Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
javítani lehet szerintem ha van konkrét jelölés
lehetne akár így is: "A DLA Piper a GDPR-rendelet 2018-as hatályba lépése óta (konkrétabban a büntetésre adott moratórium vége óta - a szerk.) vizsgálja az adatkezelési incidensek alakulását."
stb... valószínűleg az átlag userre célozzák a cikket, akinek a hatályba lépés és a moratórium "ugyanaz" és nem akarják összezavarni a "Népet"és igen, igazad van hogy bénák voltak és elírták, duplán gáz ha ez egy jogász reklám, stb.
-
bambano
titán
én hajlandó vagyok nagyvonalúan átlépni afölött, hogy a cikkíró ezt írta (egyébként egy érdekes téma lehetne, hogyha egy sajtóközleményben marhaság van, akkor a cikkírónak van-e joga vagy kötelessége kijavítani).
a probléma, hogy ez egy mindenféle cirkalmas címekkel és titulusokkal telepakolt JOGÁSZI társaság reklámja. azért egy jogász tudja már, hogy mikor lépett hatályba egy jogszabály.
ez kb. az a szint, hogy egy középfokú oktatási intézménybe felvételiző diáktól el lehetne várni, hogy a 2+2=? kérdésre ne kettőt adjon meg válaszul, de egy korrepetálásból élő matektanár ha ilyet ír (2+2=2), annak bizony elmentek otthonról. vagy az indexes újságíró (csürhe) ne találja már fel az időutazást, mert még ott nem tartunk...
-
k-adi
nagyúr
én ezt értem, meg hogy jogilag stb. de az átlag user számára az a dátum fontos, amikortól jön/jöhet a bünti, az pedig 2018
De igen, valóban jobban odafigyelhetne a cikkíró, ez pontatlanság de a cikkben szereplő tartalomra 0 hatása van, mert ha 2 évvel később lépett volna hatályba, ugyanúgy nem befolyásolja a tavalyi évi bírság összegét, mert a 2 éves türelmi idő szintén rég lejárt volna.
-
Alaaf Pi
senior tag
Ebben benne van a Google, MS, FB & co?
-
A kutyát sem érdekli, mennyi bírságot szabtak ki. Az az érdekes, végül mennyit kellett befizetni (és nem visszakapni).
-
updog
őstag
Itthon is oszthatnák sűrűbben a bírságokat, múltkor (még alá sem íratták - persze tökmindegy mert tudtommal ilyet nem lehet aláíratni) fölényesen közölték egy nem kis rendezvényre belépéskor a bejáratnál, hogy a rendezvényen kép-, hang- és videófelvétel készül, melyet a jövőben felhasználnak, punktum.
De az egykori karácsonyi fotósunk is világba promótál a képeinkkel (külön nem zavar, de amúgy mint kolléga, megkérdeztem hogy ő miért nem készíttetett adatkezelési tájékoztatót, azt mondta, elriasztja az érdeklődőket ha be kell pipálni kapcsolatfelvételkor
).
-
bambano
titán
válasz
Donki Hóte #2 üzenetére
nem hiszem.
az szokott történni, hogy a gdpr hatálybalépését összekeverik a büntetésre adott moratórium végével.
azért van sokakban 18-as dátum, mert 18-tól büntetnek is a gdpr sértésért, miközben az 16-ban lépett hatályba. -
-
bambano
titán
tartom magam a saját alapszabályomhoz: amikor azt olvasom, hogy a gdpr 2018-ban lépett hatályba, nem olvasom tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
it 2022-ben 1,64 milliárd euró értékben szabtak ki GDPR-bírságot Európában, a rendelet 2018-as hatályba lépése óta kiszabott büntetések összértéke pedig ezzel eléri a 2,92 milliárd eurót.
- Lenovo ThinkPad T480 / i5-8350U / 8GB RAM / 256GB / FHD / Több darab / Számla /
- Új bontatlan Technics AZ80 Bluetooth fülhallgató High End, LDAC, HI-Res Audio
- Vízszerelő Budapest összes kerületében
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest