Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
Ezt hogyan lehet rögzíteni egy SSDre?
A képek alapján nincs rajta furat, hogy egy átmenő csavarral le lehessen fogatni, se műanyag keret, se izé. Nekem fura így elsőre.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz Dragon3000 #3 üzenetére
Köszi!
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
gulupeti
senior tag
Amelyik lapon csak egy m.2 ssd hely van a videokártya foglalat és a proci között, hogyan fér ez el? A csatlakozókat el lehet forgatni?
-
Fotelman
csendes tag
Oda szerintem sehogy...
Viszont érdekes, nekem 2 db m.2 ssd van a gépben, az egyiken Be Quiet! MC1 COOLER van, a másikon viszont semmi, pont a videó kártya alattin. A hűtős alapon 7-8, terhelés alatt 10-12 fokkal melegebb, mint az amin nincs semmi... A ház elejében 2 db 140 venti tolja be a levegőt, fent hátul pedig 3 db húzza ki... Én azt mondom, ha nem jó a ház szellőzése, mindegy hogy mivel hűtöd az m.2-t, a legtöbb ilyen megoldás csak paraszt vakítás.... -
gulupeti
senior tag
Én azért teljesen nem mondanám parasztvakításnak, a Hynix ssd-m borda nélkül elérte a 66-67 fokot is, egy egyszerű Axagon bordával meg megállt 55 fok környékén, viszont ahogy kicseréltem a 6700XT-t 7800XT-re fentebb ment a napi max hőmérséklet 3-4 fokkal. Cseréltem az Axagont egy Jonsbo m.2 grey-re, a világot sajnos nem váltotta meg, talán 2 fokkal ha jobb lett. Aztán rájöttem időközben arra, ha kevésbé teker a kártyán a venti, akkor jobban melegszik az ssd. Hűtő setupom pedig hasonló elöl 2x14, fent 1x14, hátul 1x12. Nyártól picit félek.. bár elvileg 70 fokig nincs gond, csak mégsem jó ezeket a magas hőfokokat látni.
-
aktív tag
Tippre felfelé néző fittingekkel talán el lehet férni, bár akkor jóval rövidebb cső is elég lett volna... ja és persze kizárólag akkor, ha AIO-d van, mert már egy átlagos toronyhűtő is útban lenne neki.
Egyébként hány olyan lap van, amin nem csak a procihoz közelebbi port 5.0-s? Mert négyesre egy ilyennek tényleg semmi értelme... -
Raymond
félisten
válasz Jesus_Shaves #12 üzenetére
Ennek semelyikre nincs ertelme, teljesen mindegy hogy 5.0 vagy 4.0
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Rhino666
addikt
Ahelyett hogy mindenre passzív (vagy semmilyen) bordát raknánk és ésszerű keretek közé szorítanánk a hőleadást (gy.k. elpazarolt áramot) ahogy kellene, már a háttértárakra is vízhűtés kell lassan.
Lenyűgöző, hogy mennyire rossz irányba halad a technológia, ahelyett hogy hatékonyságra törekedne a tervezés, telibe van sz@rva a hőleadás/zajtermelés/kopás, majd lehűtik valahogy alapon.
Pedig ésszerű teljesítményt le lehetne hűteni passzív módon, ami a mindennapi használatra bőven elég volna, méghozzá évekre előre. Persze erre NULLA piaci igény van jelenleg, személyes tapasztalat alapján is. Mintha mindenki fordítva ülne a lovon...
[ Szerkesztve ]
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról! https://reduced.to/3pazm
-
gulupeti
senior tag
válasz Jesus_Shaves #12 üzenetére
Alpenföhn Brocken 3 körül nem mondhatom, hogy túl sok hely maradt táncolni. Az én lapomon még csak 3.0-ás port van, ettől függetlenül ez az ssd tud melegedni, nem a leglassabb darab. Nem mintha egy pillanatig is komolyan elgondolkodtam volna egy ilyen beszerzésén, csak a képet nézve nem igazán érettem, hogy ezt hogyan lehetne egyáltalán felszerelni.
-
fatpingvin
addikt
mindig van új a nap alatt
azt el tudom képzelni hogy egy bifurkációs riserben négy, folyamatosan kb ramdisknek használt nagysebességű SSD-re ez egy értelmezhető megoldás legyen, átlag használatra nem igazán.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Taranti
senior tag
Nekem ez túl kompakt, megvárom a 360-as verziót.
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
zseko
veterán
Elsőre röhejes. Harmadjára is. A táblázat nekem érdekes, bár lehet a Gen5-nek tudható be ez a magas alap hőfok, nálam nincs 40°C se alap használatnál, de persze csak 3.0-ás port van.
De a fő probléma az, hogy fel se lehet szerelni az ssd-re mert el se fér...
'Felültöltősként' sokkal értelmesebb, ráadásul még használható is lett volna.#15 gulupeti Nálam sem sok a Dark Rock Pro 4 körül
HR24.hu
-
elder troll
őstag
Nekem is ez ugrott be először, hogy se a processzorhűtéstől, se a vga-tól nem fér el.
Mármint abban az esetben, ha a vga slot felett van az m2 slot. Ha a vga slot alatt van az m2 foglalat, akkor nincs miről beszélni (riser-t vegyük ki a képletből).
Sok lapon van két m2 ssd hely, de idáig az volt a tapasztalatom, hogy a újabb szabványt rakták felülre. Ezt az izét legjobb esetben a leglassabb ssd-re lehet rakni, arra meg pont nem kell így szivárványpónis játékvíz, egy borda is bőven megteszi.
Szóval nálam ez a termék inkább ilyen április 1. kategória, csak valaki elnézte a naptárt.
Tényleg felfoghatatlan, hogy erre kapacitást pazaroltak.[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
Hiánypótló cucc.
-
gera021
aktív tag
Asus az apex encore lapnál megcsinálta. 2db m.2 a memória slot mellett és van rajta borda.
Tudom H a hátránya a 4 memória slot helyett csak 2 van.
De a hőfok rendben -
L.Edit
tag
Mióta nem 4 magos a legyorsabb desktop processzor és az os képes egyszerre több ezer feladatot adni a háttértárnak, úgy hogy az UX közben nem áll bele a földbe, azóta kicsit felgyorsulhatott a hardverek fejlődése.
Probléma, hogy a desktop-user nem csinál megfelelő szellőzést,
probléma, hogy desktop-hardverek pillanat szerű terhelést várnak,
probléma, hogy a pillanat szerű terheléshez méretezik a hűtést.Ha ezt mind megoldom, és olyan hardvert használok, ami hatásfokra és állandó terhelésre van kigyúrva, még mindig ott lesz az az apró probléma, hogy a desktop programom miatt, még alacsonyabban lesz rajta a hardver kihasználás.
És melyikért fog pénzt adni a desktop user?!
[ Szerkesztve ]
Csíramentes, mosott-szárított belsőség eladó.
-
Duck663
őstag
7-10W fogyasztásra vízhűtés... no comment.
Egyébként ez az M.2-es szabvány elég félresikerült jószág. Nincs szabályozva a hűtés felépíthetősége, nincs szabályozva a hűtés mérete, nincsenek szabályozva a környezeti tényezők, semmilyen formában, mikor kell rá és mikor nem, mekkora építhető rá, hogy különféle környezetben használható legyen, hol helyezhető el alaplapokon stb-stb.
Ezért meg felesleges környezetszennyezés/környezetterhelés miatt, a gyártót konkrétan meg kellene büntetni!
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
tibaimp
nagyúr
Egy bajom van csak vele, hogy a fenébe fér el egy termetesebb VGA és/vagy CPU toronyhűtő (D15 és társai) mellett, alatt?
Most vettem nvme SSD-t, ~20mm-es bordával a tetején, sakkozni kell, hogy melyik VGA is fér el mellette...
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Wooooooow, es alig 4,5W extra hotermeles mellett sikeresen elvezeti az SSD-rol mind az t a max 10W hot, amit termel! Zsenialis!
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
Új hozzászólás Aktív témák
- GELID Extreme Thermal Padok 80x40 12W/mk - Legjobb ár!
- PC-házak olcsón: Deepcool Tesseract, RaidMax ZETA, Gamdias Talos M1, Zalman i3, Zalman S4 Plus
- Asus Rog Thor 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Nfortec Sagitta Gold RGB 1050w Moduláris Tápegység
- Garanciális be quiet! Pure Power 11 750w Gold
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest