimumra csavarva a venti elindulási határa fölött van, kb. 400 rpm-en. itt nagyon halk.
de mégis van egy komoly erőtartalék.
úgy tapasztaltam, hogy kb. 800-on halkabb, mint a 800-as s-flex 800-on. (nem morog annyira.)nekem 3 db. fent említett kombóm is van. most csak 1 üzemel, többi a szekrényben, de szerintem hibátlan páros. amikor erre ráleltem, akkor az összes többi s-flex-et kivágtam...
használtan kb. 2500 ft. ha nem direkt sérült, nyugodtan megvehető, mert 150.000 órás. (17 év folymatos működést bír...)
a fanmate egy ezres....én egy ilyen kombóval és egy fix 400rpm-en pörgő, 9 centis noctua-val hűtöttem egy gtx480-at, igen halkan...
de ezen kívül sok jó alternatíva van, majd ajánlanak a többiek.
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Darko_addict
őstag
válasz BioNiCMaN #17231 üzenetére
Ismét bemutatkoztam magamnak, megfogtam a proci ventijét és le is állt a gép...
Egyenként meghallgatva nem tűnnek hangosnak, de ami tény:
- mindegyik noname hűtő,
- a táp hangját külön nem tudtam meghallgatni
- az oldalsó (világítós) venti kicsit kattogHolnap csinálok videót, egyszerűbb így online, mint autóval szaladgálni a városba és PCboltokban kérdezősködni.
Tulajdonképpen, amíg nincs kézzelfogható dolog, tanácsot is nehéz adni. Univerzális ötletek kellenének, vagy tippek, tanácsok átfogóan, esetleg, hogy mit nézzek meg.[ Szerkesztve ]
-
wolandino
tag
Ti milyen ventit tennétek egy 5770-es passzív kártyára?
-
Darko_addict
őstag
válasz BioNiCMaN #17231 üzenetére
Már indításnál próbáltam blokkolni egy rövid időre -le ne égjen- a ventiket külön, de ebből nem derült ki sok számomra.
Ekkor jött az ötlet, lehet a bent generált szélzaj a hangos. A konfigot nem én raktam össze, barátomtól már használtan vettem, így pontosan nem tudom mi van benne.
De gyors rákukkantok!Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz Darko_addict #17230 üzenetére
Megvannak a képek!
Szerintem próbáld meg kiszűrni, hogy melyik venti hangos (fogadni mernék, hogy a gyári CPU hűtő is elég zajos).
Milyen ventik vannak a gépben?
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz Darko_addict #17227 üzenetére
Nem jönnek be a képek, de illenék megtanulni használni a linkelést. Nem egy nagy dolog.
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
kranazoli
senior tag
Sziasztok!
14 és 12 cm-es ventik választásában kérném a segítségeteket. Alaplapomon a 14cm-esnél 3 pin-es; a 12cm-esnél 4 pin-es csatlakozók vannak. De egyáltalán nem ragaszkodom PWM-es ventihez (sokan mondják, hogy ház ventilátorokból nem kell PWM-es). Olyan ventiket keresnék, melyek halkak ugyanakkor minél több levegőt mozgatnak meg. Nézegettem Ipon-t; PC-Gear-t 12cm-es venti választás még úgy ahogy; de sajnos 14cm-esekből jóval karcsúbb a kínálat. Ezért is talán jobban érdekelnének olyan javaslatok, 5letek, tipp-ek melyek gyakorlati tapasztalatokra; véleményekre alapoznak. Melyek azok a 12 és 14cm-es ventik, amelyek a leginkább beváltak.
Ja, és lehetőleg LED és világítás nélküliek.
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Végre megtaláltalak titeket és ezt a topicot!
Egy általános gépújításba fogok, és a ventikre is sort akarok keríteni.Az SZTE Gazdaságtudományi Kar egyik géptermében (nem szerver-!) találkoztam 30 db Lenovo ThinkCentre M90-es toronnyal, amik összesen csendesebbek voltak, mint az enyém, mégis sokkal jobb teljesítménnyel bírtak.
Szóval, azt szeretném, hogy kicsit megpiszkálva a hűtőket (cserélve, levéve, kiiktatva) az enyém is csendesebb legyen. A képek alapján látható mik vannak benne és érdekelne, megoldható-e a változtatás?
Megjegyezném, hogy a gép már az elejétől fogva kicsit hangosabb.Képek: (ha nem látjátok, szóljatok)
https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=63f59f3edc&view=att&th=13285aaa25c7e8a5&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_gssjhuv10&zwhttps://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=63f59f3edc&view=att&th=13285aaa25c7e8a5&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_gssjhuvb1&zw
https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=63f59f3edc&view=att&th=13285aaa25c7e8a5&attid=0.3&disp=inline&realattid=f_gssjhuve2&zw
Ha nem jönnek be a képek, elküldöm másképp.
U.i.: Ezt régebben írtam fel magamnak, azóta frissíteném annyival, hogy...
- tippelek arra, hogy lehet a szélzaj nagy
- lehet az M90-es tornyok passzívhűtésűek, és azért tudnak csendesek lenniGépem adatai, amik szükségesek a témához:
MainB: MSI P965
PRCR: Intel E6600
VGA: NVidia 8600GT (256MB) -> VTX3D HD5670 lesz
HDD: 500 GB, 5200RPM WD/ 160GB 7200RPM WD
Ház: Atrix Powerlogic
Táp: Gigabyte Superb 550PDon't give up your dreams. Keep sleeping.
-
-
ZBO
tag
válasz fenergie84 #17217 üzenetére
Hát figyelem ezentúl a CPU leterheltségét, de most is 1-5% között van. Ilyenkor már nem szokott visszacsökkenni a fordulata jelentősen.
Köszi!
Más véleményét is szívesen meghallgatnám.[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
válasz fenergie84 #17217 üzenetére
"Nem a hőfok alapján pörgeti az alaplap"
de. -
őstag
Gondoltam megkérdezem a szakikat is,hátha van jobb ajánlat.
2db 8cm-es ventit keresek és 2 db 12cm-es (pwm-es ventit, 212+-ra mennének) amik egyértelműen jó hűtásőek legyenek,és halkak.Design nem fontos,de örülnék a zöld lednek,vagy akár festésnek.
-
ZBO
tag
Hali!
Újabban felhangosodik a proci hűtőventilátora, (CM Htx3) 2100 RPM. Nem tudom mire vélni, mert nem mondta neki senki, hogy 28 fokra kell hűteni a cuccost. Jó lenne 40 is, csak maradjon csendbe 1200-on. Mindez böngészés közben. Kezd valami tönkre menni? BIOS-ban optimal-ra van állítva, mint eddig is. Néha még vannak csendes pillanatai (órái) de egyre ritkább. -
Danex
addikt
válasz wolandino #17212 üzenetére
hát, ahogy számolgattam a gts 450 a hűtés moddal olyan 38ezerből megvan, még 5770-et passivra alig találtam valahol de ott is 42ezer és ugye még erre kell a ventilátor
De ha van időd várj, hát ha tud valaki mondani jobbat, mert ugye nekem ez van ez be is vállt, mással nincs tapasztalatom.
-
Danex
addikt
válasz wolandino #17198 üzenetére
nekem gts 450-em van, rajta accelero s1 + gányolt venti
a videokari kicsit alul lett feszelve (1V 1,062Vról), ha a ventiket fullra belövöm (igy se hangos) nem megy 48fok fölé(furmark alatt), tehát ha alulfeszeled egy nagyon halk 12-es ventivel és egy acceleroval csendben tudod használni úgy, hogy a mai játékok is elmennek rajta. (tudom vannak jobb vételek de azokról nem tudok nyilatkozni)
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz wolandino #17198 üzenetére
kb ilyesmire kell gondolni, amikor ventivel ellátott passzív hűtőről beszélünk. a hátsó, kisebb venti ideiglenes megoldás a fetek miatt kellett ideiglenesen.
előnye a hangja, illetve csendes/halk ventivel is nagyon jól fog teljesíteni, egy full passzívhoz képest pedig 20 fokot minimum lehet nyerni, házhűtés pedig kevésbé lesz kritikus. hátrány általában a mérete, képen látható 5 slotot foglal, de a gyári 2slotos passzív+120x25ös venti megoldás is általában lefoglal négyet.
gyári passzív amiatt jó, mert a ram/fethűtés mindenképpen rendesen meg lesz oldva, ami utólagos passziválásnál eléggé macerássá tudja a dolgokat tenni.
-
Jim-Y
veterán
válasz wolandino #17203 üzenetére
Nem jobb, tudtommal a 6770 ugyan az mint az 5770 csak átcímkézve, igazából emiatt lehet, hogy az 5770-re is jó lenne a borda, de az Arctic oldalán csak a 6770-el írják kompatibilisnek, de mivel ugyan olyan a két kártya, ezért szerintem megveheted a 6770-et is.
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
sőt, nem is kell átalakító, el is felejtettem hogy alapból át lehet dugdosni a kábeleket molex csatis ventinél
Give them hell Ukraine!